jack_btc pisze: ↑ piątek, 2 maja 2025, 10:28"Nigdy nie kupuję w samym dołku i zawsze sprzedaję trochę za wcześnie"
No ale to taka sama "madrosc" jak "kupuj na dolkach, sprzedawaj na gorkach".
Trendy w BTC mozna jakies wynsuc - dlugoterminowo (>5 lat) ciagle up, no bo taka jego natura w sumie do fiat.
Krotkoterminowo (rok-dwa-trzy) to byly cykle ale teraz juz cholera wie bo halving nie ma juz wplywu prawie zadnego na podaz, ~20M z 21M BTC jest juz w obiegu. Rownie dobrze w 2026r mozemy miec juz teraz up up zamiast grubej korekty bo beda scinac stopy, bo bedzie podaz pieniadza wieksza, bo ETF czy Saylory beda dalej sciagac z rynku bity etc
jack_btc pisze: ↑ piątek, 2 maja 2025, 10:28Liczy się tylko kierunek. Kapitał chroni stop loss
Nie wiem jak u Was ten stop loss dziala ale ja trzymam bity na portfelach sprzetowych?
Zeby miec stop loss musialbym trzymac bity na gieldzie? (watek goxa czy innego ftxa nie zacheca, nie twoj klucz, nie twoje bity)
Jeszcze raz - nie oceniam zadnej strategii, kazdy ma wlasna, jestem ciekawy po prostu.
Dodano po 2 godzinach 55 minutach 52 sekundach:
https://news.bitcoin.com/strategy-unvei ... d-q1-loss/
21 miliardow dolarow zywej gotowki..
Po obecnej cenie to kolejne 200k BTC do koszyczka. A siedza juz na 550k BTC (!)
Nie komentuje czy to dobrze czy zle, decentralizacji, czy sie na tym przejedzie, czy to juz fanatyzm (w sumie nie jego kasa i tak ale ktos mu ja pozycza), chodzi o sam fakt.
I moga sobie to kupowac OTC, predzej czy pozniej bedzie gruby squeeze i cena wywali grubo do gory ku zdumieniu wielu.