Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 486
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: fetek » wtorek, 22 kwietnia 2025, 17:35

JA nawet nie sprawdzam ETH dno jeśli chodzi o wycenę i staking, alty? .. śmiech na sali

ale GPW robi robotę :twisted:

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » wtorek, 22 kwietnia 2025, 18:22

adamjttk pisze: wtorek, 22 kwietnia 2025, 09:05co z tego ze BTC urosnie do 150k$ jak dolar bedzie po 3 PLN..
Wyjdzie na to samo gdy BTC bylo po 110k a $ po 4 PLN

Przynajmniesz trzeźwo na to patrzysz. +10 ważne jest PLN i złoto

Dodano po 1 minucie 13 sekundach:
fetek pisze: wtorek, 22 kwietnia 2025, 17:35 ale GPW robi robotę :twisted:

i tak od prawie 3 lat ;) + soczyste dywidendy

acz trzeba przyznać że od dołka zrobili prawie 23% a przy ostatnim prawie 22%=blisko są
Sprytnie wybili wczoraj przy spadających giełdach a dzisiaj odcinają kupony przy odbijających rynkach.
Tylko dalej to niewiele zmienia w całokształcie tego cudaka
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
3

Postautor: gmotyw » wtorek, 22 kwietnia 2025, 19:13

fetek pisze: wtorek, 22 kwietnia 2025, 17:35 JA nawet nie sprawdzam ETH dno jeśli chodzi o wycenę i staking, alty? .. śmiech na sali

ale GPW robi robotę :twisted:
ETH jeszcze zrobi 8-9k$

Początkujący
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
3

Postautor: 88duguid » wtorek, 22 kwietnia 2025, 23:55

Gdyby ktoś się zastanawiał dlaczego aż tak zielono :
TRUMP JUST NOW:

- CHINA TARIFFS WILL COME DOWN

- THEY WON'T BE AS HIGH AS 145% BUT THEY ALSO WON'T BE ZERO

- I WON'T PLAY HARDBALL WITH CHINA

looks like Bessent saying we needed to bring down the tone with China might be working

I to :

ELON JUST NOW:

"I'M NOT LEAVING DOGE, BUT STARTING NEXT MONTH, MY TIME IN DOGE WILL DECREASE SIGNIFICANTLY."

Mocno będzie jak to się wszystko uspokoi .

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 698
Reputacja postu: 
4

Postautor: Jahu » środa, 23 kwietnia 2025, 09:12

Przypominam fragment swojego poprzedniego posta (który dostał kilkadziesiąt minusów), bo minął ponad miesiąc i mamy znowu powyżej $90k i pytanie, które wtedy zadałem zrobiło się aktualne. Czy ci wszyscy co uważają, że świetnie rozegrali hossę sprzedając po ok. $90k teraz zamierzają odkupić? Czy też będą z ciężkim oddechem obserwować jak cena rośnie powoli do $200k? Odpowiedź brzmi: nie wiem, ale się domyślam.
Jahu pisze: wtorek, 11 marca 2025, 13:05Jak można w takim otoczeniu sprzedawać BTC tego pojąć nie mogę. Sprzedałeś po $90k. OK. I co teraz? Załóżmy, że za miesiąc BTC wróci na $90k. Odkupisz? No jasne, że nie, bo będziesz przekonany, że to RTN. I nim się namyślisz to możemy być z powrotem na $100k, albo $110k. Będziesz miał kilka godzin lub w najlepszym wypadku kilka dni na podjęcie decyzji. A potem wszyscy zrozumieją, że idziemy na minimum $200k. Tak będzie, bo BTC rośnie nieprzerwanie od 15 lat i co? Teraz nagle miałby zacząć spadać do zera, albo się zatrzymać w wycenie rozwadnianego dolara? To się nie stanie.

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
2

Postautor: adamjttk » środa, 23 kwietnia 2025, 09:36

Jahu nie chwal dnia przed zachodem.
Powialo swiezoscia na krypto, mamy 5-10% wzrostow i zielen nie widziana od dawna ale jeden krzywy tweet Trumpa i lecimy spowrotem na 70-80k bez mrugniecia, a jak polecimy znowu to z pewnoscia na nowe low.
Wiec Twoje pytanie moze byc zasadne i tez chetnie uslysze odpowiedz kolegow ktorzy sie wyprzedali jaka maja taktyke ale moze byc tez tak, ze beda odkupywac za miesiac-dwa np za 60-70k smiejac sie nam w twarz, poki nie zobacze 110-120k wybite to nie ma sie imho z czego cieszyc.

PS. Dominacja 63%, wcale mnie nie zdziwi powtorka z poprzedniego cyklu i 70% i dopiero prawdziwy altsezon.
Ogolnie mam wrazenie ze nie bedzie szalonych face-melting wzrostow w tym cyklu ale i nie bedzie spadkow po 70-80% np pod koniec 2025, cos czuje ze malo kto sie wyprzeda ze spot w tym roku bo bedziemy sobie tanczyc w rytm rynkow a nie cykli.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
3

Postautor: ergorg » środa, 23 kwietnia 2025, 09:44

Jahu pisze: środa, 23 kwietnia 2025, 09:12 Czy też będą z ciężkim oddechem obserwować jak cena rośnie powoli do $200k? Odpowiedź brzmi: nie wiem, ale się domyślam.
90k$ tylko że dolar jest 10% tańszy. Może będziesz miał 200k$ ale dolar będzie po 2PLN. Ja nic nie odkupuję, trzymam się swoich założeń, czekam cierpliwie do 2026 roku. ( Za to na longach zarobiłem :P )

Dzisiaj widzę wszędzie euforię, chyba top się zbliża. Całe to wybicie to dla mnie nic innego jak relief rally.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » środa, 23 kwietnia 2025, 13:59

https://farside.co.uk/bitcoin-etf-flow-all-data/

Wczoraj byl prawie miliard dolarow wplyw do ETF, nie dziwne takie nagle wzrosty.
Gdyby Saylor robil swoje zakupy miliardowe nie przez OTC a poprzez gieldy to 200k imho juz by dawno pyklo i warto miec tego swiadomosc, ze nie wszystkim zalezy na wysokim kursie BTC, dla niektorych im dluzej trwa takie mulenie tym lepiej, kazdy kupuje BTC w cenie na jaka zasluguje.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 80
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mandigal » środa, 23 kwietnia 2025, 14:29

Jahu pisze: środa, 23 kwietnia 2025, 09:12Czy ci wszyscy co uważają, że świetnie rozegrali hossę sprzedając po ok. $90k teraz zamierzają odkupić? Czy też będą z ciężkim oddechem obserwować jak cena rośnie powoli do $200k? Odpowiedź brzmi: nie wiem, ale się domyślam.
Daje max 160k. Ale to jest wariant meeega optymistyczny ;)
Od teraz to nawet nie jest 2X. Z czego szansa na ten scenariusz jest na tyle mała (biorąc pod uwagę chociażby czasowość), że po prostu risk reward ratio nie jest opłacalne.

Co robić jeżeli ktoś nie potrafi trzymać rąk pod tyłkiem? Ja sobie na spokojnie kupuje ETH długoterminowo. Bez szaleństwa, za cząstkę folio. Cena na chwilę obecną jest tyle niska że aż żal nie dobierać. Jeśli się zaczną spadki można sobie te kilka sztuk hodlować w portfelu latami i nic się nie stanie. A jeżeli faktycznie zrealizuje się byczy scenariusz. To można się cieszyć wzrostami większymi niż na BTC

Początkujący
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0

Postautor: gmotyw » środa, 23 kwietnia 2025, 14:39

Właśnie nie mogę znaleźć takiego diagramu gdzie eth przed hossą i rekordami w 2021 było pokazane jak może cena wyglądać na lata 12,2025 a 05,2026

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » środa, 23 kwietnia 2025, 14:48

Mandigal pisze: środa, 23 kwietnia 2025, 14:29kupuje ETH długoterminowo. Bez szaleństwa, za cząstkę folio. Cena na chwilę obecną jest tyle niska że aż żal nie dobierać. Jeśli się zaczną spadki można sobie te kilka sztuk hodlować w portfelu latami i nic się nie stanie. A jeżeli faktycznie zrealizuje się byczy scenariusz. To można się cieszyć wzrostami większymi niż na BTC
Mialem dokladnie takie myslenie na poczatku grudnia zeszlego roku, niecale 5 miesiecy temu.
Wykres ETH/BTC spadl od zeszlego cyklu z 0.08 do 0.04 (dwukrotnie), czas najwyzszy na altsezon i zarobki lepsze niz na BTC, wiadomo :)
Minelo 5 miesiecy a wykres ETH/BTC spadl z 0.04 do 0.02 czyli polowa aktywow wyparowala na dzis w porownaniu gdybym pozostal przy BTC (!)

I powiem szczerze biorac pod uwage czym jest BTC a czym ETH nie widze na dzis powodu dla ktorego wykres ETH/BTC nie mialby spasc do 0.01 czy do 0.005 w ciagu najblizszych kilku lat.

Moje pobozne zyczenia sa jak wszystkich - ze trend sie odwroci, bedzie altsezon bla bla bla, ale pobozne zyczenia najczesciej koncza sie wyleszczeniem takze na koniec dnia chyba jednak najlepiej trzymac BTC a od shitcoinow trzymac sie z daleka, hodlowanie ETH przez kolejne kilka lat moze sie skonczyc tym, ze w szczycie banki za 4 lata ETH bedzie smigac po 1000-2000$ gdy BTC bedzie smigal po 200-400k$

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
10

Postautor: Ghoad » środa, 23 kwietnia 2025, 14:48

Mandigal pisze: środa, 23 kwietnia 2025, 14:29Ja sobie na spokojnie kupuje ETH długoterminowo.

Ktoś musi ładować w ten upadający projekt, exit liquidity samo się nie zrobi.

Nie bierzesz pod uwagę jednego szczegółu - ETH jako projekt zagonił się w kozi róg i byle gówno typu solana potrafi przejąć od niego rynek. ETH jest dalej w pyte przewartościowane.
Spoiler:
Jahu pisze: środa, 23 kwietnia 2025, 09:12Czy też będą z ciężkim oddechem

Ciężki oddech i mokre majty to ty miałeś jak zjechaliśmy po ftx do 15k, co się tu kajałeś. Pamiętasz? Bo kilku użytkowników pamięta, ekspercie z koziej dupy. Trochę pokory, minusujący kleksie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: ergorg » środa, 23 kwietnia 2025, 17:26

Chyba shorty już grają:

Ogólnie to są jaja i naprawdę nie widzę dalszej hossy w takich warunkach gdzie co drugi dzień podają sprzeczne newsy.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja postu: 
6

Postautor: 88duguid » środa, 23 kwietnia 2025, 17:50

To , że Ty jej nie widzisz nie oznacza , że jej nie będzie. Ja uważam że idealnie to wszystko się zgra z finałem który niedługo nastąpi i kończymy imprezę po wakacjach. Chciwość moim zdaniem jest gigantyczna co pokazują wpadające dolary na rynki (niektóre dni na spx) to gdy tylko sytuacja zaczyna wyglądać "stabilniej" o ile możemy mówić o stabilności z pomarańczowym hah. To co zdrowy pullback , żeby potwierdzić byczki i jazda na 99 ?

Edit: BREAKING FROM THE FINANCIAL TIMES:

- Trump to exempt steel and aluminum from tariffs

- Trump to exempt carmakers from some US tariffs

Trump goes live in 30 minutes, if he confirms some of these reports...

Market may continue to like the tariffs being walked back down, $SPX +0.5% after hours off the headlines

Pomarańczowy może nas popchnie za chwilę mocniej UP UP.
A co do tego czy hossanka potrwa to najbardziej właśnie boję się tego że tak mi się wydaje. Jestem idealnym zazwyczaj antywskaznikiem hahaha! Ale trzymam kciuki za górę !

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
1

Postautor: Ghoad » czwartek, 24 kwietnia 2025, 08:52

To będzie ciężka kadencja dla crypto.

Podrośnie po twitach orangutana a potem jak się jego rodzina i koledzy już zarobią to powie, że zaatakuje Kanadę i znowu kibel.

Wyssie pieniądze z całego rynku i porzuci.

Po co ma pozwolić BTC rosnąć do 200k i dać zarobić wszystkim skoro można robić insider trading, trzymać w przedziale 70-100 i kontrolowac rynek. Gość jest bezkarny.

Liczę na duże relief rally nadchodzące miesiąc-dwa i wychodzę całkowicie z rynku.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » czwartek, 24 kwietnia 2025, 09:46

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: 88duguid » czwartek, 24 kwietnia 2025, 13:43

W związku z powyższym, pytanie które należy zadać to czy Papa dzisiaj leki dobrze zażyje po otwarciu gałek, bo jak zawsze możemy mieć odbicie piłeczki , że to jest nieprawda bo dzwonią z całych Chin od rana do niego i są przecież friends do końca świata i dłużej. Jest też ta druga opcja , że to dzisiaj znieważyli Wuja Sama żółte skurczybyki i zajebie im cła 500 procent od 17:30. A tak na poważnie to juz jakby mniejszą moc sprawcza mają te jego gadania więc albo to się zaraz mocno wyciszy , albo te Ego wybuchnie na skalę dotąd nie widziana i poleca takie teksty , że ciężko to nawet wymyślić co tam się może urodzić , wtedy dopiero zobaczymy krew. Hah. Cena wygląda dość spokojnie. W najbardziej różowym scenario życzyłbym sobie , żeby najlepiej lada dzień przeszli przez ta strefę 90' i niech nas zabiorą duzooo wyżej :)

Edit : TRUMP JUST NOW:

“THERE WAS A MEETING WITH CHINA THIS MORNING” xD
Ostatnio zmieniony czwartek, 24 kwietnia 2025, 18:50 przez 88duguid, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja postu: 
2

Postautor: adamjttk » czwartek, 24 kwietnia 2025, 14:29

Cla Trumpa, jak i wiekszosc tego co mowi to na dzis juz zart i rynki zaczynaja to pokazywac.
Ludzie uznaja go za czlowieka absolutnie niepowaznego co klepie jadaczka trzy po trzy, zaprzecza sam sobie w przeciagu kilku dni etc --> taka postawa absolutnie nie licuje z objetym urzedem co jest bardzo smutne dla rynkow na calym swiecie (lacznie z krypto)

Najwazniejsze jednak ze rynek sie uodparnia na jego glupote i zaczyna traktowac jako szum (badz pump&dump w najgorszym razie)

Co do kolacji dla posiadaczy najwiekszej ilosci jego shitcoina --> to jest juz jawna korupcja, hulaj dusza piekla nie ma, scam niczym sie nie rozniacy od tej Thuah Girl czy jak sie to pisze (ta laska znana z tego ze plula na kuta**)

Generalnie nie wiem czym ten jego shitcoin rozni sie od normalnych lapowek (oprocz sposobu przesylu wartosci)?
Przeciez kazdy kto chce z nim cokolwiek zalatwic po prostu kupuje ten jego shitcoin a on to momentalnie sprzedaje za fiat --> czym to sie rozni od tego jakby mu ktos walizke pieniedzy przyniosl za okreslona przysluge?

Generalnie ten cykl pokazuje ze jest BTC, pozniej dlugo, dlugo nic i potem cale krypto scierwo swiata liczone w milionach shitcoinow (do niczego poza zdegenerowanym kasynem niepotrzebne)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » piątek, 25 kwietnia 2025, 00:06

BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Początkujący
Reputacja: 86
Reputacja postu: 
0

Postautor: upp » piątek, 25 kwietnia 2025, 00:22

Może coś podbiją kurs.

Wróć do „Przedszkole”