Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 698
Reputacja postu: 
-5
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Jahu » sobota, 1 marca 2025, 12:40

Nie jestem żałosny. Jestem konsekwentny. Jeżeli bym pomyślał kiedykolwiek, że BTC w 2026 roku może kosztować $40k to bym go nigdy nie kupił po bańce w 2017, tak samo jak nie kupiłem żadnych altów. Cztery lata temu BTC był po $65k, gdyby teraz spadł niżej to by oznaczało, że przez 5 lat nawet nie dorównał inflacji, a to by oznaczało, że nie sprawdził się w swojej głównej roli przechowania wartości w czasie, a to by oznaczało że jest warty tyle co LTC i wszyscy się myliliśmy. Poza tym większa korekta musiała nadejść i nie jest niczym dziwnym na BTC, wyczekiwałem jej od listopada, ponieważ bardzo dużo słabych rąk nakupiło ETF i muszą one zostać wytrzepane. Do tego sprzedają hodlerzy z poprzedniej hossy tacy jak ty, przytoczony Paul Crow i wielu innych, którzy chcieli sprzedać na szczycie tego cyklu, ale stracili już wiarę i cierpliwość. Do tego mamy chwilowo niekorzystne otoczenie makro, brak płynności i tragiczny sentyment. Ale to wszystko się zmieni, jak nie za kilka miesięcy to za rok lub dwa. Może po drodze czeka nas załamanie jak w Covidzie, ale potem stopy znowu spadną, kasa zacznie płynąć, a sentyment zacznie się odwracać. I wtedy znowu BTC będzie idealnym aktywem do przechowania wartości. W tej chwili już nie ma kto sprzedawać. Saylor nie sprzeda. Ja większość kupiłem w 2018 roku i trzymałem na 50% stracie na $3k, trzymałem przez Covid i nie sprzedałem na $65k, nie sprzedałem na $100k to teraz tym bardziej nie sprzedam, to jasne. Ty już sprzedałeś. Słabe ręce z ETF w większości też już się wyprzedały. Reszta będzie trzymać minimum 5 lat bo na tym polega inwestowanie w przeciwieństwie do spekulacji. Kto będzie sprzedawać po $40k? Takie scenariusze są po prostu tak samo głupie jak scenariusze mówiące o spadkach do $10k w 2022 roku, które też minusowałem i słusznie. Teraz obstawiam, że dołek jest za nami, no ewentualnie będziemy odklepywać to dno przez miesiąc i jeszcze lekko pogłębimy, ale żadnych głębszych spadków nie przewiduję. Mogę się też założyć, że już nigdy nie spadniemy poniżej $70k, no chyba że jakąś Covidową szpilką, tego wykluczyć oczywiście nie można. Jeśli się okaże, że się mylę to będę plusował tych co mieli rację, ale na razie nic na to nie wskazuje, więc będą minusy, żeby zaznaczyć różnicę zdań, która jest gigantyczna.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 2566
Reputacja postu: 
11

Postautor: KubaKoń » sobota, 1 marca 2025, 13:32

Zaprawdę powiadam Wam: to zwykła korekta techniczna, która pewnie przedłuży się z 2msc (z delikatnym pogłębieniem dołka) przed dalszą hossą. Spójrzcie na RSI tygodniówki i dniówki z maja 2021 oraz obecnej korekty. Widzę dużo analogii, poza skalą % korekty bo ta może skończyć się na tych 30% (około), z tego względu że w maju 2021 zaczęła się po znacznie dynamiczniejszych wzrostach niż obecna korekta (więc korekta była głębsza). Wtedy też mieliśmy overbalance całych wzrostów, co zanegowało dalszą hossę (i double top to potwierdził bo to było trójfalowe B pędzącej), a teraz nic złego się nie dzieję!!!!!!!!! Do października 2025 widzimy się na 160k!!!!!!!!!!!!
Jahu pisze: sobota, 1 marca 2025, 12:40Poza tym większa korekta musiała nadejść i nie jest niczym dziwnym na BTC, wyczekiwałem jej od listopada, ponieważ bardzo dużo słabych rąk nakupiło ETF i muszą one zostać wytrzepane. Do tego sprzedają hodlerzy z poprzedniej hossy tacy jak ty, przytoczony Paul Crow i wielu innych, którzy chcieli sprzedać na szczycie tego cyklu, ale stracili już wiarę i cierpliwość. Do tego mamy chwilowo niekorzystne otoczenie makro, brak płynności i tragiczny sentyment. Ale to wszystko się zmieni, jak nie za kilka miesięcy to za rok lub dwa.
O to to! True.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » sobota, 1 marca 2025, 14:16

Na razie plotki ale to byłby news który może jeszcze uratować hossę:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 86
Reputacja postu: 
0

Postautor: upp » sobota, 1 marca 2025, 14:26

Mieli też podpisać umowę z Ukrainą.

Mogą też ogłosić, że stworzą rezerwę z BTC, które już mają. Syn prezydenta namawiał do kupowania ETH zanim kurs jeszcze jako tako się trzymał.

A po pierwsze to tylko plotka.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » sobota, 1 marca 2025, 14:35

upp pisze: sobota, 1 marca 2025, 14:26A po pierwsze to tylko plotka.
Oczywiście, że tak, nie ma co się napalać. Bardzo prawdopodobne, że w piątek usłyszymy jakiś kolejny kapiszon.

upp pisze: sobota, 1 marca 2025, 14:26Syn prezydenta namawiał do kupowania ETH zanim kurs jeszcze jako tako się trzymał.
Ewidentnie mu nie idzie shillowanie:
Spoiler:
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
10

Postautor: fusywszklanejkuli » sobota, 1 marca 2025, 16:20

David Sacks pisze:President Trump will host the first White House Crypto Summit on Friday March 7.
Jaki adres kontraktu oficjalnego memecoina z okazji tego epokowego wydarzenia? Bo TRUMP raczej spalony, więc lepiej coś nowego, a i insiderzy mogliby się znowu korzystnie zapakować.
Moją tezą inwestycyjną jest niechybny pivot skompromitowanej kontrariańskiej narracji o paradygmacie, a by zminimalizować ryzyko drawdownu, prowadzę pozycje dynamicznie hedgując putami in-the-money thetę ekspozycji na optymalnym interwale, jak Leevermore.

Początkujący
Reputacja: 563
Reputacja postu: 
1

Postautor: Eazzy0 » sobota, 1 marca 2025, 16:38

Jahu pisze: sobota, 1 marca 2025, 12:40. Cztery lata temu BTC był po $65k, gdyby teraz spadł niżej to by oznaczało, że przez 5 lat nawet nie dorównał inflacji
I czym by się to różniło od tego jak w 2017 był po 18.000$, a w 2022 po 16.000$ gdzie inflacja robiła szczyty w picku osiągając poziomy nie widziane od lat 80 XX wieku?

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
1

Postautor: zbig001 » sobota, 1 marca 2025, 18:00

Jeśli cały ten pomysł Strategic Bitcoin Reserve w ogóle się urzeczywistni, jest szansa że tego typu ustawy najpierw będą przechodzić w poszczególnych stanach.
W Teksasie ścieżka legislacyjna jest prawie ukończona (Republikanie przeważają w teksaskim Senacie), podobnie jest w Arizonie.
Osobna sprawą pozostaje czy rynek będzie reagował na pozytywne newsy...
https://bitcoinlaws.io/

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
2

Postautor: mess_on_a_mission » sobota, 1 marca 2025, 20:33

eh dorosłe chopy i tyle niepotrzebnych emocji ;)

a tymczasem zarys kanału w kanale coraz ładniejszy, weekendowa konsola i ostateczne spuszczanie wody do kibla w poniedziałkową noc?

SVG Image

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Matayn83 » sobota, 1 marca 2025, 20:54

Pleasek89 pisze: piątek, 28 lutego 2025, 17:44Mizerne wzrosty to mizerne spadki
to był mizerny spadek? Tyle % że w zeszłym tyogodniu udało mi się wyrobić +6,86%
A to tylko swapując do Monero i z powrotem na BTC na Trocadorze. To ile Twoim zdaniem musiało by spaść i ile chciałbyś zarobić w jak krótkim czasie, żeby uznać korektę za satysfakcjonującą? Zakładając oczywiście, że potrafisz grać na spadkach.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » sobota, 1 marca 2025, 22:29

ergorg pisze: sobota, 1 marca 2025, 11:51o słabości kursu piszę od początku stycznia a nie po spadku 30%, ten spadek tylko zaczyna potwierdzać moje tezy

celna riposta
to co wracamy do gaszenia dziadygi
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
1

Postautor: pomocny » sobota, 1 marca 2025, 22:36

Co za niespodzianka...
Antywskaznik wrocil...

To teraz już tylko up only :evil:

Dodano po 3 minutach 34 sekundach:
kisiel pisze: sobota, 1 marca 2025, 07:11 Proszę o nie banowanie bitupa. Znacznie ciekawiej się go czyta niż te wieczne męczenie, 100, 150, 200.
To pewnie dałoby się załatwić - ale nie sądzę, żeby osoby które przerasta zapłata 100$ za przegrany zakład wnosiły coś merytorycznie do forum

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » niedziela, 2 marca 2025, 08:18

swoja droga MSTR chyba wskazal top

Dodano po 1 godzinie 1 minucie 59 sekundach:
Mysle, ze poprawimy jesli nie pojawi sie momentum z odbiciem. Zeby nie ryzykowac minusami powiem SOL ponizej 100, a bit prosze sprawdzic gdzie jest linia trendu :geek:

Początkujący
Reputacja: 22
Reputacja postu: 
0

Postautor: spater » niedziela, 2 marca 2025, 15:26

mess_on_a_mission pisze: sobota, 1 marca 2025, 20:33 eh dorosłe chopy i tyle niepotrzebnych emocji ;)

a tymczasem zarys kanału w kanale coraz ładniejszy, weekendowa konsola i ostateczne spuszczanie wody do kibla w poniedziałkową noc?

SVG Image
minikorekta z lekkim pogłębieniem dołka wydaje się prawdopodobna by ostatecznie zbić nastroje na rynku, ale nie gram pod to all in
mi też się udzielają, sporo się można o sobie nauczyć

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
1

Postautor: KingKanPL » niedziela, 2 marca 2025, 15:31

W strukturze 4h może się potwierdzić koniec korekty spadków i będzie można mierzyć zakres spadku jeśli niestety przy takim załamaniu robimy nawet i 68k niestety bo oznacza to prawie spadek do lini trendu to by przełożyło się na ceny Eth w okolice nawet 1k 😵💫 brzmi niewiarygodnie? Tak jak i dla niektórych niemożliwe było zejście poniżej 80k

Dodano po 58 minutach 30 sekundach:
Piękna próba zanegowania dalszych spadków, jeśli ktoś mówi że AT nie działa to nie wiem jak to wyjaśnić w kluczowym momencie próbują zanegować dalsze spadki przed zamknięciem 4h

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 174
Reputacja postu: 
1

Postautor: snajper » niedziela, 2 marca 2025, 16:34

Początkujący
Reputacja: 86
Reputacja postu: 
0

Postautor: upp » niedziela, 2 marca 2025, 16:49

Czyli najgorsze scentralizowane shitcoiny, pytanie czy skutek nie będzie odwrotny od zamierzonego?

Początkujący
Reputacja: 563
Reputacja postu: 
0

Postautor: Eazzy0 » niedziela, 2 marca 2025, 16:55

upp pisze: niedziela, 2 marca 2025, 16:49 Czyli najgorsze scentralizowane shitcoiny
Po prostu 3 największe alty stworzone w USA

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » niedziela, 2 marca 2025, 17:03

Piękna reakcja, nie powinno być instant 100k? :lol:

Początkujący
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
1

Postautor: 88duguid » niedziela, 2 marca 2025, 17:17

Trump z drużyną serio wjechali niczym sprzedawcy garnków dla seniorów , będzie to największa pompa w historii z jednocześnie największym wykolejeniem tego rynku . Póki co cieszyć się przejażdżka .

Wróć do „Przedszkole”