Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: KingKanPL » niedziela, 29 grudnia 2024, 23:31

1w "piękna" a niedługo wg ma potwierdzenie zrzutu po odbiciu od 93250 zanegowanie lokalnego dropu po przebiciu 93527 z tego miejsca jeśli nie przy 93250 to 527 spodziewał bym się ruchu, który zgasi zapał wielu 🥲 lokalny dołek wg obecnych mierzen i wytchnienie na 81500

Zamknięcie 1W nad 97058 przeciągnie korektę całego ruchu wzrostowego w czasie
Zamknięcie poniżej 95950 zwiększy prawdopodobieństwo scenariusz z testem 7 z przodu 🙊

Boże miej w opiece longi polskich graczy :D w szczególności newsa

Początkujący
Reputacja: 239
Reputacja postu: 
1

Postautor: kisiel » niedziela, 29 grudnia 2024, 23:57

Na 109 k czeka spora ściana podażowa. Jeślibym szukał shorta to tam. Co do kierunku to jednak up. Mamy dwa dni do końca roku.Zakończmy go powyżej 100k. Co do altów to myślę, że nie będzie powtórki z historii, czyli z kwietnia,mają, czerwca do listopada. Utrzymają swoje poziomy i będą przebijać swoje szczyty sprzed miesiąca. Co do tych predykcji, to myślę że ergorg słusznie prawi. Tu trzeba się dostosować, a nie przewidywać :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
0

Postautor: new06 » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 00:04

KingKanPL pisze: niedziela, 29 grudnia 2024, 23:31Zamknięcie poniżej 95950 zwiększy prawdopodobieństwo scenariusz z testem 7 z przodu

Boże miej w opiece longi polskich graczy w szczególności newsa

jak niektórym nie trzeba dużo do szczęścia w życiu, wystarczy że wejdą w świat swoich fantazji
Brave New World

Początkujący
Reputacja: -68
Reputacja postu: 
1

Postautor: spamatorek » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 01:26

Przeciez 1W jest naprawde piekna - to wlasnie tam moze byc najwiekszy dopal. Uspokoilismy sie z dynamiznymi wzrostami, jest mozliwosc cignac konsole lub gnac dalej na polnoc. Mi tam pasuje max 100k przez caly przyszly miesiac - ma nadzieje ze to wlasnie tu bedzie sie zmieniac dominance i alty torche podkreca, a w ~marcu wystrzela.

Początkujący
Reputacja: 442
Reputacja postu: 
0

Postautor: updownupdown » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 08:25

Według mnie kolejna obrona 93k oddala wizję dalszych spadków. Juz któryś raz tu próbuja forsować i wygląda to mizernie. Znamienne jest ze eth pierwsze wskazuję na słabość tego osuwania i tak też mamy w tym przypadku. Ze 3 razy mieliśmy ostatnio podobna sytuację. Ale dopiero powyżej 100k byki będą mogły czuć się spokojnie. Narazie wszystko w grze.

Początkujący
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
0

Postautor: 88duguid » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 09:04

Dzisiaj j jutro byczki muszą pokazać balls. Jak będą balls , będzie mocny początek roku . Całość wygląda nieźle . Te spadki jakieś takie nudne . Cegły nie lecą.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
1

Postautor: KingKanPL » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 09:52

1W jest bardzo piękna, problem wielu graczy polega na tym, że nie potrafią ocenić obiektywnie sytuacji rozgrywając już pozycję
Ja mimo że Eth long generuje mi stratę dostrzegam ogromny potencjał spadkowy
Dlatego bez problemu dziennie robię od 2 do 5% dziennego strategicznego zysku i wyplacam, bo tylko wtedy rzeczywiście się zarabia

Zaraz odezwie się ktoś pokroju "newsa" na krypto robi się setki procent 😂 mi wystarczy, że w ms zrobię 50% i jestem bardzo szczesliwy
Przez tydzień próbowałem pomóc komuś zarobić ja przez tydzień stosując się do swoich zasad i praktyk zarobiłem około 4k tamta osoba przez pierwsze dni 160 później grała swoje(problem zawsze jest ten sam patrzycie na % coinów i marzycie o złotym strzale) finalnie nie wiem jak wyszedł

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: updownupdown » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 10:06

KingKanPL pisze: poniedziałek, 30 grudnia 2024, 09:521W jest bardzo piękna, problem wielu graczy polega na tym, że nie potrafią ocenić obiektywnie sytuacji rozgrywając już pozycję
Jak patrzę na 1W mi też to wygląda niestety na jazdę na 80k ze szpilą poniżej 80k. Jeśli miałoby to miejsce to według mnie absolutnie nie przekreśla to dalszej hossy, tylko będzie to sobie trwać powiedzmy zgodnie z "cyklicznością" a nie skończy się wszystko za 2-3 miesiące. Poprzednia hossa zachwiała trochę perspektywę gdzie wielu się na niej wzoruje, a wtedy wzrosty mieliśmy trochę zbyt szybkie, jeśli można to tak nazwać, w tej fazie z przełomu 20/21. Także spokojnie możemy sobie wickiem zejść nawet poniżej 80k żeby następnie obrać kierunek na 125k i wyżej. A jak będzie, ja tam pewności nie mam żeby wygłaszać jasne deklaracje. Ostatnio dokupiłem trochę za stable które miałem na cenach mniej więcej takich jak obecnie.

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ghoad » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 10:15

Wiekszość altów zaliczyła korektę 50% w święta także nie bardzo rozumiem czekanie na dalsze spadki jeśli o nie chodzi, był i dalej jest świetny moment żeby się załadować.

Z kolei zejscie na BTC do tych 82k bez ważnego powodu geo (tak jak covid w 2021) to chyba tylko kiedy Blackrock albo Saylor zaczną sie wyprzedawać. Marzenie spoznialskich.

Korekta po posiedzeniu fed i tak była grubo przesadzona, klasyk na wyczyszczenie longów. Kto sie teraz nie ładuje będzie żałował.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
3

Postautor: mess_on_a_mission » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 10:17

updownupdown pisze: poniedziałek, 30 grudnia 2024, 08:25Według mnie kolejna obrona 93k oddala wizję dalszych spadków
88duguid pisze: poniedziałek, 30 grudnia 2024, 09:04Całość wygląda nieźle
spamatorek pisze: poniedziałek, 30 grudnia 2024, 01:26Przeciez 1W jest naprawde piekna
kisiel pisze: niedziela, 29 grudnia 2024, 23:57Co do kierunku to jednak up
new06 pisze: poniedziałek, 30 grudnia 2024, 00:04jak niektórym nie trzeba dużo do szczęścia w życiu, wystarczy że wejdą w świat swoich fantazji

jak mamy spadać jak nie wyszliśmy nawet z konsoli. a jeśli mamy nie wyjść dołem to raczej tu powinno odbić po wybiciu lt od 17.12

SVG Image

Początkujący
Reputacja postu: 
3

Postautor: updownupdown » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 14:05

Możemy sobie rysować tysiące kresek na BTC, finalnie i tak amerykanie zdecydują o dalszym kierunku.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 858
Reputacja postu: 
1

Postautor: everman » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 14:24

To ma dawać nadzieje na wzrost do samego końca.
Wygląda trochę na 1D jak by Adam I Eva miał z tego powstać, ale obstawiam ze lecimy po łuku niebieskim. Postawiłem na to małego shorta i czekam.

SVG Image

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
2

Postautor: mess_on_a_mission » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 14:25

Amerykanie nie rysują kresek? :)

przykład rangea dystrybucyjnego eth

SVG Image

i reakumulacja na btc

imo póki co bardziej topkowo, ale nawet jeśli nie to i tak wypadałoby wypełnić szpilę mikołajową, czyli min. 88

SVG Image

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
2

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 15:15

Czy jest ktoś to uważa, że to mała korekta i gra lub próbuje rozgrywać longi (czeka na dobre wejście)? Sam jestem bez pozycji, bardziej pytam z ciekawości, bo ostatnie kilka stron wątku to praktycznie same predykcje spadkowe i widzę, że nawet <80k zaczyna się już pojawiać.

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ghoad » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 15:15

everman pisze: poniedziałek, 30 grudnia 2024, 14:24To ma dawać nadzieje na wzrost do samego końca.

Nie, to ma dawać nadzieję spoznialskim, że się naładują zaraz bitem za 7xk. Ciekawe kto wam będzie sprzedawał bita za powiedzmy 85k przed takim rokiem

Początkujący
Reputacja postu: 
5

Postautor: updownupdown » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 15:30

Twit saylora z 2013, śmiesznie brzmi w kontekście jego obecnych dziwacznych zakupów po 100k$ XD

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
1

Postautor: domator » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 17:10

Pleasek89 pisze: poniedziałek, 30 grudnia 2024, 15:15czeka na dobre wejście
czeka. Nauczony doswiadczeniem poprzednich baniek cos tam keszowalem na gorkach i chetnie bym wszedl ponownie bo uwazam ze to okazja. Czekam na 86-87k. Ale jak nie bedzie to z usmiechem przyjme dalsze wzrosty bo pozbylem sie pewnie ok. 5-10% tego co mam.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Początkujący
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
1

Postautor: 88duguid » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 18:44

No i coś dalej nie widać tych spadków . Chyba faktycznie jesteśmy w rejonie ponownego ładowania torb, a te co są wyrzucane są mocno zbierane. Post z powyżej Saylora złoto. Ale też skłaniam się ku temu , że ten człowiek i jego działania będą przekleństwem tej banki i bardzo dużo ludzi straci pieniądze. ;) Aczkolwiek może się to źle zestarzeje , jak niektóre posty wcześniejsze. W zasadzie ja już nie pisze co mi się wydaje , bo to jest bez sensu zawsze jadą w drugą stronę. Jedno jest pewne przed nami w dalszym ciągu bardzo ciekawy czas , gdzie większość się zdziwi :) Podziwiam jeśli ktoś jest w stanie na tym rynku zarabiać na daily regularnie , gratuluję , to nie na moje nerwy hah.

Początkujący
Reputacja: -68
Reputacja postu: 
1

Postautor: spamatorek » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 18:46

mess_on_a_mission pisze: poniedziałek, 30 grudnia 2024, 10:17mamy spadać
mess_on_a_mission pisze: poniedziałek, 30 grudnia 2024, 10:17powinno odbić
to zdecyduj sie w koncu :)

Wycinac kawalki wypowiedzi bez kontekstu i przedstawiac je ustawione pod wlasna teze to mozesz w przedszkolu albo w TV. UP/DOWN + ile kasy na to WYLOZYLES.

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hoyden » poniedziałek, 30 grudnia 2024, 20:11

ja serio nie wiem po co tu dyskusja nad tym co cyklicznie się zdarza od 2009 r . cykliczność jest wyznaczona i jest zachowana i pewna przynajmniej do okresu adopcji na świecie ponad 30 % - to moje już osobiste wyliczenie i zdanie. ale generalnie jesteśmy tak nisko w adopcji krypto że aby cykliczność się skończyła to musiało by to albo się spierdolić faktycznie do zera - tego nikt raczej nie zakłada , no albo jednak polecieć do góry w adopcji aby wypłaszczyć wykres jak w złocie na lata już - co według mnie się stanie na btc ale za ok 15 - 30 lat . czyli po jakiś 3-4 cyklach jeszcze. a jeżeli mamy zachowany cykl to 2025 to są WZROSTY a nie spadki, przynajmniej do połowy roku tak . tylko to będą dynamiczne wzrosty. co je może zanegować ? cholernie ciężki i tłusty łabędź. czy taki może się pojawić ? może, to nie jest wykluczone ale pytanie co mogłoby być takim łabędziem ? podejrzewam że nawet śmierć ( nie daj Bóg ) Trumpa by nie zakłóciła wzrostów btc nawet w 2025 r. możliwe ze przyspieszyła by koniec hossy i nie było by na btc więcej niż te 110 usd na drugim podejściu np. ale potem i tak BTC by olało jakiegoś tam prezydenta USA i poszło by na lata swoim torem. Konflikt światowy mogłby to zaburzyć , ale taki cholernie mocny z atomicami - ale na to jednak zgody wielkich tego świata nie będzie - bo to broń obosieczna. I ewentualnie powtórka z covidem i WHO - ale tego już też nie będzie bo ludzie się jednak uczą trochę na swoim debilizmie .
Podsumowując - bo czytam te wasze wypociny i strachy - dla mnie żadnego 70 już nie zobaczymy do powiedzmy października 2025, albo jak tąpnie kryzys finansowy w USA co chcą Trumpowi zrobić na wakacje to wtedy ewentualnie, tak. Po 20 stycznia , po zaprzysiężęniu Trumpa - na moje wystrzał do góry , ale tylko po tym jak Trump udowodni fizycznie że to co pierdolił o btc faktycznie zrobi i pokaże że symbolicznie kupił chociaż 1 btc i jest on zdeponowany w rządowym portfelu. A ponieważ on utworzy jakiś dziwny urząd z Muskiem na czele i pozamiata oszołomów z deepstatu i wsadzi swoich ludzi - to myślę że zrobi to co mówił przed wyborami. A wtedy euforia poleci i indeksy giełd nie tylko btc wystrzelą - to będzie rajd do ok marca. 150 k ba btc ? 200 ? ONE HUJ. pytanie moje też jakie zadaję znajomym i sobie - co po wygaśnięciu tej euforii - a ją można spokojnie obliczyć - teraz mieliśmy od wyborów z listopada do połowy grudnia tak - jakieś 1.5 miesiąca euforii. Po 20 stycznia daję euforię do końca marca MAX . dlaczego - ? bo tak mi wychodzi z psychologicznego punktu widzenia i cykliczności która jak pisałem wcześniej została zaburzona o miesiąc ponad do przodu względem poprzednich cykli. krótko terminowo zaburzona, nie długo terminowo. Znajomy co zna giełdę dobrze mówi że marzec to koniec hossy. A potem albo korekta i podwójny szczyt w czerwcu albo już powolny zjazd - zależy od ruchów Trumpa.
Kryzys na 90 % przewiduję ja, mój znajomy, analitycy giełdowi ze świata, Ostapowicz, Łukasz z Bibli Kryptowalut, Maciek z 321krypto czy nawet Jackowski :-) Ale to czy w tym kryzysie jaki zostanie wywołany częsciowo sztucznie na przegrzanych wszelkich rynkach - czy kapitał uciekając z dolara wybierze złoto czy może tez .... Bitcoina - aaaaaaa , to moim zdaniem może być ciekawe :)

Wróć do „Przedszkole”