Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: ergorg » sobota, 28 grudnia 2024, 13:01

adamjttk pisze: sobota, 28 grudnia 2024, 12:50optumistycznie nastawiony do kursu btc i dlatego nie warto z nim rozmawiac jest w hossie btc imho slabe
To Ty chyba kompletnie nie zrozumiałeś o czym pisałem. :lol:
adamjttk pisze: sobota, 28 grudnia 2024, 12:50Czemu piszesz w liczbie mnogiej tak jakby tu wszyscy byli daytrejderami?
Większość chyba jest (day trejrzey albo swingi rozgrywają bo nie wiem czy zauważyłeś ale 5% lub więcej to my w jeden dzień nie robimy za często) bo inaczej by tutaj nie pisali tyle bo i po co pisać o zmianach 5% jak kogoś to nie rusza kompletnie.

---

I proszę, skończmy tę dyskusję, ja już więcej się nie odzywam.
Ostatnio zmieniony sobota, 28 grudnia 2024, 13:07 przez ergorg, łącznie zmieniany 2 razy.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
1

Postautor: Kiwajakotako » sobota, 28 grudnia 2024, 13:04

Póki co idziemy zgodnie z tym wykresem, jeszcze ok 10 dni korekty, będzie pogłębienie dołka.
Patrząc na ten wykres to wychodzi, że jesteśmy na styczniowej korekcie 2021. Hoyden o tym pisał i w sumie to by się zgadzało.
Szczyt dominacji Btc powinien być już osiągnięty i alty niebawem wystartują.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
2

Postautor: kim_dzong_un » sobota, 28 grudnia 2024, 13:09

Panowie, Panie! Przez antyludzką UE i jej antyludzkie "lewo" MICA jeśli ktoś chce wyjść z krypto do USDT albo USDC to powinien robić to już, dzisiaj, jutro. 30 grudnia już może to być liczone jako wyjście do fiata = złodziejski podatek. Wg mnie dlatego widzimy mulenie/osuwanie się, ale bez dużych ruchów. Ludzie po prostu realizują zyski. Ciekawi mnie jednak styczeń, bo odkąd siedzę na scenie od początku BTC to stycznie pamiętam jednak czerwone. Ostatnio ten trend trochę się odwraca (odkąd pojawiły się stable), właśnie z tego powodu, że to do końca roku wychodzi się do USDT/C, żeby nie płacić podatku. Ja zalecam częściową realizację zysków, ale zdecydowaną większość: HOLD. Tyle i aż tyle. Trump, a właściwie jego ekipa zrobią dużo dobrego dla krypto; przed nami jeszcze ogromne wzrosty. Które nie wykluczają spadków, normalna sprawa.

Przy okazji życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku A.D. 2025 i upadku totalitarnej UE. ;]

Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli” (J 20, 29b)
Nie jestem graczem/spekulantem giełdowym.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
1

Postautor: CzarnaOwca » sobota, 28 grudnia 2024, 13:12

kim_dzong_un pisze: sobota, 28 grudnia 2024, 13:09może to być liczone jako wyjście do fiata
A skąd Ci to przyszło do głowy?
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Reputacja: 442
Reputacja postu: 
2

Postautor: updownupdown » sobota, 28 grudnia 2024, 13:21

Jak dla mnie to zwykłe sianie fermentu z tymi stablami. Wyjście do stabli to jak wymiana krypto -> krypto. Nie tworzy obowiązku podatkowego.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
6

Postautor: maxi82 » sobota, 28 grudnia 2024, 16:37

"Ogłoszenie parafialne"

! Wiadomość z: maxi82
OT odesłane w niebyt, (o podatkach są osobne tematy) proszę trzymać się tematu wątku.
Jeśli ktoś nie dojadł w święta - mogę go poczęstować bananem (odzywki o psychiatrykach i ćwokach) :evil: . Szanujmy się nawzajem..

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » niedziela, 29 grudnia 2024, 00:47

pael pisze: piątek, 12 stycznia 2024, 01:54 Dodano po 45 sekundach:
Obrazek
https://btctrading.blog/2024/01/01/long ... c-methods/

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
1

Postautor: KingKanPL » niedziela, 29 grudnia 2024, 02:30

Będą kruszyć albo dziś albo w następnym tygodniu kilku tygodniowa podłogę na 89-91, mimo że mamy ładne wsparcie na 82 to uważam, że może być mega likwidacja największą w historii tego rynku po przebiciu tego wsparcia, a doleka znajdziemy obecnie wg mierzen między 73-71

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
2

Postautor: new06 » niedziela, 29 grudnia 2024, 08:07

KingKanPL pisze: niedziela, 29 grudnia 2024, 02:30Będą kruszyć albo dziś albo w następnym tygodniu kilku tygodniowa podłogę na 89-91, mimo że mamy ładne wsparcie na 82 to uważam, że może być mega likwidacja największą w historii tego rynku po przebiciu tego wsparcia, a doleka znajdziemy obecnie wg mierzen między 73-71

to ty jesteś tym gościem od shorta all-in na 80k?
Brave New World

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » niedziela, 29 grudnia 2024, 09:21

KingKanPL pisze: niedziela, 29 grudnia 2024, 02:30 Będą kruszyć albo dziś albo w następnym tygodniu kilku tygodniowa podłogę na 89-91, mimo że mamy ładne wsparcie na 82 to uważam, że może być mega likwidacja największą w historii tego rynku po przebiciu tego wsparcia, a doleka znajdziemy obecnie wg mierzen między 73-71
Taka akcja jest absolutnie do wyobrazenia z poziomu kursu ale premiowalaby spoznialskich ktorzy nie zdazyli sie zaladowac w taniego bita na hosse w 2025. Watpie czy Ci kupujacy teraz za grube dziesiatki miliardow $ (MSTR, etfy) na to pozwola. Ktos musialby za te 70k chciec sprzedawac a apetyty na 2025 sa mocno rozbudzone.

Ja mam tylko nadzieje, ze nie bedxie powtorki z historii i pol roku mulenia na poziomie 90-100k zeby potem ni z gruchy ni z pietruchy wystrzelic w tydzien (np w wakacje) na 150k bo mialbym zagwozdke czy to juz koncowka cyklu czy bedziemy sobie tak rosli po troche w miare pozerania bitow z rynku przez grube ryby

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » niedziela, 29 grudnia 2024, 10:26

News gdyby twój post był dłuższy to bym na niego nie zareagował, bo nie czytam twoich postów, a więc ja nie mogę odnieść się do twojej nieomylności, jestem od tego all in 82 po potwierdzeniu które dostrzegłem w strukturze 4h, nie chce mi się odpowiadać na twoją głupia zaczepkę dłużej miałem przytaczać trafienia, ale po co marnować nerwy i więcej czasu niż muszę, idź sobie czytać pozostałe posty po otwarciu shorta, jak chcesz się bić na predykcję to wrzucaj roczny bilans zysków w PLN albo USD albo zwyczajnie się przymknij.

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hoyden » niedziela, 29 grudnia 2024, 10:49

łabondź2020 pisze: piątek, 27 grudnia 2024, 18:25 @Hoyden Giełda krzak
bitunix krzak ? z BBB security score na poziomie ok 80, z wolumenami podobnymi do bybita, z siedzibą w singapurze gdzie kapitał założycielski to głownie szejkowie z dubaju , z niższymi niż bybit opłatami , gdzie ty tu widzisz krzaki ? może przed siedzibą są jakieś krzaki, nie sprawdzałem ....

Początkujący
Reputacja: 442
Reputacja postu: 
0

Postautor: updownupdown » niedziela, 29 grudnia 2024, 14:11

Saylor jak widać dalej kupuje:

Ktoś wie jak to się ma do tego że mieli mieć przerwę w zakupach ze względu na wejście do nasdaq?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: new06 » niedziela, 29 grudnia 2024, 14:12

@KingKanPL ale ja nie mówię, że jestem nieomylny, oczywiście że nie jestem.

Natomiast nie wrzucam co chwilę scenariuszy, które mają może tak z 5% szans na sprawdzenie. Wrzucałeś jeden mało prawdopodobny scenariusz o zgaszeniu bullrunu trumpowego z 80k. Rozumiem że zrobiłeś zogdnie z tym co pisałeś i wszedłeś all in? Czyli teraz powinieneś być wyzerowany i rozumiem że tylko tak sobie wrzucasz niezobowiązująco kolejne mało prawdopodobne "analizy".

Zresztą szkoda gadać. Nie żebym brał cię na poważnie, ale wydaje mi się że trochę osób jednak czyta ten wątek i może się sugerować.
Brave New World

Początkujący
Reputacja postu: 
-1

Postautor: KingKanPL » niedziela, 29 grudnia 2024, 14:35

5% szans na sprawdzenie, mi się tego pierdolenia nie chce czytać, ani z tobą dyskutować, wyzerować bo? Btc od 82k zrobił 20%+ z czego ja informowałem że ta pozycja przyniosła mi strate 3k usd dlaczego? Sobie szukaj, to że ktoś ma dana predykcję nie oznacza że ona jest stała jak ten matoł corso wyjechał do mnie z czymś podobnym wrzuciłem screena wypłat tygodniowych admin usunął ten post dlaczego? Pytaj dzbana, to ze ty wchodzisz na lewarze takim że ruch 20% cię żeruje bo nie liczysz się że zmiana kierunku to problem twój i twojej strategii/zarządzania kapitałem oraz tego że jak widać twardo trzymasz się jednego no i szansę na sprawdzalność ruchu potrafisz precyzyjnie wyliczyć 😂.

Szkoda rzeźbić dłuższy post tłumaczyć wszystko od podstaw a nie chcę cię obrażać, masz problem to skorzystaj z pomocy.

Jak chcesz się bić na przechwałki to dawaj bilans, wypłaty etc to ludzie czytający to forum zweryfikują sprawdzalność

Początkujący
Reputacja: 25
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jopek » niedziela, 29 grudnia 2024, 19:31

Tak dla poprawki od 82k do topu który był na 108k mamy ponad 30 procent. Dyszka przy sporych kwotach takich jak np milion to nie jest tak mało. Pozdrowienia i dużo zdrówka w nowym roku dla was ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
4

Postautor: Godstar » niedziela, 29 grudnia 2024, 20:26

Według mnie prawdopodobieństwo wbicia 7x z przodu jest aktualnie większe jak wbicia 120 k.
Sufit poprzedniej konsoli, zwykły test lini horyzontalnej wybicia.
Przypomnę tylko że od 2 lat rośniemy z poziomów 15 k za btc.
Ja swoje pozycje będę otwierał obserwując reakcje na strefach 85 i 82.
Jeśli nie da to dołka a prawdopodobnie nie da.

Poziom o którym pisze @KingKanPL jest jak najbardziej realny.

Dlatego otwarcie pozycji w okolicach testu poprzedniego oporu może być bardzo intratne pod swinga.
Oczywiście trzeba być cierpliwym i czekać.
Wszystko może trwać 4- 6 tygodni.
Jeśli nie sklepią dołka wcześniej, aktualnie popyt jest słaby i wszystkie bycze newsy się wyczerpały.
Byłby to zacny test części kupującej w konsolidacji.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: new06 » niedziela, 29 grudnia 2024, 21:01

Godstar pisze: niedziela, 29 grudnia 2024, 20:26Według mnie prawdopodobieństwo wbicia 7x z przodu jest aktualnie większe jak wbicia 120 k.

ale co to znaczy 7x ? 70 czy 79 bo to jest trochę różnica. No ja daję na przykład sporą szansę że zobaczymy niebawem 1xx
Brave New World

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » niedziela, 29 grudnia 2024, 21:20

Hoyden pisze: niedziela, 29 grudnia 2024, 10:49BBB security score na poziomie ok 80
Ranking dla naiwnych, tyle w temacie

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 857
Reputacja postu: 
1

Postautor: everman » niedziela, 29 grudnia 2024, 23:14

chcialo by sie napisac
- chluśniem bo uśniem :roll:

Wróć do „Przedszkole”