Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: mess_on_a_mission » piątek, 27 grudnia 2024, 10:29

no to co, decydujący moment, db i HL czy fejkowy podskok? u mnie najważniejsze wyjść nad 100k (sic)

piątunio, więc pewnie dziś decyzja co dalej.

SVG Image

kanalik trzyma w ryzach

SVG Image

na eth jeszcze nic dobrego nie widać, nawet wręcz odwrotnie, na granicy testu/próby wyjścia, zawrotka pod 3370 byłaby bolesna imo

ciekawie, ale za wcześnie. go bulls

SVG Image

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » piątek, 27 grudnia 2024, 11:03

Dlaczego koniec hossy U mnie wychodzi że to techniczna zwykła korekta jakby wybili poziom 48 to i owszem

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » piątek, 27 grudnia 2024, 11:19

@KingKanPL bo to będzie zniesienie więcej niż 50% całych wzrostów od 49k$ + powrót do poziomów z konsoli. Dla mnie kompletnie nie ma taki ruch sensu jeśli ma dalej trwać hossa.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
26

Postautor: Godstar » piątek, 27 grudnia 2024, 11:22

Przed przebiciem supportu rynek będzie wiele razy bronił poziomu i dawał oznaki często na szybko wyrastających jak grzyby jednorazowych świecach.
Zazwyczaj właśnie po takim wyjściu gdzie część ludzi zamyka shorty, a pozostała większość wchodzi w l.
Dochodzi do ponownej windy w dół.
Rzadko kiedy rynek jest tak czytelny i prosty żeby przebić niedźwiedzio dany poziom schodkowo.
To samo widzimy w drugą stronę przy oporach, zawsze przy przebiciu ważnego poziomu mamy pójście po pozycję i stop lossy.
Jeśli nie utrzymają poziomu 95,6 to będzie jednorazowe strzelenie popytu i konkretny zjazd.
Można próbować liczyć na odreagowanie jeśli ładnie obronimy poziom, lecz według mnie niedźwiedzie rozkładają sidła.
Jeśli nie tu to kilka k wyżej może znowu dojść do załamania.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » piątek, 27 grudnia 2024, 15:49

Tak na szybko bez tłumaczenia
Spokojnie może spierdolic się na 0.618
Bessa to jest raczej po przebiciu poprzedniego 3 lin trendu wzrostowego w tym głównej prowadzonej od dołka przebiciu 0.618
Powrót do poprzedniej lini trendu spadkowego
I marzenia ekonomika nie pokrywają się z moimi mierzeniami
Zapomniałem dodać obrazek, który robiłem w momencie pisania postu, bo tutaj przecież każdy lubi obrazki
Ostatnio zmieniony piątek, 27 grudnia 2024, 16:17 przez KingKanPL, łącznie zmieniany 2 razy.

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
1

Postautor: Hoyden » piątek, 27 grudnia 2024, 15:56

a propo kyc i regulacji MICA - jakby ktoś nie znał, polecam https://www.bitunix.com/
Giełda bez kyc dla usdt i rynku feauters. jak chcesz fiaty to robisz kyc. ale dla obywateli uni ta giełda jest w sam raz bo to araby ją zrobili i maja generalnie w d. wszelkie regulacje unijne. dla mieszania krypto / usdt bez specjalnych limitów i pytania o jakieś debilne źródła pochodzenia środków jak znalazł :)

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1112
Reputacja postu: 
7

Postautor: Arcymistrz1990 » piątek, 27 grudnia 2024, 16:00

Witajcie, po aktualizacji siatki cenowej u mnie na wykresie nabrałem jeszcze większego przekonania, że poziom 107-108k USD był świetnym poziomem na częściową realizacje zysków. Była tam synergia przewag spadkowych: nie tylko górne ograniczenie kanału wzrostowego, ale również poziom horyzontalny wynikający z siatki cenowej. Jestem zdziwiony, że tak nieliczny poza mną na forum to zauważyli.
Poniżej spojrzenie globalne:

Natomiast lokalnie od dołu cena wciąż nie wybiła przewag na wzrosty, a więc póki co moim zdaniem za wcześnie jest mówić o jakichś większych spadkach. Pierwsza kluczowa przewaga do wybicia to zielona strefa wolumenowa oznaczona na podstawie świecy 1D z dnia 20 listopada. Dopóki cena konsoliduje w strefie to należałoby się spodziewać kolejnej próby podejścia pod 108 000 USD. Tutaj moje obserwacje są dość podobne do @Godstar, z tym zastrzeżeniem, że nie przesądzam co dalej zrobi cena.

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » piątek, 27 grudnia 2024, 16:04

@Arcymistrz1990 Ciekawe spojrzenie. Chyba nikt inny nie używa tu wykresu liniowego. Już nawet nie wiem ile miesięcy temu widziałem taki wykres :)

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
1

Postautor: łabondź2020 » piątek, 27 grudnia 2024, 18:25

@Hoyden Giełda krzak

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » piątek, 27 grudnia 2024, 18:54

Spada jakby chciało a nie mogło. Nie tak sobie wyobrażałem spadki, bullish. :mrgreen:

Dodano po 24 sekundach:
A alty już w ogóle mocne.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » sobota, 28 grudnia 2024, 09:29

ergorg pisze: czwartek, 26 grudnia 2024, 14:25 @ekonokomik no i temu dyskusje z Tobą nie mają sensu bo dla Ciebie ruch 5% nic nie znaczy a mi daje pożyć przez miesiąc chocby. :roll:
Dziwne wg mnie myslenie, rownie dobrze mozemy przejsc na skale minutowa i ulamki procentow.

Jak ktos lubi 5% wzrosty i z tego zyje to po co siedziec na btc jak mozna w sumie grac na dowolnym aktywie a jest ich setki i kazde daje zarabiac na takich wahaniach.

Btc poki co charakteryzuja 4 letnie cykle oraz dlugoterminowe wzrosty ogolnie i rozmowa o kursie ma imho duzo wiecej sensu w tej skali.

Albo inaczej - nie dalej jak 2 lata temu bit chodzil po 17k usd, rozmyslanie o 5% z dzisiejszej perspektywy to jak roxmowa czy istotne bylo czy 2 lata temu bit kosztowal 16k, 17k czy 18k, na dzis przy poziomach 95k to smieszne wrecz.

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
2

Postautor: pael » sobota, 28 grudnia 2024, 09:48

nvidia 2lata temu chodzila po 12$, po co siedziec na bitcoinie?

watek do zamkniecia :lol:

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 689
Reputacja postu: 
2

Postautor: Tomasz_Es » sobota, 28 grudnia 2024, 10:25

Nie wiem czy gdzies na forum bylo ale warte uwagi. Zostaly 2 dni.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » sobota, 28 grudnia 2024, 11:06

@adamjttk jest coś takiego jak porfel krótkoterminowy i długoterminowy.

Ja tam nie wiem czy jesteś już tak zarobiony na krypto, że nic w życiu już nie robisz a może dalej pracujesz na etacie ale ja się z krypto utrzymuję od dłuższego czasu. Trading, airdropy, wiele rzeczy i może to być ciężko zrozumieć ale czasami ten jeden ruch który dla Ciebie może nie mieć znaczenia mi akurat zrobi dobrą robotę na lewarze.

Po to jest ten wątek, dyskutujemy nt ceny.
adamjttk pisze: sobota, 28 grudnia 2024, 09:29Jak ktos lubi 5% wzrosty i z tego zyje to po co siedziec na btc jak mozna w sumie grac na dowolnym aktywie a jest ich setki i kazde daje zarabiac na takich wahaniach.

Nie wiem, może temu, że tym aktywem handluję już 7 lat jakoś i znam je jak własną rękę.
adamjttk pisze: sobota, 28 grudnia 2024, 09:29Btc poki co charakteryzuja 4 letnie cykle oraz dlugoterminowe wzrosty ogolnie i rozmowa o kursie ma imho duzo wiecej sensu w tej skali.

No to pisz raz na dwa lata, na dołku kiedy kupić i na górce kiedy sprzedać, dziękuję, nic więcej nie musisz. :mrgreen:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
1

Postautor: mess_on_a_mission » sobota, 28 grudnia 2024, 11:39

@adamjttk wpadaj raz na cztery lata obwieścić, że będzie rosło a nie spamujesz przy każdym ruchu 5% ;)

e/ tak jak ergorg napisał :lol:

na kursie dość płaska, ale jednak niedzwiedzia flaga, opcja wyjścia up jedynie po powrocie nad 97.7 imo

SVG Image

na eth czwarty romans z 12-o dniową lt

SVG Image

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » sobota, 28 grudnia 2024, 11:52

Nie zrozumiales mnie chyba.
Rozmawianie i analizowanie 5% ruchow na btc jest BEZ SENSU.
Jutro Powell cos pierdnie o cyfrowym zlocie, Musk wrzuci twitta o doge, Trump cos poshilluje o rezerwach czy Fink cos wrzuci albo Putin czy Izraelici rzuca rakieta czy bomba i masz Z DUPY ruch o 5% w ktoras strone, jest to zupelnie randomowe i fizycznie niemozliwe do przewidzenia.

Mozesz narysowac sto lokalnych wykresow a bit ma je absolutnie w dupie.

Wykres bita jest wykresem poki co cyklicznym i ogolnie pprowzrostowy i pochylanie sie czy przewidywanie 5% ruchow jest IMHO zwyklym kasynem czy szulernia. Dywagacje w skali miesiaca czy kwartalu sa juz duzo bardziej czytelne i imho interesujace.
Ostatnio zmieniony sobota, 28 grudnia 2024, 11:54 przez adamjttk, łącznie zmieniany 2 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » sobota, 28 grudnia 2024, 11:54

No to jak nie ma sensu to co? Przestajemy pisać o lokalnych ruchach i zostawiamy tutaj samego Adama?

Narka :D

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
1

Postautor: Hoyden » sobota, 28 grudnia 2024, 12:09

pael pisze: sobota, 28 grudnia 2024, 09:48 nvidia 2lata temu chodzila po 12$, po co siedziec na bitcoinie?

watek do zamkniecia :lol:
:-) 100 razy lepiej jest być w BTC niż jakiś głupich akcjach wirtualnych nvidi, nie przedstawiających prwdziwej kondycji spółki. pomijając sam fakt że kupno akcji jest obarczone szeregiem działań - prawno/legalnych i tak samo jak ich sprzedaż, to w przyszłości jak już AI się uspokoi i pokaże że 90 % projektów to takie same wydmuszki jak 90 % altcoinów - to te akcje się spierdolą i już mogą nie wrócic nigdy na te rozgrzane tory. kopanie eth się skończyło i AI tak samo się wykończy , zostanie tam oczywiście kilka ciekawych rozwiązań ,a podejrzewam że i tak chinczyki wymyślą jakis lepszy chip do stawiania serwerów liczący AI .

Początkujący
Reputacja: 442
Reputacja postu: 
0

Postautor: updownupdown » sobota, 28 grudnia 2024, 12:39

Co raz bardziej skłaniam się ku temu że przetestujemy jednak te 85k. Najpierw schodek na 89k i finalnie 85k.
Nie pasuje mi ta perspektywa ale tak to pachnie.
Obrazek

Weteran
Reputacja postu: 
3

Postautor: adamjttk » sobota, 28 grudnia 2024, 12:50

ergorg pisze: sobota, 28 grudnia 2024, 11:54 No to jak nie ma sensu to co? Przestajemy pisać o lokalnych ruchach i zostawiamy tutaj samego Adama?

Narka :D
Czemu piszesz w liczbie mnogiej tak jakby tu wszyscy byli daytrejderami? Imho megalomania Ci sie zalaczyla troche ;)
Uwielbiam wrzucane tu wykresy, duzo sie tu ucze i uwielbiam czytac ten watek, natomiast pisanie ze ktos jest optumistycznie nastawiony do kursu btc i dlatego nie warto z nim rozmawiac jest w hossie btc imho slabe ;)

Wróć do „Przedszkole”