Zonda, zondaglobal.com ( dawniej giełda BitBay ) - Dyskusja ogólna

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
3
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: bitup » niedziela, 13 października 2024, 22:49

prap0n pisze: środa, 9 października 2024, 15:00https://tvn24.pl/go/programy,7/superwiz ... nalcontent

bez premium
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4878
Reputacja postu: 
0

Postautor: prap0n » wtorek, 15 października 2024, 03:10

@bitup

to taki komentarz po, glowny material ciagle za paywallem.
Moze ktos za jakis czas wrzuci.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1607
Reputacja postu: 
2

Postautor: blink » czwartek, 17 października 2024, 09:21

Bezpłatnie do 23.10:
Superwizjer - Co się stało z królem kryptowalut?
https://player.pl/programy-online,2/sup ... 5,10337443

Gra o wielkie pieniądze i bezpieczeństwo. Wokół reportażu "Co się stało z królem kryptowalut?"

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Voltix » niedziela, 17 listopada 2024, 18:17

@Zonda Czemu od wrzesnia ignorujecie moje wiadomosci z prosba o wyplate srodkow z mojego konta?

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: biliony » wtorek, 19 listopada 2024, 00:15

@Voltix być może są zajęci puszczaniem reklam z Borysem Szycem w godzinach największej oglądalności na TVN.

Chyba nikt nie ma już wątpliwości, że Zonda to polskie FTX.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: -91
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » wtorek, 19 listopada 2024, 13:13

Voltix pisze: niedziela, 17 listopada 2024, 18:17 @Zonda Czemu od wrzesnia ignorujecie moje wiadomosci z prosba o wyplate srodkow z mojego konta?
Witaj z góry przepraszamy za fakt tak długiego oczekiwania na rozwiązanie sprawy, proszę podeślij nam swój adres e-mail przypisany do konta w wiadomości Prywatnej tutaj na forum. Sprawdzimy w czym problem i postaramy się rozwiązać sprawę jak najszybciej to możliwe 🙏

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
3

Postautor: MattFibo » piątek, 22 listopada 2024, 21:47

To najbardziej złodziejska giełda crypto jaką znam, a siedzę w temacie crypto od 10 lat. Przy każdej próbie wypłaty środków robią problemy, przeciągają sprawę w nieskończoność, żądają źródła przychodów i wielu dokumentów. Weryfikacja dokumentów\danych trwa tygodniami. Tłumaczą się dużą ilością zgłoszeń (co za bzdura). Blokują przelewy crypto na portfele. To jest horror a nie giełda. Najlepsze jest to, że wszystko zrzucają na regulacje AML, i że licencja zmusza ich do takiego traktowania Klienta. Obłęd. Jeśli szanujecie swoje zdrowie psychiczne, to unikajcie z daleka. Nie wspomnę już o samych rozwiązaniach technicznych, które mają za zadanie wydymać cię, gdy chcesz coś kupić lub sprzedać... boty wydymają Cię na różowo. Zupełny brak płynności na wszystkich parach. No i do tego dochodzi zaginięcie byłego prezesa giełdy (Bitbay) Sylwestra Suszka. Do dzisiaj chłopa nie znaleziono. Giełda Bitbay po zaginięciu Suszka zmieniła nazwę na Zonda Crypto, żeby odciąć się od tego, ale wszyscy (wtajemniczeni) wiemy co to za bagno i kto jest inwestorem tego biznesu. Sami sobie odpowiedzcie komu powierzacie swoje pieniądze.

PS. A te pozytywne opinie to sami sobie piszą. Przecież to widać. A do tego te reklamy z Szczęsnym, Chabiorem i Szycem... kryptowaluty razem z Zondacrypto, co chwile widoczne w telewizji, zwłaszcza teraz, gdy BTC osiąga $100K (listopad 2024). Widać biznes nie kręci się, to ładują miliony w reklamy TV z udziałem "celebrytów". Idealny moment na intensyfikowanie działań marketingowych, a nuż jakiś jeleń hazardzista nawinie się i zrobi im przelew... i za chwile zostanie z niczym. Brawo ZondaCrypto - Polski sposób myślenia na okradanie ludzi bez zmian od wielu lat.

Proszę o kontakt poszkodowanych przez BitBay lub ZondaCrypto na adres email: zonda.scam_at_gmail.com.

Planuję złożyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa przez ZondaCrypto do prokuratury w Estonii.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: blink » sobota, 23 listopada 2024, 09:52

Na stronie głównej forum.bitcion.pl może powinno widnieć jakieś ostrzeżenie @Bitmar sprawa nie wygląda ciekawie już dłuższy czas.

Ogólnie podejrzewam że tam nie ma kasy i przeciągają jednego aż uzbierają mu na wypłatę przez wpłacających. Szkoda że znów Polacy będą poszkodowani.

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0

Postautor: kamilgen » sobota, 23 listopada 2024, 15:15

tyle miesięcy (a może i lat) ludzie piszą żeby omijać tę giełdę bo robi problemy z wypłatami i wymaga odcisku buta i paragonu za hotdoga z żabki a ludzie dalej tam coś przelewają. Mają tyle topowych giełd gdzie konto robisz w 2 minuty i problemu z niczym nie ma a sami sobie to robią ;d

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: blink » sobota, 23 listopada 2024, 16:30

kamilgen pisze: sobota, 23 listopada 2024, 15:15tyle miesięcy (a może i lat) ludzie piszą żeby omijać tę giełdę bo robi problemy z wypłatami i wymaga odcisku buta i paragonu za hotdoga z żabki a ludzie dalej tam coś przelewają. Mają tyle topowych giełd gdzie konto robisz w 2 minuty i problemu z niczym nie ma a sami sobie to robią ;d

Niestety ludzie rejestrują się na zondzie bo widzą jakąś reklamę a dopiero jak zaczynają się problemy to odkrywają to forum. Widać to nawet po ilości postów tych użytkowników.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0

Postautor: zombine » sobota, 23 listopada 2024, 22:41

W zeszły weekend zonda zablokowała mi konto, rzekomo na 48h bo przekroczyłem limit kodów na pocztę do logowania. Kody dochodziły po 15-30 minutach XD
Napisałem do suportu, odpowiedź do stałem po dwóch dniach roboczych...XD a w międzyczasie(gdy rzekomo mnie zablokowali) zalogowałem się przez firefox... trzeci IKS DE

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: execut0r » poniedziałek, 25 listopada 2024, 19:06

Dzisiaj zonda anulowała wypłatę środków w krypto. Obecnie mam wszystkie wypłaty zablokowane. Wcześniej wypłaciłem śmieszna kwotę 10 XML a następnie chciałem większą kwotę (ok 1k w XML) i zablokowali mi wypłaty :/ we wszystkich środkach. MASAKRA

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: execut0r » wtorek, 26 listopada 2024, 18:40

Rano dzisiaj otrzymałem maila z prośbą o telefon.... po 30 razach udało się dodzwonić. Odpowiedziałem na dziwne pytania i udało się odblokować wypłaty.
To tak celem sprostowania :-)
Pozdrawiam

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Voltix » niedziela, 1 grudnia 2024, 22:46

Zonda pisze: wtorek, 19 listopada 2024, 13:13
Voltix pisze: niedziela, 17 listopada 2024, 18:17 @Zonda Czemu od wrzesnia ignorujecie moje wiadomosci z prosba o wyplate srodkow z mojego konta?
Witaj z góry przepraszamy za fakt tak długiego oczekiwania na rozwiązanie sprawy, proszę podeślij nam swój adres e-mail przypisany do konta w wiadomości Prywatnej tutaj na forum. Sprawdzimy w czym problem i postaramy się rozwiązać sprawę jak najszybciej to możliwe 🙏
Napisalem tak jak chcieliscie 22 listopada i nie otrzymalem odpowiedzi.

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: fatdamon » wtorek, 3 grudnia 2024, 00:25

Hej. Po paru dobrych latach aktywności na BitBay ok. 2017-2018 i "porzuceniu" konta, postanowiłem spróbować wrócić i zalogować się ponownie, głównie w celu pozyskania historii transakcji dla US jako dowód legalności zakupu krypto - była to jedyna giełda do której przelałem fiaty i kupiłem krypto, dalsze transakcje były już na samych krypto.

Na konto zondacrypto nie mogę się zalogować - na stronie logowania otrzymuję komunikat "Nie udało się zweryfikować Twoich danych", w response z /login otrzymuję {"status":"Fail","messages":["USER_NOT_FOUND"]}.

Miał ktoś podobną sytuację? Czy temat odzyskania konta i historii transakcji jest już stracony w takiej sytuacji? :(

Na skrzynkę mailową jeszcze w tym roku otrzymywałem maile z subskrypcji zondacrypto z nagłówkami "Drogi Kliencie", "Drogi użytkowniku". Nie widzę przez te lata także żadnych maili informujących o zamknięciu konta, rozwiązaniu umowy, czy czymś podobnym.

Dodam, że konto miałem zweryfikowane, sam go też nie zamykałem. Skorzystałem z ich instrukcji z https://zondacrypto.com/pl/helpdesk/zon ... c-do-konta i wysłałem selfie ze zdjęciem dowodu i datą z opisem sytuacji oraz innymi dowodami posiadania konta jak przelewy bankowe na konto BitBay, czy mail potwierdzający weryfikację konta. Czekam na odpowiedź, ciekawe czy w ogóle pochylą się nad moją sprawą.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: fatdamon » wtorek, 3 grudnia 2024, 13:59

Jest jakiś progres, ech. Okazało się, że moje pyrganie serwisu exchange w postaci nieudanych prób logowania spowodowało wysłanie maila na moją skrzynkę odbiorczą z tematem "Zauważyliśmy wiele prób zalogowania się na Twoje konto zondacrypto". Spróbowałem więc zresetować hasło według instrukcji i linka z email - https://auth.zondacrypto.exchange/reset-password. Niestety, ale mimo wielu prób, żaden kod weryfikacyjny nie przychodzi na email (spam itd. sprawdzone)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: michbin » środa, 4 grudnia 2024, 16:38

fatdamon pisze: wtorek, 3 grudnia 2024, 13:59Jest jakiś progres, ech. Okazało się, że moje pyrganie serwisu exchange w postaci nieudanych prób logowania spowodowało wysłanie maila na moją skrzynkę odbiorczą z tematem "Zauważyliśmy wiele prób zalogowania się na Twoje konto zondacrypto". Spróbowałem więc zresetować hasło według instrukcji i linka z email - https://auth.zondacrypto.exchange/reset-password. Niestety, ale mimo wielu prób, żaden kod weryfikacyjny nie przychodzi na email (spam itd. sprawdzone)

U mnie podobna sytuacja. Nie mogę się zalogować albo nie pamiętam hasła. Przy próbie resetu nie przychodzi na maila kod weryfikacyjny. Na emaila do supportu nie odpowiadają przez dwa dni. Konto raczej jest aktywne, bo mam starą wersję apki na telefonie i tam mogę wejść pinem i widzę swoje crypto. Czekam na jakoś odzew od nich.

@Zonda pozwoliłem sobie napisać wiadomość prywatną.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: michbin » czwartek, 5 grudnia 2024, 12:22

michbin pisze: środa, 4 grudnia 2024, 16:38Przy
Próbowałem codziennie od paru dni i dzisiaj kod przyszedł od razu. Udało sie odzyskać dostęp.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: fatdamon » piątek, 6 grudnia 2024, 08:44

U mnie dalej nic nie przychodzi przy próbie restartu hasła. Mail wysłany do zondacrypto 2 grudnia + wiadomość na priv do @Zonda i też zero odezwu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: blink » piątek, 6 grudnia 2024, 08:58

fatdamon pisze: piątek, 6 grudnia 2024, 08:44U mnie dalej nic nie przychodzi przy próbie restartu hasła. Mail wysłany do zondacrypto 2 grudnia + wiadomość na priv do @Zonda i też zero odezwu.

Twoje konto chyba zostało dezaktywowane, pisz do supportu

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”