Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
7
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: adamjttk » środa, 6 listopada 2024, 11:58

bitup pisze: wtorek, 5 listopada 2024, 17:32
bitup pisze: sobota, 2 listopada 2024, 00:46 Adres Dash podam za 8 dni do wypłaty ;)

@adamjttk https://chainz.cryptoid.info/dash/searc ... ivs1c3miFG
@bitup
Gotowy juz rozliczyc zaklad?

Poprosze 100 zielonych na konto USDC (Ethereum)
0x9f3ce76C70aD30ABc23ce04bFACAB6099BeCDfC4

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
2

Postautor: ekonokomik » środa, 6 listopada 2024, 11:59

everman pisze: środa, 6 listopada 2024, 11:14Tak wiec teraz pasowało by to jeszcze tak wyciągnąć i dopiero zrobić korektę. Zobaczymy czy pyknie.

Przypomnę tylko, o czym pisałem niedawno:
ekonokomik pisze: poniedziałek, 4 listopada 2024, 21:52Widziałem mnóstwo razy reakcję Bitcoina na "czarne łabędzie" - niespodziewane wydarzenia, zarówno negatywne jak i pozytywne i zawsze był to podobny schemat: szpila, a potem praktycznie całkowite zniesienie ruchu.
A to naprawdę były często wydarzenia takiego kalibru, że przegrana Trumpa nie ma ma tu żadnego startu.

Ostatnie, małokalibrowe wydarzenie tego typu, to panika na japońskiej giełdzie na początku sierpnia. Kurs wyszedł szpilą dołem z megafonu i... po chwili wrócił do normalnego zachowania jakby nic się nie stało.
A z większych: zobacz szpilę Covidową w połowie marca 2020. Na początku maja zniesiona całkowicie.
I tak jest zawsze.

Niestety dotyczy to również wydarzeń na plus. Ta szpila zostanie więc najprawdopodobniej zniesiona, a kurs wróci do swojego "normalnego trendu". Pytanie tylko jaki to trend. IMHO rosnący. Ta szpila była tym czego potrzebował Bitcoin by ostatecznie potwierdzić wyjście z półrocznego boczniaka i określić kierunek. Ładny prezent od nowego prezydenta ;)

Podsumowując: sądzę, że korekta tego nocnego wybicia będzie głębsza niż oczekują entuzjaści, ale że nie spadniemy już <70K, a już na pewno nie powinniśmy więcej zbliżyć się do górnego ograniczenia megafonu (67K).

Gdybym miał zgadywać, to narysowałbym coś takiego:

korektatrump.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » środa, 6 listopada 2024, 12:21

Jutro fomc i podchodzimy pod 80k$. :P
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
-30

Postautor: Hoyden » środa, 6 listopada 2024, 15:25

WojciechT pisze: środa, 6 listopada 2024, 09:41 Wychodzi na to, że jest tak jak pisałem, ćzyli BTC jest zależny od bieżących wydarzeń w USA. Myślę, że gdyby wynik był w drugą stronę, to obecnie kurs spokojnie znajdowałby się w granicach 63K, a w perspektywie byłaby 5 z przodu. Teraz wszystko zależy od tego ile pieniędzy napłynie do krypto...
Z perspektywy naszego kraju Trump jest bardzo złym wyborem. Każdy prezydent, który mówi, że nie interesuje go Europa, niech Putin w Europie robi to co chce, Putin jest moim przyjacielem to dla nas oznacza kłopoty. Rosja obecnie gospodarkę przestawiła na system wojenny,a więc produkują sprzętu kilkakrotnie więcej niż cała Europa razem wzięta.
Jeżeli Trump zaprowadzi pokój w Ukrainie tak jak to zapowiada, czyli wstrzyma dostawy broni do tego kraju, to w bliskiej perspektywie należy spodziewać się przejęcia Ukr przez Rosję, a tym samym Europe zaleje fala migracji. Szacuje się, że w takim wypadku Putin wyrzuci do UE ok 10 -20 mln ludzi. Także raczej nikomu nie trzeba uzmysławiać z jakim kryzysem będziemy się zmagać i w takim wypadku raczej mało kto będzie myślał o krypto. Do tego dochodzi perspektywa realnej wojny, bo też każdy powinien mieć świadomość, że jeżeli Rosja dostanie przestrzeń do zemsty, to jej dokona.
PS. Po raz kolejny Bloomberg uświadomił mi, że ich prognozy, przewidywania, analizy nie są warte są funta kłaków i powoływanie się na nich jest zwyczajną żenadą.
Bzdury , bzdury, bzdury, bzdury, bzdury - proszę to sobie napisać 1000 razy w zeszycie . Ten tekst świadczy o zmanipulowanym twoim umysle i podprogowej działającej propagandzie którą tobie ewidetnie wklepano a ty jak TVP powtarzasz coś czego nie analizowałes, coś dzieki czemu twój umysł ma być przestraszony , coś co ławo się przyjmuje .
Z perspektywy naszego kraju wygrana Trumpa to NAJLEPSZE co mogło polaków spodkać , ale to absolutnie najlepsze. Trump dobrze gada i tak zrobi to co gada czyli osłabi nato zabierając wojska swoje do domu albo karze nato płacić za nie ale stawiam na to pierwsze bo on będzie teraz redukować wydatki na armię aby zająć się swoim upadającym gospodarczo krajem .Tak robi zresztą każdy poprawny prezydent dbający o swój nadór a nie o czyjś naród.
Ehh mógłbym tu się rozpisać o genezie tej ustawki na ukrainie - bo to nie jest żadna wojną - to mit :) tam nie ma żadnej wojny jaką nam pokazują w mediach. Byłem tam widziałem, jeździłem do Lwowa, gadałem z prorosyjskimi ludzmi spod odessy i mikołajewa - takie kocopoły nam tu pokazują że aż zastanawiałem się jakim cudem ludzie w to wierzą - a wierzą bo musieliby pojechać tam i posiedzieć i zobaczyć tą propagandę na własne oczy. Sergiej spod mikołajewa mówi mi że żadnych ataków na odesse nie było i nie będzie a on nie lubi lwowa bo tu jest banderyzm. Generalnie 50 % ataków i to rakietowych to ściema tworzona przez zlenskiego i upa i CIA i rzymian , aby oczernić putina. Tka tak, zelenśki sam strzela rakietami zabijająć swoich ludzi - smutne ale to taktyka USA przecież :) .
Rosja nie zamierza przejmować ukrainy tylko ją podzielić i zdenacjonalizować czyli wybić każdego banderowca do cna opłacanego przez USA . Teraz tak , będą jaja jak nam putin zaproponuje oddanie Lwowa i Tarnopola :) Emigracja i tak jest bo zgodził się na nią nasz rząd - wystarczy zamknąć granice z Ukrianą i nie ma żadnej emigracji. nie mielismy żadnych umów emigracyjnych z rządem zelenskiego. I żadnej wojny tutaj z rosją nie będzie. po1 jesteśmy w nato , po2 od kiedy to ktoś kto chce tu sprzedawać surowce napada na swojego klienta ? a ja czekam na tanie surowce z rosji , które to zablokował mi niekonstytucyjnie poprzedni rząd a ten nie zniósł sankcji i teraz gospodarka w kraju tonie bo mamy za drogi gaz i prąd.
Nie chce mi się więcej pisać bo zaraz gówno burza tu rozgorzeje a moderator stwierdzi ze to nie na temat i wywali nas z forum i będzie miał rację .

Dodano po 2 minutach 59 sekundach:
ekonokomik pisze: środa, 6 listopada 2024, 11:59Podsumowując: sądzę, że korekta tego nocnego wybicia będzie głębsza niż oczekują entuzjaści, ale że nie spadniemy już <70K, a już na pewno nie powinniśmy więcej zbliżyć się do górnego ograniczenia megafonu (67K).

no jakieś mądre słowa widać można poczytać. podpisuję się pod tym obiema rękoma i nogami .

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
2

Postautor: Godstar » środa, 6 listopada 2024, 15:45

No i wygląda że się nie pomyliłem z tym tylko góra przy 68k według mnie przestój h4 80,5 target
Tak to właśnie była ta 1W jak często pisałeś @ergorg frajerzy dajcie lepsze ceny.

Według mnie 80,5 > 73- 74

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: pomocny » środa, 6 listopada 2024, 15:56

adamjttk pisze: środa, 6 listopada 2024, 11:58Gotowy juz rozliczyc zaklad?
widzę kilka ryzyk:
1 - czekamy na oficjalne ogłoszenie wyników :idea:
2 - hasło można zapomnieć do konta :roll:
3 - tak jak w poprzednim przypadku uzna, że wybór pomiędzy honorem a 100$ jest oczywiste :lol:

Myślę, że teraz pobujamy trochę na tych poziomach i potem wyżej większego zejścia raczej nie widzę na teraz - no chyba, że indeksy będą mocno na nie....

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 858
Reputacja postu: 
2

Postautor: everman » środa, 6 listopada 2024, 16:20

ekonokomik pisze: środa, 6 listopada 2024, 11:59Ta szpila zostanie więc najprawdopodobniej zniesiona
całkiem możliwe i nie można tego wykluczyć dlatego warto podnieść SL

W tym wypadku to kwestia obstawienia scenariusza gasimy euforie i wracamy do normalności czy grzejemy temat bo to nie jakiś tam marny news tylko wygrana prezydentura i wycinamy shorty które zagrają pod gaszenie euforii.

Ja obstawiam to drugie

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
-1

Postautor: bitup » środa, 6 listopada 2024, 17:21

adamjttk pisze: środa, 6 listopada 2024, 11:58 Gotowy juz rozliczyc zaklad?

Dwa tematy . Zawarcie zakładu dotyczyło wypłaty w Doge w przypadku Trumpa a Dash w przypadku Kamali . A nie jakieś zjebane eth z fee kilu % przesyłanej wartości , tu wystarczy wstawić adres doge . Oficjalne ogłoszenie wyboru wymagany , po świetach 1-12 na wyjeździe bez ledgera a te doge w sierpniu zabezpieczyłem ( co jeszcze zarobię na tym się okazuje )

Wygrana Trumpa słaba , to nie jest dobre dla nikogo
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Reputacja postu: 
4

Postautor: adamjttk » środa, 6 listopada 2024, 17:57

@bitup Doge jeszcze lepiej, corka jest wielka fanka, kitra ich sporo i sie ucieszy ^^
Tutaj prosze przeslac - DLzhExHJibLZZRADx1wSviNUCRsxakVSJT

Nie wal sciemy z oficjalnym ogloszeniem wyborow w styczniu i nie badz jak Janome, zaklad to zaklad.
Mam nadzieje, ze dzisiaj piesely beda na koncie, jezeli nie bedzie to dla mnie sprawa jasna i temat zamkniety w sumie

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
-3

Postautor: bitup » środa, 6 listopada 2024, 18:04

adamjttk pisze: środa, 6 listopada 2024, 17:57corka jest

z córką nie zawierałem zakładu hazardowego , to raz dobrze że nie dziadek i babcia
dane z głosowania spływają , narazie wygrał medialnie to dwa
bitup pisze: środa, 6 listopada 2024, 17:21po świetach 1-12 na wyjeździe bez ledgera

to trzy

Na bułki nie masz czy jak że tak cię czas goni i połajanki w stylu Trumpa ... taka wygrana jaki wygrany wyborów w usa
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Reputacja postu: 
9

Postautor: adamjttk » środa, 6 listopada 2024, 18:30

@bitup wystawiasz laurke tylko sobie na forum, jaki jest kon kazdy widzi
Powiedz mi co mnie mialby obchodzic Twoj wyjazd czy ledger w kontekscie naszego zakladu, powazny jestes? :)
Trump wygral miazdzaca przewaga, myliles sie kompletnie a teraz juz widze agresja i pyskowki sie wlaczaja

Tak jak pisalem tu wielokrotnie - tylu tu inwestorow grubych a jak przychodzi co do czego to kieszonkowe od babci nie starcza na pokrycie zakladu ^^

Tak wygladasz tutaj na forum kolego
pomocny pisze: środa, 6 listopada 2024, 15:56 3 - tak jak w poprzednim przypadku uzna, że wybór pomiędzy honorem a 100$ jest oczywiste :lol:

Początkujący
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabblo_pl » środa, 6 listopada 2024, 18:39

adamjttk pisze: środa, 6 listopada 2024, 18:30Trump wygral miazdzaca przewaga, myliles sie kompletnie a teraz juz widze agresja i pyskowki sie wlaczaja

A to już oficjalne wyniki były?
Tak jestem ciekaw?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » środa, 6 listopada 2024, 18:52

@pabblo_pl tak
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
1

Postautor: pomocny » środa, 6 listopada 2024, 19:36

to nie były oficjalne, oficjalne są, jak ogłoszą kolegium elektorów, to z miesiąc jeszcze potrwa, pomiędzy tym jakieś potencjalne odwołania.
Ale wybór się dokonał.
Jak widać, honor mocno staniał, bitup chce jak najpóźniej opłacić przegrany zakład, bo liczy (poniekąd słusznie), że kurs DOGE mocno wzrośnie przez ten okres :lol: a on umawiał się na zapłatę w $ a nie DOGE - no chyba, że wypłaci za miesiąc po ustalonym konkretnie kursie (np. z tej chwili - CMC pokazuje mi kurs DOGE=0,194$)

Początkujący
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabblo_pl » środa, 6 listopada 2024, 20:25

Coś cisza tu, nowe ATH i zero zainteresowania?

Czyżby wszyscy czekali na 50k ? hmm

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 136
Reputacja postu: 
0

Postautor: Fugitive » środa, 6 listopada 2024, 20:28

Uwielbiam gdy nowe ATH wjeżdża. :twisted: :twisted: :twisted:

Początkujący
Reputacja: 25
Reputacja postu: 
1

Postautor: Jopek » środa, 6 listopada 2024, 20:30

pabblo_pl pisze: środa, 6 listopada 2024, 20:25 Coś cisza tu, nowe ATH i zero zainteresowania?

Po takim długim mule, nikogo nie ruszają takie poziomy. Jak bujnie ponad 80k, zacznie się tu pewnie trochę większy ruch.

Początkujący
Reputacja: 36
Reputacja postu: 
0

Postautor: jesieniara » środa, 6 listopada 2024, 20:33

Może jakaś ankietka? co zobaczymy szybciej ? powrot ponizej 70k$ czy 80k$?

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: aglar » środa, 6 listopada 2024, 20:37

pabblo_pl pisze: środa, 6 listopada 2024, 20:25 Coś cisza tu, nowe ATH i zero zainteresowania?

Wszyscy ruszyli do kolejki realizować przedpłaty na czerwone lambo :)

Początkujący
Reputacja: 83
Reputacja postu: 
1

Postautor: gvesiosz » środa, 6 listopada 2024, 20:42

Zator gra shorta na BTC , NASDAQ i DAX także jesteśmy na doskonałej drodze do 80 tys USD. Na chwilę obecną około 800 tysięcy niezrealizowanej straty :D

Wróć do „Przedszkole”