Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: new06 » niedziela, 3 listopada 2024, 23:30

MateuszBrokuła pisze: niedziela, 3 listopada 2024, 23:14Tak. I te 2x zysku zadowolilo blackrock wiec spuszczali potem kibel. Odkupili za 4xk i teraz znowu spuszczac beda od ath.

mówisz że blackrock przerzucił się na daytrading, ciekawe

blackrock zadowolił się x2
blackrock skupił wszystko za 25 k a teraz opycha leszczom i spuszcza bitki (te leszcze to m.in. goldman sachs bo to oni kupują takie etf-y blackrocka)

ty jesteś jakimś erotomanem gawędziarzem
Brave New World

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: new06 » niedziela, 3 listopada 2024, 23:34

no być może ale tu nie chodzi teraz o 100k, a o to że rzucasz jakimiś historyjkami wyssanymi z palca
Brave New World

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 241
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tazz28 » poniedziałek, 4 listopada 2024, 07:32

Chłop się zarejestrował dzień temu, nie wie na jakieś zasadzie działają fundusze typu blackrock. Dajcie mu spokój :D

Niech mnie ktoś poprawi, ale chyba nie jest w praktyce możliwe aby mogli oni zrzucać torby jak mają takie zakupy na ETFach. Skupować BTC mogli sobie dużo wcześniej. Teraz mają po prostu pokrycie, a ta różnica to dla nich czysty zysk (księgowy) na ten moment. To wszystko. Jak za jakiś czas klienci zaczną sprzedawać ETFy, to prócz prowizji będą mieć tą różnicę już jako zrealizowany zysk. Cała tajemnica blackrocka.

Weteran
Reputacja: 946
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » poniedziałek, 4 listopada 2024, 09:10

Tazz28 pisze: poniedziałek, 4 listopada 2024, 07:32Niech mnie ktoś poprawi, ale chyba nie jest w praktyce możliwe aby mogli oni zrzucać torby jak mają takie zakupy na ETFach. Skupować BTC mogli sobie dużo wcześniej.
Odpowiem dyplomatycznie - po co mieliby to w ogole robic i narazac sie na jakikolwiek zly PR ze strony klientow po tym jak dopiero wystartowali ze swoimi ETF i o ktore tak dlugo walczyli?
Blackrock zarzadza wg wikipedii 11,5 trylionami $ (11,5x 10^12) to jest 11,5 tysiaca miliardow $
Ich obecna ekspozycja na BTC w IBIT to ~23 miliardy $, to jest jakies 0,2% ich portfolio..

A jezeli chca sie bawic w Microstrategy a Flink sie prawdziwie nawrocil i chce sie zabezpieczyc "w razie w" jakby BTC mial byc przyszlym zloto 2.0 to tylko lepiej dla obecnych hodlerow i przyszlej akceptacji BTC na swiecie, jak dla mnie gitara.

Predzej czy pozniej kazdy kupuje BTC w cenie na jaka zasluguje, wcale sie nie zdziwie jak defetysci pokroju Brokuly beda za pol roku zasysac bity grubo powyzej 100k i sie cieszyc jak im portfolio puchnie (tyle ze juz pewnie pod innym nickiem na tym forum ;P)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » poniedziałek, 4 listopada 2024, 09:20

MateuszBrokuła pisze: niedziela, 3 listopada 2024, 23:14Tak. I te 2x zysku zadowolilo blackrock wiec spuszczali potem kibel. Odkupili za 4xk i teraz znowu spuszczac beda od ath. I tak w kolko. Tak sie robi na dojrzalym rynku, to juz nie 2017.

Oni wiedzą ze mądrzejsi weterani krypto wyprzedaja sie chwile przed 100k wiec nawet im nie pozwolą tego osiągnąć.
Nie no, brawo, rozgryzłeś black rock, musisz być bardzo bogaty.

—-

Black rock to jedno ale chyba niektórzy zapominają o turbo podaży dzięki niemcom, usa i mt gox.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 850
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » poniedziałek, 4 listopada 2024, 10:33

powiem wam ze jak tak patrzę na 1D Stark i BTC to mam nadzieje ze stark dalej będzie sobie spadał XD

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
6

Postautor: pomocny » poniedziałek, 4 listopada 2024, 14:49

MateuszBrokuła pisze: niedziela, 3 listopada 2024, 23:31
new06 pisze: niedziela, 3 listopada 2024, 23:30 jesteś jakimś erotomanem gawędziarzem

Obrażaj mnie ale będą uplywac miesiace a bit nawet sie nie zblizy do 100k i bedziecie sie najwyrazniej zastanawiac jakim cudem.
czekam, aż zaproponujesz jakiś zakład :lol:

naprawdę nikt się nie zorientował, że to ta sama osoba co poprzednim razem? :roll:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: new06 » poniedziałek, 4 listopada 2024, 14:52

pomocny pisze: poniedziałek, 4 listopada 2024, 14:49naprawdę nikt się nie zorientował, że to ta sama osoba co poprzednim razem?

a kto to niby? Ja nie prowadzę rejestru kurczaków
Brave New World

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 4 listopada 2024, 14:56

ergorg pisze: poniedziałek, 4 listopada 2024, 09:20niektórzy zapominają o turbo podaży dzięki niemcom, usa i mt gox.
A te niemcy to już dawno nie sprzedali? Coś chyba sam nawet o tym pisałeś? Gox też już chyba swoje posprzedawali lub liczą na wyższe kwoty coś mi się wydaje.
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » poniedziałek, 4 listopada 2024, 15:04

@CzarnaOwca No tak ale jakie kwoty szły i jednak kurs utrzymał 50k$ więc tak samo w drugą stronę chyba to działa? ETFy mogą kupować za miliardy a mimo wszystko jednak trzymamy poziomy.

Ludziom się wydaje to takie proste ale mimo wszystko wiele rzeczy odbywa się OTC albo na giełdach bez blockchainu. Nie mamy dostępu do wszystkich danych.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: new06 » poniedziałek, 4 listopada 2024, 15:12

ergorg pisze: poniedziałek, 4 listopada 2024, 15:04ETFy mogą kupować za miliardy a mimo wszystko jednak trzymamy poziomy.

albo trzymamy te poziomy DLATEGO że ETF-y kupują

Obrazek

zbiorczo z 17 największych giełd mamy większe vol niż na dołku z października 2022 (chociaż pewnie większość idzie OTC tak czy siak
Brave New World

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » poniedziałek, 4 listopada 2024, 15:16

new06 pisze: poniedziałek, 4 listopada 2024, 15:12zbiorczo z 17 największych giełd mamy większe vol niż na dołku z października 2022 (chociaż pewnie większość idzie OTC tak czy siak
a vol masz w usdt czy btc?

---

Tak swoją drogą - jeśli popatrzymy na cykle to nadal mamy sporo czasu, top powinien być dopiero za rok. Dodatkowo przypomnę - ATH mieliśmy przed halvingiem co się nigdy nie zdarzało.

W 2020 czyli w poprzednim cyklu dokładnie 4 lata temu byliśmy w podobnym miejscu co teraz.

Jak ktoś wierzy w hossę to nic tylko ręce pod dupę i czekamy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: new06 » poniedziałek, 4 listopada 2024, 15:23

to jest do dolara z tego co widzę, podstawowe ustawienie w aggr i ja tego nie zmieniałem,
w każdym razie zlicza wszystkie btcusd, nie wiem czy na którejś giełdzie para z tetherem nie jest tak oznaczona?

https://aggr.trade/96rs

e/ a nie to chyba uwzględnia tether i $
Brave New World

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
2

Postautor: Godstar » poniedziałek, 4 listopada 2024, 15:42

Moja prognoza w głowie na nadchodzące dni to :
Jeśli w najbliższych minutach nie zejdziemy poniżej 68k, rynek uklepię dołek i będziemy szli na 70,5
Według mnie takie 1 W to nic strasznego znaczy mniej więcej tyle uderzyliśmy w opór gracze się wystraszyli, kolejna 1 W powinna wchłonąć cały spadek z ostatnich kilku dni.
Tak jak wam pisałem chyba w zeszłym tygodniu to nic złego się nie dzieje od topu - 8 % zjechali w 2021 było ponad 10%.

Jeśli zaś będą chcieli niżej to jeszcze na ten tydzień poziom 66,5 wydaję się być fajnym wsparciem.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 850
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » poniedziałek, 4 listopada 2024, 15:55

adamjttk pisze: poniedziałek, 4 listopada 2024, 09:10Odpowiem dyplomatycznie - po co mieliby to w ogole robic i narazac sie na jakikolwiek zly PR ze strony klientow po tym jak dopiero wystartowali ze swoimi ETF i o ktore tak dlugo walczyli?
W zasadzie to dlaczego nie? Powiem modnie - a co ich powstrzymuje?

- może komuś zależy aby uwalic ten rynek, może taki był plan.
- jak nakupili tego wcześniej po taniości to mogą chcieć wyciągać zyski.
- ETF stworzył nowy rynek do odkupu dużych ilości btc przez osoby, które technicznie nie potrafią poruszać się po rynku crypto i nigdy by nie kupili. Ci co potrafią albo już się zniechęcili i tu nie wrócą albo wiedza co robią lub im się wydaje ze kontrolują sytuację.
- bo tak jak niektórzy zakładają ze ETF to wejście w lepsza i dojrzalszą fazę rynku, może okazać się ostateczna i końcowa faza dla tego rynku. (np: testy zostały skończone projekt nie przetrwał :) )

- co do PR to myślę ze jedynie cały rynek crypto by ucierpiał. Starzy inwestorzy niektórzy wpływowi ludzie i rządy wiele razy podkreślali jaki to zły rynek, na wiele sposobów.
Negując nigdy się nie wygra batalii ale ostatecznie pokazując ze jednak mieli racje, spuszczając ten rynek w kiblu, nie dość ze raz na zawsze wbija gwoździa to jeszcze na tym zarobią ;)

Chyba powinienem skoczyć po folię :lol: - powinienem?

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
2

Postautor: pomocny » poniedziałek, 4 listopada 2024, 16:20

new06 pisze: poniedziałek, 4 listopada 2024, 14:52a kto to niby?
na początku stycznia, gdy byliśmy w okolicy 42k$ (coś koło tego) jeden tutaj był pewny, że najpierw będzie 35k$ niż 50k$ - akurat tyle samo brakowało w górę jak w dół

viewtopic.php?p=776374#p776374

zakład przegrał, ale niestety, te 100$ o które chyba był zakład go przerosło :mrgreen:
zniknął z forum, przynajmniej pod tym nickiem z którego pisał wcześniej :lol:

Dodano po 27 sekundach:
co za dziwny zbieg okoliczności, zapomniane hasło :lol:

Początkujący
Reputacja: 25
Reputacja postu: 
0

Postautor: Karolak » poniedziałek, 4 listopada 2024, 17:49

MateuszBrokuła pisze: poniedziałek, 4 listopada 2024, 16:03
everman pisze: poniedziałek, 4 listopada 2024, 15:55Chyba powinienem skoczyć po folię - powinienem?

9 lat na forum i wiem jedno - skoro 8/10 osob mysli ze teraz tylko up na bicie to przed nami sroga korekta.

I to na razie tyle z mojej strony bo widze ze duzo osób dostaje sraczki kiedy burzę ich swiatopogląd inwestycyjny.
Put your money where your mouth is, zakładaj shorta i pochwal się zyskami. W innym wypadku skończ farmazonić atencjuszu, bo nic nie wnosisz do wątku. EOT

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » poniedziałek, 4 listopada 2024, 19:15

@maxi82 @koparki @kozaki_wiesi żyjecie?

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
5

Postautor: maxi82 » poniedziałek, 4 listopada 2024, 19:24

@ergorg
Melduje wykonanie zadania ;)
- "MateuszBrokuła" - permaban (koleś widocznie leki odstawił :shock: :lol: )
- obora posprzątana

Pozdro..

Weteran
Reputacja: 946
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » poniedziałek, 4 listopada 2024, 21:27

everman pisze: poniedziałek, 4 listopada 2024, 15:55 - jak nakupili tego wcześniej po taniości to mogą chcieć wyciągać zyski.
Chyba powinienem skoczyć po folię :lol: - powinienem?
Heh, ja bym obstawial ze to jednak foliowa czapeczka.
Zauwaz jedna rzecz, a wlasciwie 2 rzeczy.
1. Po pierwsze kwoty o ktorych mowimy, dla Blackrocka to sa tak jak pisalem 2 promile portfolio --> kruszyc kopie o takie "drobniaki" tuz po swiezo zatwierdzonym nowym produkcie ryzykujac, ze ktos sie polapie? Przeciez smrod by byl okropny (IBIT nie zarabia tylko na prowizjach a rznie swoich klientow kreatywna ksiegowoscia) - imho PRowo duzo wiecej do stracenia dla nich niz dla swiatka krypto
2. Nawet jezeli by to robili to jaka by byla tego skala? --> zauwaz, ze z IBIT nie ma praktycznie outflow, kazdy kto kupuje kisi te bity wiec nawet jakby sie obkupili na dlugo przed zatwierdzeniem ETF (ryzyko to po pierwsze bo nie wiedzieli czy zatwierdza i mogliby zostac z reka w nocniku z bitami, nie ujawnianie tego (zakupow) to raczej przestepstwo to po drugie) - to na ile by im tego obkupienia starczylo? 10 miliardow $? 20 miliardow $? Jak sie obkupowali po 20k $ to siedzieli by na grubych setkach tysiecy bitow, ciezko takie przeplywy raczej ukryc? (nie znam sie na technologii blockchaina, zgaduje) - chodzi mi o to, ze zarobek by byl jednorazowy, starczylby na kilka miesiecy wplywow i tyle.
Dla mnie foliarstwo z tiktoka

Wróć do „Przedszkole”