Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 92
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: atlas1234 » poniedziałek, 21 października 2024, 18:42

Ekonokomik : może mi się należy trochę ban zmęczony jestem według Phil konieczny musi wybić max do listopada inaczej będzie lipa puki co myślę pozytywnie ale ten twój megafon hmmmm po co go wystawiasz :roll: odsłania oczy trochę ,nie chcę przejść na stronę niedźwiedźii puki co nie ma paniki: Ps.oczywiście żart megafon jest przejrzysty warto na niego spojrzeć

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 21 października 2024, 21:17

atlas1234 pisze: poniedziałek, 21 października 2024, 18:42Ekonokomik : może mi się należy trochę ban zmęczony jestem według Phil konieczny musi wybić max do listopada inaczej będzie lipa

Musi nie musi, to tylko kwestia trzymania się tajmingów w cyklu bańkowym. Tyle, że gdyby każdy cykl przebiegał jak po sznurku, to wszyscy by zawsze wygrywali ;)

Ja np. pisałem w sierpniu:
ekonokomik pisze: sobota, 24 sierpnia 2024, 00:22Ja się na ATH szykuję mniej więcej w połowie października

I pomyliłem się. Ale czy to będzie jutro, za tydzień czy nawet w grudniu to wciąż siedzi w cyklu halvingowym.
I nie tyle chodzi o ATH, co raczej o rozpoczęcie rzetelnych, bańkowych wzrostów, pojawienie się kolejnych fal pieniędzy itd.

Ale na razie nie stało się nic, co pozwalałoby przypuszczać, że standardowy cykl halvingowy został złamany.

Pozostaje czekać.

Krótkoterminowo najważniejsze jest teraz, by przeskoczyć "punkt krytyczny" i złamać schemat poruszania się kursu wewnątrz megafonu, który rozrysowałem tutaj:
viewtopic.php?p=790351#p790351

Weteran
Reputacja postu: 
4

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 21 października 2024, 23:36

A krótkoterminowo mamy retest od dołu górnej linii megafonu.
A przynajmniej jednej z możliwych linii ;)

retest2.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
1

Postautor: rudan » wtorek, 22 października 2024, 14:09

atlas1234 pisze: poniedziałek, 21 października 2024, 18:42 Ekonokomik : może mi się należy trochę ban zmęczony jestem według Phil konieczny musi wybić max do listopada inaczej będzie lipa puki co myślę pozytywnie ale ten twój megafon hmmmm po co go wystawiasz :roll: odsłania oczy trochę ,nie chcę przejść na stronę niedźwiedźii puki co nie ma paniki: Ps.oczywiście żart megafon jest przejrzysty warto na niego spojrzeć
To jeszcze nie czas na panikę ;-) Na razie na spokojnie sobie przeglądam - https://www.babymetka.pl/
Ostatnio zmieniony piątek, 8 listopada 2024, 12:37 przez rudan, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » wtorek, 22 października 2024, 16:19

W weekend mieliśmy pchanie rynku dzięki Eth a ostatnio ciągnęło oni rynek w dół, dziś kolejny raz ciągnie spx w dół ale dolar sie umacnia

Jeżeli chodzi o inwestowanie to z czołowych widoczne jest to jak solana próbuje się wyrwac a skoro ona to i tokeny z nią powiązane

Ja przez weekend trzymałem w pozycji Alpha na X5 za 1k usd i sprzedałem przez marazm dziś rano z zyskiem 250$ grubsze pozycję wciąż trzymam

Chciałbym się podzielić chujowym wejściem ale chujowym ze względu na to co się stało po wejściu mianowicie proszę spojrzeć na wykres MKR z dnia 27-08 1D zmienić na 1h godzina 14:00 - (sygnał zakupowy) klasyczne przełamanie trendu lokalnego tj 1h w jednym ruchu pokryła kilkanaście spadkowych robiąc 5% wzrost, niestety dla mnie zbiegło się to z momentem kiedy BTC spierdolil się totalnie 15k usd na x2 mialo być szybkie 1250$ do 3-4 godzin a obecnie -170% 🙈

Mkr rozpatrywalem pod względem AT czy ktoś coś więcej może mi powiedzieć o projekcie? Dlaczego jego cena osiągnęła 4k usd? Co prócz korelacji i niepewności na rynku może ja ciągnąć w dół? Pytam bo nie wiem czy usredniac pozycję by wyjść na 0 przy możliwym odbiciu od 1k do 1500

Początkujący
Reputacja: 92
Reputacja postu: 
0

Postautor: atlas1234 » wtorek, 22 października 2024, 16:27

...
Ostatnio zmieniony wtorek, 22 października 2024, 17:30 przez atlas1234, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » wtorek, 22 października 2024, 16:30

KingKanPL pisze: wtorek, 22 października 2024, 16:19Mkr rozpatrywalem pod względem AT czy ktoś coś więcej może mi powiedzieć o projekcie?
Maker (MKR) has been rebranded to Sky (SKY). For more information, please visit this post.

https://www.coingecko.com/en/coins/sky
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » wtorek, 22 października 2024, 16:42

Czyli mkr to taki trup
Nie bardzo wiem co robić w takiej sytuacji
Jakiś czas temu kiedy BTC ciągnęło w górę to miałem w pozycji -105%

Przed pierwszym podejściem przed atakiem Izraela było -55%

Jeśli teraz wpierdolę tam 30k usd to mogę sobie kolejny raz strzelić w kolano przez brak informacji o rebrandingu wszedłem w to gówno
Nie bardzo wiem jaką obrać teraz strategię
Czy wiadomo coś więcej o o tym co dalej z MKR?

Weteran
Reputacja postu: 
2

Postautor: ekonokomik » wtorek, 22 października 2024, 17:18

A może byście se poszli z shitcoinami do właściwego wątku? :twisted:
To wątek o BTC.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » wtorek, 22 października 2024, 17:19

@KingKanPL pisz do giełdy co oni zrobią z pozycjami na MKR? Bo teoretycznie to będzie tylko spadać jak ludzie przenoszą się na nowy ticker.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 850
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » wtorek, 22 października 2024, 18:34

Męczy mnie od jakiegoś czasu taka smutna wizja.
Nie było by w tym nic nadzwyczajnego ale zawsze jak przy jakiejś skrajnie pesymistycznej predykcji mowie sobie eee nie to za grubo szanse są nikłe i ignoruje takie założenie, bo jest mi totalnie nie po drodze to finalnie ono się realizuje. 18 listopada 2019 tez sobie wyznaczałem w okolicy marca cenę w okolicy 4,2k i z racji tego ze było to groteskowe totalnie to olalem. Potem takich różnych predykcji było jeszcze kilka w mniejszej skali ale były i tez je olewałem. Niektóre z nich się sprawdziły, niestety.

Czy ktoś z was tez bierze takie cos po uwagę? Takiego wykurwistego Barta?

SVG Image

Weteran
Reputacja postu: 
3

Postautor: ekonokomik » wtorek, 22 października 2024, 19:42

everman pisze: wtorek, 22 października 2024, 18:34Męczy mnie od jakiegoś czasu taka smutna wizja.

Gdzie jeden widzi smutną wizję, inny zobaczy mega filiżankę z uszkiem ;)

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 241
Reputacja postu: 
1

Postautor: Tazz28 » środa, 23 października 2024, 08:12

everman pisze: wtorek, 22 października 2024, 18:34Czy ktoś z was tez bierze takie cos po uwagę? Takiego wykurwistego Barta?
Prędzej w górę. Około 10 dni przed wyborami zazwyczaj pojawia się bardziej intensywny ruch. Stawiam na ruch w górę i później niezależnie kto wygra - szybka korekta w dół i dalej wracamy do starego trendu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » środa, 23 października 2024, 09:13

ergorg pisze: poniedziałek, 21 października 2024, 10:50Coś a la Three drives nam zaprezentowali, ja zamknąłem longi i ustawiłem nowe ordery na czerwonych poziomych. Zobaczymy czy wejdą.

Pierwszy poziom zaliczyliśmy a ja siedzę już w L z obecnych poziomów ale wygląda na to, że 65k jeszcze przetestujemy. Tam ładuję więcej.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » środa, 23 października 2024, 10:46

nie za ładna ta 3D taka misio-engulfingowa i to tak rasowo od knota przez korpus po volumen
Jak to tak zostanie to korekta będzie głębsza niż 65k

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » środa, 23 października 2024, 11:06

@everman, 23 września masz taka samą praktycznie, zobacz co było dalej. :)

Dodano po 9 minutach 7 sekundach:
Chyba, że Ty masz jakieś inne 3D bo to różnie bywa. xD

Dodano po 4 minutach 35 sekundach:
Jeszcze kopia tego chodzi mi po głowie ale czasowo nie pasuje. Obecne wzrosty były mniejsze i krótsze - korekta też taka powinna być.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » środa, 23 października 2024, 11:33

można by dociągnąć ta 3d do 65,5 tam zrobić kolejna 3d zieloną 67,5 i potem kolejna czerwoną z zejściem w okolice 64-63,4 i kolejny tydzień już robić w gorę tak mniej więcej.
Miesięczny volumen narazie tez kiepski. Dlatego po głowie mi chodzi kolejna miesięczna świeczka, która wystartuje na zielono ale finalnie zacznie gasnąc zostawiając knota od góry. Narazie jednak nie ma co mędrkować zobaczymy jak się na mniejszych interwałach będzie sytuacja kreślić.

X piszą ze spada sprzedaż detaliczna. Uważam ze to nie tylko w PL da się zauważyć. Powodem rosnące koszty życia. Pensja, mimo ze rośnie to nie w takim tępię jak ceny.
Ludzie skrupulatniej kalkulują budżet. Takie cos nie sprzyja wzrostom na crypto zwłaszcza gowno-paciorkach. Nie wierze ze Kowalski obcina wydatki domowe żeby mógł sobie kupić krasnala :lol: - no chyba ze jest entuzjastą hehe

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » środa, 23 października 2024, 11:58

@everman gdyby Kowalski tu był to by była bańka a my mamy marną hossę gdzie ciągle kapitał wędruje między narracjami. Na moje momentem kiedy dostaniemy większe wzrosty na altach będzie moment kiedy ludzie zaczną w końcu sprzedawać BTC po 90-140k$.

To też przyciągnie nowych jak gazety będą pisać o 100k$ za BTC.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: everman » środa, 23 października 2024, 12:13

ergorg pisze: środa, 23 października 2024, 11:58gdyby Kowalski tu był to by była bańka a my mamy marną hossę gdzie ciągle kapitał wędruje między narracjami.
dlatego tez nie ma co się napalać na jakieś większe wzrosty, taki stan rzeczy może jeszcze trochę potrwać.

Dodano po 2 godzinach 11 minutach 25 sekundach:
ergorg pisze: środa, 23 października 2024, 11:2023 września masz taka samą praktycznie, zobacz co było dalej

Wracając do tego 3D to 23 września nie do końca to samo się rysowało.
Tutaj mamy Engulfinga, który w całości kryje świece poprzednia tak jak miało to miejsce 29 lipca
30 września dostaliśmy inna świece a cały układ był nieco inny, biorąc po uwagę świece z 27wrzesnia.
25 sierpnia tez był, na mniejszym volumenie niż poprzednia zielonka ale był. Detale maja znaczenie.
Jednak 1W układ tez był inny niz obecnie a to wyższy interwał wiec teraz nie musi być tak drastycznie, dlatego mówimy o niewielkiej korekcie, (narazie).
ergorg pisze: środa, 23 października 2024, 11:20Chyba, że Ty masz jakieś inne 3D bo to różnie bywa
No to ja mam takie XD
SVG Image

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » środa, 23 października 2024, 16:24

everman pisze: środa, 23 października 2024, 14:24No to ja mam takie XD
Czyli inne:

Z resztą świeczki i ich formacje od dawna nie mają większego znaczenia.

Wróć do „Przedszkole”