!!! Oszustwo typu: "odblokujemy wypłatę gdy wpłacisz dodatkową kwotę" !!!

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: JuMa » wtorek, 23 lipca 2024, 19:56

KancelariaPL pisze: środa, 3 sierpnia 2022, 12:33Czy ktoś podobnie jak ja miał problem z Capital Trade
siemka,
nie mam pewności - czy to ta sama firma? - mają taki adres:
trade.strategy-capital.tech/backoffice

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: JuMa » poniedziałek, 29 lipca 2024, 22:46

czy bank lub inna instytucja może blokować przelew środków przelanych w celu zakupu lub po sprzedaży krypto waluty?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 30 lipca 2024, 11:29

@JuMa Bank może ci zablokować próbę przelewu z konta.
Chyba, że masz "do wypłaty" i "czeka na escrow" i trzeba "zapłacić przelew równoważny" lub podobna bzdura, jaką posługują się scamerzy :)
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Czy mnie ktoś nie naciąga?

Postautor: Betina » niedziela, 18 sierpnia 2024, 17:30

Wub.roku zaczęłam wraz z konsultantem kupno i sprzedaż na platformie netcapitals. W miedzy czasie nie logowałam sie ( choroba ).
Teraz dzwoni ktoś i pyta ,co ma zrobić z moimi pieniędzmi w kwocie 105600 Euro. Kwota ta została przelana do Coinbasse . By ją wypłacić mam zapłacić 3761 Euro po przeliczeniu BNP lub 5442 w trybie przyspieszonym ,jako prowizję. Odpowiedziałam ,że nie mam tyle pieniędzy na opłatę. Zadzwoniła do mnie konsultantka z Coinbasse z pytaniem , co dalej .Bo jeśli rezygnuję ,to muszę napisać do nich rezygnację. Odpowiedziałam to samo ,że nie stać mnie na opłate .
Ale nawet bym zapłaciła , jednak czuję jakiś przekręt. Kwota kosmiczna do wypłaty , wygnerowana przez robota i część moich ''ruchów ''.
Taki jest adres : 0x255f1d18d09a569596d9a25fea74d35e937dfa58.
Poradżcie ,jak sprawdzić ,czy mnie ktoś nie chce naciągnąć.

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Prośba o pomoc z przelewem

Postautor: koparki » niedziela, 18 sierpnia 2024, 19:40

Betina pisze: niedziela, 18 sierpnia 2024, 17:30Poradżcie ,jak sprawdzić ,czy mnie ktoś nie chce naciągnąć.
Tak , dobrze przeczuwasz , wytypowano Cię jako cel do naciągnięcia na kasę. Skontaktuj się z dzielnicowym może w policyjnym totolotku trafisz na kogoś komu się chce , kto przekieruje sprawę do działu cyberprzestępczości tak aby ścigać ten proceder. Z drugiej strony na 99% wałkarz telefonuje przez voip opłacany kryptowalutą chowając się za kaskadą tor+vpn, waga niedokonanego przecież jeszcze przestępstwa zbyt mała aby angażować fachowców i operatorów w różnych jurysdykcjach.
To jest plaga, osobiście znam osobę która dała się zrobić na na kwotę za którą można by kupić duże mieszkanie.

Dodano po 11 minutach 48 sekundach:
post przeniosłem do odpowiedniego tematu , poczytaj sobie cały wątek
---

Jam
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jam » poniedziałek, 26 sierpnia 2024, 14:47

Do mnie przychodzą informacje jakoś od dwóch lat, że posiadam jakieś kwoty BTC ( nie wiadomo skąd ), warunkiem wypłaty jest wpłata 64 $ lub 72 $ lub 90 $. Według mnie @ są generowane automatycznie z różnych adresów bo są ich setki. Natomiast adres gdzie niby miałbym to wpłacić jest wciąż taki sam :-) Na pytanie dlaczego nie odejmą tej kwoty z mojego salda to mówią , że się nie da. Ale zacięcie to mają do robienia tych stronek. Idiotycznie twierdzą, że ta wpłata to jest potwierdzenie mojej tożsamości.
Za takich śmieszniejszych akcji to piszą , że mój stary pecet "wykopał" 1,34 BTC :-) Tylko chodzi o wpłatę 64 $ dla niech aby to odzyskać

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yasmine1982 » środa, 18 września 2024, 21:47

Oszustwo na brokera!!!

Uważajcie na FinRynek i Smart Invest Studio.

To w 100% oszuści! I jeszcze jedno, ci sami oszuści 😏

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: arturowielki2024 » piątek, 27 września 2024, 18:08

ja też korzystałem z coincbb.com , najpierw ściągnęła mnie na Whatsapp a potem dałem się nabrać
Jam pisze: Do mnie przychodzą informacje jakoś od dwóch lat, że posiadam jakieś kwoty BTC ( nie wiadomo skąd ), warunkiem wypłaty jest wpłata 64 $ lub 72 $ lub 90 $. Według mnie @ są generowane automatycznie z różnych adresów bo są ich setki. Natomiast adres gdzie niby miałbym to wpłacić jest wciąż taki sam :-) Na pytanie dlaczego nie odejmą tej kwoty z mojego salda to mówią , że się nie da. Ale zacięcie to mają do robienia tych stronek. Idiotycznie twierdzą, że ta wpłata to jest potwierdzenie mojej tożsamości.
Za takich śmieszniejszych akcji to piszą , że mój stary pecet "wykopał" 1,34 BTC :-) Tylko chodzi o wpłatę 64 $ dla niech aby to odzyskać

miałem to samo jak u Ciebie nie wiem co robić mam screen obrazu wiadomości ale nie wiem czy to coś da

Początkujący
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

Postautor: nrth » niedziela, 29 września 2024, 12:20

Nic nie zrobicie. Traktujcie to jako nauczkę

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: rudan » wtorek, 1 października 2024, 13:40

Niestety, kumpel też stracił :( Teraz ubiega się na pożyczki unijne w małopolskim - https://wisemove.pl/pozyczki-unijne/poz ... alopolska/
Ostatnio zmieniony czwartek, 10 października 2024, 10:39 przez rudan, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Capital trade hub -SCAM

Postautor: megan33 » wtorek, 1 października 2024, 17:45

Witam,
czy to jest wiarygodna strona ?
https://capitaltradehub.uk/?a=account, ktoś namówił mnie na inwestowanie , nawet moje środki zainwestowane na tej stronie trafiły już do portfela Coinbase Wallet. Proszę o pomoc , tzn. czy faktycznie mogę bez problemu wypłacić środki z Coinbase Wallet na moje konto bankowe i w jaki ewentualnie sppsób? Ten ktoś poinformował mnie że muszę jeszcze zrobić opłatę 200 czy 300 $ za dokonanie takiego przelewu na moje osobiste konto bankowe i że jest to już ostatnia płatność .
Bardzo proszę o pomoc jestem zielona w tej kwestii . Środki na Coinbase są w złotówkach
Pozdrawiam

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
0

Capital trade hub -SCAM

Postautor: kozaki_wiesi » wtorek, 1 października 2024, 18:05

Nie, to oszustwo, musisz się pogodzić z utratą środków. Nic nie wpłacaj bo tylko powiększysz stratę.
"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rzezio82 » niedziela, 13 października 2024, 12:09

Witam, nie jesteście sami. Też mnie oszukali ze strony Coincbb.com.(strona chyba juz nie istnieje) Napisała do mnie na Tik-Toku a rozmowa przerzuciła się na Waazaap. Sally, tak mi się przedstawiła (+44 7908 859608 to jej numer tel "jeszcze aktywny") Namówiła mnie pod pretekstem że to jej ostatnia inwestycja i chciała się z tym podzielić i razem z nią zainwestował w Nową Monetę (CBB) w/w.giełdzie. mówiąc że ma Rzetelne informacje od swojej Cioci która pracuje w biurze CBB i dzięki Jej jest bardzo Bogata🥴 i już niedługo odchodzi na emeryturę (😆). Jak nie trudno było się domyśleć że to ewidentne Kłamstwo i Oszustwo ale moja ciekawość wzięła gorę i skusiłem się zainwestować Centy (na moje szczęście) Zastanawiałem się w którym momencie nastąpi tzw."Wałek" bo wszystko wyglądało naprawdę Dobrze i prawdziwie. A Wałkiem okazał się być podatek od wypłaconej Kwoty z Cryptowaluty oraz Zarządzanie Funduszem (nie wiem co to znaczy) po wpłacie Podatku. I tu zrobiłem Stop.
Mam jej zdjęcia i wiadomości od niej. I co ciekawe, znalazłem Ją na Instagramie, ma dwa konta, każde pod innym imieniem.
Polak mądry po szkodzie/ szkoda że nie przed. Pozdrawiam i uważajcie na siebie

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Małami_124 » poniedziałek, 14 października 2024, 17:21

Dzień dobry czy może ktoś spotkał się z taką platformą https://w ww.soulsideshop.net ? I może powiedzieć coś więcej na jej temat ? Mam na niej zamrożone środki i każą mi dokonać kolejnej wpłaty żeby dokończyć zamówienie i wypłacić prowizję. Jeżeli nie dokonam wpłaty i nie skończę zamówień poniósł bym konsekwencje "karne" taką otrzymałam informację.
Może ktoś ma albo miał styczność z tą platformą?

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: pomocny » poniedziałek, 14 października 2024, 19:52

to oszustwo, jesteś w dziale piramidy i scamy w wątku "oszustwo typu - odblokujemy wypłatę gdy wpłacisz dodatkowe pieniadze" a ty się jeszcze pytasz?
Zapomnij o tej kasie i potraktuj jako kosztowną nauczkę

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Szczota3 » czwartek, 21 listopada 2024, 11:28

Mam taki problem że też kiedyś mnienoszukano a dzisiaj chcą mi niby wypłacić pieniądze i widzę je już na portfelu ale nie są do wypłaty bo muszę wpłacić 3% Gassu kwoty która jest do wypłaty, czy takie coś istnieje w ogóle? Czy jest tutaj ktoś kto mi może sprawdzić czy ta kwota jest realnie czy to tylko ich wymysł? Mogę podesłać screen z portfela. Proszę o pomoc

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » czwartek, 21 listopada 2024, 12:16

Szczota3 pisze: czwartek, 21 listopada 2024, 11:28Mogę podesłać screen z portfela
Wystarczy identyfikator transakcji - trzeba skopiować i wkleić tutaj bądź na priv.
Stawiam na scamowy token, z którym nic nie idzie zrobić.
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Początkujący
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

Postautor: nrth » czwartek, 21 listopada 2024, 13:03

Szczota, piszesz że już Cię oszukano i dalej myślisz że ktoś ci wyśle tokeny jak coś wpłacisz?? Ludzie, czytajcie temat!

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: aldekaldos » środa, 5 lutego 2025, 08:41

Cześć. Czy kojarzycie taką stronę jak personal space?? Wydaje mi się, że zostałem orzniety z kasy. Wpłacałem im pieniadze i sumka fajnie rosła, ale jak doszło do wyplaty to pojawiły się problemy. Musiałem wpłacic jakis depozyt 5 tys. Cos mi tu nie gra..... ktoś coś wie?

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » środa, 5 lutego 2025, 10:16

aldekaldos pisze: środa, 5 lutego 2025, 08:41kojarzycie taką stronę jak personal space??
oczywiście, że kojarzymy - wcześniej miała nazwę "i-will-drain-your-wallet.scam"

Masz teraz do wyboru by odreagować ból swojej straty:
a) dobra whiskey
b) ulubione jedzonko
c) siłownia
;)
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Wróć do „Piramidy i scamy”