Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: anagamidev » środa, 7 sierpnia 2024, 17:34

No ładnie odbiło wszystko :D Na 1w ciekawie, dołkowa formacja się może wyklaryfikować :D Na 4h też jest jeszcze potencjał :D

BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
4

Postautor: ergorg » środa, 7 sierpnia 2024, 17:57

Ja mam jedno pytanie. Czy osoby które czekały na tę korektę i poziomy 50k$ się załadowały czy dalej czekają?
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 858
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » środa, 7 sierpnia 2024, 18:42

@ergorg

Ja bym sie np chętnie doladowal jeszcze raz nieco nizej. Do jakiej analizy ci to pytanie na forum o tak oszałamiającej skali :D ?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
0

Postautor: DjVegas98 » czwartek, 8 sierpnia 2024, 06:47

Korekta spadków najpewniej będzie lada moment.
Jednak wydaje mi się, że przy obecnym sentymencie na rynkach, o szybkim ATH będzie można tylko pomarzyć.
Chyba, że wszystko będzie rosło na dniach jakby tych kilku dni spadkowych totalnie nie było, ale wydaje mi się, że na 1w aż się prosi o wiekszą korektę w long, bo wykres od marca zrobił aż 2x niższy szczyt!!!

Na kolejny tydzień, dwa widziałbym korekte do 60-65k, potem mielenie i dalsze spadki, ale może niekoniecznie z przebiciem 49k na razie.

Tymczasem stary, poczciwy XRP coinem miesiąca widzę.
Jedyny co ma w nosie totalnie obecną sytuację.

Natomiast ETH/BTC od parunastu miesięcy idzie do zera póki co i nie zanosi się w ogóle na odwrócenie.
Grubo ponad 99% altów przyniesie Ci w longterm straty albo mniejsze zarobki niż BTC.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
6

Postautor: ergorg » czwartek, 8 sierpnia 2024, 07:06

Dla mnie kluczowe jest utrzymanie megafonu a najlepiej zamknięcie wysoko weekly.

Póki 50k utrzymujemy wszystko gra, natomiast kolejne zejście poniżej to dla mnie czerwony alarm i prawdopodobnie będę wychodzić z rynku (przynajmniej altami a może i BTC) bo będzie to raczej oznaczało dłuższy marazm niewiadomo na jakich poziomach.

Dodano po 1 minucie 59 sekundach:
Dla fanów LT:

Dodano po 6 minutach 48 sekundach:
Z ciekawostek jeszcze, zeszłoroczna konsola trwała 150 dni, teraz korekta trwa podobnie:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
4

Postautor: bogdan19955 » czwartek, 8 sierpnia 2024, 11:29

Zaczyna się sezon na " Dlaczego to gówno rośnie " :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
0

Postautor: DjVegas98 » czwartek, 8 sierpnia 2024, 12:02

bogdan19955 pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 11:29Dlaczego
Przeciez stary nawet jak w besse pojdziemy w long i przebijemy 49k finalnie, to nie ma opcji ze pojdziemy od razu siup jeszcze nizej tak szybko z 70k, jezeli nie bylo/nie ma atomowego newsa w stylu covid czy, ze cos sie odjebalo na wschodzie. Bedzie odbicie i to pewno całkiem zacne. Juz tak na dobra sprawe cos odbilo xdd

Najwieksza zagadka jest co bedzie potem. Teraz daje duza szanse ze sie nie zjebie szybko na nowe low.

Ostro bym sie zdziwil jakby zjechalo na 3z przodu bo 35k to by bylo -50% w miesiac/dwa. Raczej cytujac klasyka „nie ma takich rzeczy” :mrgreen:
Grubo ponad 99% altów przyniesie Ci w longterm straty albo mniejsze zarobki niż BTC.

Początkujący
Reputacja: 442
Reputacja postu: 
3

Postautor: updownupdown » czwartek, 8 sierpnia 2024, 12:26

Pleasek89 pisze: środa, 7 sierpnia 2024, 16:59Nie znam żadnej osoby, która regularnie zarabia lub utrzymuje się z czystych analiz z bukchamerki, to jest po prostu statystycznie niemożliwe przy założeniu, że traktujesz to jako regularny dochód.
To samo jest ze spekulacją. Praktycznie każdy traci w ostatecznym rozrachunku a zarabiają giełdy/platformy. Największe prawdopodobieństwo na wyjście na plus w takim krypto mają ci którzy wykonują jak najmniej ruchów.

Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
1

Postautor: bogdan19955 » czwartek, 8 sierpnia 2024, 12:31

DjVegas98 pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 12:02Ostro bym sie zdziwil jakby zjechalo na 3z przodu bo 35k to by bylo -50% w miesiac/dwa. Raczej cytujac klasyka „nie ma takich rzeczy”

Biorę taki scenariusz pod uwagę skupuję od 24k uśredniona cena około 36k jak się zjebie w te rejony to podziękuję i dokupię. Dla mnie wszystko poniżej 50k jest okazją. Pamiętam jak w styczniu nie dokupiłem za 40k bo czekałem na 35k tak moje analizy wskazywały, wybiło na 70 i żałowałem. Teraz brałem 49500 z pocałowaniem ręki czekałem pół roku na tą cenę. Pragnę dodać że okazja do kupna poniżej 50k była raptem przez kilkadziesiąt minut dwukrotnie w ciągu dnia zrzutu.
Nie dziwi was zrzut w weekend kiedy nie ma płynności przecież to na siłe wymuszone było bo dziadki z wall street zaspały i też chciały wskoczyć do cyfrowego pociągu :D

A tak nawiasem ja gram pod to co kiedyś było grane historia lubi się rymować przecież. Czyli od sierpnia 2016 do grudnia 2017 giga hossa ;d

Obrazek
Ostatnio zmieniony czwartek, 8 sierpnia 2024, 14:38 przez bogdan19955, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 680
Reputacja postu: 
1

Postautor: ikswodnal » czwartek, 8 sierpnia 2024, 13:00

updownupdown pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 12:26Największe prawdopodobieństwo na wyjście na plus w takim krypto mają ci którzy wykonują jak najmniej ruchów.
Z BTC na + na razie, bezwzględnie, niezależnie od posiadanej wiedzy o kryptowalutach, wychodzą stosujący DCA. W naszych polskich warunkach najbardziej sprawdza się zasada zakupów cyklicznych. Ari10 miało pewne problemy ale ponoć już z tego wybrnęli. Będę sprawdzał od stycznia.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
1

Postautor: fusywszklanejkuli » czwartek, 8 sierpnia 2024, 13:18

Podziwiam niewzruszoną wiarę ludzi ciągle uważających, że BTC ma cokolwiek do gadania w kwestii przyszłości swojej hossy-bańki. Moim zdaniem ma tyle do gadania co w grudniu 2021: rynki amerykańskie rzekły basta!* i rozkaz został wykonany bez szemrania; inaczej zamiast podwójnego szczytu byłby pewnie trójkąt zwyżkujący i wystrzał w górę.

* A wojna przypieczętowała los rynków, bez niej (a raczej bez spowodowanych nią dalszych zaburzeń gospodarki światowej, nakładających się na i wzmacniających zaburzenia pocovidowe) - przy samym tylko antyinflacyjnym zwrocie polityki Fedu - być może hossa by jeszcze potrwała, tak jak niemal zawsze trwała podczas serii podwyżek stóp, a kończyła się dopiero wraz z rozpoczęciem serii obniżek, czego powód powinien być jasny dla uważnych obserwatorów ostatniego tygodnia na rynkach.
Moją tezą inwestycyjną jest niechybny pivot skompromitowanej kontrariańskiej narracji o paradygmacie, a by zminimalizować ryzyko drawdownu, prowadzę pozycje dynamicznie hedgując putami in-the-money thetę ekspozycji na optymalnym interwale, jak Leevermore.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
1

Postautor: Kiwajakotako » czwartek, 8 sierpnia 2024, 14:49

Ja jestem jakoś spokojny o ten cykl, idzie jak po sznurku w porównaniu z poprzednimi cyklami, jakby Bitcoin był zaprogramowany, ba nawet lepiej niż poprzednio, bo osiągnęliśmy już nowe ATH i chyba nie powiecie mi, że to już koniec? Prawdziwa zabawa dopiero się zacznie. Cierpliwości ;)

Początkujący
Reputacja: 83
Reputacja postu: 
1

Postautor: gvesiosz » czwartek, 8 sierpnia 2024, 15:12

Możliwe że pewne elementy cyklu znowu się powtórzą , wówczas kolejne miesiące byłyby ciekawe ale patrząc jak BTC teraz jest skorelowany z rynkami tradycyjnymi to nie daje wiary w dalsze jego wzrosty w przypadku początku recesji w USA - obecnie znów bardziej prawdopodobny jest wariant 'miękkiego lądowania'. Wystarczy popatrzeć na dzisiejszą reakcje po danych z 14.30 , byle tygodniowe wnioski o zasiłek wypadły poniżej prognoz , mimo że poziom kontynuacji zasiłków dalej rośnie a BTC robi 1k $ dzidę w górę w kilka minut.

Jak dla mnie czarny poniedziałek to był efekt umocnienia japońskiego jena ale kto wie co przyniosą kolejne miesiące..

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » czwartek, 8 sierpnia 2024, 17:45

gvesiosz pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 15:12patrząc jak BTC teraz jest skorelowany z rynkami tradycyjnymi to nie daje wiary w dalsze jego wzrosty w przypadku początku recesji w USA
Raczej możemy być już po "recesji", tzn. chyba będzie utrzymanie tego poziomu 16777 inaczej może być giga panika :D Na razie myślę, że jest optymistycznie :D
Spoiler:
anagamidev pisze: piątek, 24 czerwca 2022, 11:05 @FlyingAtom wg. mnie jesteś w błędzie, wystarczy zobaczyć na Nasdaq, nowe szczyty ciągle wybijane i kapitalizacja ciągle rośnie :D Amazon, Netflix, Tesla, Facebook(Meta), Microsoft to wszystko jest dzięki bańce dotcom'owej, czyli związanej z Internetem, w zasadzie crypto jakby wchodzi w zakres tej rewolucji :D Dzisiaj każda firma w zasadzie ma swoją stronę, mail'a i app'kę, a później będzie miała własnego token'a, crypto, NFT'ka :D Jeśli świat będzie się rozwijał, to tak czy siak crypto będzie rosło :D To jest taka zawoalowana rewolucja, ludzi w crypto przybywa, część z nich wchodzi w stable :D Za jakiś czas mało kto nie będzie miał jakiegoś stable'a czyli de facto wirtualnego dolara cyfrowego :D W końcu za te stable będzie można kupować w sklepie :D To też musi odbyć się zmiana mentalna, ludzie starszego pokolenia wymrzeć, a młodzi już z crypto są za pan brat :D Oni wkrótce wejdą na wyższe szczeble władz i też zmieni się polityka :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » czwartek, 8 sierpnia 2024, 17:52

Widzieli weekly? :D Jak tak zamkniemy to naprawdę zwątpię jeśli później byśmy dołek poprawili. :roll:

Żeby lukę domknąć to jeszcze 2/3k$ do góry.

Początkujący
Reputacja postu: 
3

Postautor: gvesiosz » czwartek, 8 sierpnia 2024, 18:06

Antywskaźnik znowu działa , wracamy do normalności :D
Trzymam kciuki za ETH żeby się pozbierał bo wygląda zdecydowanie najgorzej z całej topki.

Weteran
Reputacja: 486
Reputacja postu: 
1

Postautor: fetek » czwartek, 8 sierpnia 2024, 18:12

gvesiosz pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 18:06Antywskaźnik znowu działa , wracamy do normalności :D
zarób 50% tego co on w ostatnim czasie na BTC

Początkujący
Reputacja postu: 
3

Postautor: gvesiosz » czwartek, 8 sierpnia 2024, 18:16

A wiadomo ile zarobił w poniedziałek? Przed tym ruchem same wtopy i już 2 tym tygodniu od wtorku. Skuteczność rzędu 20 procent będzie dobrze jak na zero wyszedł mimo złotego strzała.

Początkujący
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
3

Postautor: 88duguid » czwartek, 8 sierpnia 2024, 18:24

Ten facet jest skończony , tzn. będzie jak go zamkną . Również uważam , że gówno zarobił , skuteczność większą przez ostatnie pół roku może mieć random z ulicy, który nie wie co to jest , oczywiście przy odrobinie szczęścia . Ładnie nam dziad jak po sznurku idzie .

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
0

Postautor: kozaki_wiesi » czwartek, 8 sierpnia 2024, 20:05

fetek pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 18:12zarób 50% tego co on w ostatnim czasie na BTC
Można mieć 9 trafnych decyzji a potem za dziesiątym razem wtopa i wyzerowane konto - 90% skuteczności i bankructwo :P To trochę jak w siatce lub w tenisie - zwycięża ten kto wygra ostatnią piłkę ;)
"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Wróć do „Przedszkole”