Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4393 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4391
- 4392
- 4393
- 4394
- 4395
- …
- 4707
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 319

Postautor: Yogi77 » środa, 31 lipca 2024, 18:11

Yogi77
- Weteran
- Reputacja: 4720

Postautor: new06 » środa, 31 lipca 2024, 19:15
pablo_gr pisze: ↑ środa, 31 lipca 2024, 15:50Ale nudy tutaj.
Tak jak powiedziałem kilka miesięcy temu - BTC to już aktywo instytucjonalne i będziemy się poruszać wedle ściśle określonej strefy cenowej.
100k to może zobaczycie za kilka lat - jeśli kapitał będzie przechodził do btc jak na złocie. Ale czasy szalonych ruchów na bicie mineły.
Kto chce się wzbogacić musi być bardziej kreatywny niż tępy hodl bitcoina.
ps. żadna ulica nie przyjdzie. O bitcoinie wiedzą już wszyscy na świecie. Kto chciał sobie kupić już dawno to zrobił.
# # # # # #
dzisiejsze wystąpienie Powella
https://x.com/Anarchoeconomy/status/1818710818881495249
new06
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 1591

Postautor: bitup » środa, 31 lipca 2024, 22:21

z tej okazji znalazłem nawet 100 minut na krypto w tygodniu
do weekendu wystarczy

Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie
bitup
- Początkujący
- Reputacja: 693

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 1 sierpnia 2024, 10:08
58 to lt, która mnie interesuje. musi wytrzymać i będzie git. pewnie będą klepać o 4 rano jak zawsze

imo przygotowujemy się do ostatniej nóżki w dół i klepania dna. może też być tak, że nie dojdziemy do tej lt w jednym ruchu i odbije w okolicach 60/61 i za kilkanaście dni zrobimy na tej lt db.. to by pasowało do eth na 2900 w tym ruchu i później hl

na eth podobnie, imo jeszcze jeden impulsik do 2900, to ta sama lt co na btc jednak razi dysproporcja w %.. może eth/btc zacznie iśc tu up, ale jeśli nie to może dziabnąć niżej albo btc nie zejdzie poniżej 60/61 o czym powyżej
z drugiej strony gdyby się uspokoiło to mediana większego czarnego kanału jest sensownym hl, ale daję tu mały % na realizację

mess_on_a_mission
- Początkujący
- Reputacja: 857

Postautor: everman » czwartek, 1 sierpnia 2024, 11:11

ETH po LT podobnie

everman
- Weteran
- Reputacja: 3869

Postautor: Pleasek89 » czwartek, 1 sierpnia 2024, 17:08

Na tygodniówce wykres (już od dłuższego czasu) wygląda mocno dystrybucyjnie i myślę, ze jest spora szansa zobaczyć BTC <60k, natomiast w BTC po <45/50k trochę nie chce mi się wierzyć, dlatego nie zamierzam czekać na nie wiadomo jakie przeceny.
Pleasek89
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » czwartek, 1 sierpnia 2024, 17:31
ergorg
- Weteran

Postautor: new06 » czwartek, 1 sierpnia 2024, 17:42

+ oparł się o tą LT, więc jak ma odbijać to teraz

Jak to nie wytrzyma to lecimy i to nisko, wątpię że 60k wytrzyma. + skoczyła dzisiaj trudność wydobycia (nowe ATH) , więc maks co może spaść to pewnie coś koło 56 k, inaczej będą problemy.
/e
a wieloryby zrobiły wczoraj największe zakupy od 2014
https://x.com/Vivek4real_/status/1819010656793674166
new06
- Początkujący
- Reputacja: 442
Postautor: updownupdown » czwartek, 1 sierpnia 2024, 17:57
Według mnie, taki optymistyczny scenariusz:updownupdown pisze: ↑ poniedziałek, 29 lipca 2024, 16:55 Dosyć silne odrzucenie strefy. Jeszcze wczoraj bym tego nie rozpatrywał, ale pachnie mi tu zawrotką na 58k
![]()

W skrajnym i chyba najbardziej negatywnym scenariuszu choć bardzo realnym zejdziemy na 52k tak jak wyżej @ergorg rysuje.
updownupdown
- Początkujący
- Reputacja: 1705

Postautor: Godstar » czwartek, 1 sierpnia 2024, 20:23
Według mnie wszystko co wydarzyło się na wykresie od zamachu na Donalda T to insecenizacja.
3 przypieprzenie w opór na 70 k wcześniej ładowane było w 72 i 73.
Nie pójdziemy bez korekty, wymęczą i zrobimy te 47k jako pierwszy target, pod odbicie.
Z racji że to już 3 odrzucenie w formacji od marca w strukturze 1W toteż myślę że rynek wskaże graczą w końcu kierunek na kolejne kilka miesięcy.
Wypadnięcie powinno być dosyć srogie, ze względu na przemęczenie materiału.
Generalnie nie potrzeba rysować kresek aby zaobserwować pewną słabość w tej konsoli w ruchu od ostatniego low na 53, świece w h4 były budowane bez siły rynek nie szedł jak powinien.
Brakowało szybkich korekt - zmian nastrojów - rynek powoli nabierał wysokości wyciągnęliśmy wisielca na 1W i jak w końcu przyszła korekta ruchu od dołka na 53, okaże się nie korektą a już impulsem spadkowym.
Nie mniej jednak ruchanie graczy na maksa.
Widać to szczególnie na wykresie ETH, które troszkę zaprasza do mini lawiny.
Godstar
- Weteran

Postautor: new06 » czwartek, 1 sierpnia 2024, 22:36
new06
- Początkujący
- Reputacja: 173
Postautor: 88duguid » czwartek, 1 sierpnia 2024, 22:48

Nie wiem czy pracuje ktoś w handlu. Możemy sobie wyobrazić , ale tylko wyobrazić jak coś

Stary wrzucasz kilka koła na parę lat i jesteś King. Chodzi mi o to , że pracowałem w sprzedaży bezpośredniej i widziałem mnóstwo typów osób którym wiem że bym to sprzedał bez większego problemu za absurdalne kwoty. Łatwość dostępu do zakupu tego jeszcze potęgowac może samospełniająca się bajkę w tych przeróżnych mózgach. I teraz 21 milionów ileś tam zgubionych itd , ale liczmy nawet 21, kapitalizacja znacie , 8 miliardów ludzi na świecie. the sky is the limit. Przeciez nic tylko otwierać firmę która sprzedaje etfy na to xD i jebać prowizje . Powiesz mi , że po co jak przecież możesz na giełdzie z telefonu bezpośrednia . Ale oni tego nie wiedzą xD Tsunami Jamanow też tego nie wie. I teraz jeśli ktoś na to właśnie wpada i ciśnie to supply shock może to wywieźć tam gdzie nawet Wam się nie wydaje. Oczywiście może mnie poniosła fantazja i nic takiego nie ma prawa bytu. To czysta fantazja

88duguid
- Początkujący
- Reputacja: 35
Postautor: fifipl » piątek, 2 sierpnia 2024, 09:35
Tak jasne, tylko że te mnóstwo typów sprzeda po tygodniu ze stratą bo będzie spadało przez kilka dni i naczyta się że to "koniec krypto,bańka pękła" i takie tam. Potem dwa dni będzie rosło to kupi ponownie i jak kupi to ponownie sprzeda ze stratą bo trochę spadnie. Na końcu stwierdzi że to wielkie g i oszustwo i kierują tym gangsterzy żeby oszukać takich ludzi jak on i więcej nie dotknie krypto. Na tym forum było wielu takich. Sam takich znam wielu.
fifipl
- Weteran
- Reputacja: 316

Postautor: Bemx2k » piątek, 2 sierpnia 2024, 09:58
Niech no ktoś z matematycznymi zdolnościami tak +/- policzy ile potrzeba ''hajsu'' żeby wywindować kurs BTC na poziom 100k $ ?
Bemx2k
- Weteran

Postautor: new06 » piątek, 2 sierpnia 2024, 10:09

Rozwiąże to kilka problemów:
- wpasujemy się timingowo w dotychczasowe cykle pohalvingowe, bo na obecną chwilę jesteśmy za szybko i za wysoko,
- BTC po starcie swoich ETF miał około 26 dni do rozpoczęcia wzrostów (liczę od momentu, gdzie wszedł wolumen). Dla mnie tam nie było de facto spadków, co raczej shake-out i orbitowanie wokół pewnej strefy. To pozwoli ETH na wyrysowanie podobnego patternu, reakumulację dla inwestorów i spuszczenie ETH przez Grayscale,

- będzie czas na zakończenie sprawy z Goxami. A jak jesteśmy przy tym, to Goxy wczoraj zmniejszyły swój holding z ~ 80k BTC do 33k BTC. Niewiele już tego zostało z początkowych 140k BTC (jeśli dobrze pamiętam)
https://platform.arkhamintelligence.com ... ity/mt-gox
I od razu mamy powód wczorajszych spadków. Nie przywódcy Hamasu, nie Powell, a Goxowe BTC. I tu nie chodzi raczej o to, że ludzie, którzy je dostają automatycznie je spuszczają. Celem wczorajszego "inversed pump and dump" była zmiana właściciela tych BTC i sądząc po volumenie to się częściowo udało.
Swoją drogą kolejna tykająca od lat bomba została już prawie rozbrojona. Efekt na kurs, tak jak w przypadku niemców jest minimalny.
- na ostatni kwartał roku Blackrock zapowiada większe zakupy na BTC i ETH, a JP Morgan przewiduje na ten czas zakończenie presji sprzedażowej.
- oczywiście jak to po halvingu rośnie trudność wydobycia, co kładzie presję na cenę BTC. Ostatnio maksimum mieliśmy na początku maja, kiedy cenowo BTC osiągnął dołek na poziomie ok 56k. Na chwilę obecną mamy wzrost trudności (od wczoraj), a za 12 dni przewidywany jest kolejny skok. Osobom, które mają mokre sny o 50k czy 40k radziłbym to zweryfikować. Oczywiście scenariusz, w którym Blackrock ładuje w BTC 20 mld $, po czym to aktywo spada do poziomów, na których górnicy zaczynają masowo wyłączać sieć (co powoduje dalszy spadki) ma pewne szanse na realizację, ale nie powiedziałbym, że duże.

- co do Trump- Kamelea - jest to na ostrzu noża i % są wyrównane. Dlatego myślę że demokraci nie pozwolą sobie na to, żeby 14% amerykanów (tyle posiada obecnie crypto) sobie tak po prostu poszło i zagłosowała na Trumpa. Zresztą to się już dzieje, jak choćby rozmowy z Coinbase itd. Reasumując, jeżeli Trump miałby przegrać (a właściwie na chwilę obecną są na to odrobinę większe szanse), to raczej nie zastopuje to dalszych wzrostów. Jeżeli wygra to efekt będzie wiadomy.
- chyba jedyna opcja na solidne spadki w tym momencie, to jeżeli SPX będzie chciał zrobić rajd na południe przed 18 września. Ale patrząc jak wczoraj kurs BTC był broniony kiedy SPX leciał, to nawet nie wiem czy to by pomogło miśkom.
Tyle w temacie, można się rozejść.
new06
- Początkujący
- Reputacja: 173
Postautor: 88duguid » piątek, 2 sierpnia 2024, 10:48

88duguid
- Weteran

Postautor: new06 » piątek, 2 sierpnia 2024, 11:20

new06
- Weteran
- Reputacja: 3903

Postautor: fusywszklanejkuli » piątek, 2 sierpnia 2024, 12:33
1. Recesjo, nie nadejdź.
2. W razie niespełnienia się życzenia nr 1: Bitcoinie, zdąż dopełnić swój bańkowy cykl, zanim amerykańskie giełdy zaczną dyskontować nadejście recesji.
Wczoraj o godzinie 16 naszego czasu opublikowano raport, który tak wystraszył rynki, że uleciał z nich cały optymizm związany z raczej przesądzonymi już obniżkami stóp procentowych. Nie będzie dobrze, jeżeli wśród uczestników rynku gra pod recesję zastąpi grę pod obniżki stóp.
https://www.cnbc.com/2024/07/31/stock-market-today-live-updates.html pisze:Some fresh data stoked fears over a possible recession and the notion that the Federal Reserve could be too late to start cutting interest rates. Initial jobless claims rose the most since August 2023. The ISM manufacturing index, a barometer of factory activity in the U.S., came in at 46.8%, worse than expected and a signal of economic contraction. After these releases, the 10-year Treasury yield dropped below 4% for the first time since February.
These weak data releases come a day after central bank policymakers chose to keep rates at the highest levels in two decades, when Fed Chair Jerome Powell gave investors some hope by signaling a September rate cut is on the table.
“The data we have got since the Fed meeting signals all of a sudden that people are now worrying that maybe it isn’t a soft landing and the Fed has vacillated too long,” said Tom Fitzpatrick, managing director for global market insights at R.J. O’Brien and Associates. “The bond market is already telling you that we’re behind the curve … the Fed is more prepared to make a different mistake for fear of making a similar mistake.”
Chris Rupkey, chief economist at FWDBONDS, added that Thursday’s data hinted at an economic downturn amid the volatility.
“The stock market doesn’t know whether to laugh or cry because while three Fed rate cuts may be coming this year and 10-year bond yields are falling below 4.00%, the winds of recession are coming in hard,” Rupkey said.
fusywszklanejkuli
- Początkujący
- Reputacja: 83
Postautor: gvesiosz » piątek, 2 sierpnia 2024, 13:51
gvesiosz
- Weteran

Postautor: new06 » piątek, 2 sierpnia 2024, 14:00
https://www.forbes.com/sites/scottminer ... e-of-2016/
a tak dla zobrazowania tutaj jest długoterminowy wykres SPX:

a tutaj index dolara :

a tutaj jest inflacja USA historycznie:
https://www.investopedia.com/inflation- ... ar-7253832
Po drodze mieliśmy COVID i totalny lockdown, który mógł rozłożyć rynek na lata. A tak rozłożył, że po pół roku wróciliśmy do wzrostów. Mieliśmy realne zagrożenie (przynajmniej z psychologicznego punktu widzenia) konfliktu między Rosją a NATO - po raz pierwszy od upadku ZSRR na taką skalę. Ja naprawdę nie widzę powodu dlaczego to WIELKIE PĘKNIĘCIE BAŃKI WSZYSTKIEGO miałoby nastąpić akurat teraz lub np za pół roku. Ofc trzeba to brać pod uwagę i się do tego przygotowywać bo to nastąpi wcześniej czy później ale sporo osób siedzi przez całą hossę zesranych i trzepią tylko pościki o armageddonie zamiast korzystać. A takie lęki są średnio raz w roku albo i częściej. Ja już kilka razy starałem się być mądrzejszy od całego rynku i walczyć z hossą i to jest zwyczajnie głupie.
A jak ktoś chce zobaczyć jak wygląda +/- koniec to polecam film Big Short. Ja wiem jedno ten koniec jest zawsze poprzedzony totalną lunatyczną euforią, która ogarnia wszystkich. Jak wszyscy wierzą że już tylko up, to koniec jest bliski. A teraz BTC rośnie 1% i widzę - na mex od razu rzuca się horda miśków śliniących się na 40 k i wrzucają w shorty swoje $ które tylko pompują kurs

Jak jest okazja to trzeba korzystać, oczywiście z rozsądkiem, bo jak przyjdą ciężkie czasy to nie będzie się z czego zabezpieczać.
new06
-
Strona 4393 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4391
- 4392
- 4393
- 4394
- 4395