Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4238 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4236
- 4237
- 4238
- 4239
- 4240
- …
- 4707
- Następna
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » sobota, 2 marca 2024, 11:51
ergorg
- Początkujący
- Reputacja: 149
Postautor: Hoyden » sobota, 2 marca 2024, 12:25
koniec hossy bo ? no to popatrzmy sobie na dane historyczne w cyklach poprzednich okresu 2 lat które nas interesują czyli 2023-2024 początek i koniec roku:WojciechT pisze: ↑ sobota, 2 marca 2024, 11:47 Hmm, ale wszystko zależy także od tego co uznacie za początek hossy, bo przykładowo początkiem hossy można uznać czas (styczeń 2023), gdy nagle kurs skoczył z 16+K na 21K, po krótkim czasie było już 28K ( cały czas się wtedy ładowałem, bo postrzegałem to jako początek hossy). W październiku 2023 roku BTC był po 27K ( znowu się załadowałem) . W listopadzie BTC był już po 37K, w grudniu po 42K itd. Teraz jest już po 62K.
Wszyscy piszą o początku hossy i zdaje się, że jako jedyny mam wrażenie, że to jest koniec. Ładowałem się od 16K, sprzedałem po 62K - 64K. w ok. 1.5 roku zarobiłem potężne pieniądze i powinno być koniec, a wy piszecie, że to dopiero początek.Gdybym był "świeżakiem" tobym się załadował.
Zostawiłem 30%, bo zakładam ewentualne wzrosty do 70K, aby wzniecić FOMO i zachęcić do ładowania magazynów i to będzie na tyle. W żadne 100K zwyczajnie nie wierzę... potem milion. Tego typu komentarze czytałem już w 2020 i 2021 zawsze kończyło się na spadkach pod 30K, na końcu pod 16K. Dodam, że zawsze się wtedy ładowałem i zawsze traciłem.
2011 - styczeń 0.3 usd> grudzień 5 usd
2012 - 5 > 14
2015 - 250 > 450
2016 - 450 > 1000
2019 - 3500 > 7200
2020 - 7200 > 29000
2023 - 16500 > 40000
2024 - 44000 > ....
I teraz że tak powiem dlaczego do końca 2024 r miało by się to skończyć ? czy widać jasno jak btc skoczył w okresie tych lat do góry ? zakładająć % średnio ok 200 -300 % wchodzi w tym roku okresie tego roku gdzie odbiciem będzie 2012/16/20, i w sumie podobnie jest dla poprzedniego roku. Co najciekawsze dołek stycznia 2023 r, czy tam listopada 2022 r, jest dla mnie anomalią też ze względu na padakę FTX. to powinna być gruba anomalia która odcisnęła się na kursie , ewidentnie powinno być ok 20-25 k dla stycznia 2023, i dzięki temu uzyskanie 40k + nie powinno być dla nikogo zdziwieniem przy zachowaniu 200-300 % na rok w tych latach

pamiętając że ulica w ogóle nie zainteresowana jest btc teraz - dane z onchain czy tam glasnode czy tam ch. wie z czego , Ostapowicz to mówił ostanio że wpisywanie frazy btc czy krypto w google jest na niskim poziomie, a to bardzo ważny wskaźnik w hossie. To żadna hossa , ten rok teraz, chociaż sam twierdziłem i twierdzę ze ETF mógł przyspieszyć cykl o jakies 4-6 miesięcy. ale czy zakończy ten cykl wcześniej tego nie wiem ,zależy jak ulica się obudzi i ile będzie miała kasy ( a po covidzie ulica ma bardzo mało kasy niestety, ale może świat zdąży ją odrobić do 2025 r )i ile fundusze wpompują kasy w ETF. dlatego też piszę o patrzeniu nie na jesień 2025 zwykle konieć powinien przypadać w listopadzie czy grudniu ale właśnie na początek lata 2025 - maj czerwiec bo wtedy może być szczyt max . może. nie musi. nic nie musi , żeby mnie tu nikt nie punktował .jakieś prawdopodobieństwo korekty zawsze jest, pytanie na jakie poziomy i jak szybko z tej korekty się podnosimy - a moim zdaniem będziemy coraz szybciej się podnośić z JAKICHKOLWIEK korekt .
Hoyden
- Początkujący
- Reputacja: 263
Postautor: rubel2 » sobota, 2 marca 2024, 12:27
rubel2
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 1591

Postautor: bitup » sobota, 2 marca 2024, 12:39
Bliskość ath może to być cukierek , jak wszystko to spekulacja
po korekcie odbicie prawdopodobne , jednak brak rynku ETF i nasdaqa w weekendy zwiększa prawdopodobieństwo nie utrzymania poziomów
z telefonu sobie zamknę w przedziałach zadowalającego zysku
Bo i to inna hossa
2010 - 2013 fascynacja technolgogią , mining , bot willy w połączeniu z ludzmi
2016 - 2017 wprowadzenie na forex , forki , eksplozja smartcotraktów i ico
2019 - odreagowanie
2021 głupakwa muski , memy , media , mining eth , l2 killery , salvador , mokro
2023 - 2024 instytucjonalna , etf , media finansowe , mining zdycha , ludzi to wali bo rośnie wszystko wszędzie a zarobiony hajs wolą jednak utrzymać i wrzucić gdzie śpią spokojniej bez strachu o majątek . mówią sobie Fajny ten bitcoin , niech sobie rośnie , sporo zarobiłem cool ( zobaczymy za rok co z tego zostanie

ubierają dziadków z funduszy inwestycyjnych w magiczny kojn , MICA przeraziła nawet zajadłych miłośników jak Lech

Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie
bitup
- Weteran
- Reputacja: 7104

Postautor: anagamidev » sobota, 2 marca 2024, 13:00

HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff

anagamidev
- Początkujący
- Reputacja: 149
Postautor: Hoyden » sobota, 2 marca 2024, 13:08
2021 - to głownie ELON i jego klula śnieżna w postaci btc dla Tesli i rozmowach z Saylorem który go namówil do tego kupna. (chyba z nim jeżeli się nie pomylilem ) Do tego doszły NFT i tamta hossa była hossa NFT. Obecna hossa 2025 będzie na 100 % hossa AI. ten kto ma kasę niech wpierdala w projekty AI a zarobi KUPĘ kasy , serio. i to jest porada inwestycjyna - musiałem coś na bezczelniaka walnąćbitup pisze: ↑ sobota, 2 marca 2024, 12:39 @Hoyden wszystko bardzo ładnie , tylko brakuje w tym założeniu poprostu grających do $ na dźwigni . Pozycje krótki btc & eth do niedzieli wieczór
Bliskość ath może to być cukierek , jak wszystko to spekulacja
po korekcie odbicie prawdopodobne , jednak brak rynku ETF i nasdaqa w weekendy zwiększa prawdopodobieństwo nie utrzymania poziomów
z telefonu sobie zamknę w przedziałach zadowalającego zysku
Bo i to inna hossa
2010 - 2013 fascynacja technolgogią , mining , bot willy w połączeniu z ludzmi
2016 - 2017 wprowadzenie na forex , forki , eksplozja smartcotraktów i ico
2019 - odreagowanie
2021 głupakwa muski , memy , media , mining eth , l2 killery , salvador , mokro
2023 - 2024 instytucjonalna , etf , media finansowe , mining zdycha , ludzi to wali bo rośnie wszystko wszędzie a zarobiony hajs wolą jednak utrzymać i wrzucić gdzie śpią spokojniej bez strachu o majątek . mówią sobie Fajny ten bitcoin , niech sobie rośnie , sporo zarobiłem cool ( zobaczymy za rok co z tego zostanie)
ubierają dziadków z funduszy inwestycyjnych w magiczny kojn , MICA przeraziła nawet zajadłych miłośników jak Lech

Mica to tylko głupia europa która się powoli rozlatuje. Zanim to wprowadzą na dobre podejrzewam że pewne państwa i tak to oleją i zrobią po swojemu z krypto tak jak po swojemu prowadzą już politykę zagraniczną jak np Węgry. W skali świata na jakim panuje bitcoin europa to ile ? kilkaset mln ludzi ? więcej ma USA chyba samo w sobie albo podobnie . pamiętajmy też że to głownie w europę zachodnią uderza ta dyrektywa , wschodnia ma się bardzo dobrze z bitcoinem

Hoyden
- Początkujący
- Reputacja: 238
Postautor: kisiel » sobota, 2 marca 2024, 14:10
WojciechT pisze: ↑ sobota, 2 marca 2024, 11:47 Hmm, ale wszystko zależy także od tego co uznacie za początek hossy, bo przykładowo początkiem hossy można uznać czas (styczeń 2023), gdy nagle kurs skoczył z 16+K na 21K, po krótkim czasie było już 28K ( cały czas się wtedy ładowałem, bo postrzegałem to jako początek hossy). W październiku 2023 roku BTC był po 27K ( znowu się załadowałem) . W listopadzie BTC był już po 37K, w grudniu po 42K itd. Teraz jest już po 62K.
Wszyscy piszą o początku hossy i zdaje się, że jako jedyny mam wrażenie, że to jest koniec. Ładowałem się od 16K, sprzedałem po 62K - 64K. w ok. 1.5 roku zarobiłem potężne pieniądze i powinno być koniec, a wy piszecie, że to dopiero początek.Gdybym był "świeżakiem" tobym się załadował.
Zostawiłem 30%, bo zakładam ewentualne wzrosty do 70K, aby wzniecić FOMO i zachęcić do ładowania magazynów i to będzie na tyle. W żadne 100K zwyczajnie nie wierzę... potem milion. Tego typu komentarze czytałem już w 2020 i 2021 zawsze kończyło się na spadkach pod 30K, na końcu pod 16K. Dodam, że zawsze się wtedy ładowałem i zawsze traciłem.
Dokładnie, początek hossy na btc to styczeń 2023. Początek hossy na Altach to czerwiec 2023. Wtedy większość zaliczyła ten przysłowiowy dołek. Nie rozumiem tylko takiego gadania, że alty są słabe. Tak jak BTC zrobił X4. Tak, alty też spokojnie zrobiły X4. Mało który nie zrobił razy 4 od swojego dołka.
kisiel
- Początkujący
- Reputacja: 133
Postautor: EL POLAKO » sobota, 2 marca 2024, 14:17
EL POLAKO
- Początkujący
- Reputacja: 67

Postautor: fledermaus » sobota, 2 marca 2024, 14:43

fledermaus
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » sobota, 2 marca 2024, 15:57
Dodano po 10 minutach 17 sekundach:
ergorg
- Wygadany
- Reputacja: 318

Postautor: mxxm977 » sobota, 2 marca 2024, 18:14
Mój post z listopada 2022. Szkoda, że pod to nie grałem tak jak sobie obiecałem... ale kto wie - może jeszcze się spełni ta górna granicamxxm977 pisze: ↑ środa, 9 listopada 2022, 23:29Może nic to nie wniesie, ale zostawię tutaj "na wszelki wypadek".
Widziałem chwilę temu jakiś wykres u kogoś na twitterze/ tradingview etc.
Przepisałem sobie na kartkę poziomy i wrzuciłem do szafki.
Jakie było moje zaskoczenie (i zirytowanie) gdy dzisiaj to odkopałem i okazało się, że większość się spełniła (głównie mam na myśli zachowania i odwrócenia trendu).
Nikogo nie zamierzam przekonywać, że poprzednie poziomy się sprawdziły bo gdybym sam w nie wierzył to nie byłbym tyle na minus.
Możecie potraktować to jako wróżbę wyssaną z palca. Ja plus minus zamierzam pod to grać. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Według mojej magicznej kartki
Październik- listopad -> spadek z 22k na 11-15k
listopad - luty 2023 -> ruchy w okolicach 11-15k
luty 2023 - maj 2023 -> wzrost z 15k do 40k
maj 2023- luty 2024 -> spadek do 20k
luty 2024 - wrzesień 2024 -> silny wzrost do 180k-200k

mxxm977
- Początkujący
- Reputacja: 319

Postautor: Yogi77 » sobota, 2 marca 2024, 20:50
No to swietnie, taki sam zysk przy niewspolmiernie wyzszym ryzyku
Znane i dosc bezpieczne alty jak ETH czy XRP jak na razie wychodza slabiej w porownaniu do BTC. A jak ktos chce sie bawic w zgadywanie na ktorym akurat wypadnie pompka, to rownie dobrze moze isc do kasyna

Nie liczylem dokladnie ale zaloze sie, ze portfel top 10 czy top 100 altow wyszedlby znacznie slabiej niz BTC
Yogi77

Postautor: bitup » sobota, 2 marca 2024, 21:03
No ciekawe i sprawa COPA jest w toku
Dzisiaj ruszyły się monety z portfeli podanych jako trust z 2010 roku , czylli dostęp jest do tego
Jak przeczytasz maila satoshiego tak też powstawało btc .. a ludzi nie stać na ułamki po przecinku jakiegoś kodu otwartego z github i teraz ubierani są w to dziadki z USA mające ofertę kupna ETF 0.002 btc , dlatego alty zawsze będą lepsze do gry bo robią wasze roczne % w jeden dzień , tu na tym rynku wszystko kręci się dookoła narracji

bitup
- Początkujący
- Reputacja: 23
Postautor: Gural » sobota, 2 marca 2024, 21:05
Nuda na rynku, ile jeszcze podbija cenę do góry za nim przyjdzie ulica i powie ze drogo i polecą w zloto albo jakie srebro

Gaduła jestem na codzień, dużo gadam z ludźmi i wam powiem ze ludzie wola skupywać stare samochody nawet motorynki zamiast naszego bitcoina ;p
Ciekaw jestem rozwoju sytuacji bo narazie nudno

Gural

Postautor: bitup » niedziela, 3 marca 2024, 00:57
zamknięte , szkoda mojego czasu
BCH + 60 %
w kilka godzin na spot , takie jest zainteresowanie btc po 62000 $ lol

zrobili te wasze 12 miesięczne wspinaczki w 5 godzin

bitup
- Weteran
- Reputacja: 3022
Postautor: pael » niedziela, 3 marca 2024, 02:12
Pisalem, wielu traktuje BTC jako wskaznik. Gdybe nie te "wasze" 12msc wspianczki te "wasze" by nie urosly. I tak, btc mial byc inny, ustaw to w stopce i moze pora przestac sie powtarzac?
pael
- Weteran
- Reputacja: 7104

Postautor: anagamidev » niedziela, 3 marca 2024, 02:15

Dodatkowo jeśli chodzi o inwestycje w BTC to możesz sobie spokojnie wrzucić milion, dwa, kilka i może przez jakiś czas będziesz pod wodą, ale w końcu BTC obije, wbije to ATH i masz po roku, dwóch, trzech x2-4 i to jest ok

BTC jako przewodnik jest niezbędny do hossy na altach

HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff

anagamidev
- Początkujący
- Reputacja: 55
Postautor: grzeg » niedziela, 3 marca 2024, 02:38
Oooo to pewnie też już jesteście pod ATH tak jak Bitcoin, prawda? xD
Jesteś fanatykiem. Zamiast się cieszyć, że BTC idzie do góry i dzięki temu cały rynek krypto również, to próbujesz bezskutecznie ludziom obrzydzić BTC licząc, że ktoś przejdzie na te podróby Bitcoina. Takie oryginalne te bch i bsv, że nawet nazwy nie potrafiły wymyślić swojej tylko muszą mieć "Bitcoin" w nazwie żeby ktoś się pomylił i przypadkiem to kupił.
Zarobiłeś? Super, gratuluję, ale stało się to dzięki Bitcoinowi i powinieneś mu za to być wdzięczny, bo gdyby szorował po dnie, to żadna z Twoich monet nie kosztowałaby tyle ile obecnie.
To samo pisałeś na 20k, to samo pisałeś na 30k, to samo piszesz teraz i tak samo będziesz pisać jak BTC będzie po 100k. Nie ma zainteresowania Bitcoinem, żadnego, jest dokładnie tak jak piszesz

grzeg
- Początkujący
- Reputacja: 133
Postautor: EL POLAKO » niedziela, 3 marca 2024, 08:40
EL POLAKO
Eazzy0
-
Strona 4238 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1