Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
-1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: adamjttk » poniedziałek, 19 lutego 2024, 20:25

Hoyden pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 20:14ano jest taka sprawdzona teoria - lepszy pieniądz wypiera gorszy
Jestes pewny? ;)
Hoyden pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 20:14Złoto nie ma żadnej przewagi nad BTC
Ma dziesiatki przewag (i sporo wad, zeby nie bylo)

Ja widze bita jako swietne i nowoczesne uzupelnienie zlota, ewidentnie jest zapotrzebowanie w dzisiejszym swiecie na ta technologie.
Natomiast 5, czy 10 czy 15 lat historii bita w porownaniu do historii zlota jest niesmiesznym zartem jedynie, tutaj nie ma w ogole co komentowac.

Wez dzisiaj randomowa (rozne kraje, rozny wiek etc) grupe 100 osob, daj im 1M dolarow i powiedz, ze nie moga tego ruszyc przez 20 lat.
I daj wybor - moga to przechowac w fizycznym zlocie albo BTC.
Na te 100 randomowych osob 100 wybierze zloto (lacznie z Toba)
Nie 99 osob, 100 osob.

I dopoki w tej grupie nie bedzie 20 czy 30 osob ktore wybiora BTC Twoje argumenty sa zupelnie niepowazne.

PS. Albo inny eksperyment - na dzisiaj 0,1 BTC jest warte ~21k PLN
Podejdz do 10-20 randomowych osob na miescie i powiedz im zeby Ci dali 19k PLN (-10% od wartosci bita) a Ty im dasz seeda z 0,1 BTC
Mysle ze kazda jedna osoba Ci powie zebys spadal, moze w grupie 100 osob bys znalazl kogos kto by byl zainteresowany.
I zrob podobny eksperyment z monetami uncjowymi - zaproponuj ludziom od reki kangury czy krugerrandy po 7000-7500 PLN.
Mysle ze co druga osoba chetnie wezmie zeby opylic po 5 min w najblizszym aparcie i przytulic 10% zysku.

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hoyden » poniedziałek, 19 lutego 2024, 20:51

adamjttk pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 20:25Hoyden pisze: ↑ poniedziałek, 19 lutego 2024, 20:14
ano jest taka sprawdzona teoria - lepszy pieniądz wypiera gorszy
Jestes pewny?

tak jestem pewny a nawet mam dowody na popracie tego prawa - nazywa się ono prawo Greshama - wpisz sobie w google i poczytaj. krótko ujmując to właśnie pieniądz o prawdziwej wartości wypierał na przestrzeni lat pieniądze o gorszej wartości, czli np takie które zawierały domieszki syfu do stopu metalu szlachetnego np. takim pieniądzem jest dziś dolar czy nasza złotówka rozdrabniania poprzez ciągły dodruk i bitcoin tutaj jest lepszy . aczkolwiek to czy do płacenia się nadaje itp to już inny temat i jak wiadomo do płacenia raczej się nie będzie nadawać. tę rolę przejmą prawdopodobnie inne krypto.

Hoyden pisze: ↑ poniedziałek, 19 lutego 2024, 20:14
Złoto nie ma żadnej przewagi nad BTC
Ma dziesiatki przewag (i sporo wad, zeby nie bylo)

Ja widze bita jako swietne i nowoczesne uzupelnienie zlota, ewidentnie jest zapotrzebowanie w dzisiejszym swiecie na ta technologie.
Natomiast 5, czy 10 czy 15 lat historii bita w porownaniu do historii zlota jest niesmiesznym zartem jedynie, tutaj nie ma w ogole co komentowac.

Wez dzisiaj randomowa (rozne kraje, rozny wiek etc) grupe 100 osob, daj im 1M dolarow i powiedz, ze nie moga tego ruszyc przez 20 lat.
I daj wybor - moga to przechowac w fizycznym zlocie albo BTC.
Na te 100 randomowych osob 100 wybierze zloto (lacznie z Toba)
Nie 99 osob, 100 osob.

no nie , to ostatnie to kompletna bzdura i to jeżeli chodzi o mnie tym bardziej. Właśnie ja opowiadam wszelkim znajomym, i tym co inwestują w krypto i też zastanawiają się o złocie, i tym co zainwestowali w złoto w jakiś tam idiotyczny sposob (tak , uważam to za kompletną idiotyczną decyzję), i mnie się pytają czy ja w złoto wejdę - opowiadam za każdym razem - KATEGORYCZNIE NIE ! . 100 % wszystko w krypto bez wyjątku i bez kompletnie zastanowienia się ani na sekundę. tym bardziej jak zostawisz bitcoina na dłużej tym bardziej i więcej kasy w niego włożę :) Tu trzeba być oczywiście bardziej oświeconym i dalekowzrocznym, i przeżyć to co ja i widzieć co się dzieje. tak myślałem jeszcze o złocie po pierwszym cyklu bitcoina, po drugim już wątpiłem , a teraz jestem pewien - w dupie mam to całe złoto , 100000000 razy bardziej wolę bitcoina i nie zmienię zdania. a za 20 lat proszę bardzo rób kolejny zrzut ekranu i wklej to tu za 20 lat :-) i na te 100 randomowych osób oczywiście dziś większość wybierze złoto bo adopcja krypto jest marginalna (dlatego przed bitcoinem taka fajna przyszłość ) , ale nie , odejmując mnie myślę że 99 osob nie zdecydfuje się na "all in " w złoto. myslę że kilka albo kilkanaście już odpowie że wpierdoli jakąś częśc kapitału w btc. z tym że 100 osób to mało. przykład z dupy jak zwykle. Ale ja zaburzyłem ci i to skutecznie wyniki tego eksperymentu.

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » poniedziałek, 19 lutego 2024, 20:57

Prawo Greshama Kopernika mowi, ze to pieniadz gorszy wypiera ten lepszy, a nie odwrotnie tak jak piszesz, c'mon..
Hoyden pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 20:51Tu trzeba być oczywiście bardziej oświeconym i dalekowzrocznym, i przeżyć to co ja i widzieć co się dzieje.
Brzmisz jak jakis religijny neofita ^^
Spier*&^& Ci sie bitcoin jutro o 50%, bedziesz potrzebowal wyjac bo Cie z roboty wypieprza i wtedy wrocimy do Twojego oswiecenia ;P

PS. Tak w ogole to zaczynasz mnie martwic, tego typu posty powinny byc dopiero za rok na szczycie bani gdy bedziemy witac euphoria/new paradigm.
Moze jednak jeszcze zdaze sie obkupic przed wlasciwa bania w tym cyklu :P
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 19 lutego 2024, 21:01 przez adamjttk, łącznie zmieniany 1 raz.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » poniedziałek, 19 lutego 2024, 21:00

miso20 pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 19:42by trader

nie jestem trader , techniczny od technologii i więcej czasu jak już siedzę to przy kodzie skryptów github aniżeli grając . Poddaje pozycje 52. 3 - 50. 3 uśrednianą na Oanda 1:2 przez tydzień , dwie zwały złapane po pozycjach tylko czasu nie miałem akurat wtedy siedzieć przy komputerze , btc z głowy
Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-YyakKrsaGx
wynik :arrow: -0.7% na kapitale
Hoyden pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 20:51w dupie mam to całe złoto , 100000000 razy bardziej wolę bitcoina

J.P. Morgan ma odmienne zdanie , poprzez etf btc to twój nowy pan razem z blackrock i resztą funduszy
:arrow: https://bithub.pl/metale-szlachetne/zlo ... tpliwosci/
mnie przekonałeś żeby nawet nie grać pozycji na btc a wypłacić środki i dokupić do kolekcji ZŁOTO :shock:
Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-Bq1w6QQzO0
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 19 lutego 2024, 22:35

Hoyden pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 20:51100 % wszystko w krypto bez wyjątku i bez kompletnie zastanowienia się ani na sekundę. tym bardziej jak zostawisz bitcoina na dłużej tym bardziej i więcej kasy w niego włożę Tu trzeba być oczywiście bardziej oświeconym i dalekowzrocznym, i przeżyć to co ja i widzieć co się dzieje.

Lubię takich oświeconych i dalekowzrocznych ;) Poważnie. Ktoś musi te bańki pompować.
Tak trzymaj!

PS. Piszesz w kółko, że ludzie pytają Cię o radę, proszę o pomoc, ślą listy i faxy, bylebyś się podzielił z nimi swoją oświeconością.
Ciekaw jestem jak będą układały się Twoje relacje z nimi po ich pierwszym pęknięciu bańki ;)

Dla kontrastu, ja może ze trzy razy w ciągu ostatnich 10 lat powiadomiłem grono najbliższych przyjaciół, że moim zdaniem jest dobry moment by zainwestować w krypto, jeśli o tym myśleli. Nikt nie skorzystał.

PS 2. Jeszcze co do "Kowalskich" doceniających liczne zalety Bitcoina. Z moich rozmów z "Kowalskimi" wynika, że w ostatnich 2 - 3 latach Bitcoin i krypto koszmarnie straciły PR-owo. Znam wiele osób, dla których pierwszym skojarzeniem na hasło "kryptowaluty" jest: przekręt, scam, złodziejskie pseudoinwestycje. Dość spojrzeć u nas na forum jak nasiliły się posty ludzi szukających pomocy w takich przypadkach.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
1

Postautor: mess_on_a_mission » poniedziałek, 19 lutego 2024, 23:59

ergorg pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 07:25 @mess_on_a_mission tak sprawdzam te wpływy na giełdy i ta ilość BTC spada na giełdach przy obecnych wzrostach:

nom, lepiej to wygląda i się zgrywa z ceną.. btcinoutalert.net mogło przekombinować z dodaniem Coinbase Prime gdzie inflow jest przeciez byczy.. i stad wychodzi taki balans na giełdach. chociaz i tak mi nie pasuje az taki duzy pik bo in/out powinno dawać zerowy bilans :/

eth berserk mode, btc w miejscu. u mnie powoli short eth ;)

SVG Image

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
1

Postautor: pael » wtorek, 20 lutego 2024, 00:39

DjVegas98 pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 13:35Czyli jak Bitcoin "spuchnąłby" do takich rozmiarów, to czy w ogóle istnieje możliwość uwalenia kursu o historyczne -70/-80%, gdy przyjdzie bessa na rynkach?

Tak, np. Tesla -75%. Zawsze w momentach pompy i new paradigm pojawia sie mysl "to juz nigdy nie spadnie" tak jak przy dolkach 3k "to juz koniec x".
Jedynie pytanie do jakich poziomow mozemy spasc ktore beda nowa podloga, bo to zwykle przesuwa sie w gore.

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbig001 » wtorek, 20 lutego 2024, 09:36

Najlepsze chyba było zrzucenie kursu Netflixa w 2022... Po BTC jeździ się jak po łysej kobyle z powodu zmienności jego kursu ale wcale nie jest ona niczym wyjątkowym :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
6

Postautor: anagamidev » wtorek, 20 lutego 2024, 10:18

@zbig001 Dokładnie tak :D Po prostu dużo starych wyjadaczy, którzy zaczynali przygodę z inwestowaniem, trading'em, bez żadnego doświadczenia, oczarowani potężnymi wzrostami przy praktycznie zerowej kapitalizacji i wykładniczo rosnącym zainteresowaniu budują pewien mit :D To jest typowe dla starszych ludzi, że kiedyś to było lepiej, były wahania, było bardziej cyber-punkowo, whitepaper'owo; fajnie się zarabiało, nie było takiego szumu, mieli poczucie elitarności :D Żyją ciągle przeszłością, z rozrzewnieniem i łezką w oku nieustannie wspominają owe czasu i z uporem maniaka zaklinają rzeczywistość próbując przywołać ten okres, szczególnie Ci, którzy za szybko się wyprzedali albo liczyli, że BTC będzie ciągle spadał do 1$ i będą w koło Macieju rozgrywać ten sam schemat :D Zabawne jest to, że mamy dokładnie to samo teraz tylko x1000 co chwilę, z tą różnicą, że na innych coin'ach, ale po prostu jak ktoś jest zaślepiony przeszłością to tego nie dostrzega i nie widzi tych okazji :D BTC w 1013 roku osiągając 1000$ miał dwa razy mniejszą kapitalizację niż obecnie taki XRP na dnie bessy :D

BTC/USDT, 4h, RSI takie ok, ale może wyrysuje się ISHS :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » wtorek, 20 lutego 2024, 11:35

@anagamidev No ale póki co fakty są takie, że po KAŻDEJ bańce Bitcoin spadał o 80% :) Właściwie można było "rozgrywać ten sam schemat" co halving.

BTW. Akurat tym razem zgadzam się, że może być inaczej, bo ETFy będą potężnym gamechangerem, ale to nie zmienia przeszłości.

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » wtorek, 20 lutego 2024, 11:39

@anagamidev to prawda, sam czesto wpadalem w te pulapke. Rynek sie zmienil, zmienia i bedzie zmienial...

wyzbierali zrzut raz dwa...

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: sockpuppet13 » wtorek, 20 lutego 2024, 11:41

Pozostaje sprostowac te bzdury na temat zlota. Zloto masz fizycznie w reku (papierowe jest tyle warte co ETFy na BTC). Jezeli ktos od dluzszego czasu bawil sie na BTC, przerabial MT GOX, BITMARKET, ZONDA, BITFINEX, BINACE itp. numery, to wie czym jest zloto i po co sie je przechowuje.
Jezeli ktos mysli, ze bedzie tworzyl straznikom portfele, przelewal 15 minut srodki itp. bzdury zamiast wcisnac monete, lub szukal po bazarach kogos od kogo kupi kawalek chleba a ten bedzie przeliczal ile to BTC to chyba jeszcze z podstawowki nie wyszedl (mowie o terazniejszym przedziale czasowym).

Takie ryje zazwyczaj odzywaja sie wtedy, gdy mozna pomlaskac pyskiem, samemu sie nic nie grajac, tylko "przewidujac" (aby nie powiedziec wywrazac) kurs, a jak wysypal sie np BITMARKET to darli ryja, ze "na gieldzie sie coinow nie trzyma hheheheheh !11!11! co za debile !!111!!! heheheh" zadowoleniu, z eratowali swoje marne 0,1 BTC bo dwa dni wczesniej przypadkowo je wyplacili. Jak ktos trejduje to rozumie, ze codziennie ma przesylac coiny na portfel i spowrotem na gielde? Takie bzdury wygaduja tylko matoly, co nie dosc ze nic nie graly, to jeszcze brakuje im IQ aby spojrzec na druga strone i zobaczyc jak to realnie jest i jak sie gra i jak ludzie graja co zamiast mlaskac dupa klada kase na stol.

To sa kompletnie inne srodki zabezpieczenia majatku i nie ma ich co nawet porownywac. Jak jestes na topie banki krypto to przerzucasz ta kase gdzie indizej - zobacz wtedy jakie sa ceny zlota (i srebra). Niektorzy lubia miezkania (rejestrujesz), niektorzy samochodu (rejestrujesz), niektorzy spolki/akcje (erjestracja) nie4torzy zloto (o ktorym nic nikt nie wie!). Czy ja teraz mam krzyczec, ze ci co kupuja rejestrowane rzeczy i biegaja z pitem w zebach do urzedu placic haracz to debile... nie, nie zagladam w czyjes dupy i potrafie ich zrozumiec, ze wyciagaja z tego kase jak moga. Czy w dluzszej perspektywie dodruku, inflacji, mataczenia systemu finansowego, zubozenia CZESSCI robotniczej poleczenstwa, uwazam, ze lepiej od nich wyjde bawiac sie PM i krypto - TAK! I dlatego stawiam tu swoje pieniadze. Tyle i az tyle - nie pi@#$%e glupot tylko ew. od czasu do czasu kogos o cos podpytam jak widze ze jest lepszy albo twardo stapa inna droga niz ja.

Teraz odnosnie rynku, bo zauwazylem, ze niektorzy nie potrafia sobie wyobrazic jaka kasa przelewa sie do BTC i jest to tak ustawione, ze te grube swinie tak jak do tej pory nie zaplaca od tego centa podatku, to raz(to o to w tym chodzi- maja czysciutkie lapki). Dwa otwiera sie dla nich pole do numerow, o ktorych wy nawet nie snicie - i beda to robic. Z ETF na BTC bedzie to co z papierowym zlotem - zawladna cena WTF BTC i beda nia sterowac, rozplynniajac ja wiazac z dolarem, ktorego kontroluja i drukuja.

Ilosc pieniedzy jaka wrzucaja w rynek jest NIESAMOWITA - i zadna wiara w wykres czy tam schematy was od tego nie uratuja. Powtarzacie "this time is different", do czasu az "this time is different" i to wlasnie nastapilo. Najwieksze fiansowe maCHlery mialyby przegapic swiezutki ryneczek do obcykania? Niggga plzzzzz...

Tu nie ma co kombinowac, kupujecie BTC (bron boze ETF) i patrzycie jak rosnie do czasu... az nie bedzie roslo, wtedy sprzedajecie i to ten moment bedzie najtrudniejszy. Cena BTC do 50k uwazam za promocje.

Zycie nie jest sprawiedliwe, ten kto ma troche doswiadczenia i pogral z nami 10 lat i zobaczyl rozne numery, moze sie przygotuje/przeanalizuje i zrozumie, reszta... no coz, cenne doswiadczenie :)

Kazdy gra jak potrafi, ale patrzmy na fakty. Jak widze wieszczy, co wskakuja to i wrzeszcza o jakis teoriach to naprawde az sie chce wrzuci te wyposiny w "hall of frame" tylko, ze Ci ludzie sa takiego pokroju, ze nie wyciagna z tego zadnych wnioskow - ot najwyzej znikna z forum, bo przejebali udawany zaklad. Nauczcie sie, ze w dupie kazdy ma reputacje, posty i plusy kolegow z kolka adoracji. Wrzuca sie WYNIK waszego paplania. Wiec za rok, wezcei ten tekst, zobaczcie czy taki palant jak ja mial razcej a jezeli mial to przeanalizujie dlaczego ui wyciagnijcie wnioski - o to tu chodzi. Bo to wy bedziecie srac pod siebie jak wykres poleci w druga strone - nikt inny, chodzbyscie tu wypisywali o mlodych dupach, lambo i jachcikach (czy tam zlocie - zawsze mozecie zapytac tych z goxa, finexa, marketu jak tam ich oszczednosci w zlocie i BTC).

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 32
Reputacja postu: 
1

Postautor: KR2615 » wtorek, 20 lutego 2024, 13:02

sockpuppet13 pisze: wtorek, 20 lutego 2024, 11:41Zloto masz fizycznie w reku

Wszystkim tym, którzy twierdzą, że fizyczny walor jest lepszy od krypto mówię, że seed do portfela też przecież można wydrukować lub zapisać na kartce i trzymać w ręce.
ekonokomik pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 22:35Dla kontrastu, ja może ze trzy razy w ciągu ostatnich 10 lat powiadomiłem grono najbliższych przyjaciół, że moim zdaniem jest dobry moment by zainwestować w krypto

A informowałeś też, kiedy będzie moment na wyjście? Ja tak i dzięki dwóm hossom mam już z 10 przyjaciół, którzy zawdzięczają mi pomnożenie kapitału 2-3 krotnie. Inaczej gdybym mówił tylko kiedy wchodzić to wszyscy oni obudzili by się pewnego grudniowego dnia (2017) z ręką w nocniku.

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » wtorek, 20 lutego 2024, 13:14

KR2615 pisze: wtorek, 20 lutego 2024, 13:02A informowałeś też, kiedy będzie moment na wyjście?

Nie, gdyż jak napisałem, nikt z mojej porady nie skorzystał i nie kupił ;)
KR2615 pisze: wtorek, 20 lutego 2024, 13:02Inaczej gdybym mówił tylko kiedy wchodzić to wszyscy oni obudzili by się pewnego grudniowego dnia (2017) z ręką w nocniku.

No jeżeli sprzedaż nawet w dołku grudnia 2017 za 6 - 7K USD oznaczałaby dla nich stratę, to znaczy, że zdecydowanie w złym momencie doradziłeś im zakup - tuż przed końcem bańki.

Początkujący
Reputacja: 22
Reputacja postu: 
0

Postautor: darki » wtorek, 20 lutego 2024, 13:15

fusywszklanejkuli pisze: poniedziałek, 19 lutego 2024, 19:20 Zauważyliście podobieństwo i odwrotność awatarów anagamideva i bitupa?

- Smokowąż z łbem w tym samym miejscu obrazka, skierowanym w tę samą stronę, w kierunku elementu w centrum obrazka, w mrożącej krew w żyłach gotowości do ataku lub pożarcia go.

- Na drugim planie motyw koła utworzonego przez:
anagamidevcielsko smokowęża
bitupmonetę
- W centrum:
anagamidevhodler medytuje
bitupsymbol bitcoina
- Kolory:
anagamidevzieleń z akcentem oranżu w elemencie centralnym
bituporanż z akcentem zieleni w elemencie centralnym
- Smokowąż zagraża:
anagamidevlaserowoocznemu hodlerowi, który nic sobie z tego nie robi i niewzruszony medytuje w oczekiwaniu na moona i lambo
bitupbitcoinowi, który nic sobie z tego nie robi, bo przecież taki mikry smokowąż niewiele mu może zrobić [katastrofalna pomyłka bitupa, który zamierzał pokazać słabość bitcoina, a wyszło odwrotnie]
Dodaj do tego ten sam rok rejestracji na forum :D

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » wtorek, 20 lutego 2024, 13:16

KR2615 pisze: wtorek, 20 lutego 2024, 13:02Wszystkim tym, którzy twierdzą, że fizyczny walor jest lepszy od krypto mówię, że seed do portfela też przecież można wydrukować lub zapisać na kartce i trzymać w ręce.

I np. gdy wybuchnie wojna, to ten kawałek papieru będzie na pewno bardzo przydatny w... pewnych okolicznościach 8-)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » wtorek, 20 lutego 2024, 13:46

ekonokomik pisze: wtorek, 20 lutego 2024, 13:16I np. gdy wybuchnie wojna, to ten kawałek papieru będzie na pewno bardzo przydatny w... pewnych okolicznościach

Taaa a złota na pewno Ci nie zarekwirują przy przekraczaniu granicy w... pewnych okolicznościach. 8-)
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja postu: 
3

Postautor: ekonokomik » wtorek, 20 lutego 2024, 14:27

@ergorg Rozumiem, że wciąż rozmawiamy o funkcji złota jak przetrwalnika wartości i "uniwersalnego pieniądza" na trudne czasy? Oraz o możliwości zdetronizowania złota w tych funkcjach przez Bitcoina?

Proponuję więc eksperyment myślowy: Polska jest poddana pełnoskalowemu atakowi, jak dziś Ukraina. Idzie kiepsko, państwowość zaczyna się sypać, internet jakoś tam działa z przerwami, prąd też, ale rozkręca się anarchia. Brakuje wszystkiego, szczególnie na terenach frontowych i okupowanych. Itd.

Musisz sobie radzić w tych okolicznościach. Zapewnić byt rodzinie. Wolisz stanąć do tego zadania mając złote i srebrne monety, czy karteczkę z seedem portfela?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
2

Postautor: CzarnaOwca » wtorek, 20 lutego 2024, 14:41

@ekonokomik jak zwykle czegoś nie zrozumiałeś:
ergorg pisze: wtorek, 20 lutego 2024, 13:46przy przekraczaniu granicy
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pleasek89 » wtorek, 20 lutego 2024, 14:43

Nowe high, chyba nie ma co się kopać z koniem.

Wróć do „Przedszkole”