Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: ergorg » czwartek, 30 listopada 2023, 14:57

Ktoś jednak kupuje.

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Dyskutant
Reputacja: 218
Reputacja postu: 
0

Postautor: makur » czwartek, 30 listopada 2023, 15:03

@ergorg czyli korekta :D zawsze jak się przypucują zakupami to spada

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 374
Reputacja postu: 
0

Postautor: Delhi » czwartek, 30 listopada 2023, 15:10

Lokalnie 37660 to jest okolica 4h rsi 50 . Restest momentum czy zwałka ? Ja mówię że mała zwałka bo wszystko pasuje

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pleasek89 » czwartek, 30 listopada 2023, 15:15

Delhi pisze: czwartek, 30 listopada 2023, 15:10Lokalnie 37660 to jest okolica 4h rsi 50 . Restest momentum czy zwałka ? Ja mówię że mała zwałka bo wszystko pasuje
Też tak sądzę, dalej trzymam longa. Już dużo bardziej prawdopodobna zwałka na poziomie 39-40k.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » czwartek, 30 listopada 2023, 15:19

@makur a to możliwe. To już trochę taka samospełniająca się przepowiednia. :lol:

Ja longi bym brał z powrotem na 36.3k$ najlepiej a może i na 37k$. A jak mi stąd odjadą to trudno, pyth wygląda dobrze pod longa.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja: 486
Reputacja postu: 
0

Postautor: fetek » czwartek, 30 listopada 2023, 16:48

jak indeksy nie wymachują to będziecie zęby zbierać.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 9409
Reputacja postu: 
27

Postautor: Fibo » czwartek, 30 listopada 2023, 19:30

Z racji, że we wrześniu niedźwiedziom nie udało się sprowadzić kursu BTC przynajmniej do poziomu 24,5 k$ oznacza, że wcześniejszy spadek był tylko dalszym trwaniem 4-ki w ramach wzrostu od dołka z końca ub. r. Obecnie rynek zbliża się do 377 dniowego okresu trwania tego wzrostu, a wypełniając 5-kę w 5-ce tego ruchu nie powinien przebić czerwonej linii. Tym samym rynek powinien wejść przynajmniej w głęboką korektę całego wzrostu od 2022.XI, a skala tej głębokości powinna zadecydować o przyszłości tego rynku.

Obrazek
"Jeśli wyeliminujemy niemożliwe, cokolwiek zostaje, bez względu na to jak mało prawdopodobne, musi być prawdą" - Sherlock Holmes.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
0

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 30 listopada 2023, 21:39

ETH zaczyna się wyrywać i pomimo, że mam shorta od 2100 to widząc jak wygląda eth/btc hedge longuje od 2030 bo jeśli lt z poniższego kanału wytrzyma to możemy mieć końcówkę całego ruchu wzrostowego czyli grudniową pompkę na eth przy ew. nieznacznym podbiciu szczytu przez btc.

Poniższa LT już mocno zmacana, mały korekcyjny kanalik spadkowy jakby się miał ku końcowi, wybicie zaznaczonych 1h MA w okolice 2060/70 byłoby potwierdzeniem wyjścia z korekty imo.

W przeciwieństwie do btc struktura trójkata zwyżkującego zachowana, lt wzrostowa blisko, więc gra warta świeczki.

SVG Image

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
2

Postautor: Godstar » czwartek, 30 listopada 2023, 22:20

A co powiecie na 2-3 tygodnie konsolidacji, wytracamy momentum coraz mniejsze voltality.
Póki co były próby w obie strony i wygląda jakby byki i niedźwiedzie traciły już siły. Coraz mniej graczy handluje bo nie ma na czym.
Konsola piekłem traderow.
Może po prostu oczekiwanie i powtórka z poprzednich miesięcy.
Robimy szybki ruch up - konsola,
Wypadnięcie w dół korekta i powrót w nowym impulsie za 10, 12 tygodni.

Rynek nas w październiku rozpieszczał i zapomnieliśmy co działo się większość roku przez 70 procent czasu handlu.
Weekendy ze zmiennością 50 USD.
Ostatnio robiliśmy takie minutowe.

Może po prostu najlepszym teraz czasem jest odejście od wykresu i powrót jak coś się wydarzy.

Zebrałem w tym roku wszystkie impulsy wzrostowe.
Lepiej się nie dało, zarabiałem na każdym bardzo dużo a potem 40 procent oddawałem podpalony i kombinowałem w tych złowieszczych konsolach.

Teraz tego błędu nie zrobię.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 30 listopada 2023, 22:30

jak dla mnie na btc trwa dystrybucja.

jeśli zostaniemy jeszcze ze trzy tygodnie w konsoli z opcją na lekkie podbicie szczytu to eth ma szansę na (post wyżej)

eth/btc już gorzej (na jakiś czas) wyglądać nie powinno.

a wtedy scenariusz raczej oczywisty

konsola na btc -> pompa na eth = dystrybucja na btc

SVG Image

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: Pleasek89 » czwartek, 30 listopada 2023, 22:53

Straszna padaka na kursie, na razie zarabiają chyba tylko giełdy na fees. Nawet na 15m jest problem przebić lokalną LT (chociaż jest już na granicy):
Obrazek

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
2

Postautor: patapata » piątek, 1 grudnia 2023, 02:13

Jak taki spokój to podrzucę temat.
Myślę o tych etf-ach. Zbliżająca się zmiana moim zdaniem będzie tak duża i tak radykalna, że nie wiem jeszcze jak to ocenić, jak się ustawić, co się stanie, jakie to będzie miało długotrwałe konsekwencje.
Zwyczajnie boję się tych ludzi. Rośnie ciśnienie, żle się w takich chwilach czuję dlatego jak pisałem zmykam z altów najp. w poł. grudnia. Niech to się wreszcie wystudzi i znormalnieje. Do rzeczy, znalazłem taki tekst

https://cryptorookies.medium.com/capita ... 892b70f848

Coś w tym jest. Dwie główne tezy:
1. w tej hossie nie będzie cyrkulacji kapitału od large do low-capów przez analogię do głównych indeksów (wzrosty robione na wielkiej 7., na Russellu bieda)
2. w przyszłości nowe projekty będą pompować pod narrację "zgodne z SEC"

Ta druga jest wątpliwa, może zadziałać tylko przy klepniętych regulacjach w USA a tych, moim zdaniem, nie będzie do wyborów (do 2025r.)
Natomiast z dużym prawdopodobieństwem będzie grzany temat kolejnych etf-ów.
Co po BTC i ETH? Autor stawia na SOL, ja tego nie widzę. Wszystko z listy SEC "security" to kłopot.
Patrzymy kogo na niej nie ma. Stawiam na LINK i LTC, ten drugi dodatkowo handlowany jest na giełdzie grubych (edxmarkets.com). Na marginesie chyba warto śledzić kto w przyszłości będzie dodawany/usuwany z listy edx.
Co z małymi?
Zgodnie z tą logiką powinniśmy patrzeć tylko na ruchy VC powiązane z tymi, którzy dostaną zgodę na etf (w czym brali udział, w ilu rundach, ile kasy) i na projekty tylko z "legitnych" cex-ów (COIN).
Iksowi szilerzy pójdą w odstawkę? Jutuberka też? Horyzont spekulacji stanie się mocno zawężony, kulminacja czyli sell the news to listing na edx lub czymś takim, ci z torbami, którzy nie zdążą sprzedać czyli long term bo technologia przejdą w tryb long term bo etf (wkrótce).

Moja refleksja ogólna: brzmi to dość upiornie.
Jeśli miałoby to rozwijać się w tę stronę przejęcie rynku będzie totalne, nie tylko infrastruktura, giełdy, stable ale też narracje. Dystopia w tym wypadku oznaczałaby konformizm myślenia. Osobiście nie wierzę, skończy się na czarnym pudlu czyli psie Larrego Finka i pójdziemy dalej. A może nie?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » piątek, 1 grudnia 2023, 10:00

Fibo pisze: czwartek, 30 listopada 2023, 19:30 Z racji, że we wrześniu niedźwiedziom nie udało się sprowadzić kursu BTC przynajmniej do poziomu 24,5 k$ oznacza, że wcześniejszy spadek był tylko dalszym trwaniem 4-ki w ramach wzrostu od dołka z końca ub. r. Obecnie rynek zbliża się do 377 dniowego okresu trwania tego wzrostu, a wypełniając 5-kę w 5-ce tego ruchu nie powinien przebić czerwonej linii. Tym samym rynek powinien wejść przynajmniej w głęboką korektę całego wzrostu od 2022.XI, a skala tej głębokości powinna zadecydować o przyszłości tego rynku.

Obrazek
Ja bym to tak jakoś widział :D Oczywiście ja się znam na falach jak świnia na gwiazdach, więc tak tylko sobie dywaguję i snuję na chłopski rozumek :D

Spoiler:
anagamidev pisze: wtorek, 24 października 2023, 09:36 Wydaje mi się, że sporo osób dobrze tutaj przewidywało i z AT mierzenia się sprawdziły, więc tutaj jakieś cuda się nie zadziały :D Ogólnie jeśli jest trzecia fala to byki powinny dostawać rzetelne sygnały do longowania przez dość długi czas :D

anagamidev pisze: piątek, 20 października 2023, 10:36 Ależ rośnie jak pięknie :D RSI 4h mocno przegrzane :D
Godstar pisze: poniedziałek, 23 października 2023, 23:57 Nie ma co szarżować Panowie i Panie
Dwa Tygodnie temu były tutaj prognozy na 23k wrzucane.
Ze skrajności w Skrajność wbijemy 34,5 to będzie dobrze.
Zasięg według mierzeń,
Który mi wychodzi
w więcej jakoś nie chce mi się wierzyć.
Fala 3.
Na rynku akcji fala trzecia jest najczęściej najdłuższa i cechuje się dynamicznym wzrostem. Podczas tej fali, analiza techniczna generuje wiarygodne sygnały kupna. Równocześnie pod kątem oceny trendu otrzymujemy silne sygnały kupna. Fali tej towarzyszy najwyższy wolumen obrotów. Rynek notuje przyśpieszenie dynamiki wzrostu, czemu towarzyszą tzw. luki cenowe. Najczęściej fala trzecia jest falą wydłużoną. Istotne jest to, że nigdy fala trzecia nie jest najkrótsza w układzie pięciu fal wzrostowych. Warto wspomnieć, że podczas kształtowania fali trzeciej na całym rynku akcji, wszystkie główne wskaźniki makroekonomiczne potwierdzają rozwój gospodarki.
https://www.edukacjagieldowa.pl/gieldow ... -elliotta/
Spoiler:
Jeśli 32k$ zostanie utrzymane to kolejny target 48k$ klasycznie patrząc :D Ale pewnie na 31k$ też może jeszcze zejść na moment :D Poniżej to raczej inne scenariusze :D

### edited: 2023-12-01 10:20 ###
Spoiler:
Ewentualnie będzie coś takiego :D

anagamidev pisze: sobota, 6 kwietnia 2019, 21:12 Z tym RTN to nie wiem. Na 20k$ był szczyt, później spadło o 50% na 10k-11k$ czyli pęknięcie bańki bo 50% korkety, chociaż czasem to bywa mega bulish :D Odbiło do 17k$ tam właśnie na tej fali był największy optymizm, że to zaraz wróci i zrobimy nowe ATH, ludzie brali kredyty i poleciało na 6k$ i to była fala C, 6k$ nie wytrzymało, więc to co było później to bessa i roszerzona fala C :D Ok. 1.236 fibo :D (ja to tak rozumuję mniej więcej)

Widziałem ostatnio podobny wykres do BTC i ktoś tak ostaczył fale na tym wykresie, więc taki RTN też chyba jest możliwe, ale ja na falach Elliott'a(idiota) znam się jak świnia na gwiazdach :D Z tego co wiem to fala C bywa najdłuższa i najbardziej złożona w swojej strukturze :D

W tym momencie rozpoczyna się fala c. Jest to etap najbardziej wyczerpujący finansowo i psychicznie inwestorów. Wcześniejsze optymistyczne oceny przyszłości nie zostają potwierdzone w danych finansowych spółek i wskaźnikach gospodarczych. Mało tego, w trakcie kontynuacji spadków na rynek dociera coraz więcej negatywnych prognoz na przyszłość. Inwestorzy boją się kontynuacji spadków i choć wiedzą, że sprzedają akcje poniżej jej rzeczywistej wartości, wolą ograniczyć straty. W tak fatalnych nastrojach po wielu miesiącach lub latach docieramy do dna bessy, by znowu rozpocząć pięć kroków hossy.
https://atskaner.pl/baza/teoria-fal-ell ... wadzenie-1
Ostatnio zmieniony piątek, 1 grudnia 2023, 10:21 przez anagamidev, łącznie zmieniany 1 raz.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » piątek, 1 grudnia 2023, 10:16

Mamy nowy, tegoroczny top na BTC. 8-)

Już nawet ogłoszenia kupna przez Saylora nie działa.

Weteran
Reputacja: 486
Reputacja postu: 
0

Postautor: fetek » piątek, 1 grudnia 2023, 10:20

38500 przebite

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: mess_on_a_mission » piątek, 1 grudnia 2023, 11:05

42 pod choinkę

SVG Image

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » piątek, 1 grudnia 2023, 12:30

Nie rośnie co prawda szaleńczo, ale kolejne HH zrobione. Potwierdzenie przełamania oporu 38500 i jedziemy na 42 minimum. Idzie mocny grudzień :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pleasek89 » piątek, 1 grudnia 2023, 12:31

38.8k? To już? :mrgreen:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 374
Reputacja postu: 
1

Postautor: Delhi » piątek, 1 grudnia 2023, 13:08

@ergorg Taki długi czas kompresowania a takie momentum i takie wzrosty ?

Idzie prosto w scenariusz fibo .. może tym razem chłop dobrze trafi

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » piątek, 1 grudnia 2023, 13:14

@Delhi, OI praktycznie na topie, szykuje się mocny ruch:

Niecały miesiąc do terminu ETFów gdzie raczej już powinna być akceptacja, złe newsy są ignorowane. Na CME mamy cały czas utrzymujące się premium gdzie to pchają $ a nie USDT. No ja stawiam, że to będzie mocny ruch w górę aniżeli w dół.

Twitter też uśrednia shorty:

Wróć do „Przedszkole”