Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 27 listopada 2023, 15:03

Totalnie mi nie pasują spadki, zbyt kiepski sentyment a cena trzyma zbyt wysoko. Jakiś mini scamwick wisi w powietrzu, trochę dostosowałem pozycję, ale to nie jest miejsce na shorta moim zdaniem. Natomiast mogą tak kisić ogóra.

Początkujący
Reputacja: -16
Reputacja postu: 
0

Postautor: starynowynick » poniedziałek, 27 listopada 2023, 15:49

huba pisze: poniedziałek, 27 listopada 2023, 12:57Taka kolej rzeczy, jak przychodzi większy kapitał to on zaczyna dyktować warunki
Nie, warunki zawsze beda dyktowac ci co posiadaja krypto i to jest zaleta krypto, bo przy fiat bylo wlasnie odwrotnie (dodruk). Ten nieliczny raz klasa srednia moze sie opierac - chcesz mojego BTC, zaplac taka a taka cene. Oczywiscie jak wykres leci to 99% sra pod siebie - ale jak by cenili krypto za uzytecznosc/uzywali, to cena w $ by ich nie interesowala. Paradoksalnie za $ jest wiekszy wybor towarow - JESZCZE i tylko przy produkcji (bo monopols steruje tranzytem przez granice - zieloni pobudowali domy na zachodzniej stronie a teraz buduja po wschodniej...).

Oczywiscie przy podatkach i tak pobiora sobie kredyty, wywolaja inflacje, ktora ty masz splacac "bo tak" a jak nie, to zbiora Ci caly dorobek zycia (jezeli o nim wiedza, albo nie funkcjonuje w strukturze), ale krypto Ci nie zabiora i dzieki krypto mozesz sie w razie czego przeniesc i pokazac srodkowy palec aby zlapali sobie innego frajera, co bedzie za nich gonil (no ale to trzeba rozumiec jak dziala system i ze bedzie sie on bronil az do jebniecia w sciane).
sebamistrz pisze: niedziela, 26 listopada 2023, 22:14Ja tu nie widzę nic więcej niż lekkie przebicie ATH i rozładowanie napięcia. A w kolejnej hossie nawet nie przebicie ATH, wszystko to zaskoczy ulicę i pozwoli rozładować się grubasom.
Rynek uwielbia takich pewniaczkow, co potem jak leci w nie ich strone zmieniaja zdanie a rynek znowu ich testuje i tak w kolko :) Ile juz takich pewniaczkow przerobili to glowa mala :)
sebamistrz pisze: niedziela, 26 listopada 2023, 22:14Nie bierzesz pod uwagę czegoś takiego jak znudzenia, rozmycia tematu krypto w kolejnych latach, pojawienie się nowych technologii, nowych opcji inwestycji, sztucznej inteligencji itp.
Tak tak, bo powstanie blockchain 2.0 :) A sztuczna pozamiata wszystko, ale na krypto akurat sie oprze. Jak zwykle nie trafiles, jest tylko jedna technologia, ktora moze zagrozic czesci krypto i nie mozna o niej nie wspomniec... Zreszta pisalem o niej nawet tutaj kilka lat temu.

Przegladajac twoje wczesniejsze posty/"analizy" i wrozenia, widze ze dobrze dobrales nick.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 374
Reputacja postu: 
2

Postautor: Delhi » poniedziałek, 27 listopada 2023, 15:55

@ergorg
Chyba zamykam.. kusi

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie lubię plebs trend linii ale jeszcze tak zerkam to :

Obrazek
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 27 listopada 2023, 15:56 przez Delhi, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » poniedziałek, 27 listopada 2023, 15:56

Pleasek89 pisze: poniedziałek, 27 listopada 2023, 15:03 Totalnie mi nie pasują spadki, zbyt kiepski sentyment a cena trzyma zbyt wysoko. Jakiś mini scamwick wisi w powietrzu, trochę dostosowałem pozycję, ale to nie jest miejsce na shorta moim zdaniem. Natomiast mogą tak kisić ogóra.
Zależy jak leży. Zobacz na RSI 1W. Zobacz ile zielonych świec na 1W już było. Lekkie poluzowanie gumy na kursie chyba jest potrzebne.

Weteran
Reputacja: 486
Reputacja postu: 
0

Postautor: fetek » poniedziałek, 27 listopada 2023, 15:58

Lord_Bafford pisze: poniedziałek, 27 listopada 2023, 15:56 Zależy jak leży. Zobacz na RSI 1W. Zobacz ile zielonych świec na 1W już było. Lekkie poluzowanie gumy na kursie chyba jest potrzebne.
nie jak zrobiłeś swinga na longa bo wszyscy mówili 40k+ :mrgreen:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 27 listopada 2023, 16:01

Lord_Bafford pisze: poniedziałek, 27 listopada 2023, 15:56Zależy jak leży. Zobacz na RSI 1W. Zobacz ile zielonych świec na 1W już było. Lekkie poluzowanie gumy na kursie chyba jest potrzebne.
Zobacz na rajdzie z 3,5k na 14k w 2019r. na jaki poziomie stało RSI, praktycznie bez korekt ruch w 3 miesiące o 400%. Uważam, że bezproblemowo może kurs skoczyć stąd pow. 40k nawet pod 50k.

Dla mnie sentyment jest zbyt niedźwiedzi i gdybym miał to shortować to wydawałoby m się teraz wejście "too good to be true". Już za bardziej prawdopodobny scenariusz uważam zjazd <30k niż test 30-32k.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » poniedziałek, 27 listopada 2023, 16:29

Lord_Bafford pisze: poniedziałek, 27 listopada 2023, 15:56Zależy jak leży. Zobacz na RSI 1W. Zobacz ile zielonych świec na 1W już było. Lekkie poluzowanie gumy na kursie chyba jest potrzebne.

Pamiętam jak w 2022 liczono czerwone świece, wtedy zrobiliśmy 9 czerwonych weekly, po to by zrobić jedną zieloną z knotem od góry i walnąć kolejne dwie mocne czerwone. :lol: Na świece to ja bym nie patrzył. :roll:

---

na 36500$ są ustawieni, ~36200$ to dół trójkąta, jeśli nie teraz to te poziomy do obserwacji.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 86
Reputacja postu: 
0

Postautor: upp » poniedziałek, 27 listopada 2023, 16:52

TUSD "trochę" straciło peg

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » poniedziałek, 27 listopada 2023, 16:55

@upp, no rzeczywiście, "trochę".

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
1

Postautor: bitup » poniedziałek, 27 listopada 2023, 17:15

upp pisze: poniedziałek, 27 listopada 2023, 16:52TUSD "trochę" straciło peg

Volumeny siadają , na Binance znacznie
:arrow: https://www.theblock.co/data/stablecoins/usd-pegged
:arrow: https://www.theblock.co/data/crypto-mar ... lume-daily
odoja pisze: poniedziałek, 27 listopada 2023, 12:54chciałbym żeby było więcej takich osób jak Ty, które tak pieczołowicie wytykałyby "samemu systemowi" jego liczne błędy.

kijem rzeki nie zawrócisz a w politykę nie będę się bawił no i skala jednak nie ta żebyś mógł cokolwiek zmienić na lepsze . To tu budowany jest ten lepszy system od ludzi i dla ludzi , prawda :?: ( przynajmniej tak to sobie Satoshi pierwotnie wymyślił )
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
1

Postautor: Godstar » poniedziałek, 27 listopada 2023, 18:56

No i wbili już ponad 1 k w dół od wejścia.
Wczorajsze podbicie do 37,7 okazało się fejkiem jak myślałem.
Póki co lokalnie słabe to odreagowanie, nie przypomina dołka.
Jak support 36,7 padnie możemy mieć szybsze spuszczenie wody w kiblu do 36,2 gdzie można spróbować grać l pod odreagowanie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
0

Postautor: mess_on_a_mission » poniedziałek, 27 listopada 2023, 21:29

Jeśli stąd dupnie to 33.5 wygląda O!K!

SVG Image

SVG Image

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
1

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 27 listopada 2023, 21:50

BTC/USDT, 4h, na razie spokojnie i nudnawo, RSI fajnie się wychłodziło do 30 paru, więc w zasadzie można już skupować :D

Coinbase dzisiaj mocno, wskazuje, że rynek urośnie 2-4 razy wkrótce, może więcej, o ile się utrzyma ta formacja :D

FTT dziadostwo ma fajne cup and handle, więc może potroić swoją wartość :D Ciekawe dzisiaj LUN'y :D Warto obserwować te dwa coin'y, które były gwiazdami bessy :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
2

Postautor: Godstar » poniedziałek, 27 listopada 2023, 23:47

Rynek niby na 1h prezentuje w miarę ładną formacje do pójścia w górę tylko jakoś tej siły brak.

Ciachnąłem 10 minutowego skalpa na eth 10 k USD,
Czy to zły zysk ?
Zastanowiłem się : to niektórzy tyle miesięcznie na rynku by chcieli zarabiać
musze się nauczyć brać mniejszy zysk…. Bo cały czas mam w głowie wielkie swingi a one zdarzają się rzadko.

Po niesamowitym październiku
Listopad u mnie pod znakiem kręcenia się w miejscu i stagnacji.
Było 200 k USD w plusie po ruchach na solanie, z koleji na wczoraj -250 k USD.
Po dzisiejszym dniu będzie pewnie -150k.
Taka konsola też nie sprzyja zyskom.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pleasek89 » wtorek, 28 listopada 2023, 01:38

Godstar pisze: poniedziałek, 27 listopada 2023, 23:47Ciachnąłem 10 minutowego skalpa na eth 10 k USD,
Czy to zły zysk ?
Zastanowiłem się : to niektórzy tyle miesięcznie na rynku by chcieli zarabiać
musze się nauczyć brać mniejszy zysk…. Bo cały czas mam w głowie wielkie swingi a one zdarzają się rzadko.

Po niesamowitym październiku
Listopad u mnie pod znakiem kręcenia się w miejscu i stagnacji.
Było 200 k USD w plusie po ruchach na solanie, z koleji na wczoraj -250 k USD.
Po dzisiejszym dniu będzie pewnie -150k.
Taka konsola też nie sprzyja zyskom.

Dziwię Ci się, że chce Ci się jeszcze grać tak duże pozycje poza holdem na spot. Ja z takim kapitałem ulokowałabym z 50% jak nie więcej na jakieś dobre pasywki i korzystał z życia. :D

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
2

Postautor: Hoyden » wtorek, 28 listopada 2023, 02:12

bitup pisze: poniedziałek, 27 listopada 2023, 11:12
Hoyden pisze: niedziela, 26 listopada 2023, 23:22Przecież nie było żadnego prania pieniedzy przez Binance

Pewnie, były nieprawidłowości w ułożeniu faktur w segregatorze i dlatego 4. 3 miliarda $ zgodzili się zapłacić ... BTC i inne kryptowaluty pokolorowane z portfeli binance latają jeszcze na legalu , pewnie się rozejdzie po kościach . Zwyczajnie złośliwi są
Ja sobie tylko wstawiam informacje biegunowo rozproszone , wiadomo że nic się nie dzieje , że to zasadniczo FUD i idzie prosto na 1 mln $ za btc . Po co to drążyć
Bitomaty normalnie działają , giełdy rozmieniają na fiat ( tylko nie za dużo na raz bo wtedy tak ) :arrow:

a z praniem na mniejszych giełdach robią o tak

szukam dziury w całym , to oczywiste jest i właściwie nie na miejscu
Dobrze zawsze jak ktokolwiek napisze przed i wstawi informację ;)
później nie da się pisać że czegoś nie dało się przewidzieć
Po1. Oskarżenie binance polegało na tym że SEC oczywiscie dowalił się do handlu niezarejestrowanymi jakimiś znowu papierami wartościowymi czyli tokenami, i oczywiście od razu sam sobie to zinterpretował jako pranie pięniedzy :) Tak sam, bo nie było żadnych konkrenych podstaw do takiego oskarżenia, no ale oczywiście zdebilowaciałe ( albo opłacone ) media miały na celu napisać że chodzi tylko i wyłącznie o pranie kasy i te linki tez tu pokazujesz , wyszło od jednych mediów a potem inne zrobiły to co reszta w tych linkach - CRL+C a potem CTRL+ V i tyle, bez sprawdzenia źródła i faktów. To tyle jeżeli chodzi o kolejny FUD związany z binance .
Po2. Oczwistym było że CZ aby ratować biznes i bardzo duży rynek jakim jest USA nie chciał zwijać biznesu w ameryce i nie chciał się dalej sądzić i udowadniać że nie jest słoniem - pewnie by wygrał w jakimś tam czasie, ale wiedział że to jest atak na niego i zemsta za FTX. I doskonale ktoś mu poradził aby się podłożył, aby ratować krypto i oddział w USA . Unoszenie się honorem czasem nie ma sensu bo można sobie więcej szkody narobić, i środowisku też. Cz przeżyje, schowa się na jakiś czas, a potem podejrzewam że jak sytuacja się unormuje, zmienią się może politycy w kongresie, ktoś wreszcie wyjebie Genslera na zbity pysk, wtedy Cz wróci na stnowisko. Spokojnie. Zapłaci tą wydumaną karę i binance dalej się będzie toczyć. Aczkolwiek zostawia to bardzo niewygodny ślad i pokazuje że w sumie jest 1:0 dla SEC względem binance, ale to nie oznacza wygranego całego seta. Wojna dalej trwa i póki co SEC wyraźnie dostaje bęcki na wielu frontach, tak samo i frontem binance.
po3. Tak - szukasz dziury w całym tak samo jak większość mediów ....

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » wtorek, 28 listopada 2023, 04:24

Widzialbym test golden crossa jak to zwykle bywa, na btc 30k na eth 1800. ETH 1.618-1.707 zatrzymalo ladnie.

Dodano po 21 minutach 10 sekundach:
Pleasek89 pisze: wtorek, 28 listopada 2023, 01:38Dziwię Ci się, że chce Ci się jeszcze grać tak duże pozycje poza holdem na spot. Ja z takim kapitałem ulokowałabym z 50% jak nie więcej na jakieś dobre pasywki i korzystał z życia.
apetyt rosnie w miare jedzenia ;-)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » wtorek, 28 listopada 2023, 08:55

Double bottom i jazda do góry? 4h ichimoku trzyma.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
-14

Postautor: bitup » wtorek, 28 listopada 2023, 09:59

Teraz to indexy powinny zrobić robotę :arrow: przebicie 35. 8 otwiera bramy :arrow: 32. 375 i narracja do zweryfikowania <30 w tym roku
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Początkujący
Reputacja: 263
Reputacja postu: 
4

Postautor: rubel2 » wtorek, 28 listopada 2023, 11:25

bitup pisze: wtorek, 28 listopada 2023, 09:59przebicie 35. 8 otwiera bramy 32. 375 i narracja do zweryfikowania <30 w tym roku
bitup pisze: sobota, 2 września 2023, 13:45nie ma przesłanek na wzrosty którejkolwiek kryptowaluty
bitup pisze: piątek, 1 września 2023, 19:4320k to w weekend jak się zepną , brakuje opcji 15 10
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Przedszkole”