adamu79 pisze: ↑ wtorek, 22 lutego 2022, 12:06Dzięki wiedzy uzyskanej od Tradera21 (darmowej wiedzy zaznaczam) zarobiłem ładnie na kilku aktywach
dokładnie.
Łatka Dyzma nie pasuje do tego człowieka w żadnym stopniu. Filmowy Dyzma nie był w stanie wystąpić jako prelegent na branżowym wykładzie , gdzie jest to poddane ocenie, gdzie są zadawane bezpośrednio fachowe pytania itp. Filmowy dyzma chciałby uniknąć otwartej publicznej merytorycznej rozmowy oraz publikacji, które przecież pozostaną na zawsze w formie ksiażek..
Trader to też zła ksywka, bo ten człowiek jest raczej inwestorem średnioterminowym. Dlaczego wytworzył markę osobistą? moim zdaniem stało się to bezwiednie, miał spory kapitał po sprzedaży stworzonego przez siebie biznesu i chciał poprzez rynki kapitałowe ochronić siłę nabywczą i pomnożyć wartość środków . Blog był miejscem gdzie Cezary konfrontował zdobywaną stopniowo wiedzę i interpretacje wydarzeń z komentującą to publiką ... gdzie tutaj jakiekolwiek miejsce na Dyzmowatość? Blog się rozrósł ,rozrosła się społeczność wokół blogu i wokół Tradera a w tle była wykonana jego mrówcza praca.
Gość ma strategię ochrony swojego kapitału + dodatkowo stosunkowo nieduży procent w skali roku. Wokół swojej firmy inwestycyjnej stworzył biznes poboczny , gdzie dzięki marce osobistej zarabia dodatkowo bez ryzyka -książki ,kopiowanie ruchów itd. Ksiazki pisał też Soros, wielu właścicieli prywatnych funduszy inwestycyjnych kroi klientów za zarządzanie kapitałem, Cezary aby pominąć ciężar operowania cudzymi środkami sprzedaje swoje ruchy. Zaorski uważa że zamiast sprzedawać ruchy mógłby co zrobić? dźwignię za pomocą której mógłby pomnożyć x100 swoje ruchy?
Ale kaskaderka hazardowa na wysokiej dźwigni to nie jest styl Tradera21, który nawet reprezentuje inny styl życia -ochrona zdrowia, świadomość dot pożywienia, to nie jest gość który na wizji chwali się że nie przespał kilku nocy z kolei hazardując zasilany adrenaliną i napojami energetycznymi z puszki. Nawet słuchając wypowiedzi jednego i drugiego widać kto jest spokojniejszy i bardziej zrównoważony oraz po ludzku mądrzejszy.
R.Zaorski to styl kaskadera-hazardzisty, dużo młodszy i z innym temperamentem, ze znacznie mniejszą wiedzą (do hazardu nie jest potrzebna wiedza). Spektakularnie zarabia i spektakularnie bankrutuje. Nie ma co porównywać jednego z drugim bo to dwa absolutnie nie rozumiące się wzajemnie światy. Zaorski utożsamiany jest zarobkiem jednorazowym liczonym w dziesiątkach milionów, potrzebuje takich clickbaitów aby być gwiazdorem i mieć podziw i atencję,coś mi to przypomina ....pewien blondyn z BitBay też się chwalił hajsem, helikopterem itp i dość długogo juz szukają jego ciała.
Styl Zaorskiego jest dalece niekompatybilny z tym co mi imponuje. Tradera21 nie gloryfikuję, nic od niego nigdynie kupiłem ale cenię za wkład
w darmową edukację o rynkach kapitałowych, za inną niż mainstreamowa interpretację ekonomii i faktów oraz po ludzku za propagowanie idei zdrowej żywności, zdrowego stylu życia i silnej immunologii zamiast szprycy która tą immunologię "robi"..