Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: socjolog2008 » niedziela, 8 maja 2022, 11:51

anagamidev pisze: niedziela, 8 maja 2022, 09:46RSI 4h mocno poniżej 30, fear and greed poniżej 20 można kupować ile wlezie powoli, wystrzał może nastąpić w każdej chwili

No powiem ci ,przekonałeś mnie i wrzucam oszałamiające 100 zł na lewar x 20 (na kotleta) więcej wrzucanie w crypto obecnie nie ma większego sensu. W 3 dni zjechali prawie 15% to samo odrabianie strat dla ludzi co się władowali przy odczytaniu FED`u zajmie dni jak nie tygodnie. Mnie wystarczy jak na dorsza odbije 8-)
Odbicie jak będzie, to będzie wyłącznie konsekwencją otwarcia rynków i odbicia na akcjach - to powinno dać wam do myślenia jaki jest sentyment w tej chwili na kryptowalutach, i dlaczego ;)
Obrazek
Jak miesiące temu było pisane. Nigdy nie był btc testowany na podwyższanych stopach, wysokiej inflacji - i jakoś tak sobie radzi średni /narazie to poziomami JESZCZE odcina kupony od Microstrategy - Muska - Salvadoru. Ale to wszystko stoi na glinianych nogach.
Zastanówcie się czy czasami przy odbicie nie będzie dobry czas na ucieczkę - a nie ponownie narrację 50k soon czy tam 40k bo z miesiąca na miesiąc Byki zmniejszają te swoje moonowe licytacje
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
3

Postautor: koparki » niedziela, 8 maja 2022, 11:54

zeroBTC pisze: niedziela, 8 maja 2022, 10:05półtoraroczne spojrzenie DOSKONALE pokazuje gdzie jesteśmy 8-)
( jakieś odbicie na pewno będzie
takie myślenie to błąd, tradowałem aktywa które nie miały odbić lub te odbicia były symboliczne, tradowałem też aktywa które przenigdy już nie wrócą do starych ATH .Wszystko na rynku jest możliwe a na rynku krypto szczególnie.

Idziemy do 10k ,czyli reset bańki spekulacyjnej jest w trakcie, stawiam na scenariusz kilkanaście czerwonych świec na wykresie w skali 1w podobnych ale lustrzanych do tych wzrostowych które pompowały bańkę w oparciu o newsy typu Musk i Salvador za przyzwoleniem hossy na Łol Strit , ciekawe tylko w oparciu o jakie newsy będzie spadać?
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4878
Reputacja postu: 
12

Postautor: prap0n » niedziela, 8 maja 2022, 12:23

Liczyłem, że tzw. kapitulacja to będzie coś w stylu jednej świecy z 37 do 28, a tu taki ch

Imo. Kapitulacja to bedzie gdy kurs odwiedzi szybko rejony gdzie malo kto sie spodziewa, a nie 28k o ktorym trabia w wielu miejscach bo znajduje sie tam 200 WEMA :)
A prawdziwa kapitulacja to bedzie gdy kiedys tam kurs zjedzie < 12k , wtedy spora czesc osob ktore weszly do krypto na najwiekszym hype po 2021 (1.01.21 cena wynosila ~+30k) bedzie miala problem.

Mnie zastanawia struktura kilkumiesiecznej konsolidacji. Czy to jest fala 4ta od spadkow z 69k, czy jakis lacznik. A dlugosc tej konsolidacji sugeruje mi raczej druga wersje.

Przy pierwszym wariancie spodziewalbym sie wybicia dolka na 32k ale niewiele poza tym. Moze jakis stop hunt pod 30k, potem korekta calych spadkow od 69k.

Jak to drugie to moze byc naprawde glebokie nurkowanie na przestrzeni miesiecy (oczywiscie z jakimis odbiciami i rozlozone na dluzszy okres czasowy)

Tak czy inaczej najpierw to trzeba wybic dolek na 32k, a obecnie kurs jest na wsparciu. Jednak typowe pre-breakdownowe szybkie podbicie z 4 maja i rownie szybki zrzut pare dni po - sugeruje ze to faktycznie moze byc rozpoczecie kolejnej fazy. Jednak, jesli jakims cudem nie wybije dolka na 32k to trzeba raczej patrzec na ABC w skali miesiecznej na ostatnich kilku swieczkach (+- wariant #1 bez wiekszego spadku).
Ostatnio zmieniony niedziela, 8 maja 2022, 13:21 przez prap0n, łącznie zmieniany 13 razy.

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
1

Postautor: pael » niedziela, 8 maja 2022, 12:29

prap0n pisze: niedziela, 8 maja 2022, 12:23Jak to drugie to moze byc naprawde glebokie nurkowanie na przestrzeni miesiecy (oczywiscie z jakimis odbiciami i rozlozone na dluzszy okres czasowy)

Przychylam sie do tej opcji, spadkow na zameczenie pt. "ile to gowno zloto moze spadac". Korekty pelne nadziei do liczb ktore nigdy mialy sie nie pojawic. Dobicie saylora "btc lepszy od ziemi" lub jego fanow jesli to on cwaniaczek teraz zrzuca.

Horyzontalnie musza mocno obronic poziomy 30-33 zeby zanegowac wyjscie z duzego kanalu.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » niedziela, 8 maja 2022, 12:35

koparki pisze: niedziela, 8 maja 2022, 11:54 ciekawe tylko w oparciu o jakie newsy będzie spadać?

To będzie Microstrategy zrzucające torby i Saylor nadający z księżyca ze statku Muska że btc jest lepsze od całej galaktyki i tylko HODL

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4878
Reputacja postu: 
2

Postautor: prap0n » niedziela, 8 maja 2022, 12:38

@pael

Za ta opcja przemawia tez to ze sporo osob porownuje cykle, a rynek ciagle zaskakuje (np double top tym razem).
Takiego szybkiego i mocnego nurkowania od gorki to zbytnio chyba nie bylo. Jak sie nad tym zastanawiam tez wydaje mi sie to mocno irracjonalne bo spodziewalbym sie raczej wariantu #1 i korekty spadkow od 69k. Byc moze im bardziej irracjonalne, tym bardziej prawdopodobne. :)

Dodatkowo jesli teoria kolejnego wzrostu pod halving miala by sie ponownie sprawdzic to czasu na bear market z jakimis rajdami pomiedzy, nie jest tak duzo.
Ostatnio zmieniony niedziela, 8 maja 2022, 12:42 przez prap0n, łącznie zmieniany 1 raz.

Moderator
Reputacja postu: 
1

Postautor: koparki » niedziela, 8 maja 2022, 12:41

pael pisze: niedziela, 8 maja 2022, 12:29Horyzontalnie musza mocno obronic poziomy 30-33 zeby zanegowac wyjscie z duzego kanalu.
ale kto będzie bronił bitcoina ? jaka siła jest zdolna przerwać smycz na której bitcoin jest pociągany zgodnie z rytmem bankierskich rynków. Będzie tak jak Łol $trit podyktuje.
Przecież to już jest karykatura pierwotnej oddolnej inicjatywy:
98,67 na bogatych adresach https://bitinfocharts.com/top-100-riche ... esses.html
dość nieliczna struktura pooli https://news.bitcoin.com/13233-blocks-f ... n-q1-2022/
specjalistyczne maszynki do miningu czyli niemal likwidacja oddolnego wspierania sieci sprzętem powszechnego użytku.
No i wisienka na torcie czyli prominentni deweloperzy bitcoina orbitowali/orbitują kapitałowo wokół DCG (drukarnia $)- być może w związku z tym zacofanie techniczne jak na standardy w 2022r (szybkość, koszt, przyjazność dla użytkownika, przyjazność dla środowiska), czyli po zaKYCowaniu i chronicznym rozchwianiu kursu żadna groźna konkurencja dla CBDC.

edytowane
---

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » niedziela, 8 maja 2022, 12:50

Na spokojnie. Teraz walczymy o dorsza + surówka + frytki + napój dla socjo = 37 musi paść żeby było
Obrazek

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
1

Postautor: pael » niedziela, 8 maja 2022, 13:30

koparki pisze: niedziela, 8 maja 2022, 12:41ale kto będzie bronił bitcoina ? j

W top20 jest troche capu u m.in. fanatykow defi, wiec ktos moze chciec wycisnac cytryne do ostatniej kropli.
socjolog2008 pisze: niedziela, 8 maja 2022, 12:35To będzie Microstrategy zrzucające torby i Saylor nadający z księżyca ze statku Muska że btc jest lepsze od całej galaktyki i tylko HODL

Gdzie jest potwierdzenie tej informacji?

Moderator
Reputacja postu: 
1

Postautor: koparki » niedziela, 8 maja 2022, 13:33

Jahu pisze: niedziela, 8 maja 2022, 13:30 Wow, jestem bogatym adresem bo mam 0,1 BTC
@Jahu dobrze niech będzie że o 4% mniej a nawet 8% mniej z tych 98% jakie to ma znaczenie dla obrony idei oddolnej alternatywy bankierstwa? :lol:
Spoiler:
Zwracam też uwagę na niedojrzałość, czyli inwektywy w moją stronę z powodu innych poglądów lub z powodu "obrażania Twojego aktywa", to już nie pierwszy raz . Skoryguj proszę i nie rób tego więcej .
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » niedziela, 8 maja 2022, 14:15

@rubel, wiesz, że połowy tych longów może już dawno nie być? Ktoś tylko je „zclaimuje” jak kiedyś i może dopiero wywołać drop ceny.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1748
Reputacja postu: 
0

Postautor: rubel » niedziela, 8 maja 2022, 14:57

Póki co 33k na horyzoncie, co dalej zobaczymy co USA pokażą.

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
1

Postautor: masonbtc » niedziela, 8 maja 2022, 15:13

BTC nigdy nie wyglądał gorzej jak obecnie tutaj nic nie wskazuje na odbicie obecnie

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: ergorg » niedziela, 8 maja 2022, 16:00

Imo spadki dopiero przyśpieszą, nie powinniśmy już wracać powyżej 37k$. Do tego mogą robić luki w dół które niekoniecznie będziemy zamykać w najbliższym czasie. Radzę uważać z grą pod domykanie luki.
Ostatnio zmieniony niedziela, 8 maja 2022, 16:15 przez ergorg, łącznie zmieniany 1 raz.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » niedziela, 8 maja 2022, 16:03

@masonbtc wyglada jak zjeb który idzie do zera
@anagamidev postawiłem L jak namawiałeś i już jestem na minusie ;) tę 100 przeżyje ale naganianie na wchodzenie w crypto teraz to samobójstwo dla pieniędzy ludzi ,którzy tego posłuchają - twardo trzymam swojego Longa za 100 zł w imię /Hodl /rewolucja cyfrowa /walka z bangsterką /SoV/ decentralizacja /anonimowości /p2p electronic cash system /władza dla ludu /adopcja/ przyszłość /lepszy od ziemi 8-) i ..uj wie co jeszcze wymyślą - w imię tego też

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1748
Reputacja postu: 
2

Postautor: rubel » niedziela, 8 maja 2022, 16:19

Poświęciłem sobie trochę niedzielnego popołudnia żeby z ciekawości prześledzić wątek po dumpie majowym do wybicia 21 lipca i czułem jakby to się odnosiło do obecnej sytuacji. Podobny sentyment, podobne wypowiedzi tych samych userów wtedy jak i teraz. :D
Porównania do tej magicznej podłogi 6k, że bańka pękła, wizje 20k-10k.
Sam jestem ciekawy kolejnego tygodnia.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » niedziela, 8 maja 2022, 16:21

@rubel, ale dump majowy dopiero nas czeka. :mrgreen:

Dodano po 2 minutach 19 sekundach:
Jak komuś brakuje wyobraźni bo patrzy na BTC, zerknąć warto na alty ile mają miejsca na spadki:

@rubel, ja jestem tyle z przodu, że shortuję od 42k$.
Ostatnio zmieniony niedziela, 8 maja 2022, 16:28 przez ergorg, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
2

Re: Dyskusja na temat kursu BTC

Postautor: domator » niedziela, 8 maja 2022, 16:25

Wszystko zalezy od poniedzialkowych ruchow Putina i w konsekwencji ruchu na sp500. Niestety.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » niedziela, 8 maja 2022, 16:27

@domator, w razie dalszych spadków masz zamiar sprzedać czy zostajesz holderem?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
6

Re: Dyskusja na temat kursu BTC

Postautor: domator » niedziela, 8 maja 2022, 16:35

ergorg pisze:[mention]domator[/mention], w razie dalszych spadków masz zamiar sprzedać czy zostajesz holderem?
Biorąc pod uwage jak bardzo zjechalismy od szczytu ja JUZ jestem hodlerem. I w sumie mi z tym OK. Na tych dwoch szczytach pomnozylem troche krypto. Fiatow nie posiadam. Srednio od zakupow jestem jakos ok x10.
Nie sprzedaje. Bede mala czescia gral na duzych ruchach tak patrzac na swieczki 1D. Do nastepnego ATH mam co jesc.
Dosc dobrze tez mi dziala liquidity provide na dexach wiec tam sobie trzymam coiny.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Wróć do „Przedszkole”