Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 114
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: skorp » piątek, 6 maja 2022, 09:32

ergorg pisze: piątek, 6 maja 2022, 08:44Uświadom mnie z tą pokrętną logiką.

Gdyby przez 6 tygodni było 6 zielonych i ludzie pisaliby o 1kk za btc zaraz by ktoś przyszedł i mówił, że trzeba ostudzić zapędy byków. Tutaj jest to samo tylko w drugą stronę xd

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
0

Postautor: mesrotten » piątek, 6 maja 2022, 10:09

Dolar wygląda topowo (niezmiennie :D ) a bitek i co ciekawsze alty coraz bardziej dołkowo. Pytanie czy będzie odbicie czy szykują ostateczne uderzenie i czekają aż się longi zbiorą.

U mnie:

Spoiler:
:D

Obrazek

Obrazek

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1748
Reputacja postu: 
1

Postautor: rubel » piątek, 6 maja 2022, 11:06

ergorg pisze: piątek, 6 maja 2022, 00:51To jak pany? Gdzie kolejne wsparcie? Skąd tym razem mamy odbić na nowe ATH?
Proszę bardzo :mrgreen:
Obrazek
Tak pokrętna logika to wiesz, raczej jak mamy większość w zysku to jesteśmy na szczytach, jeśli większość uczestników rynku jest w stracie to raczej w dołkach. :D
Co do kapitulacji to można oczekiwać kiedy kończy się bessa. Obecnie długoterminowo cały czas jesteśmy w hossie jakkolwiek by to dziwnie nie brzmiało dla gamblerów grających na minutówkach gdzie każdy mały ruch to już olaboga.

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
3

Postautor: adiqq » piątek, 6 maja 2022, 11:29

rubel pisze: piątek, 6 maja 2022, 11:06Obecnie długoterminowo cały czas jesteśmy w hossie jakkolwiek by to dziwnie nie brzmiało
Z punktu widzenia miningu i wykresu trudności wydobycia to jest permanentna hossa (tak na ETH jak i na BTC) - z małą korektą w okresie maj-lipiec 2021 - ale to raczej zasługa chińskiego banu na kopanie.
BTC
https://www.coinwarz.com/mining/bitcoin ... ulty-chart
ETH
https://www.coinwarz.com/mining/ethereu ... ulty-chart
już jakby trochę wolniej, ale trudność wydobycia ciągle rośnie. Ale głupie te górniki, nie potrafią liczyć i nie wiedza, że jest bessa już ;) :lol:
Opłacalność, rentowność też jest bardzo dobra.
HiveOS https://hiveos.farm?ref=121257
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
9

Postautor: rubel » piątek, 6 maja 2022, 11:38

voodoom pisze: piątek, 6 maja 2022, 01:27Uwielbiam to "długoterminowo wciąż hossa". Gdzie jest granica bessy, poniżej 20k? a co komu wtedy po takiej informacji? ;D
Początek obecnej hossy mamy wraz z dołkiem pod koniec 2018r. Po drodze mieliśmy wiele fikołków, wzrostów i spadków. Hossa czy bessa to nie tylko kreseczki, wsparcia i świece. Jesteśmy gdzieś między połową a końcem cyklu który zapewne zakończy się w 23/24. Gwarantuję ci że jeśli spadniemy poniżej 29k to publicznie tutaj się przyznam do ogromnej pomyłki, nie mam z tym problemu, a następnie usunę konto. :lol:

Poza tym z tego co pamiętam to jak wisieliśmy na przepaścią przed tym wybiciem do 48k to też byłeś na maksa aktywny z tymi apokaliptycznymi wizjami, fraktalami amazona, jak wykres poszedł nie w twoją stronę to na długo ucichłeś i wróciłeś jak znowu wróciliśmy do punktu wyjścia. Warto bronić swojej tezy nawet jak chwilo sytuacja wydaję się niekorzystna.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2063
Reputacja postu: 
2

Postautor: __kot__ » piątek, 6 maja 2022, 11:45

rubel pisze: piątek, 6 maja 2022, 11:38Gwarantuję ci że jeśli spadniemy poniżej 29k to publicznie tutaj się przyznam do ogromnej pomyłki, nie mam z tym problemu, a następnie usunę konto.

A po co to komu potrzebne? Każdy przecież może się mylić - nikomu to nie pomoże ani nie zaszkodzi, jeśli się pomylisz (może za wyjątkiem Twojego urażonego ego).
Na BTC warto parzyć w perspektywie wielu lat - to zupełnie zmienia punkt odniesienia.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
2

Postautor: kozaki_wiesi » piątek, 6 maja 2022, 11:50

Ktoś coś kto to jest?

"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: rubel » piątek, 6 maja 2022, 11:55

@__kot__ Nie, nie. Moje ego nie ucierpi, mylić się normalna sprawa. Tak napisałem trochę w formię żartu, byli już tacy co mieli sobie odciąć to i owo. :lol:

Początkujący
Reputacja: 239
Reputacja postu: 
0

Postautor: kisiel » piątek, 6 maja 2022, 11:58

Też tak na to patrzę. Gra się toczy o to czy zobaczymy 5 z przodu i nie zobaczymy dwójki w tym roku.

Początkujący
Reputacja: 114
Reputacja postu: 
2

Postautor: skorp » piątek, 6 maja 2022, 12:01

kozaki_wiesi pisze: piątek, 6 maja 2022, 11:50Ktoś coś kto to jest?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2063
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » piątek, 6 maja 2022, 12:02

kozaki_wiesi pisze: piątek, 6 maja 2022, 11:50Ktoś coś kto to jest?
A czy to ważne? Na moje oko to jeden z tych, którzy chcą się wybić budowaniem sensacyjnych "wiadomości". Inne wcielenie Craiga.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 906
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zeyt » piątek, 6 maja 2022, 12:50

Noo i znów pojawia sie okazja, czy uda się tym razem zejść poniżej 30?
Na 1W wygląda obiecująco, pare zleceń na 20k$, marginesik błędu aż do 10k$ również wskazany ;)
Ciekawe jak dzisiejsza sesja w stanach, wczorajsze oznaki paniki nie wróżą dobrze dla całego rynku.
Z drugiej strony EUR/USD dziś dość mocno wyleciał, może osiągnął dołek :roll:

Mam nadzieję że nie będziemy mulić kolejnych dwóch lat bokiem, już lepszy zjazd na dyszkę
Skupuj strach, sprzedawaj euforie ;)

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
1

Postautor: voodoom » piątek, 6 maja 2022, 13:16

rubel pisze: piątek, 6 maja 2022, 11:38Poza tym z tego co pamiętam to jak wisieliśmy na przepaścią przed tym wybiciem do 48k to też byłeś na maksa aktywny z tymi apokaliptycznymi wizjami, fraktalami amazona, jak wykres poszedł nie w twoją stronę to na długo ucichłeś i wróciłeś jak znowu wróciliśmy do punktu wyjścia.
@rubel masz rację, ucichłem bo w ogóle nie czuję tych dziwnych wzrostów a i przez kilka tygodni nie miałem czasu na nic z powodów osobistych. Ale przypomnij sobie również, że:

5 lutego pisałem że zinwalidowano mój scenariusz i odpuszczam:
voodoom pisze: piątek, 4 lutego 2022, 21:34Potężny klin od ATH został wybity. Mnie pogonili na zero, myślę że reszta miśków też miała SLe tuż powyżej bandy klina / spadkowej LT.
voodoom pisze: piątek, 4 lutego 2022, 21:34Jestem przekonany że ten ruch dla BTC nie powtórzy fraktala z AMZN, liczył się tylko klin i dotychczasowe analogie. Jedyne co to wstępnie analogicznie wygląda że lokalny szczyt teraz będzie gdzieś w okolicach chmury daily, czyli jakieś 43-48k, dalej już w ogóle nic nie wiadomo.
voodoom pisze: piątek, 4 lutego 2022, 21:34Miłej zabawy, uciekam na stocki ;)

5 kwietnia przy 46,8k zwęszyłem ponownie krew, ostrzegając tuż przed rozpoczęciem spadków:
voodoom pisze: wtorek, 5 kwietnia 2022, 15:02Dzień dobry. Opór żółtego kanału, opór białej lokalnej LT, wzrost znów zwieszony na zniesieniu .236 lokalnego spadku. Znów problemy tuż nad chmurą tak jak 15 lutego, w zasadzie identyczna formacja. A cały ruch od 34k można rozrysować jako ABC złożone z trzech mniejszych ABC, wtedy korekta wzrostowa w trendzie spadkowym właśnie została zakończona, z (c) domkniętym jako kalka (a).

IMO można na dół, i wracamy do trendu styczniowego :twisted: Bykom zostało w zasadzie ostatnie kilkanaście lub kilkadziesiąt godzin żeby odwrócić los.

I tyle, na tej wzrostowej bujance luty-kwiecień zwyczajnie nie miałem co pisać, bo to taki nieprzewidywalny boczniak był raczej ;) Dobry pod mid-term swinga, ale nie miałem na to czasu akurat.

Dodano po 7 minutach 52 sekundach:
A, i przede wszystkim jak zanurkujemy to @rubel nie usuwaj konta, tu większość z nas się myli w większości postów, a przecież chodzi o wymianę opinii :)

Z postów "już nie spadnie poniżej X" można by tworzyć potężne kolarze na wzór Matejki, ale jakoś nikt nie pisze przeprosin za pomyłki - bo i po co, szkoda na to miejsca, chodzi o wymianę a nie o rację :)
Ostatnio zmieniony piątek, 6 maja 2022, 13:36 przez voodoom, łącznie zmieniany 3 razy.

Początkujący
Reputacja: 303
Reputacja postu: 
2

Postautor: szajsiwo » piątek, 6 maja 2022, 13:31

Ale zaroiło się tu od niedźwiadków... Byki nie pękamy! Gancarz mówił ze ciągle jesteśmy w hossie! ;)

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
-1

Postautor: koparki » piątek, 6 maja 2022, 13:41

rubel pisze: piątek, 6 maja 2022, 11:38Gwarantuję ci że jeśli spadniemy poniżej 29k to publicznie tutaj się przyznam do ogromnej pomyłki, nie mam z tym problemu, a następnie usunę konto.
Jak jesteś na dźwigni w BTC zabezpieczonej bitcoinem to może nawet wcześniej Cię wywiozą przed 29k , jeśli się nie lewarujesz to ok ale gdyby ktoś wpadł na taki pomysł to przestrzegam 8-)

Mam przykrą predykcję , wątek trochę przypomina wątek Lisk gdy bessa była jeszcze dla wielu niejasna . Tam tez leciały negatywy do reputacji za obrażanie aktywa, dopiero w mrokach bessy bagholderzy podkulili ogony i modlili się już tylko o to aby wyjść z namiastką wartości szczytów hossy

Zerknijcie na skalę 1W , spore wsparcie na 10k tylko trzeba poczekać kilkanaście tygodni . Gdyby JEDNAK jakimś cudem wydarzył się potrójny szczyt to będzie duża okazja na szorta.
zaKYCowanie Bitcoina na śmierć, taką widzę obecnie docelową strategię drukarni przyszłych monet CBDC
---

Początkujący
Reputacja: 31
Reputacja postu: 
0

Postautor: vulcs1 » piątek, 6 maja 2022, 13:55

anagamidev pisze: środa, 4 maja 2022, 21:43 Ależ to rośnie :D Road to new ATH :D
nie wiem czy odpalasz czasem wykresy, ale mamy od jakiegoś czasu trend spadkowy i do kolejnego ATH ( o ile kiedykolwiek będzie) trzeba poczekać z rok może dwa.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
1

Re: Dyskusja na temat kursu BTC

Postautor: domator » piątek, 6 maja 2022, 14:00

szajsiwo pisze:Ale zaroiło się tu od niedźwiadków... Byki nie pękamy! Gancarz mówił ze ciągle jesteśmy w hossie! ;)
No ja nie pękam. Aczkolwiek wspomniany Gancarz to dla mnie sredni wskaznik.
Jak pisalem - dokupilem. Alty nie spadaja. Moj kanal od roku rysowany trzyma (jeszcze). Co moze pójść nie tak :-)

***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Początkujący
Reputacja: 303
Reputacja postu: 
1

Postautor: szajsiwo » piątek, 6 maja 2022, 14:05

Jak puści na dobre niebieski kanał na 1D to sam zacznę się już zastanawiać nad najgorszym..

Obrazek

E: no wlasnie @domator o tym chyba mowisz

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: rubel » piątek, 6 maja 2022, 14:42

koparki pisze: piątek, 6 maja 2022, 13:41ak jesteś na dźwigni w BTC zabezpieczonej bitcoinem to może nawet wcześniej Cię wywiozą przed 29k , jeśli się nie lewarujesz to ok ale gdyby ktoś wpadł na taki pomysł to przestrzegam
haha nigdy w życiu, mnie już dźwignia przetyrała lata temu pod koniec 2014 :lol: generalnie warto przestrzegać nowych przed lewarem. Samo krypto jest szalone a dokładać sobie lewar to gotowy przepis katastrofę. Oczywiście nic nie odejmuję tym którym dobrze idzie na dźwigni ale jednak większość obrywa.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » piątek, 6 maja 2022, 15:21

Będzie dobrze. Stawiajcie L ,kupujcie ,hodlujcie. Bogaćććcie się :twisted:
Obrazek
Niedźwiedzie nikomu źle nie życzą
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Wróć do „Przedszkole”