Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: socjolog2008 » środa, 2 marca 2022, 01:10

socjolog2008 pisze: piątek, 25 lutego 2022, 12:05Crypto przynajmniej nie ma flagi narodowej - są uzewnętrznieniem finansowym wszystkich na świecie/ obojętnie który coin to jest - pomijając zespoły tworzące - kryptowaluty są Międzynarodowe i ponad podziałami

Właśnie sobie uświadomiłem że moje własne słowa z początku wojny się zdezaktualizowały w międzynarodowych socjalach :shock:

Wyjątkowo spróbuje swoich sił w takim układzie szachowym (chociaż miałem nie grać na crypto ,to ten jeden raz i szort który nabiera sensu ideologicznego nawet)

Pojawia się narracja o ruskim Bitcoin .. S
..w socjalach
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 320
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yogi77 » środa, 2 marca 2022, 01:46

BTC osiągnął nowe ATH względem rubla.

Jeżeli rzeczywiście rosja zaczęłaby masowo wykorzystywać BTC w transakcjach międzynarodowych, czyli m.in. do sprzedaży surowców to myślę, że tak silna integracja BTC z gospodarką zrekompensuje ewentualne sankcje nałożone na kryptowaluty przez Zachód.

Zresztą próby całkowitego zbanowania BTC będą daremnym trudem (zdecentralizowane giełdy, czarnorynkowi cinkciarze itp.). Cenzurę nałożoną na rosyjskie media omijam w kilka sekund.

Dyskutant
Reputacja: 218
Reputacja postu: 
3

Postautor: makur » środa, 2 marca 2022, 03:19

ładnie przybyło kacapskich wielorybów

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 213
Reputacja postu: 
0

Postautor: Twolipan » środa, 2 marca 2022, 04:34

socjolog2008 pisze: środa, 2 marca 2022, 01:10Wyjątkowo spróbuje swoich sił w takim układzie szachowym (chociaż miałem nie grać na crypto ,to ten jeden raz i szort który nabiera sensu ideologicznego nawet)

Wykorzystał Biden wojnę do wprowdzania liberalnych reform:
1.Opodatkowanie koncernów (12%?-teraz płacą 0%)
2. Wprowadzeni zakazu broni maszynowej
3. Zakaz importu zagranicznych leków.
4. Precedury ohrony LGBT
5.Ściganie przestępców C19 (koncernów?)
6. Rozprawienie się z FB i socjal media, w tym uderzenie min. w zbieranie danych

Trudno sobie wyobrażić jak można bardzie narazić się w jednym przemówieniu tylu branżom

W normalnych warunkach rynki powinny się otrzorzyć -20%
A BTC powinno się zwalić.
Teraz nie podejmuję się prognozować, nie wiem czy to w ogóle pora na granie.

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
5

Postautor: pael » środa, 2 marca 2022, 08:04

czytac.

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » środa, 2 marca 2022, 08:49

@pael to Premier Ukrainy /punkt 16/17/21 i założenie że uciekną bardziej do Chińskiego systemu CIPS jest możliwa a podsumowanie o wielkości rynku jest logiczna - kapitalizacja całego crypto to roczny obrót ruskiego. Jednak cały ten post odnosi się do SANKCJI a chodzi o fakt ukrycia wartości i to jak słusznie kolega zauważył ma miejsce
makur pisze: środa, 2 marca 2022, 03:19ładnie przybyło kacapskich wielorybów

Trzeba podejść sprawiedliwie ten skok to mogą być ruskie jak i Ukraińcy a i wszyscy którzy się załadowali pod te wydarzenia na świecie.
Chodzi o coś zupełnie innego - to wątek o spekulacji ,a spekulacyjnie niedźwiedzie są od zarania ,a teraz będzie ich więcej z pobudek ideologicznych/ nazwijmy to Patriotyczne Legiony Szortujące ruskie btc i to nie podlega dyskusji że się narracja odnośnie waloru spolaryzowała.
Btc spełnia swój cel powstania ,tylko że korzystają z tego i ci co korzystać mogą ale nie powinni - co nakręci moralnie wielu do szorcenia (grali na spadki i wcześniej ale teraz dostaną pigułkę motywacyjną).

Socjotechniczna sztuczka ale jednak spekulacyjny fakt ;)

Co zrobisz ,jak nic nie zrobisz - od zawsze są tu spekulacyjnie dwie strony barykady.

Kasa zarobiona z ,,S'' również może służyć do wspierania walczących Ukraińców : https://www.siepomaga.pl/blog/39-siepom ... epomaga-pl

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 126
Reputacja postu: 
6

Postautor: dondziadzia » środa, 2 marca 2022, 08:59

socjolog2008 pisze: środa, 2 marca 2022, 08:49Chodzi o coś zupełnie innego - to wątek o spekulacji ,a spekulacyjnie niedźwiedzie są od zarania ,a teraz będzie ich więcej z pobudek ideologicznych/ nazwijmy to Patriotyczne Legiony Szortujące ruskie btc i to nie podlega dyskusji że się narracja odnośnie waloru spolaryzowała.
Ten pomysł od początku jest idiotyczny. Ubijać to trzeba rubla żeby z niego wszystko było drogie (w tym btc). A kto chce tylko uciec z rosyjskiej waluty i ominąć sankcje ma do dyspozycji stable.

Dyskutant
Reputacja: 99
Reputacja postu: 
2

Postautor: jagger3 » środa, 2 marca 2022, 09:26

Twolipan pisze: środa, 2 marca 2022, 04:34
Wykorzystał Biden wojnę do wprowdzania liberalnych reform:
1.Opodatkowanie koncernów (12%?-teraz płacą 0%)
2. Wprowadzeni zakazu broni maszynowej
3. Zakaz importu zagranicznych leków.
4. Precedury ohrony LGBT
5.Ściganie przestępców C19 (koncernów?)
6. Rozprawienie się z FB i socjal media, w tym uderzenie min. w zbieranie danych

Trudno sobie wyobrażić jak można bardzie narazić się w jednym przemówieniu tylu branżom

W normalnych warunkach rynki powinny się otrzorzyć -20%
A BTC powinno się zwalić.
Teraz nie podejmuję się prognozować, nie wiem czy to w ogóle pora na granie.
Przecież to było mniej lub bardziej wiadome, co powie/zrobi. Znów straszysz ludzi swoją "wiedzą". -20% otwarcie (w normalnych warunkach), przecież to kpina jakaś, takie słowa. Sianie paniki. Zdecydowanie nie jest to pora na granie, szczególnie na ruskiej giełdzie.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
6

Postautor: mesrotten » środa, 2 marca 2022, 10:03

Może się już na to natknęliście - wykres usd, pierwszy prostokąt bull run 2017 drugi bull run 2020 - 21 :roll:

2.03.20 jest szpila na 1M stąd górna przerywana lt bo może dojść aż tam.

W każdym razie jeszcze trochę, jeszcze troszeczkę i..

Obrazek

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » środa, 2 marca 2022, 10:17

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Trzcio ... 88923.html
Nie ma konkretnej przyczyny, ta wyprzedaż dotyka w tej samej skali trójki walut naszego regionu, czyli Polski, Czech i Węgier. Jednym z powodów może być fakt, że poniedziałkowe rozmowy między Rosją a Ukrainą nie przyniosły żadnych efektów, co oznacza, że można spodziewać się dalszej eskalacji konfliktu, co z kolei zwiększa ryzyko realizacji scenariusza stagflacyjnego” – powiedział Arkadiusz Trzciołek.
Jest bardzo konkretna przyczyna. Grunt bylo pokrzyczec i powiedziec za telewizorkiem.
Powodzenia wszystkim.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
3

Postautor: kozaki_wiesi » środa, 2 marca 2022, 14:40

Zaorski gra na spadki :)

"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » środa, 2 marca 2022, 15:01

socjolog2008 pisze: środa, 2 marca 2022, 01:10Pojawia się narracja o ruskim Bitcoin .. S
kozaki_wiesi pisze: środa, 2 marca 2022, 14:40Zaorski gra na spadki

Yes we can ;)

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 318
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » środa, 2 marca 2022, 15:12

@socjolog2008 - ciekawość, jak procentowo rozstawiasz takiego shorta? Mam na myśli, że masz tutaj wiele zleceń. Wszystkie razem łącznie to jaka część Twojego portfela krypto? Bo widzę, że masz po 20-40 procent na paczce.

Początkujący
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
2

Postautor: wszyscy » środa, 2 marca 2022, 15:19

Socjo.. pamiętaj że na każdego kozaka znajdzie się większy.
Ty używasz sl. Nie nakręcaj Zaorskiego bo on tego nie robi(robił). Jak zaczną wyciskać te szorty to Ty zamiast schabowego po kapitańsku zadowolisz się ruskimi pierogami a Rafałek wyzeruje sobie parę milionów papieru.

upst...
wykrakałem?
Ostatnio zmieniony środa, 2 marca 2022, 15:50 przez wszyscy, łącznie zmieniany 1 raz.

bMh
Początkujący
Reputacja: 352
Reputacja postu: 
1

Postautor: bMh » środa, 2 marca 2022, 15:41

Zaorski ze swoimi ostatnimi decyzjami inwestycyjnymi mial duzo racji, ale czesto wchodzil w dana pozycje nieco za szybko, ale kierunki ktore obieral okazywaly sie sluszne. Mozliwe ze te informacje nabiora na sile w najblizszych godzinach/dniach.

Z drugiej jednak strony, jezeli jest przygotowywany pucz to byloby to jedna z najpilniej strzezonych tajemnic organizatorow i z pewnoscia nie wyciekaloby tak latwo na TT

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
5

Postautor: domator » środa, 2 marca 2022, 16:02

Tym razem Zaorski i socjo sie myla. W przypadku przewrotu palacowego w RU nie nastapi krach na krypto. Bo dlaczego mialby? Po prostu inna grupa rosjan bedzie kupowac niz teraz kupuje.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Początkujący
Reputacja: 213
Reputacja postu: 
1

Postautor: Twolipan » środa, 2 marca 2022, 16:03

socjolog2008 pisze: środa, 2 marca 2022, 01:10Wyjątkowo spróbuje swoich sił w takim układzie szachowym (chociaż miałem nie grać na crypto ,to ten jeden raz i szort który nabiera sensu ideologicznego nawet)

Mówiłem, że rynek jest szalony i włąściwie nie powinno się grać.
Wyskoczyłeś?
domator pisze: środa, 2 marca 2022, 16:02 Tym razem Zaorski i socjo sie myla. W przypadku przewrotu palacowego w RU nie nastapi krach na krypto. Bo dlaczego mialby? Po prostu inna grupa rosjan bedzie kupowac niz teraz kupuje.
Powiem więcej, to oznacza euforię i koniec wojny. Reapracje i przeprosiny na początek, ale również spacyfikowanie na dziesięciolecia największego agresora na świecie i Nowy Porządek Świata.
Polska przyjęła 3/4 wszystkich Ukraińców w UE. UNICEF uruchomił ok. 2mld $ które trafią do krajów pomagających.
Amerykanie zapowiadają sporo ze swoich 6mld na to samo
UE zapowiada wsparcie z kasy unijnej.

Czkeam na odblokowanie w trybie pilnym zaległych z poprzedniego roku FS _+ to co dzisiaj komisarz UE dzisiaj odpowiedział dziennikarzowi: Polska w pełni spełnia standardy i w niezwykły sposób opiekuje się równo uchodźcami :D Czkeam aż to samo powie o praworządności...
Ostatnio zmieniony środa, 2 marca 2022, 16:07 przez Twolipan, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
1

Postautor: lordzuk » środa, 2 marca 2022, 16:03

I przejada po szorciarzach bynajmniej teraz :D

Początkujący
Reputacja: 102
Reputacja postu: 
1

Postautor: juscik » środa, 2 marca 2022, 16:04

domator pisze: środa, 2 marca 2022, 16:02 Tym razem Zaorski i socjo sie myla. W przypadku przewrotu palacowego w RU nie nastapi krach na krypto. Bo dlaczego mialby? Po prostu inna grupa rosjan bedzie kupowac niz teraz kupuje.
Dokładnie, niektórzy chyba myślą, że każdy chaos i pierdnięcie rynków na 100% będzie miało lawinowy wpływ na krypto. Obecnie okoliczności są sprzyjające dla rynku kryptowalut.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » środa, 2 marca 2022, 17:13

Twolipan pisze: środa, 2 marca 2022, 16:03Mówiłem, że rynek jest szalony i włąściwie nie powinno się grać.
Wyskoczyłeś?

Absolutnie nie i do wglądu te same pozycje
Spoiler:
,dwie dorzuciłem wracając autem. Wszedłem 15:30 i wyszedłem 16:45 z kościoła (dzisiaj środa popielcowa ,tel w aucie i nawet nie widziałem tego desperadosa).
Tu nie mam SL /albo mnie zlikwiduje albo zbiorę maliny. Zresztą ja gram tak że zysk realizuje i wypłacam kasę a to ostatki crypto ze zlikwidowanego wczoraj popołudniu po miesiącu czekania ostatniego stake CKB i zamianie. To są środki do gry na pałę - zwane (niedźwiedzie kamikadze)- pochodzą z zysku od zysku od zysku ,czyli z kosmicznej przestrzeni :mrgreen:
Wyrywają się ,skaczą jak poj.ni i w sumie nie wiem po co :?: Zaorają to tak czy tak, a Zaorski ma x5 to nie wiem czy nie drzemał w tym czasie na fotelu czasami ;)

Dodano po 2 minutach 43 sekundach:
domator pisze: środa, 2 marca 2022, 16:02Tym razem Zaorski i socjo sie myla. W przypadku przewrotu palacowego w RU nie nastapi krach na krypto

On pisze o przewrocie a mnie chodzi o narracje o ruskim bitcoinie i banie z tego powodu albo utrudnianiu życia przez jakiś czas przez USA i EU
Ja gram na indexach raczej, tu to tak dzisiaj w nocy mnie naszło czytając socjale ile tej narracji o walucie Putina jest i się rozlewa..
Wy nie doceniacie niedźwiedzi i ich psychiki - szczególnie grających na tym rynku i walorze który rośnie 13 lat ;)
..zresztą to było już grane 3 tygodnie temu
Spoiler:

Wróć do „Przedszkole”