Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 3533 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 3531
- 3532
- 3533
- 3534
- 3535
- …
- 4707
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 239
Postautor: kisiel » wtorek, 1 marca 2022, 00:15
Kto jednak może, niech czyta źródła oryginalne - portale ukraińskie typu unian, InterfaxUkraina, komunikaty ukraińskiego sztabu, Ukraińska Prawda itp. oraz rosyjskie jak tass, ria, gazeta.ru i inne. Jeśli ktoś nie zna języków Wschodu, to w zasadzie powinien zdać się na opinię tych którzy je znają albo używać transaltora, acz można też czytać serwisy anglojęzyczne jak agregujący doniesienia z różnych źródeł syrialiveumap, czy nawet głównonurtowe jak AP czy aljazeera - nawet głównonurtowe agencje jankeskie są bowiem bardziej rzetelne i bardziej rzeczowe niż denne polskie media. Poziom polskich wypowiedzi a nawet zwykłej (nie)znajomości Wschodu sprawia, że zwyczajnie szkoda marnować na zaznajamianie się z nimi czasu.
kisiel
- Początkujący
- Reputacja: 19
Postautor: michalll1337 » wtorek, 1 marca 2022, 00:28

michalll1337
- Wygadany
- Reputacja: 318

Postautor: mxxm977 » wtorek, 1 marca 2022, 00:38
Nie żebym przeglądnął Twoje posty, chociażby od wczoraj, ale:
(z poprzedniego posta chodzi o "armagedon na giełdach")
Potem chyba 2 strony bez ani jednego posta i nagle mówisz, że przecież grasz longa (XD)
To nie są pretensje, a na pewno nie personalne do Ciebie. Po prostu nie lubię jak ktoś mówi jedną rzecz, a po fakcie mówi, że podjął zupełnie inną decyzję, oczywiście taką, która jest lepsza.
Byłeś wręcz pewny, że spadnie do 27, a nawet niżej więc liczę na to, że niebawem Binance zmieni właściciela

Cóż, jak widzę tylko u mnie zawsze jest na odwót i zawsze robię nie to co trzeba

mxxm977
- Początkujący
- Reputacja: 213
Postautor: Twolipan » wtorek, 1 marca 2022, 00:57
Zobacz na giełdy, spływają krwią-bitek wyłamał się całkowicie i idzie w odwrotną stronę.
To co piszę o kagańcu wskazuje własnie na to, że nie wiadomo co się można spodziewać-jak się okazuje skok przez pło.
Napisałem też, że od wczoraj cały czas próbowałem się wstrzlić w S, miałem tak robić do końca życia czy mogłem przestać się kopać z rynkiem?
Proszę, jak widzisz mówiłem o tym wczesniej:
Twolipan
- Wygadany

Postautor: mxxm977 » wtorek, 1 marca 2022, 01:13
24 lutego jesteś pewny (lub niemalże pewny), że kurs zanurkuje (27k -> 17k - 7k)
25 lutego mówisz, że:
(podkreślmy tutaj słowo "może"- jakby poszło po Twojej pierwszej myśli i zanurkowało to przecież mówiłeś, że "może" więc wtedy miałbyś shorta)
26 lutego szydziłeś z innego forumowicza, że "jest rekinem i stawia longi bo poczuł krew"
27 lutego mówisz, że jak rynki się otworzą to "bitek pierwszy oberwie"
28 lutego mówisz, że w sumie to Ty masz longa bo trzeba iść z nurtem XD
#Edit
I serio, nie tratuj tego jako cokolwiek personalnie do Ciebie. Może po prostu już przelała się we mnie czara goryczy i frustracji spowodowana ciągłymi złymi ruchami, a gdy czytam, że przecież to było oczywiste czy jest ktoś czegoś pewny po czym robi na odwrót to już mentalnie coś we mnie pękło XD.
Dodam tylko, że jeżeli ja bym kupił gdy cena rośnie (na przykład teraz), a jutro cena by drastycznie by spadła to już byłoby FOMO, a nie "ruch zgodnie z rynkiem"

mxxm977
- Początkujący
Postautor: Twolipan » wtorek, 1 marca 2022, 01:25
Skoro nie czytasz moich postów to też nie będziesz wiedział o co chodziło z tym "szydzeniem" z innego forumowicza. Tam w ogóle nie chodziło czy zjął L czy S.
Napisałem, że byłem w pełni przekonany że oberwie i jak łaskawie zerkniesz na kurs to zobaczysz tam 37k, co to potwerdziło. Na przestrzeni czasu który wymieniasz mnóstwo się mieniło: wszedł Swift i atomówku, zablokowano rosjanom pieniądze i zdewastowano rubla.
Wcześniej grałem na wzrosty na altach i oceniają rynek zminiłem kierunek-to też będziesz mi wypominał? Rynek jest teraz dużo bardziej nieprzewidywalny niż rano-spekuła lubi takie akcje, ale nie masz pewności czy zaraz nie spuszczą 3k w dół-czy mogę postawić S czy mam cię prosić o pozwolenie? Zaczekam jak coś 10-20 minut i dopiero wtedy wezmę...
Czego tu nie rozumiesz?
Grasz z rynkiem albo tracisz.
Pokaż gdzie napisałem że jest inaczej, alebo gdzie umowa z Tobą że będę solidarnie tracił do O bo ma być S i nigdy nic innego?
Zakończmy j.w.
Twolipan
- Początkujący
- Reputacja: 64
Postautor: wszyscy » wtorek, 1 marca 2022, 01:43
Ponoć gra longa do 50k

Dodano po 2 minutach 30 sekundach:
..ba.. Jestem nawet za dalszą aprecjacją w rejony teraz dla wielu niepoważne

Dodano po 2 minutach 1 sekundzie:
Socjo.. nie shortuj eterka

wszyscy
- Wygadany

Postautor: mxxm977 » wtorek, 1 marca 2022, 02:52

Też nie widzę sensu tej kłótni, dlatego mój ostatni post offtopowy związany z tą sytuacją bo robimy tutaj śmietnik- chociaż jak widzę nie tylko my. Poziom offtopu jest ostatnio dość wysoki (do czego niestety również my się przyczyniliśmy...)
Jak skrupulatnie wypunktowałem (czułem się trochę jak policjant spisujący zeznania co robiłeś danego dnia o danej godzinie XD), mówisz w piątek, że może będzie trzeba ustawić L, w sobotę i niedzielę w nocy jesteś wręcz pewny , że jak giełdy wstaną to "bitek pierwszy oberwie" (tak samo, że stracą ludzie, którzy mają L) więc jak mniemam byłeś bardziej niedźwiedzio nastawiony (bycie pewnym kontra "może"), no i najświeższa opinia to było właśnie S.
24h później okazuje się, że jednak nie jesteś za shortem tylko od jakiegoś czasu budujesz longa bo przecież kiedyś tam mówiłeś, że (może) będzie trzeba postawić L.
A to, że w międzyczasie optujesz za całkowicie przeciwnym kierunkiem, którego jesteś znacznie bardziej pewien to już nie ma znacznia

Nie napisałeś, ale ja również nic takiego Ci nie zarzuciłem więc proszę, nie używaj tego typu argumentów.
Jak chcesz to możesz grać nawet na to, że kurs pójdzie w lewo

Masz rację. W takim razie pytanie do kursu BTC- przypomnij jaką teraz mamy tendencję rynkową według Ciebie? Wzrostową czy lecimy na te 27k-17k-7k, których byleś wręcz pewien w piątek? Wejście teraz w L to jeszcze dla Ciebie "gra z rynkiem" czy już FOMO?
Czy nie jesteś w stanie tego określić bo sytuacja zmienia się na tyle dynamicznie, że jak cokolwiek napiszesz to może być już nieaktualne?
Gwoli ścisłości, jest to pytanie bez najmniejszej złośliwości.
mxxm977
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » wtorek, 1 marca 2022, 07:10
Ale urwał, ale to było dobre, na 42k$ nawet się nie zatrzymali. Jeden, dwa dni konsoli i pewno pójdą wyżej.
ergorg
- Weteran
- Reputacja: 3501

Postautor: shinya56 » wtorek, 1 marca 2022, 07:50
Na dniach powinniśmy mieć wybicie. Zobaczymy czy to chwilowe, czy próba zmiany trendu.

Dla mnie idziemy tym scenariuszem.
viewtopic.php?f=27&t=25968&p=733027#p733027
Mniej więcej tak to widzę.

shinya56
- Początkujący
- Reputacja: 217

Postautor: zombine » wtorek, 1 marca 2022, 10:07
Myślę czy spadki rzędu 50% to nie był po prostu zrzut spekulacyjny i wytrzebienie nowych na rynku a reszta będą pewna że nie realizuje się 234 koniec kryptowalut tylko świat finansów już zaakceptował krypto takim jakim jest.
Na mój nos uważam też że na chwilę obecną stabilniejsze oprócz BTC czy ETH będą aktywa z silnymi podwalinami.
Parę dni temu pozbyłem się mniej medialnych altów i wszedłem całkowicie w DOT, Lunę, Solanę czy AVAX oprócz BTC oczywiście.
zombine
- Weteran
- Reputacja: 486
Postautor: fetek » wtorek, 1 marca 2022, 10:15
Każdy YT pajac trąbi że ruskie pójdą w krypto to nikt nie panikuje tylko liczy na wzrosty.
fetek
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » wtorek, 1 marca 2022, 10:22
Tu jest 15 osób. Nie wiesz jak jest. Ruskie wczoraj uciekali bo do 28.02 mogli robić wszelkie operacje na kontach i wypływali z kasą. Widziały to i władze u nich i widzą to USA i UE. Dlatego dzisiaj masz dekret
a tu masz wiarygodne media odnośnie blokad, które się dopiero rozkręcą raczej : https://www.reuters.com/technology/cryp ... 022-02-28/
Cuda wianki mogą narysować, tylko żeby później nie było płaczu jak nie będzie jak wyjść na prawdziwe pieniądze

socjolog2008
- Weteran
- Reputacja: 7104

Postautor: anagamidev » wtorek, 1 marca 2022, 10:25

Sankcje już zaczynają dawać w dupę rosyjskim oligarchom

https://www.money.pl/gospodarka/propaga ... 0864a.html
### edited: 2022-03-01 10:39 ###

HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff

anagamidev
- Początkujący
Postautor: Twolipan » wtorek, 1 marca 2022, 10:32
"Giełda kryptowalut Binance blokuje konta wszystkich rosyjskich klientów objętych sankcjami, powiedział Reuterowi w poniedziałek, ale nie zamrozi kont innych „Blokujemy konta osób znajdujących się na liście sankcji (jeśli mają konta Binance) i zapewniamy pełne przestrzeganie wszystkich sankcji” – powiedział w poniedziałek rzecznik firmy, odmawiając podania dalszych szczegółów. "
Czyli identycznie jak zrobiły banki na Fiatach i jakoś nie piszesz, że wycofałeś kasę i masz na GPW czy w banku i zaraz ci zabiorą, zablokują itd,
Dolar rośnie, a tym samym krypto. Co więcej jest wypłacalne i działa: dzisiaj Binance bez problemu wykonał przelew. Jesteś na liście sankcji?
To nie masz się czym przejmować, może się nawet okazać, że to najlepsze miejsce na trzymanie kasy.
Na razie bitek zaskakuje jak nie wiem co, zlewa spadki u hamburgerów jakby miał ich w cięzkiej.....
Przyjął 0,5% SPX i nawet nie przerwał trendu wzrostowego-wiesz jak to odbiorą ludzie którym umożliwi teraz funkcjonoweni np. na Ukrainie?
Twolipan
- Weteran
- Reputacja: 486
Postautor: fetek » wtorek, 1 marca 2022, 10:38
krypto to stosunkowo mały rynek takie ruchy mają zdolność przesuwalnia wykresu więc może być hossa a potem wyprzedaż po pożarze.anagamidev pisze: ↑ wtorek, 1 marca 2022, 10:25@fetek trzeba pamiętać, że mnóstwo ludzi z Zachodu zainwestowało na rosyjskim rynku potężny kapitał, więc teraz będzie transfer do crypto i zapewne rynków zachodnich w ogólności, może być jeszcze hossa z tego. To samo Ukraińcy też przede wszystkim będą transferować pewnie swoje oszczędności i przesyłać rodzinom środki w crypto do Polski i z Polski na Ukrainę
fetek
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » wtorek, 1 marca 2022, 10:39
socjolog2008 pisze: ↑ wtorek, 1 marca 2022, 10:22nie chce siać FUD *to moje subiektywne postrzeganie tego rynku i własne imaginacje (równie dobrze mogą być bzdurą do sześcianu) = mam zero crypto
Wyraźnie napisałem. Nie mam od listopada to teraz tylko podkreślam odrębny punkt widzenia.
Wchodzenie obecnie jak nie masz
anagamidev pisze: ↑ wtorek, 1 marca 2022, 10:25więc teraz będzie transfer do crypto i zapewne rynków zachodnich w ogólności, może być jeszcze hossa z tego. To samo Ukraińcy też przede wszystkim będą transferować pewnie swoje oszczędności i przesyłać rodzinom środki w crypto do Polski i z Polski na Ukrainę
To po co

socjolog2008
- Weteran
- Reputacja: 3022
Postautor: pael » wtorek, 1 marca 2022, 11:15

pael
- Orator
- Reputacja: 4807

Postautor: mesrotten » wtorek, 1 marca 2022, 11:22

mesrotten