Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: pael » poniedziałek, 14 lutego 2022, 16:32

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » poniedziałek, 14 lutego 2022, 17:37

No i gdzie ta panika piątkowa teraz? 8-)
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » poniedziałek, 14 lutego 2022, 17:44

@pael trwoga się chyba pojawiła jak odkryli że nieszczególnie jest wartość z wymieniania jak w kołowrotku coina po różnych cenach :?:
@ergorg gdzieś razem z euforią poszły , mógłby ktoś zawołać kogoś do zabalsamowanego od 11 lutego bo takie to mało poważne i nudnawe
Obrazek
ponad 50 partyjek w szachach zagrałem ,, niby '' grając na rynku :roll:
Spoiler:
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
2

Postautor: adiqq » poniedziałek, 14 lutego 2022, 19:11

bitup pisze: poniedziałek, 14 lutego 2022, 17:44ponad 50 partyjek w szachach zagrałem
Spoiler:
jeśli to ty grasz tym oficjalnym profilem SVpl, to nie ma się za bardzo czym chwalić :lol:
ergorg pisze: poniedziałek, 14 lutego 2022, 17:37No i gdzie ta panika piątkowa teraz?
no też jestem ciekaw...jakoś nie widać za bardzo ;)
Wychodzi na to, że jednak już było w cenie ;)
HiveOS https://hiveos.farm?ref=121257
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » poniedziałek, 14 lutego 2022, 19:13

niefajne fiaska wybić na minutówkach , fiasko wybicia paliwem do spadków, zachętą do skracania kolejnych wybić
---

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » poniedziałek, 14 lutego 2022, 19:26

adiqq pisze: poniedziałek, 14 lutego 2022, 19:11jeśli to ty grasz tym oficjalnym profilem SVpl, to nie ma się za bardzo czym chwalić

Tak sobie założyłem , żaden ze mnie szachista ale się uczę :arrow: przegrałem dwie potyczki i wygrałem wciągając cię na szachy oparte o blockchain BSV :D
Spoiler:
Obrazek
Technologia i skalowalność z micropłatnościami to przyszłość :!:
WIN :arrow: WIN
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » poniedziałek, 14 lutego 2022, 20:07

No i wykrakałem:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 448
Reputacja postu: 
3

Postautor: murlok » poniedziałek, 14 lutego 2022, 20:46

Mi to przypomina straszenie jak zaczynał się covid. Straszyli długą bessą i kryzysem (co było logiczne), właściwi ludzie kupili akcje w promocji i wszystko poszybowało.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1748
Reputacja postu: 
10

Postautor: rubel » poniedziałek, 14 lutego 2022, 22:22

Nie moje, kradnę z twittera. Ciekawe porównanie s&p z 2007r a teraz. Czy chcemy czy nie, jest to jednak wyznacznik dla kursu BTC nie ma co się łudzić że się to zmieni przynajmniej w najbliższym czasie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

bMh
Początkujący
Reputacja: 352
Reputacja postu: 
0

Postautor: bMh » poniedziałek, 14 lutego 2022, 23:08

Akurat tutaj wykres moim zdaniem ma szansę realizacji, ze względu na to, że może nas czekać srogi kryzys finansowy

Początkujący
Reputacja: 213
Reputacja postu: 
1

Postautor: Twolipan » poniedziałek, 14 lutego 2022, 23:32

Czyli konkretnie spadnie o 100 punktów i urośnie o 200?
No ja nie wiem czym się martwicie :D

Trudno o lepsze prognozy, skoro dzisiaj jest 4400 i urosło ogólnie od tego momentu 200% to znaczy, że mamy gigantyczny, pewny wzrost i inwestycję życia: 13 200 punktów SPX czas start! :lol:

OF
Dopiero po dwunastej ruszli, leniwce :D

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
4

Postautor: rubel » wtorek, 15 lutego 2022, 08:12

Mała wskazówka dla tych którym myślenie niestety nie za bardzo wychodzi. Rok 2008 pęknięcie na rynku akcji w stanach , obecnie jesteśmy po ok. 13 latach hossy więc naturalnym powinno być spodziewanie się zakończenia cyklu. Czy to będzie za kila miesięcy, w tym rok czy za dwa - tego nikt nie wie. Zakończenie cyklu na rynku tradycyjnym równa się zakończenie na cyklu na krypto, być może bessa którą zobaczymy będzie bardziej dotkliwa niż te które miały miejsce.
Wykres powyżej pokazuje jakieś tam podobieństwo okresu końcowego poprzedzającego finalny ruch do góry. Rzadko się zdarza aby układy się w 100% realizowały i powtarzały ale można sobie chociażby w jakiś sposób porównać jako ogląd sytuacji. Sam spodziewam się jeszcze jednego finalnego ruchu do góry.

Zgodnie z przynajmniej moimi oczekiwaniami wybiło up i fajnie by było to kontynuować. Ciekawy jestem tego shorta Zaorskiego. To był naprawdę głupi ruch i przy całym rozgłosie który robi wokół siebie to widać że kompletnie nie czuje krypto. Jak i na samy TJS sporo farmazonów leci.
Ostatnio zmieniony wtorek, 15 lutego 2022, 08:15 przez rubel, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
1

Postautor: lordzuk » wtorek, 15 lutego 2022, 08:15

Jak tam forumowe miski ? Żyjecie :twisted:
4 przebita , możemy zapierdalać up ale może się trafić jeszcze szybki mały zjazd
Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
6

Postautor: shinya56 » wtorek, 15 lutego 2022, 09:32

@rubel
W tym co piszesz jest sens. Dla mnie za nim wejdziemy w głęboki kryzys o ile wejdziemy zrobimy jeszcze nowe ATH na Bitcoinie. Kwestia czy to będzie lekkie przebicie i zjazd czy konkretna bania.

Tego nie da się przewidzieć, ale najbliższy czas do Kwietnia/Maja można oczekiwać fajnych wzrostów.
Aktualnie target to 50-55k $ i w tym momencie pewnie po odreagowaniu na Bitcoinie, lekki alt sezon. Alty mają sporo do odrobienia.
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=70060#p732821

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
5

Postautor: ergorg » wtorek, 15 lutego 2022, 10:05

Mamy próbę wyjścia górą z chmury na 4h. Fraktal z wakacji cały czas gra. :)

P.s.

Ostatnio zmieniony wtorek, 15 lutego 2022, 10:26 przez ergorg, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » wtorek, 15 lutego 2022, 10:21

@ergorg Czasowo też podobnie tak jak już ponad miesiąc temu stwierdziłem że gdzieś w połowie lutego rynek ruszy w górę.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
2

Postautor: marqus » wtorek, 15 lutego 2022, 10:52

@rubel napisze jeszcze raz bo widze ze mój post zostal usuniety tym czasem twój ma sie świetnie, co jest dla mnie niezrozumiale ale mnie nie dziwi. Takie forum.
rubel pisze: poniedziałek, 14 lutego 2022, 22:22Nie moje, kradnę z twittera. Ciekawe porównanie s&p z 2007r a teraz.
To co tu sugerujesz jest kompletnie pozbawione sensu. To ze rynki moga sie wywalic (bo tego wczesniej nie negowałem, czas pokaże) nie ma nic wspolnego z fragmentem wykresu, ktory czesciowo wyglada podobnie do tego z 2007. Inny czas, inne sytuacje i moze sie wydarzyc wszystko. Jeszcze zrozumiał bym jak byś takie porwnanie znalazl w skali miesiecznej biorac pod uwage zakres czasowy i głebokość spadku.
Taka mała wskazówka ;)
Proponuje ci pogrzebac po 4h albo lepiej 1h na przestrzeni 15 lat tym razem i podoszukiwac sie tych CIEKAWYCH porównan.
To tak dla tych co maja problemy ze zrozumieniem tego co czytaja. Nie neguje spadków. Odnosze sie to tego beznadziejnego porównania w dziale Przedszkole bo jeszcze ktos pomysli ze tak należy robić. Ten fragment wykresu nie jest żadnym wyznanikiem, ani wskazówką. Poza tym to chyba dyskusja na temat kursu BTC co tu robi sp500 bo zeby mialo jeszcze jakies konkretne nawiazanie do obecnej ceny Bita, ale nie ma. Mamy 2022.

Zeby być poprawnym - obstawiłem wzrost.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
7

Postautor: rubel » wtorek, 15 lutego 2022, 11:06

@marqus Jestem w krypto od 2013r, gram na trendach długoterminowych i moje finanse mają się dobrze. Nie używam lewara, od 2019 nic w moich zasobach się nie zmieniło, ew. czasami z altami pokombinuję. Nikt nie mówi co należy robić, nawet nie napisałem że nic szczególnego w kontekście tych wykresów z s&p. Po prostu taka ciekawostka lub jakaś tam drobna wskazówka.
Twój post został usunięty bo szczekasz i przez takich jak ty tworzą się co raz tutaj awantury. Zamiast jakiejkolwiek merytoryki wypisujesz tu jakieś insynuacje i twoje prywatne interpretacje tego co napisałem w tonie conajmniej dziwym. Sory nie dam się wciągnąć do dyskusji z człowiekiem który widać nie rozumie że 2+2=4. Takich jak ty wyjaśniam na żywo, zamiast napinania się będąc anonimowym zza ekranu komputera.

Podrzucam jeszcze autora tych wykresów bo koleś wrzuca na bierząco swoje zagrania krótkoterminowe i naprawdę fajnie mu to wychodzi chociaż samemu tak jak wspomniałem nie robie ruchów w krótkim terminie. On w porównaniu do Ciebie szanowny Panie publikuje swoje zagrania.
https://twitter.com/omzcharts

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: marqus » wtorek, 15 lutego 2022, 11:19

@rubel
rubel pisze: wtorek, 15 lutego 2022, 11:06Takich jak ty wyjaśniam na żywo, zamiast napinania się będąc anonimowym zza ekranu komputera
To powiedzialo mi o tobie juz wiele. :D
Jak by ci tu powiedziec... no przykro mi ze tak odebrales mojego posta. Ale jak wklejasz bzdure to na forum mam prawo do wlasnej opinii na temat takiej bzdury.
Emocjonalnie powinienes ze soba cos zrobic. Nie musisz mi nakreslac nic o swoich finansach nie wnikam i nie sa one wyznacznikiem.
Szczeka to pies... najlepiej pisz bzdury i niech nikt nie ma prawa ich kwestionowac bo jeszcze zechcesz kogos wyjasnic. Masakra heh.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
4

Postautor: mesrotten » wtorek, 15 lutego 2022, 11:21

Btc i eth. Gapię się na te kreski w log, zwłaszcza eth mnie ciekawi czy będzie tu reakcja na podwyższonym wolumenie. Po mocnym wybiciu up mielibyśmy zasięg kanałem wzrostowym pod 5 k. Jedno z ostatnich miejsc na silniejszy odrzut, w lin już wyszliśmy nad lt i nawet ją przetestowaliśmy.

Obrazek

Natomiast ciągle mam w głowie scenariusz z przeciągnięciem spadków do decyzji fed 15-16 marca i czy korekta nie jest już reakcją na podwyższenie stóp procentowych w marcu. Terminowo pięknie by się zgrało z testem dołka i dolnego ograniczenia kanału z opcją wyjścia nad lt w drugiej połowie marca.

Obrazek

A tu zaznaczone kółeczkami kiedy fed podwyższała stopy w połowie marca, czerwca i grudnia.. 2017.

Ciekawe, co? :roll:

Obrazek

Wróć do „Przedszkole”