MetaMask, nie mogę się zalogować POPRAWNĄ frazą. WHY?! POMOCY

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Montesanti » środa, 5 stycznia 2022, 19:44

Witam, mam wielki problem, otóż posiadam dwa portfele/konta na metamask i żeby przelogować się z jednego na drugie, wylogowywalem i wpisywalem tajna fraze i nowe hasło, i z powrotem tak samo na drugie. Wszystko było ok do wczoraj.. Teraz przy próbie logowania na drugie konto po wpisanej frazie tak jak zwykle jest napisane, ze taka fraza jest niepoprawna! Jak to możliwe i czy jest szansa na odzyskanie mojego konta? Pozdrawiam!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » czwartek, 6 stycznia 2022, 13:23

Montesanti pisze: środa, 5 stycznia 2022, 19:44posiadam dwa portfele/konta na metamask i żeby przelogować się z jednego na drugie, wylogowywalem i wpisywalem tajna fraze i nowe hasło, i z powrotem tak samo na drugie.

Pytanie pierwsze to po co używasz dwóch seedów?
Do każdego seeda możesz zrobić dowolną ilość kont.
To po pierwsze.
A jeśli masz taką potrzebę aby mieć konta na dwóch różnych seedach to wyimportuj z każdego potrzebną ilość kluczy prywatnych a potem zamiast seedu przy zakładaniu kont podawaj te klucze.
Nie będziesz musiał już maglować seedami.
To po drugie.

Dodano po 1 minucie 17 sekundach:
Montesanti pisze: środa, 5 stycznia 2022, 19:44Teraz przy próbie logowania na drugie konto po wpisanej frazie tak jak zwykle jest napisane, ze taka fraza jest niepoprawna! Jak to możliwe i czy jest szansa na odzyskanie mojego konta? Pozdrawiam!

Musiałeś gdzieś popełnić błąd przy zapisywaniu seeda. Lub popełniasz go przy wpisywaniu.
Przecinki? Spacje? Literówka?
To po trzecie.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Montesanti » czwartek, 6 stycznia 2022, 14:34

Bede robił tak jak mówisz, korzystam z metamask od niedawna, no ale nie spodziewałem się, że nagle fraza , której nikt oprócz mnie nie widział nagle nie dziala, a wpisuje poprawnie.

Czy MetMask mógł usunąć moje konto?!

Co myślisz o tym tekście, który się wyświetla przy nowym logowaniu:

"Przywróć konto frazą seed

Only the first account on this wallet will auto load. After completing this process, to add additional accounts, click the drop down menu, then select Create Account.
If you restore using another Secret Recovery Phrase, your current wallet, accounts and assets will be removed from this app permanently. This action cannot be undone."

Dziękuję za odpowiedź

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » piątek, 7 stycznia 2022, 19:33

@Montesanti "Nie działa" to znaczy?
Pokazuje że jest błędna?
Adresy są puste?
Nie widać tokenów?
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » sobota, 8 stycznia 2022, 22:33

Montesanti pisze: czwartek, 6 stycznia 2022, 14:34Czy MetMask mógł usunąć moje konto?!

Nieee. Zdarzają się pady. Sam musiałem raz czy dwa "odzyskiwać" swoje konta w MM.

Dodano po 2 minutach 19 sekundach:
Montesanti pisze: czwartek, 6 stycznia 2022, 14:34Co myślisz o tym tekście, który się wyświetla przy nowym logowaniu:

Oznacza on tyle, że jeśli wpiszesz nowy, inny seed to twoje konta, klucze, seed zostanie nadpisany nowym. One wciąż powinny być na dysku zaszyfrowane oczywiście. Nie wiem czy są już jakieś narzędzia do odzyskiwania dostępne. Sam jakiś czas temu nawet szukałem tych plików ale mając seed machnąłem ręką.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Wróć do „Pozostałe”