Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 275
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: lekarz » wtorek, 21 września 2021, 06:50

sockpuppet pisze: wtorek, 21 września 2021, 03:09ostroznie z zakupami, najprawdopodobniej jeszcze spadnie

Apropo gdzie można zakupić na chwilę obecną BTC? Szukam czegoś podobnego do Bitbaya.

Wygadany
Reputacja: 253
Reputacja postu: 
0

Postautor: KaTa90 » wtorek, 21 września 2021, 07:19

sockpuppet pisze: wtorek, 21 września 2021, 03:09 ostroznie z zakupami, najprawdopodobniej jeszcze spadnie
Obecnie stoję z boku w stable i obserwuję. Bitcoin zawsze szedł własnymi ścieżkami, jednakże obecnie sporo osób będzie realizować swoje pozycje i wypłacać kasę - pandemia przyspieszyła to, co było nieuniknione - kolejny kryzys gospodarczy w wielu krajach. Jeżeli obecnie właśnie został zainicjonowany krach, to lecimy z falą C bardzo głęboko - myślę, że możemy liznąć poprzednie ATH.
Wracając jednak do pogrubionej wypowiedzi ... Teraz spadek, ale może jeszcze nas ten rynek zaskoczyć i za jakiś czas wielu inwestorów ucieknie z kapitałem w kryptowaluty.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
4

Postautor: shinya56 » wtorek, 21 września 2021, 07:24

Zaktualizowałem wykres.

IMO dołek mamy za sobą. Jeszcze jeden - dwa dni spadków, ale bez pogłębienia dołka, który zatrzymał się na wsparciu 40 200k $.
Jeżeli przebijemy to wsparcie to skłaniam się ku opcji, że wchodzimy w fale C.

Cały czas mam zdanie, że jesteśmy na etapie wystraszenia rynku przed mocniejszymi wzrostami. Zwątpienie powoli się pojawia.
Kluczowe jest wsparcie 44.2k $.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bMh
Początkujący
Reputacja: 352
Reputacja postu: 
1

Postautor: bMh » wtorek, 21 września 2021, 07:58

shinya56 pisze: wtorek, 21 września 2021, 07:24MO dołek mamy za sobą. Jeszcze jeden - dwa dni spadków, ale bez pogłębienia dołka, który zatrzymał się na wsparciu 40 200k $.
Jeżeli przebijemy to wsparcie to skłaniam się ku opcji, że wchodzimy w fale C.

Ja bym ten poziom przesunal troche nizej. Zakladajac ze znowu mielismy wyckoffa, ale rozlozonego w czasie nieco krocej niz przy szczytach na 64k to poziom, ktory tutaj uwazam za wazny do obserwowania to 37330$.

https://www.tradingview.com/x/Zv5gQHJC/

Jezeli tego nie utrzyma to mozemy uznac zerealizujemy fale C, ktorej zasiegi widac na moim wczesniejszym wykresie, ktory wstawiles.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: KaTa90 » wtorek, 21 września 2021, 08:16

bMh pisze: wtorek, 21 września 2021, 07:58Ja bym ten poziom przesunal troche nizej. Zakladajac ze znowu mielismy wyckoffa, ale rozlozonego w czasie nieco krocej niz przy szczytach na 64k to poziom, ktory tutaj uwazam za wazny do obserwowania to 37330$.

https://www.tradingview.com/x/Zv5gQHJC/

Jezeli tego nie utrzyma to mozemy uznac zerealizujemy fale C, ktorej zasiegi widac na moim wczesniejszym wykresie, ktory wstawiles.

Podobną opcję biorę pod uwagę. Zjazd do 37,3k, stamtąd albo piekło albo wybicie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
5

Postautor: ergorg » wtorek, 21 września 2021, 08:49

Scenariusz dla byków - korekta 1:1 :

Scenariusz niedźwiedzi - powtórka z RtN z maja:

Póki chmura na 1D i 40k$ trzyma jestem byczy:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
3

Postautor: anagamidev » wtorek, 21 września 2021, 09:17

RSI 4h już dawno nie było tak mocno schłodzone :D Tym razem byczki zostały zagonione do zagrody, ale jeszcze mogłoby dobić do 39k$ ewentualnie :D #btfd

anagamidev pisze: piątek, 17 września 2021, 21:01 Na 4h, RSI się trochę chłodzi :D
Wydaje mi się, że to spowodowało spadki ; ) :D CZ zwykle jest antywskaźnikiem :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: KaTa90 » wtorek, 21 września 2021, 09:45

Czyli co? 43,3k i zjazd do 40k i obrona czy jedziemy dalej do 45,1k?

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
16

Postautor: Bitmar » wtorek, 21 września 2021, 10:02

Póki co idziemy typowym bitcoinowym trybem korekcyjnym po bańce: viewtopic.php?f=27&t=25968&p=713960#p713960
Teraz w teorii powinniśmy zrobić 4 i 5 falę jak na obrazku:

P.S
Nie kierujcie się zasięgiem fal! Tylko schematem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » wtorek, 21 września 2021, 10:21

@Bitmar, czemu ewakuacja nie była w takim razie jak mieliśmy już podbicie na 49k$ na weekendzie? Przecież to bez sensu. Jeśli ktoś zakładał, że mamy koniec bańki a nie sprzedał przed spadkami, to okazja, żeby sprzedać uciekła mu właśnie 2-3 dni temu.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 386
Reputacja postu: 
0
Napiwki: LaJyKiGrGR82QJH9NRU5N2XqDsGxsjfSuW

Postautor: zdzicho2000 » wtorek, 21 września 2021, 10:23

bo teoretycznie mogło przebić z impetem szczyt.. Ale zawsze może wykres zrobić swoje, wbrew schematom. Więc "ewakuacja" potem czekanie na nowe dołki, a tu po 20% nawrót i kierunek na ath. Co wtedy?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
13

Postautor: mesrotten » wtorek, 21 września 2021, 10:44

Jak dla mnie elementem wyróżniającym schemat pęknięcia bańki jest kilkumiesięczna konsolidacja po osiągnieciu szczytu, podejście pod 53 k nie miało charakteru korekcyjnego (R2N), ale wyniknęło z wyjścia z długiego wypłaszczenia, dlatego też promuję wersję podwójnej bańki. Niemniej czas trwania korekty nie powinien się zbytnio wydłużyć, w ciągu m/w tygodnia powinniśmy zacząć iść ku górze jeśli ma być byczo.

W sumie całość można prosto uzależnić od skuteczności retestu strefy konsolidacji - spadek pod 37 k, not good, wybronienie 40/42 k na 1W, cool cool. Decydujące dni przed nami, siedzę wyluzowany spot z dwoma pozycjami na dźwigni.

Obrazek

Wielu już tu wrzucało podobieństwa z poprzedniego ruchu, również uważam, że okolice 37 k to max jaki powinniśmy osiągnąć, a liczę, że bottom is in.

Obrazek

W najbardziej optymistycznej wersji widziałbym powtórkę z tego do końca roku.

Obrazek

Funding.

Obrazek
Ostatnio zmieniony wtorek, 21 września 2021, 11:09 przez mesrotten, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
0

Postautor: adiqq » wtorek, 21 września 2021, 10:45

do 2013 też można znaleźć dalej podobieństwa, IMHO dalej wszystko jest możliwe...
HiveOS https://hiveos.farm?ref=121257
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
5

Postautor: Bitmar » wtorek, 21 września 2021, 13:53

ergorg pisze: wtorek, 21 września 2021, 10:21 czemu ewakuacja nie była w takim razie jak mieliśmy już podbicie na 49k$ na weekendzie?
Pierwszy wczesny punkt do ewakuacji dałem miesiąc przed majową zwałą: viewtopic.php?p=697110#p697110 i wtedy spokojnie można było jeszcze wyjść na 57-59k
Później kilka razy mówiłem o ewakuacji na fali B, która doszła nam do 53k. Spokojnie można było wyjść w okolicach 50-53k.

Teraz jak pisałem już wcześniej jest to sygnał do ewakuacji dla mocno spóźnialskich, gdzie można jeszcze wyjść po jakiejś w miarę sensownej cenie.

A dlaczego w tym punkcie a nie na podbiciu 49k jak pytasz? Bo podałem wam algorytm tak jak za pierwszym razem. Czyli jeśli kurs pójdzie tak i tak, takim schematem to w tym miejscu jest ewakuacja.
Bitmar pisze: poniedziałek, 13 września 2021, 10:46ale jeśli kurs będzie szedł mniej więcej tak jak na obrazku, to
jeśli x-> to ... , to jest algorytm
Fala 2 na moim rysunku mogła przecież przebić 53k co byłoby otwartą drogą do nowego ATH. Robiłem ten wykres podczas trwania fali 2, która doszła jeszcze sporo wyżej niż miejsce z którego zacząłem kreślić fale. Ewakuacja na fali 2 mogła więc być falstartem. Niestety idziemy zgodnie z algorytmem, trójka wydaje się być zrobiona przed nami potencjalnie 4 i 5. Jeśli zrobimy pełny cykl 1,2,3,4,5 czyli 5 falowy spadek klasyczny dla bessy to ewakuujemy się (moim zdaniem) na najbliższym większym odbiciu.

Nie oznacza to, że ATH w ciągu najbliższych tygodni czy miesięcy nie jest możliwe. Jest coraz mniej prawdopodobne a więc ryzyko dużej straty nie jest warte potencjalnego niewielkiego zysku o czym pisałem wcześniej. Mieliśmy już zjazd do 28k co wygląda na typową korekcyjną falę A, mieliśmy odbicie do 53k co wygląda na falę B, teraz wydaje się, że robimy C, więc kiedy mamy uznać, że jednak faktycznie jest to klasyczna bańkowa korekta ABC? na końcu fali C? Wtedy to czas na zakupy a nie ewakuacji. Ja rozumiem bycze nastawienie, bo sam jestem zatwardziałym bykiem, ale wszystko ma swój czas swoje miejsce, umiar i zdrowy rozsądek. Jeśli przebijemy 53k, to bycze nastawienie będzie zasadne, po przebiciu 64k głupio będzie mieć inne, ale póki co mamy co mamy i nie ma co się z trendem kopać, trzeba wiedzieć kiedy odpuścić i zaplanować ewentualną strategię ponownego wejścia jakby co, ale sensowniej płynąć z trendem.

Początkujący
Reputacja: 213
Reputacja postu: 
0

Postautor: Twolipan » wtorek, 21 września 2021, 14:19

Bitmar pisze: wtorek, 21 września 2021, 13:53Jeśli zrobimy pełny cykl 1,2,3,4,5 czyli 5 falowy spadek klasyczny dla bessy to ewakuujemy się (moim zdaniem) na najbliższym większym odbiciu

Czyli konkludując: jeżeli zejdzie w oklice 37k to zakładasz że trzeba spieprz@ać w kanale 45-46k przed zwałą?
A co jeśli 5 będzie pominięta, bo dla mnie to sygnal wytrzepania leszcza i up.

Początkujący
Reputacja: 1233
Reputacja postu: 
1

Postautor: Vetzzzzzzzzzzz » wtorek, 21 września 2021, 14:34

wg mnie to raczej efekt tego, co sie zadzialo na chinskim rynku, pytanie tylko, czy ten techniczny poziom wystarczy, czy to juz jest w cenie

ja osobiscie dokupuje, w krotkim czasie odreagowanie ktore powinno przyjsc po wybiciu 43,52 i analiza wskaznikow przyblizy nam bardziej punkt, w ktorym jestesmy, choc juz teraz wyglada to dosc dobrze na 4h to chwilowo rynek nie ma sily na to by wypychac kurs wyzej w strukturze 1h

Początkujący
Reputacja: 394
Reputacja postu: 
0

Postautor: odoja » wtorek, 21 września 2021, 14:38

Jeśli ktoś posiada z 5-10 btc to zapewne warto myśleć o ewakuacji, ale poniżej tej wartości jaki cel wychodzenia ,skoro idąc z trendem jeśli zejdziemy poniżej 30K,max stawiam na 20-25k ( jeśli się sprawdzą wzorce poprzednich baniek ,tam nie zeszło poniżej poprzedniego ATH to czemu miałoby być inaczej teraz ??) do 2 lat i tak czeka nas powrót na 40k+. Owszem, sprzedać żeby odkupić po lepszej cenie później, ale osobiście wolę poczekać na tę przecenę niż bawić się w kotka i myszkę z wciąż niepewną zwałą na poziomy z trójką czy dwójką z przodu. Wszytko zależy ile kto ma kapitału.

Początkujący
Reputacja: 1233
Reputacja postu: 
6

Postautor: Vetzzzzzzzzzzz » wtorek, 21 września 2021, 14:46

straszne rozdarcie ludzie pisza o ewakuacji w momencie kiedy kurs od poczatku dolka zrobil korekte techniczna, jak juz sie ewakuowac to raczej na poziomach odpowiednich, a takie poki co ciezko oznaczyc na pewno nic ponizej 38k ja z obecnych poziomow licze na podbicie co najmniej na 57k ewentualnie kolejne ostatnie ATH na BTC ponizej 100k do polowy grudnia

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » wtorek, 21 września 2021, 16:44

Vetzzzzzzzzzzz pisze: wtorek, 21 września 2021, 14:46straszne rozdarcie ludzie pisza o ewakuacji w momencie kiedy kurs od poczatku dolka zrobil korekte techniczna

A najlepsze te podsumowania do poprzednich baniek są takie że to właściwie PIERWSZA które ma kontrakty cfd na forexach, opcje na cenę, kontrakty terminowe, spekulacje oparte o cenę tickera btc a nie o samo btc.
Ani nie trzeba się ewakuować ani buy the dip - wystarczy grać na zmienności na syntetycznych walorach spekulacyjnych bazujących jedynie na kursie btc ;) dla mnie 50/50 spadek czy wzrost - wszystko w grze.
SL wywaliło mi jak już spałem po 2 w nocy (standardowa zresztą godzina nocna dla PL)
Nic nie jest przesądzone i poprzednie bańki nie miały NIC z linijki pierwszej wywodu
Brak pozycji na crypto i sam patrzę co narysują na rynkach teraz ,us100 i spx ładnie odbiło ,EU50 i Dax to sama - wygląda jak kapiszon narazie. Evergrande łupnie z nienacka ale czy teraz już to śmiem wątpić ,przeciągną to - fajną rocznicę pęknięć mamy w 19 października

Dodano po 25 minutach 10 sekundach:
Ale im dłużej na to patrzę to mnie wygląda że i może zrobią jeszcze jakieś zejście ,ale pewnie do końca tygodnia kurs będzie na takim V przy 48 i taka to będzie standardowa zabawa w.nia niedźwiedzi
Prawie pewniak że pójdzie w górę, chociaż L nie tykam ,wczoraj spróbowałem i mi starczy - sobie poczekam na dobre miejsce pod S
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 257
Reputacja postu: 
1

Postautor: CounterStrike » wtorek, 21 września 2021, 17:11

Możliwe jest jeszcze pogłębienie dołka :D

Obrazek

Wróć do „Przedszkole”