Najpierw zobaczymy ATH na BTC oraz poniżej 0.045 na parze eth/btc a dopiero pozniej altseason, może jakoś w styczniu. Nie wiem skąd pewność o rychłym rajdzie altów, skoro ich pomysły na zastosowania-wydmuszki dawno się skończyły.
Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 3200 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 3198
- 3199
- 3200
- 3201
- 3202
- …
- 4707
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: -7
Postautor: wykopek7 » środa, 28 lipca 2021, 16:49
Najpierw zobaczymy ATH na BTC oraz poniżej 0.045 na parze eth/btc a dopiero pozniej altseason, może jakoś w styczniu. Nie wiem skąd pewność o rychłym rajdzie altów, skoro ich pomysły na zastosowania-wydmuszki dawno się skończyły.
wykopek7
- Początkujący
- Reputacja: 10
Postautor: beitu » środa, 28 lipca 2021, 17:26
Wpierw bajtkonj poleci na milion a pozniej dla niepoznaki beda DWA altsezony. Jeden przerwie musk a drugi lysy z brazers. Nastepnei system sie zalamie ale BTC na poziomie 5$ przetrwa. Beda jeszcze 2 forki - pierwszy to BTCeko a drugi to BTCcbdc, ktore sie polacza w BTCa+++.
Potem zolci wprowadza demokracje indianom i beda smartkontrakty na fale koronawirusowe. To oczywiscie jezeli nie nastapi oceiplenie albo oziebienie i nie bedzie rozblyskow slonecznych. TO jest porada inwestycyjna - wrzuc caly majatek bo inaczej przegrales zycie.
beitu
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » środa, 28 lipca 2021, 17:32
Ciekawe co może pójść nie tak.

Od dwóch dni takie piękne posty tutaj widzę, będzie co przypominać jakbyśmy zrobili nowe ATL w 2021.

Może bym i uwierzył w nowe ATH ale to jaka euforia tutaj panuje kiedy mamy problem przy przebiciu 40k$ - czerwona lampka.
ergorg
- Weteran
- Reputacja: 722
Postautor: RevWolt » środa, 28 lipca 2021, 18:05
RevWolt
- Weteran
- Reputacja: 642
Postautor: masonbtc » środa, 28 lipca 2021, 18:59

masonbtc
- Początkujący
- Reputacja: 80

Postautor: Mandigal » środa, 28 lipca 2021, 19:23

Mandigal
- Weteran
- Reputacja: 722
Postautor: RevWolt » środa, 28 lipca 2021, 19:25
RevWolt
- Początkujący
- Reputacja: 109
Postautor: wloczykij78 » środa, 28 lipca 2021, 19:28
wloczykij78
- Gaduła
- Reputacja: 2566

Postautor: KubaKoń » środa, 28 lipca 2021, 20:20

Zalecam ostrożność. Pablo wrzucił dziś ponad 6k na giełdy - wydaje się mało, ale jest to podmiot który pulą 3-5k BTC potrafił zachwiać całym rynkiem co udowodnił m.n kilka dni przed krachem covidowym, ale o tym później. Kim jest Pablo? Pisałem o nim wiele razy (nie ja wymyśliłem tę nazwę) i od kilku dni bardzo mocno zagłębiłem się w ten temat i w końcu odkryłem jego adres, który na bieżąco śledzę i powiem Wam, że wnioski są porażające i jest to pieprzony święty graal przewidywania spadków (lub lokalnych korekt), ale pamiętajmy że nic nie ma 100% skuteczności. Przykładowo jest to podmiot, który odpowiada m.in za dobicie kursu 16 i 19 maja czy też to właśnie on cztery razy (raz w maju przed krachem i trzy razy w czerwcu), otwierał shorty na bitfinex (te ogromne wzrosty w parę dni) i nieudolnie chciał sprowadzić kurs poniżej 30k.
Bardzo chętnie podzielę się tą wiedza, ale muszę wiedzieć czy jest wgl zainteresowanie tym tematem, dlatego jeżeli uzbieram pod tym postem minimum 200 punktów reputacji to pierdykne tutaj na dniach elaborat wraz z wykresami i danymi itd itp. Nie chodzi o te plusy, mam je w dupie, po prostu chce mieć pewność czy warto się wgl produkować.
Teraz ważna rzecz. Pierwszy raz o Pablo pisał Ben Lilly na swoim blogu i niektórzy z Was o nim co nieco wiedzą. Warto wczytać się w mechanizm (jak ktoś nie zna angielskiego to na chrome prawy myszki i tłumacz na język polski) i to jak działa Pablo, a Pablo lubi ostro rozpierdalać rynek i to dosłownie. Ben często o nim pisze i jak ktoś będzie zainteresowany to sam znajdzie w jego archiwalnych postach więcej o Pablo. Tutaj link do artykułu o krachu covidowym, który nakreśli Wam właśnie charakterystykę Pablo: https://jarvislabs.substack.com/p/who-c ... the-market
Tak jak pisałem wyżej, w ostatnich dniach i dzisiaj Pablo znowu się uaktywnił (robi tak co kilka tygodni), zatem zalecam ostrożność z longami. Aktualnie śledzę jego outflow oraz to gdzie i na jakie giełdy wrzuca pociachaną pulę BTC (bardzo ciekawe wnioski).
Przykładowo na roboczo zrzuciłem jego niektóre outflow do excela i kolorem żółtym zaznaczyłem te pulę BTC, które skorelowane były z nagłym wzrostem shortów na bitfinex (kolumna miesiąc, wiersze dzień). Możecie sami oblukać i porównać z wykresem na TV. Z kolei na zielono wrzuciłem jego outflow przed spadkami styczniowymi i lutowymi i porównajcie sobie to z kursem, zwłaszcza w styczniu

Edit. Mam tam źle podpiętą jedną strzałeczkę (czerwiec na lipiec), ale już nie chce mi się poprawiać

Generalnie im bardziej się temu przyglądam tym coraz śmielej dochodzę do wniosku, że Pablo albo ma bardzo dobre źródła (wręcz wyjatkowe), albo jest największym animatorem rynku BTC, a nie jest to podmiot który ma jakąś dużą pulę BTC. I od razu z góry uprzedzam, że mam świadomość tego, że kiedyś Pablo może zmanipulować takimi jeleniami jak ja, ale na chwile obecną nie ma ich wielu, którzy znają jego adres (śledzę to na bieżąco)

Min. 200 plusów i opiszę więcej. Jak nie to i tak będę czasami informował tutaj o ruchach Pablo tych, którzy będą zainteresowani.
Edit 2. Pablo znowu poruszył się kilka h temu, kolejna pula BTC.
Edit 3.
@prap0n żebranie? Ja mam gdzieś te plusy. Jak uzbiera się 200 to możesz mnie minusować codziennie do woli, aż się zbilansuje na zero. Po prostu chcę mieć pewność czy warto się produkować. A co do trailera to masz przynajmniej wnioski i odpowiedź na to kto stał za shortami na bitfinex - Pablo. Zainteresowanie mogą śledzić twittera Bena L. gdzie informuje o ruchach Pablo.
@adiqq a co ja właśnie zrobiłem? Dałem sygnał o ruchu Pablo, dałem źródło czyli Bena + info o jego tweeterze gdzie informuje o ruchach Pablo + dałem prawdopodobną odpowiedź na to kto m.in stoi za wzrostem shortów. Jeżeli to nie jest dzielenie się wiedzą to odechciało mi się pisać szerzej na ten temat, gdzie sama analiza i napisanie postu zajęłoby kilka h. Ale masz racje, to dziecinne że chce mieć pewność że jest wgl zainteresowanie, dlatego nie było tematu. Sorki za zamieszanie.
Be careful.
KubaKoń
- Weteran
- Reputacja: 3501

Postautor: shinya56 » środa, 28 lipca 2021, 20:29
Czego możemy oczekiwać ? Kontynuacja tego trendu w przedziale 36-41k $ (między przerywaną i ciągła linią). Do 10-14 dni próba wybicia oporu na 41k $.
Jeżeli to się nie uda możliwe, że zejdziemy do wparcia na 28-30 k $. Przy czym cały czas jesteśmy w trendzie horyzontalnym. Cała akcja wyjścia górą z tego miejsca może się przedłużyć nawet do 2-3 miesięcy.

Jeszcze to. Teraz jest czas na Bitcoina. Jak przebije opór na 41k $ reszta projektów powinna nadrabiać zarówno w stosunku do BTC jak i $.

shinya56
- Weteran
- Reputacja: 642
Postautor: masonbtc » środa, 28 lipca 2021, 20:47

king is back
masonbtc
- Weteran
- Reputacja: 2281
Postautor: adiqq » środa, 28 lipca 2021, 20:50
Tylko o to mi chodziło i nic więcej.
Albo piszesz całość bez pytania, albo w ogóle nie zaczynasz tematu.
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !
adiqq
- Początkujący
- Reputacja: 48
Postautor: Hanslik » środa, 28 lipca 2021, 21:35

@shinya56 Jaką Ty obierasz taktykę ?
Hanslik
- Gaduła

Postautor: KubaKoń » środa, 28 lipca 2021, 21:58
Jestem poza rynkiem w stablecoinach i czekam. Jeżeli jesteśmy w trakcie fali B (część rynku widzi to jako RTN) to powinna ona być 3 falowa, więc spokojnie czekam na korektę (od wczoraj za dużo euforii na tweeterze i forach) i spróbuję wejść w longa (z ciasnym SL), ale najpierw musi się zakończyć obecny swing (fala 1 w B o ile to wgl jest B) i pewnie będę wchodził na 0,618 fibo + śledzę cały czas poziom likwidacji longów i ciekawy klaster likwidacji (te wysokie słupki po lewej) znajduje się na 34,5k oraz 33k (chociaż 33k to trochę pesymistycznie, ale może Pablo pomoże jeżeli to nie fałszywy sygnał).

A co do Pablo to będę informował na bieżąco. Według schematu powinien on zacząć sprzedawać najpóźniej pojutrze. Na dniach napiszę też o nim więcej.
Pozdro
KubaKoń
- Orator
- Reputacja: 4807

Postautor: mesrotten » środa, 28 lipca 2021, 22:04

mesrotten
Ozzy
- Początkujący
- Reputacja: 180
sebamistrz
- Orator
- Reputacja: 4807

Postautor: mesrotten » środa, 28 lipca 2021, 23:07
Dokładnie @Ozzy . Dlatego log sugeruje żeby lepiej szybko zamknąć jakąś 1D nad 41/42. Później to już jak widać - 200 k do grudnia a może i lepi. Bo jak nie to 2k

mesrotten
- Początkujący
- Reputacja: 1233
Postautor: Vetzzzzzzzzzzz » czwartek, 29 lipca 2021, 08:23
wg mierzen 1w zasieg moze wyniesc nawet 59-60
jesli w lokalnych ruchach rynek nie zamknier 4h powyzej w/w poziomu po przebiciu wg ma 40,0 powinny sie rozpoczac spadki, ktorych techniczne dno powinno sie uklepac na 36+
Vetzzzzzzzzzzz
- Gaduła

Postautor: KubaKoń » czwartek, 29 lipca 2021, 10:03
Tak swoją drogą Pablo znowu się dziś w nocy poruszył (około 2k BTC) i łącznie na giełdach ma około 10k BTC co jest całkiem sporą ilością patrząc na jego historyczne ruchy. Nie zaczął jeszcze intensywnie sprzedawać (bardzo sporadycznie, ale zdarzało się, że wycofywał BTC i wgl nie zaczął sprzedawać).
Rośnie też ilość longów do likwidacji, więc jeżeli predykcja Vetza co do spadków na poziomy 36k się sprawdzą, to osobiście uważam, że zejdziemy trochę niżej i wieloryby pokuszą się o płynność na poziomie 34-35k o czym pisałem wczoraj.
KubaKoń
-
Strona 3200 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 3198
- 3199
- 3200
- 3201
- 3202