Dobrze, że to wyjaśniliście.Shitcoins Club pisze: ↑ poniedziałek, 19 kwietnia 2021, 20:20Dla użytkowników z Niemiec wyświetlają się niepoprawne prowizje typu 50%
Shitcoins club bitomat [dyskusja]
-
Strona 12 z 35
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- …
- 35
- Następna
- Weteran
- Reputacja: 2238
Postautor: miso20 » poniedziałek, 19 kwietnia 2021, 23:49
miso20
- Wygadany
- Reputacja: 303

Postautor: revo » poniedziałek, 19 kwietnia 2021, 23:56
koniec offtop
revo
- Początkujący
- Reputacja: 9
Postautor: dwóchtaterników » czwartek, 22 kwietnia 2021, 10:51
Mam pytanie, BTC spada, bardzo możliwe, że to początek spadków, więc pomyślałem, żeby wejść grubiej w ten biznes jak już oczywiście konkretna korekta stanie się faktem.
Mamy do wyboru shitcoins club i flying atom. Jak to zrobić i gdzie, żeby jak najmniej stracić na prowizjach i różnych opłatach? Wiem, że jest opcja wpłacić fiaty na inne coiny niż BTC, może to się bardziej opłaca? Jak to jest z weryfikacją?
Rozumie się, że chcę skorzystać z bitomatu, ponieważ wpłata ma być anonimowa.
Podsumowując wpłacając np. dzisiaj 20 tys. zł, w jakiej konfoguracji najwięcej środków przeliczając na PLN znajdzie się na moim adresie krypto?
Pozdrawiam.
dwóchtaterników
- Weteran
- Reputacja: 852
Postautor: pabloj » czwartek, 22 kwietnia 2021, 11:36
pabloj
- Weteran
- Reputacja: 932

Postautor: KryptoBanita » czwartek, 22 kwietnia 2021, 13:12
Łojesuuuu... Idź do sąsiadki, stuknij ją te 3 razy, a jak już się uspokoisz to przemyśl nad flaszką te cyferki:dwóchtaterników pisze: ↑ czwartek, 22 kwietnia 2021, 10:51Mamy do wyboru shitcoins club i flying atom
SC:
BTC 187820.00 PLN 204150.00 PLN
FA:
BTC 194034.55 PLN 212291.85 PLN
Dodano po 2 minutach 23 sekundach:
Było już pytanie, do którego SC się nie odniosło... Czynsz, maszyna, wsio kosztuje i stoi jak ciele

Może to na zasadzie, kto bogatemu zabroni?

KryptoBanita
- Początkujący
Postautor: dwóchtaterników » czwartek, 22 kwietnia 2021, 13:31
Nie wiem czy w te kursy sa wliczone wszystkie opłaty i czy oprócz tego coś jest, czy mogę zostać zweryfikowany w jakiś sposób tracąc anonimowość i czy może lepiej będzie kupić inną walutą, bo jest mniejsza strata na kursach.
Moją sąsiadkę to mogę co najwyżej stuknąć młotkiem, bo nie cierpię suki

dwóchtaterników
- Weteran
- Reputacja: 932

Postautor: KryptoBanita » czwartek, 22 kwietnia 2021, 16:03
Ja bym zaryzykował i kupił cokolwiek co tam się świeci.
Opłaty - zaciśnij zęby i nie myśl o tym, bo więcej stracisz na czekaniu.
Gdybyś nie pytał tylko od razu kupił npp ETH, to już byś się załapał na wystrzał...
P.S.
Kup sąsiadce czekoladę, zrób maślane oczy, strzel ze dwa komplementy - zagraj, co Ci szkodzi

Inwestycja mała, a zyski mogą przejść oczekiwania i nie mowię, że ją od razu masz stukać

KryptoBanita
- Początkujący
- Reputacja: 14
Postautor: cezar78 » piątek, 23 kwietnia 2021, 15:05
KryptoBanita pisze: ↑ czwartek, 22 kwietnia 2021, 16:03Przy 20k nie będziesz miał weryfikacji. Raczej Ci się wyświetli na ekranie, abyś sciągnął ten kask motocyklowy
Od jakiej kwoty wypłaty/wpłaty bitomat prosi o pokazanie twarzy? Wie ktoś coś? Jak wiadomo jest teraz obowiązek noszenia maseczek którego przestrzegać trzeba!
cezar78
- Weteran
Postautor: miso20 » piątek, 23 kwietnia 2021, 16:19
To jest argument nic nie warty, bo np. w bankach proszą cię o zdjęcie na chwilę maseczki w celu identyfikacji.
miso20
- Początkujący
Postautor: cezar78 » piątek, 23 kwietnia 2021, 17:52
a to była ironia oczywiście
cezar78
- Weteran
Postautor: miso20 » piątek, 23 kwietnia 2021, 21:25
To ty nie szydź, bo shitcoinsi sami to przyznali XD.
Wiesz, że niektóre Bitomaty są w KLATKACH? Myślisz, że sam możesz ją otworzyć?

Poczytaj na wykopie na ten temat, bo były przypadki, że tajemniczy obserwator kazał ściągać szalik i okulary słoneczne, żeby twarz było widać. Inaczej Bitomat nie działał i z klatki nie wypuścili ;P.
wg mnie wystarczy 1-2 osoby na tę ilość co mają, więc koszt znikomy.
To jest dopiero kolosalny koszt xd.
Nawet się pofatygowałem odszukać posty. Twój biznesplan sie nie opłaca, a im się opłaca. Ty sprzedajesz drobne w bitomacie, a oni stawiają którąś dziesiątkę maszyn. No popatrz jaki ten świat zabawny ;P.shitcoins.club pisze: ↑ czwartek, 28 maja 2020, 13:54osoba która patrzy się na osoby korzystające z urządzeń w czasie rzeczywistym, kontrolowana jest później z sposobu reagowania i komunikowania klientom na przykład o konieczności zdjęcia okularów przeciwsłonecznych oraz z sposobu w, który rozpoznawała, że te osoby już wcześniej tego dnia korzystały z urządzenia i łączna ich kwota transakcji przekroczyła równowartość 15000 EUR.
miso20
- Początkujący
Postautor: cezar78 » piątek, 23 kwietnia 2021, 21:43
cezar78
- Weteran
Postautor: miso20 » piątek, 23 kwietnia 2021, 21:59
Wiem, brzmi to trochę zagmatwanie i mało precyzyjnie, ale taka jest ta ustawa. Niektóre firmy twierdzą, że to co 24h limit sie odnawia (cinkciarz tak chyba ma), inne co tydzień, inne co miesiąc. Z punktu widzenia ustawy prowadzący biznes powinni "zachowywać się rozsądnie", czyli sami oceniać czy ktoś regularnie osiąga dochody i dlatego handluje co jakiś czas czy tez próbuje obejść limit rozbijając jedną transakcję na kilka transz.
Nie mnie to oceniać - to ty twierdzisz, że na pewno tam nikt nie obserwuje, bo sie to nie opłaca. I jesteś po prostu w błędzie. Poza tym może po prostu wychwytywać tych co chcieliby jeździć po kilku bitomatach naraz.
miso20
- Początkujący
- Reputacja: -71
Postautor: baramundi95 » poniedziałek, 10 maja 2021, 02:15
A te dowody osobiste ze zdjęciem takim na wprost z bliska to co? Baba w wyrabianiu dowodu czy paszportu ściemnia, że to tak Unia kazała i ona sama się dziwi. Te zdjęcia służą do obliczeń cech anatomicznych żeby was jednoznacznie rozpoznać. W Chinach to działa jako Social Credit System.
To jest taki sam system jak do rozpoznawania tablic rejestracyjnych czy dorysowywania śmiesznych uszu i nosa w apkach na telefonie.
Nie bądźcie naiwni. Takie firmy finansowe mają tajne kancelarie do deponowania danych tego typu. Może nie teraz ale za kilka latbędziecie wzywani za stanie przed bitomatem.
Firma czym się bardziej rozrasta, staje się bardziej pazerna i sprzeda swoich klientów za dutki. Dla niej nic się nie liczy tylko własny zysk.
Czas chyba zacząć się rozliczać między sobą, z pominięciem bitomatów i wszelkich ułatwień.
baramundi95
- Początkujący
Postautor: dwóchtaterników » poniedziałek, 10 maja 2021, 10:10
baramundi95 pisze: ↑ poniedziałek, 10 maja 2021, 02:15 Może nie teraz ale za kilka latbędziecie wzywani za stanie przed bitomatem.
przy obecnie obowiązujących przepisach US po 5 latach może mi wymasować dżordżetę
dwóchtaterników
- Weteran
Postautor: miso20 » poniedziałek, 10 maja 2021, 12:25
Czyli się przedawniło, ale potem jeszcze raz się musi przedawnić ;P. Dlatego każdą ustawę trzeba czytać w całości 10 razy.
miso20
- Początkujący
Postautor: baramundi95 » wtorek, 11 maja 2021, 01:59
Takie bitomaty robiące profile biometryczne i dołączające je do rekordu transakcji to porażka na całej linii. Firma liczy na zysk na głupocie i ignorancji własnych klientów.
baramundi95
- Weteran
- Reputacja: 3844
Postautor: BitBoy » wtorek, 11 maja 2021, 17:42
baramundi95 pisze: ↑ wtorek, 11 maja 2021, 01:59akie bitomaty robiące profile biometryczne i dołączające je do rekordu transakcji to porażka na całej linii. Firma liczy na zysk na głupocie i ignorancji własnych klientów.
baramundi95 pisze: ↑ poniedziałek, 10 maja 2021, 02:15Firma czym się bardziej rozrasta, staje się bardziej pazerna i sprzeda swoich klientów za dutki. Dla niej nic się nie liczy tylko własny zysk.
Ta firma zapewne zdaje sobie sprawę że możliwość kupna/sprzedaży bez podawania danych jest obecnie JEDYNYM powodem dla którego większość osób korzysta z ich urządzeń. W momencie gdy sprzedadzą swojego klienta urzędnikom, a ten opisze to w sieci, mogą zwijać interes. Ponieważ wtedy zniknie główny powód dla którego ktoś dawał się im ostrzyć przy sprzedaży na prowizji. Jeśli mam podawać dane to równie dobrze mogę sprzedać na giełdzie z mniejszymi kosztami transakcji.
Jeśli zaś ktoś boi się ujawniać twarz to niech zainwestuje kilkadziesiąt złotych w charakteryzację. W Hollywood nie takie metamorfozy się robi

BitBoy
- Początkujący
Postautor: baramundi95 » wtorek, 11 maja 2021, 22:15
Albo umawiasz się z chińczykiem na wyłączność, kupujesz od niego ileś kontenerów w roku, a on sprzeda każdemu z mojej okolicy, byle osiągnąć doraźny zysk. Poczytaj o tym, o takiej mentalności.
W branży finansowej tym bardziej nie ma skrupułów.
Żerują na głupocie i naiwności klientów i argumenty, że w związku z tym nie sprzedadzą klienta są chybione. Doskonale wiedzą, że za chwilę im ten biznes upadnie i tym bardziej chcą obsłużyć więcej leszczy. Nie liczy się klient tylko ochrona własnego tyłka przed urzędnikami, którzy na nich też czyhają. Klienci bitomatów to są tacy "The walking dead" jak ktoś oglądał

Popatrz na przeciętnego posiadacza krypto.
Bez żadnego rozsądku kopał sam, kupił, zarejestrował się na giełdzie, skorzystał z bitomatu i podał numer żeby mu przyszedł SMS i na końcu dostał biometryczną fotkę.
To jest właśnie model głupca i ignoranta i na nim żerują te fotografujące bitomaty czy te co wysyłają im SMS-y.
Powinni im chociaż dawać informację, że są zobowiązani zapłacić podatek PCC i wpisać w PIT-38 Sekcja E, a i że strzygą ich przed rzezią.
Taka jest moja opinia. Krypto nie mam i nie miałem ale włączyłem się do dyskusji jako świadomy pracownik IT z dosyć dużej firmy. Każdy ma w dowodzie biometryczne zdjęcie i po zdjęciu w bitomacie od razu jego nazwisko wyskoczy na ekranie pracownika skarbówki, w tej samej chwili.
baramundi95
- Początkujący
- Reputacja: 276
Postautor: łabondź2020 » środa, 12 maja 2021, 00:17

łabondź2020
-
Strona 12 z 35
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …