Altcoiny - analiza techniczna krótkoterminowa, najbliższe Pump&Dump, wykresy

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 318
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: mxxm977 » środa, 7 kwietnia 2021, 01:30

Jakie procenty ostatnio u Was wpadły? Bo u mnie z racji, że portfel podzielony na wiele kryptowalut to wartość portfela praktycznie stoi w miejscu...
Niestety, te w które inwestuje najwięcej stoją niczym stablecoiny. Mogę liczyć na jakąś analizę techniczną RVN oraz RSV? Z góry dziękuję

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
0

Postautor: DjVegas98 » środa, 7 kwietnia 2021, 01:31

Nie trzymaj więcej niż 4 alty na raz.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » środa, 7 kwietnia 2021, 01:35

DjVegas98 pisze: środa, 7 kwietnia 2021, 01:31Nie trzymaj więcej niż 4 alty na raz.
No właśnie ile osób tyle opini. Stąd też zadałem to pytanie bo ciekaw byłem reakcji. Ciekaw byłem czy raczej trzymacie dużo kryptowalut z nadzieją, że może chociaż jeden wystrzeli o kilka(set? tysięcy?) procent czy raczej all-in i próbowanie ugrać po 10%.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » środa, 7 kwietnia 2021, 08:12

HIVE ładnie już dokonał korekty, RSI mega schłodzone, krzyczące BUY BUY BUY :D Można co nieco zakupywać, chociażby pod jakieś odbićko, +50% :D STEEM ładnie rośnie dziś, ale to nadal nie są wzrosty jakieś duże zapierające dech w piersiach :D

ZEN/USDT, 4h, cyk +90% :D

### edited: 2021-04-07 08:21 ###
BTG 100$ na Bitfinex i pięknie :D
Ostatnio zmieniony środa, 7 kwietnia 2021, 08:33 przez anagamidev, łącznie zmieniany 1 raz.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 5091
Reputacja postu: 
1

Postautor: benq » środa, 7 kwietnia 2021, 08:32

@mxxm977
Jakie wzrosty uznałbyś za „w pełni satysfakcjonujące”?
20%? 100%? 200%? 500% 1000%? 2000%?
Jeżeli liczysz na 20% i ewakuacja, to można wejść all-in w jedną walutę.
500% - wybierz 5 rzeczy i czekaj dłużej.
Jeśli liczysz na mityczne 2000% - zdecydowanie musisz wybrać ze 20 rzeczy, bo tylko wtedy istnieje cień szansy (niewielki), że trafisz coś, co zaliczy tak kosmiczny wzrost. I wtedy zysk z tej jednej waluty może pokryć cały koszt wejścia w portfel (straty na innych).

Zawsze możesz spróbować obu strategii - podziel kasę na pół - połową spróbuj ugrać te 20% dziennie/tygodniowo, a drugą połową nakupuj shitcoinów za grosze licząc na wielki wybuch. Sam zobaczysz co lepiej działa u Ciebie.
Niestety sama decyzja „to kupiłem na wzrost 20%, a to na wzrost 2000%” nie ma żadnego wpływu na rynek i nie gwarantuje nawet 1% ruchu w wybrany przez Ciebie kierunek. :x

p.s.
Żadna strategia nie daje żadnej pewności. Tylko skończeni kretyni piszą o PEWNYM zysku, 100% ATH i tym podobne rzeczy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
1

Postautor: anagamidev » środa, 7 kwietnia 2021, 08:41

@benq niestety, musisz patrzeć na rynek jak naukowiec, czyli kierować się faktami oraz statystyką, charakterystyka rynku jest taka, że bardzo łatwo jest osiągnąć zysk jak i stratę :D Ale tak jak pisałem wystarczyło przykładowo kupić na przecenkach 90% i więcej za 2k$ przykładowo, na pierwszych +100% sprzedać z zyskiem i mieć 2k$ z powrotem, a później trzymać resztę po wsze czasy i sprzedać gdzież na +1000-10000% :D Na dzień dzisiejszy 95% coin'ów, które skupowałem taką metodą dały zysk większy niż +100% :D A najlepiej uśredniać i akumulować, naprawdę tutaj nie trzeba dużego kapitału tylko konsekwencji :D Ogólnie stwierdzam, że nie warto Cię słuchać jeśli chodzi o trading, chcesz wyeliminować ryzyko, a to właśnie ryzyko jest premiowane i daje zyski duże i po prostu to ryzyko sprawia, że ktoś osiąga ponadprzeciętne poziomy :D Fajnie, że ostrzegasz, ale z drugiej strony takie argumenty dość oczywiste, raczej dla przedszkolaków-handlarzy :D Tak filozoficznie rozważając, to tak naprawdę nie ma czegoś pewnego na tym świecie, w zasadzie używanie słowa pewny, na pewno nie ma większego sensu, bo wszystko na tym świecie jest niepewne i zmienne :D Ale każdy zdroworozsądkowy człowiek wie, że to jedynie oznacza z dużą dozą prawdopodobieństwa i tyle :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamC » środa, 7 kwietnia 2021, 08:53

Orientuje się ktoś, skąd te monstrualne spadki na POLY i MFT?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 5091
Reputacja postu: 
1

Postautor: benq » środa, 7 kwietnia 2021, 09:08

@anagamidev
Piszesz o traktowaniu rynku jak naukowiec, a nie trzymasz się naukowej terminologii.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Words_o ... robability
U Ciebie wszystko jest bardziej niż CERTAIN, co wskazuje na prawdopodobieństwo >99%, a tak nie jest.

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » środa, 7 kwietnia 2021, 10:21

Grube przeceny na altach, wieksza panika jak podczas korekty BTC a to tylko spadek 0,5%.

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
1

Postautor: bazukajo » środa, 7 kwietnia 2021, 10:35

RevWolt pisze: środa, 7 kwietnia 2021, 10:21Grube przeceny na altach, wieksza panika jak podczas korekty BTC a to tylko spadek 0,5%.

to tylko pokazuje jak rynek jest przegrzany, kupilem XRP5xShort najwyzej dostane po lapach :D

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: a_light » środa, 7 kwietnia 2021, 11:23

RevWolt pisze: środa, 7 kwietnia 2021, 10:21 Grube przeceny na altach, wieksza panika jak podczas korekty BTC a to tylko spadek 0,5%.
A z ciekawości jak stoisz z audio? sprzedałeś w odpowiednim momencie? Ja się niestety zapakowałem w tvk i chr

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
1

Postautor: BitJanusz » środa, 7 kwietnia 2021, 11:25

@DjVegas98 wygląda na to, że Tether już przestał pompować BTT WIN DENT NPXS FIL etc. możliwe, że wzrosty na "starych" coinach wczoraj były związane z kupowaniem właśnie starych coinów przez Tether, w końcu chcą wykazać 100% pokrycia za miesiąc to nie mogą iść w rzeczy o dużej zmienności :mrgreen: :mrgreen:

w sumie BTG i BCD idealnie się do tego nadają, jak również starocie typu QTUM czy XLM :mrgreen: no i LTC.

Ach, ta moja teoria spiskowa dziejów.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamC » środa, 7 kwietnia 2021, 11:29

Alty były nabite jak autobus do Lichenia. Jeśli hossa ma trwać, to korekta w tym momencie bardzo się przyda. AST, MFT, POLY i inne w grubej przecenie. Chyba, że to koniec bańki i lecimy w dół, ale dynamika wzrostów była nieproporcjonalna do aktualnych spadków. Plus jest taki, że w końcu dzieje się coś ciekawego.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
1

Postautor: Felix.Coinrad » środa, 7 kwietnia 2021, 11:45

Spadek o 5% i już ludzie piszą że koniec hossy i bańka pękła... :lol:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: BitJanusz » środa, 7 kwietnia 2021, 12:16

@Felix.Coinrad a jak trafią bo to akurat koniec bańki na altach, to będziesz pisał że wizjonerzy? ;)

moim zdaniem prędzej czy później będzie korekta i to gruba:

ja tam robię to co zawsze, czekam na "bitcoin season" i zaczynam się ładować :mrgreen:

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » środa, 7 kwietnia 2021, 12:26

benq pisze: środa, 7 kwietnia 2021, 08:32Jakie wzrosty uznałbyś za „w pełni satysfakcjonujące”?
20%? 100%? 200%? 500% 1000%? 2000%?
Dla mnie w pełni satysfakcjonujące byłoby zrobienie po prostu większej kwoty na altach w danym okresie niż zrobił BTC.
Więc przykładowo, jeżeli w miesiąc BTC zrobi +20%, a ja na altach +15% (w parze USDT) to uznałbym to za złą decyzję, bo narażałem się na dodatkowe ryzyko, a zysk jest mniejszy niż przy inwestycji obarczonej znacznie mniejszym ryzykiem.

Jeżeli chodzi o procenty z jednej transakcji- to cały czas mam w głowie @BitJanusz , który mówi o kilkukrotnym 10% zarobku. Robiąc 20% to już po 4 transakcjach mamy 100% inwestycji- i to jest mój cel na sam początek. Zrobić +100%. W jakim okresie? Wiadomo, że chciałbym jak najszybciej, jednak realnie patrząc- 2 tygodnie?

Aktualnie mam 1/3 portfela rozdzielonego na 10 krypto, które na zmianę rosną i spadają, natomiast moje główne typy (RVN i RSR) robią za stablecoiny. Trzeba coś tu zmienić. Chyba faktycznie tak jak @benq podzielę sobie portfel na pół i będę wchodził częściej all-in z wysokim SL i z nadzieją nawet na te 10%-15%.

Co sądzicie o aktualnej sytuacji? Co typujecie, że wystrzeli na dniach chociażby na te 20%?

Dodano po 31 sekundach:
BitJanusz pisze: środa, 7 kwietnia 2021, 12:16ja tam robię to co zawsze, czekam na "bitcoin season" i zaczynam się ładować
Zaczynasz się ładować w co? BTC na wzrost czy alty tak jakby na "przekór" trendowi?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » środa, 7 kwietnia 2021, 12:37

mxxm977 pisze: środa, 7 kwietnia 2021, 12:26 alty tak jakby na "przekór" trendowi?
na przekór nie, czekam na sygnały odwrócenia trendu, ale przy "bitcoin season" masz szansę wtedy załadować się na epicki rajd w górę. I to na samym dnie prawie.

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » środa, 7 kwietnia 2021, 12:45

wielki szok nadchodzi

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » środa, 7 kwietnia 2021, 13:06

Audio całe już kilka dni temu sprzedałem, alty znacznie lepiej rosły jak altsezon byl na 60-80. Poprostu każdy glupieja bo myślą że to już koniec i sprzedają shity a kupują starocie i to co zapomniane a powodem jest obecny trend BTC. Jak widać trend boczny dla altow jest zabójczy, BTC musi gwałtownie rosnąć i spadać by alty rosły. Patrząc wstecz zaraz zaliczy dołek i poleci mocna strzała w górę.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
0

Postautor: DjVegas98 » środa, 7 kwietnia 2021, 13:06

@BitJanusz Dzisiejsza sytuacja idealnie pokazuje jaki ten rynek jest błyskawiczny i zdradliwy.
Takie APPC i rzesza innych shitów jak przebiją swoje pierwsze HL na 4h, to taki scenariusze nie byłyby niczym nowym.

Obrazek

Dlatego wychodzę z założenia, że jak już jest ten altseason, uda ci się wyciągnąć te 300-400%, to lepiej spierdolić do Bita lub ETH, niż liczyć na cuda na kiju.
Ostatnio zmieniony środa, 7 kwietnia 2021, 13:13 przez DjVegas98, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Pozostałe”