Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 41
Reputacja postu: 
5
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: virtualdeamon » niedziela, 4 kwietnia 2021, 20:40

AdamC pisze: niedziela, 4 kwietnia 2021, 20:00
DjVegas98 pisze: niedziela, 4 kwietnia 2021, 19:48Nuda w wątku, 5 postów dziennie, 3 osoby online.

Święta są, Panie :D Ale fakt, odkąd się interesuję, nie pamiętam aż takiej nudy na forum i na rynku.
W grudniu 2017 też były święta a ludzie tu postów walili jak dzicy. BTC 3x droższy niż w 17/18 a zainteresowanie x3 mniejsze.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 837
Reputacja postu: 
1

Postautor: xtraderx » niedziela, 4 kwietnia 2021, 21:11

Ja zaczalem dzisiaj odsniezac konta na kucoinach/bittrexach itd. i musze przyznac, ze sie mocno zdziwilem, polecam poszukac swoich starych kont jak ktos takie ma :)

Jezeli chodzi o BTC:

59k to Weekly opor, dla kolejnych wzrostow przydaloby sie zamknac dzisiejszy dzien powyzej.
3D MACD - niedziewdzio
1D MACD - nie moze sie zdecydowac.
Wzrost od 51k pasowalby tez pod fale B.

A no i jeszcze to:

Alty wygladaja duzo lepiej - EOS
Spoiler:

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: bezk » niedziela, 4 kwietnia 2021, 23:33

Szykuje nam się tydzień wzrostów. Odkupujemy taniej to co sprzedaliśmy przed świętami, a przed weekendem znowu wychodzimy na stable, żeby później odkupić więcej monety $$$.

Gaduła
Reputacja: 106
Reputacja postu: 
1

Postautor: wdaddy » niedziela, 4 kwietnia 2021, 23:41

bezk pisze: niedziela, 4 kwietnia 2021, 23:33Szykuje nam się tydzień wzrostów. Odkupujemy taniej to co sprzedaliśmy przed świętami, a przed weekendem znowu wychodzimy na stable, żeby później odkupić więcej monety $$$.
uhm... a coś na poparcie tych przewidywań? Masz szklaną kulę, czy jakieś analizy, czy po prostu wróżysz?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 5 kwietnia 2021, 01:14

Wygląda na udany retest EMA21:
Obrazek
Dołożyłem do longa.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 919
Reputacja postu: 
2

Postautor: zeroBTC » poniedziałek, 5 kwietnia 2021, 10:47

powoli , ale dość wyrażenie kurs zmierza w kierunku ważnej LT ( po szczytach )
co pokrywa się także ze zniesieniem 0.5 fibo lokalnego ruchu ,
i raczej dopiero tam widział bym większe odbicie na północ 8-)

stamp 4h
Obrazek

tymczasem , życzę wszystkim KUBŁA ZIMNEJ WODY :mrgreen: ale tyle tego mokrego - świątecznego :lol:

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 2566
Reputacja postu: 
16

Postautor: KubaKoń » poniedziałek, 5 kwietnia 2021, 11:15

Bitmar pisze: niedziela, 4 kwietnia 2021, 11:38Wskaźniki się chłodzą, alty sobie szaleją. Obstawiam solidny wystrzał w górę w ciągu kilku dni do max 2 tygodni.
Ja podobnie. I czym więcej sobie śledzę różne wskaźniki blockchain, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że jest spora szansa na podobne wzrosty jak przy poziomach 20k. Mam na myśli atak na 90-100k na przestrzeni 1-2msc, ale może zbyt optymistycznie podchodzę do tematu.

Co do chłodzących się wskaźników to przypomniałeś mi o takim fajnym wskaźniku jak "temperatura ceny". Nie będę wchodził w specyfikę, ale aktualnie wygląda on bardzo fajnie i jest ładnie schłodzony co zapowiada strzał UP.

Obrazek

Górnicy cały czas w chandrze wiosennej. Zero aktywności (wpływów na giełdy) i porównując to do poprzednich takich okresów wnioski można wysnuć samemu:

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
2

Postautor: DjVegas98 » poniedziałek, 5 kwietnia 2021, 16:00

SPX przepiękne otwarcie.
ATH na BTC może być w tym tygodniu przy takiej euforii na indeksach. ;)
Kluczowy wydaje się tu być opór na 60100$.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » poniedziałek, 5 kwietnia 2021, 16:30

Na tym spx to ładnie szaleją. Korekta do poprzedniego ath już tam pewnie wisi w powietrzu. Ciekawe kiedy BTC w końcu ruszy po swoje :)

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
1

Postautor: bitup » poniedziałek, 5 kwietnia 2021, 17:17

DjVegas98 pisze: poniedziałek, 5 kwietnia 2021, 16:00SPX przepiękne otwarcie.
ATH na BTC może być w tym tygodniu przy takiej euforii na indeksach.

Faktycznie zbiór największych spółek w USA z produktami i milionami użytkowników ma w miarę dobrę wyniki i nastroje , a trupy jeszcze siedzą w szafie przykryte czekami od Bidena .
Ale tak zaintrygowało mnie porównywanie indexu Sp500 i btc :arrow: co ma jedno z drugim wspólnego , po za tym że w obu pakiet większościowy mają banki i fundusze inwestycyjne :?:
Pleasek89 pisze: poniedziałek, 5 kwietnia 2021, 01:14Dołożyłem do longa.

Na moje oko kolejna fala dystrubucji za dolary po dodruku przez święta :arrow: wiadomo ludzie zawsze do banków wpłacają w święta żeby dokupić bitcoina i czeki od Bidena doleciały .. kolejnych setek milionów tethera
Spoiler:
Obrazek
i właściwie to tematy wyczerpuje . Ci uwięzieni na błędnych longach jak @Pleasek89 wczoraj na 58 nie wyjdą a nawet pewnie dołożą , inni znudzeni kupią i dołożą longusa i w nocy przyjdzie zajączek z prezentem 55k na dobry początek
Ostatni moment na rozsądnie zalewarowane szorciki :idea:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
1

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 5 kwietnia 2021, 17:47

bitup pisze: poniedziałek, 5 kwietnia 2021, 17:17Ci uwięzieni na błędnych longach jak Pleasek89 wczoraj na 58 nie wyjdą a nawet pewnie dołożą

Tylko pierwszy long otwierany przy 54k :D

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
9

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 5 kwietnia 2021, 20:04

mesrotten pisze: wtorek, 30 marca 2021, 20:50
Dość płytka konsola (57.5-59) imo faworyzuje wyjście górą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
2

Postautor: FPGA » wtorek, 6 kwietnia 2021, 00:18

Od kilku dni bujamy się między SZ a RZ. Byki podskubują RZ (~59.5-60k), szkoda, że dziś nie udało się tam dobić, może Azja dopomoże. Dość szeroka konsolidacja na 1h jeszcze może trochę potrwać przed wybiciem Obrazek

Początkujący
Reputacja: 172
Reputacja postu: 
6

Postautor: spidersEverywhere » wtorek, 6 kwietnia 2021, 13:15

biorąc pod uwagę, że jeśli nic się nie zmieni w najbliższym czasie to jeden ze wskaźników (pi cycle top indicator) przetnie się za ok 3 dni. Ruch do góry mógłby nawet to przyśpieszyć. Obstawiam, że niebawem spadniemy dosyć mocno by się 'schłodzić' i mieć siły by jeszcze w tym roku wbić nowe ATH. To są moje przemyślenia, dziś dodatkowo znalazłem taki art, który, może życzeniowo ale zakłada podobny scenariusz (https://www.fxstreet.com/cryptocurrenci ... 2104061054). Spadek do tych około 45k ładnie by wszystko schłodził a nadal trzymał się w wyznaczonym kanale.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 919
Reputacja postu: 
2

Postautor: zeroBTC » wtorek, 6 kwietnia 2021, 13:48

spidersEverywhere pisze: wtorek, 6 kwietnia 2021, 13:15Spadek do tych około 45k ładnie by wszystko schłodził a nadal trzymał się w wyznaczonym kanale.
weź Pan nie żartuj :mrgreen: to raczej pobożne życzenie "nie załadowanych" 8-)
do póki jesteśmy ponad LT po poprzednich szczytach co równa się ze zniesieniem 0,5 fibo czyli około 56k i do póty ona nie padnie to jest zupełnie bezpiecznie i kierunek tylko UP ,
choć myślę , że przed wybiciem , nawet jej nie dotkniemy , a jeśli zejdziemy niżej to tylko by dotknąć obecnej wzrostowej lokalnej LT która równa się z fibo 0,382 czyli około 57.4k

bajo !! ALLELUJA i na PÓŁNOC !!

stamp 4h
Obrazek

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: bitup » wtorek, 6 kwietnia 2021, 14:03

spidersEverywhere pisze: wtorek, 6 kwietnia 2021, 13:15biorąc pod uwagę, że jeśli nic się nie zmieni w najbliższym czasie to jeden ze wskaźników (pi cycle top indicator) przetnie się za ok 3 dni. Ruch do góry mógłby nawet to przyśpieszyć. Obstawiam, że niebawem spadniemy dosyć mocno by się 'schłodzić' i mieć siły by jeszcze w tym roku wbić nowe ATH

To bardzo rozsądne myślenie i nawet poziomy po przerwaniu obecnego wentyla na 50966 widziałbym na poziomach 47087 :arrow: 43721 :arrow: 38714 :arrow: 32326 i chętnie poświęcił bym na taki reset 50% obecnej ceny mojego BSV , potrzebne to jest jak powietrze . To jest sztucznie trzymane wszystko i nowych ludzi na tak irracjonalnych cenach się nikt nie powinien spodziewać na żadnej kryptowalucie . Realizować zyski i odrobinę przypomnieć całemu rynkowi i zespołym tych kryptowalut że spekulacja to jedno :arrow: ale rozliczyć każdy z pracy i funkcjonalności i co konkretnie osiągnięto od poprzedniej bańki :?: bo w większości widzę to tak ,że mniej nic zero się w większości projektów podziało :shock:
Wygląda jak okres 2018 alty ostatnie akt i droga w stronę rzeczywistości :evil:
...a rzeczywistość jest jaka :?: 95% rynku jest jajkiem wydmuszką tak tematycznie pod święta :?

Początkujący
Reputacja: 172
Reputacja postu: 
2

Postautor: spidersEverywhere » wtorek, 6 kwietnia 2021, 14:19

zeroBTC pisze: wtorek, 6 kwietnia 2021, 13:48to raczej pobożne życzenie "nie załadowanych"
no ja jestem załadowany ;) ale chciałbym pomnożyć ewentualnie ułamki btc niż patrzeć jak lecą mi zyski w dół. Dodatkowo wg moich kresek gdyby spadło do tych 54-55k w ciągu tych kilku dni to by mógł się zrealizować RGR z targetem właśnie gdzieś poniżej 47k.. Jestem amatorem więc to są tylko moje spekulacje próbujące pogodzić cele z jednoczesnym respektowaniem wskaźników.

edit:
ewentualnie zrealizuje się orgr, walnie na dniach to 70k (do tego 9-10 kwietnia) i pęknięcie po którym spodziewalibyśmy się jeszcze jednej bańki w drugiej połowie roku.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
1

Postautor: DjVegas98 » wtorek, 6 kwietnia 2021, 16:14

SPX szaleje, Bitcoin kuleje. :mrgreen:
Hmm, może to ostatnie czyszczenie longów przed dalszą jazdą up?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
6

Postautor: shinya56 » wtorek, 6 kwietnia 2021, 16:27

DjVegas98 pisze: wtorek, 6 kwietnia 2021, 16:14Hmm, może to ostatnie czyszczenie longów przed dalszą jazdą up?

Albo odwrócenie trendu. Mamy niższy szczyt od poprzedniego.

Obrazek

Jak się kończy trend na Bitcoinie to przeważnie alty szaleją na końcu. Czyli to co teraz się dzieje.
Bitcoin wszedłby w trend spadkowy / horyzontalny na 5-6 miesięcy (odreagowanie) i pod koniec roku konkretna hossa.

Na obecną chwile stawiam up, ale z tyłu głowy mam ten scenariusz.
Ostatnio zmieniony wtorek, 6 kwietnia 2021, 16:36 przez shinya56, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » wtorek, 6 kwietnia 2021, 16:31

shinya56 pisze: wtorek, 6 kwietnia 2021, 16:27Jak się kończy trend na Bitcoinie to przeważnie alty szaleją na końcu. Czyli to co teraz się dzieje.

Dokładnie i BTC zrobił swoją robotę w czasie kryzysu , Well done 8-)
W kwestiach korekt i szalonej narracji co teraz będzie :roll: :shock: to nie wydarzyło się nic od miesięcy i chyba warto przypominać gdzie ten kurs zawędrował na wyższych interwałach , bo czasami czytając mam wrażenie że się większość pozacinała na 15m albo 1h
Obrazek
Mamy miejscaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . Taka ryba ;)

Wróć do „Przedszkole”