Altcoiny - analiza techniczna krótkoterminowa, najbliższe Pump&Dump, wykresy

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: RevWolt » piątek, 2 kwietnia 2021, 15:52

I kolejny raz audio idzie do góry ale jest zgaszone przez bitka... W weekend powinny być jakieś zyski.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: luckylukii2x » piątek, 2 kwietnia 2021, 16:12

STMX idzie w górę :))

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 360
Reputacja postu: 
0

Postautor: tonyxxl » piątek, 2 kwietnia 2021, 16:51

ATH na ETH 8-)

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rysa » piątek, 2 kwietnia 2021, 17:12

no to trzymamy kciuki za x3 dla main coinów i później druga fala altow ;). Teraz to już chyba warto trzymać wszystko w opór bo wchodzących w rynek będzie tylko przybywać. Myślę, że na jebnięcie bańki nie mamy co liczyć , nawet jak najgorszy scenariusz na BTC wjedzie, czyli wje**nie go w jakieś regulacje to będzie tylko sprzyjać rynkowi i zachęcać do wejścia.

Początkujący
Reputacja: 21
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mizaru » piątek, 2 kwietnia 2021, 17:22

Rysa pisze: piątek, 2 kwietnia 2021, 17:12wchodzących w rynek będzie tylko przybywać

Nie jestem o tym przekonany. Jasio z ulicy jak uslyszy, że ma dać 8 tysiaków za ETH, a 220 tysiaków za BTC to się chyba zastanowi. No bo jaką ma gwarancję, że jutro ten ciąg cyferek nie będzie wart 100 zł, albo i mniej? Wiadomo, że gdyby rosło codziennie po np 10% przez x dni, to Jasio by wszedł. Ale myślę, że ostrożnie. Ale wydaje mi się, że dla zwykłego Jasia cena aktualnie jest zaporowa. I NIKT mu nie da gwarancji, że szybko pozbędzie się swoich oszczędności.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: tonyxxl » piątek, 2 kwietnia 2021, 17:31

nie znacie dnia ani godziny...
Jutro, za miesiąc, na jesień... nikt nie wie, trzeba rzeźbic z tego co daje rynek teraz.

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
5

Postautor: Rysa » piątek, 2 kwietnia 2021, 18:24

Myślę, że ludzie pamiętają że można mieć miliony i nic za nie nie kupić i adekwatnie można mieć jedną milionową waluty i może być warta fortunę. Coś jest warte określoną sumę tylko dlatego, że ludzie nadają mu taką wartość i tak jest z krypto. Uważam, że sama filozofia kryptowalut wygra nad gotówką i nie, że jestem naganiaczem bo siedzę w tym od niedawna, ale jest mnóstwo przesłanek za tym - najważniejsza to że drożeją dobra ekskluzywne: dzieła sztuki, numizmaty, wysokiej klasy samochody. Mimo covidu numizmaty podrożały o 20% w skali roku. To samo z mieszkaniami, 9% względem poprzedniego roku. Ludzie widzą, że złotówka euro dolar to nie jest rozwiązanie i będą trzymać hajs w czym się da byle nie bankach żeby nie być okradanym w skali roku o inflację. A najciekawszy motyw jaki może nas spotkać to likwidacja gotówki.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » piątek, 2 kwietnia 2021, 19:49

Ja w krypto jestem chyba dość nowy bo z powodzeniem inwestuje dopiero od Stycznia i robienie takich pieniędzy jak teraz jest dla mnie abstrakcją, stąd cała giełdę oraz kupywanie i sprzedawanie uważam za dobrą zabawę. Sezon na krypto tak naprawdę chyba dopiero co zaczyna właśnie ruszać bo przez te kilka lat było wspieranie wielu projektów. Jedyną walutą która ma teraz sens i jest stabilna to stable, oraz pierwszą która będzie wykorzystywana jako waluta będzie bitcoin. Tesla, Microsoft, Paypal itp,, im więcej firm będzie w to wchodzić tym mniejsza szansa że bańka pęknie i dopiero teraz zacznie się pompowanie krypto to jakiegoś poziomu. Twierdze że to waluty przyszłości które kiedyś będą mega stabilne jak dolar a teraz kupując je wspieramy te projekty. Dlatego przyszłość za 10,20,50 lat może wyglądać tak, Cardano 80k USD, DOT 122K USD, BTC 900K USD, XRP 900USD, XLM 80 USD, waluta ??? 500K USD, ETH 1 dolar, LTC 0,02 dolary, i tak dalej różne różniaste ceny. Jak kiedyś była taka historia w USA gdzie ktoś nakłaniał ludzi na zakup akcji cocacoli i wciskał im kit że będą bardzo bogaci, no i po kilkudziesięciu latach ci ludzie są obrzydliwie bogaci przez to że w tamtym latach gdy cocacola raczkowała wpierali te firmę tak jak my wspieramy ten rynek. Dlatego skupywać jak najwięcej altów i ładować do portfela symboliczne ilości i kisić przez 10-20 lat :) a potem kupić sobie wyspę i zrobić emeryturę do końca życia na niej.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
5

Postautor: Rumcajs » piątek, 2 kwietnia 2021, 21:30

@RevWolt

Aty trzymane na portfelach kilka lat beda mialy po drodze mainety, swapy , migracje na inne chainy.
To niebezpieczne miec takie podejscie i pisać tak bo wiele osob nowych może pomyślec że tak się robi a potem po paru latach odkryją że mają nic nie warty dust bo był jakiś swap a okienko na jego zrobienie np maksymalnie 1 rok. Więc trzeba to dopowiadać w ramach uświadamiania. Sam straciłem wiele koinów których nie pilnowałem raptem 0,5-1 rok bo miałem przerwe od krypto.
No chyba że chodzi o generalną zasadę kupienia na kilka lat i nie tradowania, ale z doglądaniem co sie dzieje, chociaż wtedy pokusa sprzedaży może być bardzo duza jak ktoś zobaczy że o już +100% jest.

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: RevWolt » piątek, 2 kwietnia 2021, 22:05

Ja zdaję sobie sprawę że masa tych coinów zniknie, wiele lat temu ludzie którzy mieli po kilkaset btc sprzedawało tylko jak urosło troszkę a dzisiaj plują sobie brodę. Co najwyżej mogę stracić tylko część zysku, sraty/zyski z giełdy są cały czas. Oczywiście można raz na miesiąc sprawdzić jak mają się projekty które są na portfelu ale tak to człowiek by zgłupiał sprawdzając co 20 minut kurs..., rośnie to niech rośnie spadnie to spadnie. Oczywiście nie inwestować całego hajsu w trzymanie tego latami, mam już ledgera i na nim będę trzymać 20% kapitału a reszta będzie obracać się na giełdzie. Z tych 20% większość będą waluty z topki jak np. ADA, LUNA,DOT,LINK,XLM i a reszta to jakieś wynalazki o których dopiero sobie przypomnę jak zrobią 2000%+. ETH/BTC jeszcze nie jest dla mnie, btc będę skupywać jak będzie dołek (o ile taki będzie).

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
5

Postautor: tonyxxl » sobota, 3 kwietnia 2021, 01:13

RevWolt pisze: piątek, 2 kwietnia 2021, 22:05btc będę skupywać jak będzie dołek (o ile taki będzie).
Nie będzie dołka, teraz będzie szło tylko do góry :lol:
Przypomina się jesień 2017r...podobne nastroje i narzekanie że już poniżej 10k $ za BTC to już się nigdy nie kupi i szkoda wielka z tego powodu.
A rok temu było po 3,5k $ i pies z kulawą noga nie tykał BTC, czekali na 1k $.
Teraz jest koło 60k i znowu FOMO i żal, że nie kupiłem jak było poniżej 20k $.
A ja myślę, że spokojnie, to jebnie, kwestie nie "czy" tylko "kiedy".
Cykl musi się powtarzać. I wtedy się kupuje. Jak nikt nie będzie chciał słuchać o BTC.
Jak przejdziemy z tą bańką przez wakacje to będą zdziwiony. Ale max do końca roku wrócimy do bessy. MOgę się mylić ale tak myślę. Prędzej czy później zobaczymy jak rynek krwawi. I to nie będzie korekta na tydzień. Wtedy odczekać jak lud straci całą nadzieję i kupować na long term, nie dzisiaj.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 318
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » sobota, 3 kwietnia 2021, 08:31

@tonyxxl wiem że robi się trochę offtop, ale w takim razie uważasz że wejście teraz w BTC na long term (3 miesiace ?) jest złym pomysłem? Nawet jeżeli chcemy wyjść z kilkunastoma- kilkudziesięcioma procentami do przodu? Że lada moment poleje się krew czy jest jeszcze trochę miejsca na wzrosty?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » sobota, 3 kwietnia 2021, 09:23

I jak myślicie czy wystrzeli audio teraz czy znowu zapadnię się pod ziemię? https://www.tradingview.com/x/p2AfK7DN/
https://www.tradingview.com/x/kz9mW1aj/ ten to jest dziwny zawodnik, ale jak wystrzeli to będzie to min 80%.
W te dwie waluty jestem załadowany tak 60% kapitału
https://www.tradingview.com/x/4yd6UGUD/ CHZ pierwsze przebicie i brak reakcji, zobaczymy na drugie przebicie.
CHR, nieidziela/poniedziałek będzie tym dniem?
OGN może warto skupywać teraz bo jest okazja moim zdaniem.

Początkujący
Reputacja: 438
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ishias » sobota, 3 kwietnia 2021, 10:27

Bry. Ktoś słyszał o POLKASWAP? Przypadkowo znalazłem to https://polkaswap.io/ myślę że to będzie ogromny hit i fomo imo :D, ale jak na razie tokeny PSWAP można farmić jedynie za pomocą SORA farm. Trzeba poczekać trochę na tokeny PSWAP, bo nigdzie nie znalazłem czy bedzie jakaś dystrybucja czy airdropy czy cuś innego. Chyba że ktoś z Was ma jakies info

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » sobota, 3 kwietnia 2021, 15:13

Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Gaduła
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: karolnomad » sobota, 3 kwietnia 2021, 15:33

Co to się z WINem odpierdzieliło :shock: :shock: :D :D

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » sobota, 3 kwietnia 2021, 15:44

Gdybym miał oceniać altsezon to raczej szczyt byl znacznie dawniej bo alty dawały lepsze zyski jak teraz. Teraz nawet to co nam kupione w korekcie nic nie idzie do góry nawet jak technicznie przebija jakieś linię.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1748
Reputacja postu: 
1

Postautor: rubel » sobota, 3 kwietnia 2021, 15:47

@karolnomad Wszystkie justin sunowe projekty niezle szaleją. Tron też dziś ładnie zapernicza. @RevWolt Raczej mamy kulminacje altsezonu. Tydzien, dwa i będzie po wszystkim, alty polecą na ryj a btc wróci do formy. Trzeba było wybrać projekty które jeszcze nie zaliczyły wystrzału. ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
1

Postautor: BitJanusz » sobota, 3 kwietnia 2021, 16:03

karolnomad pisze: sobota, 3 kwietnia 2021, 15:33Co to się z WINem odpierdzieliło :shock: :shock: :D
To samo co z HOT. Tether pompuję bańkę za muszelki i opyla za ETH. :mrgreen:

Dodano po 11 minutach 15 sekundach:
w każdym razie moim zdaniem jesteśmy w końcówce alt season. Może potrwa tydzień, może dwa, może trzy, ale raczej szukałbym już dobrych wyjsć dla tych, którzy jeszcze trzymają pod longterm swingi.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » sobota, 3 kwietnia 2021, 16:24

Większość altów lepiej sobie radziła jak bitcoin lepiej rósł (teraz muli) więc pomimo tego że bitcoin może w następnych dniach wystrzelić do poziomu powiedzmy 75k i ten wskaźnik altsezon spadnie to i tak alty mogą sobie lepiej radzić niż teraz. Koniec altsezonu widzę tak, bitcoin robi nowe ath 70-80k za nim alty robią znowu grube %% ale i tak więcej kapitału zostaje wpompowane w bitka.

Wróć do „Pozostałe”