Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 2979 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 2977
- 2978
- 2979
- 2980
- 2981
- …
- 4707
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 18
Postautor: dojade » wtorek, 30 marca 2021, 01:59
Czy jak obecnie cena to jakieś 1.2$ ty czy myślicie, że jest szansa na to, że może jeszcze spaść mocno? Ponoć zawsze wszystko jest zależne od Bitocoina. To znaczy, że jak on spadnie mocno to inne waluty też muszą proporcjonlanie?
Jestem świeżak i zacząłem się trochę interesować krypto ostatnio. Póki co mało się znam, coraz więcej czytam, czasami o coś zapytam. Zakupiłem trochę ADA i Polki jakiś czas temu. Zastanawiam się czy nie dokupić ADA. Nie zamierzam tradować. To raczej wieloletnia inwestycja.
dojade
- Początkujący
- Reputacja: 39
Postautor: JARAZZ » wtorek, 30 marca 2021, 07:25

JARAZZ
- Początkujący
- Reputacja: 28

Postautor: AdamC » wtorek, 30 marca 2021, 08:39
Jak każda bańka, a zwłaszcza bańka w obliczu kryzysu, gdzie fundamenty danego aktywa schodzą na drugi plan, a liczy się tylko spekulacja i jak najszybszy zysk. Na rynku krypto dobitnie to widać, bo ilu z nas jest tu dla technologii? Jak bańka pęknie (to dywagacja, bo nikt nie wie, co się wydarzy i na jakim etapie jesteśmy), to płakać będą osoby, które nie zarobiły, a nie te, które wierzą w krypto i adopcję na masową skalę. Blockchain może być "game changerem" w wielu dziedzinach życia i gospodarki, dlatego szkoda, że łączy się go tylko z kryptowalutami.
Co do samej sytuacji na rynku, nie znam się na AT, ale patrząc na nastroje na rynku i duże newsy o nowym kapitale, wydaje mi się, że największe wzrosty dopiero przed nami. Nie wiem, czy ktoś spodziewał się tak solidnej hossy biorąc pod uwagę globalny kryzys, na skraju którego się znaleźliśmy, dlatego ciężko też określić, gdzie jest sufit. Oczywiście na dwoje babka wróżyła, a myślenie życzeniowe nie powinno mieć miejsca jeśli chodzi o prawdziwe pieniądze. Najważniejsza zawsze i tak jest chłodna głowa i mądre zarządzanie kapitałem.
AdamC
- Weteran
- Reputacja: 6831

Postautor: BitJanusz » wtorek, 30 marca 2021, 08:48

teraz tylko potwierdzenie wyjścia górą i robimy ATH

LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM
BitJanusz
- Początkujący
- Reputacja: 18
Postautor: dojade » wtorek, 30 marca 2021, 09:02
Ciekawe jest to co piszesz. Jeżeli świat zmierza w kierunku coraz większej cyfryzacji, bańka, czy jej brak, nie ma tutaj nic do rzeczy moim zdaniem.
Nawet jeżeli niedawny skok w górę większości kryptowalut nie do końca był czymkolwiek popdarty, to zainteresowanie tą metodą płatności/ wymiany na pewno będzie z biegiem lat rosło. Będzie popyt, znajdzie się i podaż a i cena będzie dzięki temu odpowiednio rosła. Wszystko będzie wtedy zależeć od jakości i możliwości danej kryptowaluty. W związku z tym, nie widzę możliwości, aby dobre projekty w czasach których żyjemy i do których zmierzamy, o ile będą odpowiednio kontynuowane, nie miały wzrostu na giełdzie.
Kiedy mówię o wieloletniej inwestycji, nie zakładam że zarobię 1000x. Nawet nie myślę o 100x. 10x na przestrzeni 5 lat byłoby bardzo zadowalające.
Zawsze się uśmiecham jak widzę te wszystkie rysunki. Nie zrozumcie mnie źle. Wierzę, że w jakimś stopniu, ten zabieg pomaga podjąć lepszą decyzję, ale nie patrzyłbym się na to jak na jakąś wyrocznię, a już na pewno nie jeśli myślę długoterminowo. Tak, wiem... jestem zielony i się nie znam. Jednakże... jeśli liczenie i kreślenie na wykresie dawało by jakąś pewność to wystarczyło by napisać kawałek algorytmu, który przeanalizowałby sytuację na giełdzie danej waluty, innych kryptowalut, wszystkich krypto względem siebie, obecnej sytuacji względem poprzednich sytuacji na przestrzeni czasu i podał najbardziej prawdopodobne scenariusze. Mnie nie interesuje takie podejście do tematu.
Nawet jakbym zainwestował teraz a cena by spadła do 0.5, to i tak nie zamierzałbym tego ruszać przez następne parę lat. Niezależnie od tego co reszta by sobie wykreśliła - o ile oczywiście sam projekt ma się dobrze. To trzeba zawsze śledzić
dojade
- Początkujący
- Reputacja: 80

Postautor: Mandigal » wtorek, 30 marca 2021, 09:42
Moim zdaniem to nie jest dobry moment na długoterminowe inwestycje. Poczekaj aż bańka pęknie. Nie wiadomo jaka będzie cena ADA na szczycie, ale jak już poleci to... na łeb na szyje. Taki bitek statystycznie leci w dół ok 85%, ETH ponad 90%, a to są najbezpieczniejsze krypto

Mandigal
- Początkujący
- Reputacja: 76
Postautor: Homer691888 » wtorek, 30 marca 2021, 10:07

Homer691888
- Początkujący
- Reputacja: 39
Postautor: JARAZZ » wtorek, 30 marca 2021, 10:11
JARAZZ
- Początkujący
- Reputacja: 36
Postautor: jesieniara » wtorek, 30 marca 2021, 10:18

Tak jak napisał Homer teraz dużo osob myśli,że lecimy na księżyc i juz tylko moon ale sytuacja powtórzy się tak jak zawsze czyli przyjdą mocne spadki i wszyscy kupujący na górkach będą zmieniali pieluchę i zastanawiali się jak ratować te kasę którą "wtopili". Lepiej darować sobie tego typu emocje

Co do kursu ,czekam az bitcoin przebije 60300 i będziemy wybijać ath ,jesli tego nie przebijemy to dla mnie wciąż scenariusz na spadki aktualny

jesieniara
- Początkujący
- Reputacja: 27
Postautor: Kristof707 » wtorek, 30 marca 2021, 11:19
A te osoby co wieszczą spadki to po prostu dlatego bo pewnie załadowały się na pozycjach krótkich na spadki, może nawet i lewarami i ot to rozwiązanie

Kristof707
- Orator
- Reputacja: 397

Postautor: Eth » wtorek, 30 marca 2021, 11:25
Dalej byczo?
+ zwróć uwagę na wolumen z ostatnich 4 dni.
Eth
- Początkujący
- Reputacja: 394
Postautor: odoja » wtorek, 30 marca 2021, 11:30
Kup te ADE i nie naganiam tylko kupując licz się , że możesz też stracićdojade pisze: ↑ wtorek, 30 marca 2021, 01:59 Kiedy waszym zdaniem będzie się opłacać kupić ADA patrząc na to pod kątem długoterminowej inwestycji? Niby się ociągają z rozwojem i założyciel dużo gada, mało robi. Z drugiej strony niedługo wchodzą smart kontrakty a projekt sam w sobie ma sens i powoli się przesuwa do przodu.
Czy jak obecnie cena to jakieś 1.2$ ty czy myślicie, że jest szansa na to, że może jeszcze spaść mocno? Ponoć zawsze wszystko jest zależne od Bitocoina. To znaczy, że jak on spadnie mocno to inne waluty też muszą proporcjonlanie?
Jestem świeżak i zacząłem się trochę interesować krypto ostatnio. Póki co mało się znam, coraz więcej czytam, czasami o coś zapytam. Zakupiłem trochę ADA i Polki jakiś czas temu. Zastanawiam się czy nie dokupić ADA. Nie zamierzam tradować. To raczej wieloletnia inwestycja.

Niektórych mocno ponosi z ta banią, jaka bania, gdzie bańka?? Sporo osób tutaj już od 30k pisze o bani, jeśli banka wygląda tak , że pęknęła na 30k i wciąż rośnie to tym razem jest naprawdę inna bańka od wszytskich

Reasumując, pewnie , że w całym 2020 praktycznie był lepszy czas na zakupy, ale jakoś tutaj na forum mało osób było nastawionych byczo do krypto, a wręcz max niedźwiedzio, z czym ciężko polemizować przez początek pandemii,ale standardowo większość się myliła i za te pare stówek pln teraz byłoby kilkanaście, kilkadziesiąt tysięcy zysku. W tym roku raczej zysk będzie mniejszy, ale coś kapnie

odoja
- Początkujący
- Reputacja: 172
Postautor: spidersEverywhere » wtorek, 30 marca 2021, 11:38
edit: troche mi zajmuje rysowanie :/

spidersEverywhere
- Weteran

Postautor: BitJanusz » wtorek, 30 marca 2021, 11:52
tak czy siak nadal widzę tylko up

BitJanusz
- Początkujący
- Reputacja: 27
Postautor: Kristof707 » wtorek, 30 marca 2021, 12:02
Dla mnie wyrysował się odwrócony h&s na btc co daje nam kontynuacje wzrostów.
Patrząc globalnie też na inne kryptowaluty to wiele przebija ważne linie oporu, brat ETH ma przejsc do wersji 2.0 co dla mnie też wróży wzrosty.
Kristof707
kokum
- Weteran

Postautor: BitJanusz » wtorek, 30 marca 2021, 12:05
coś serio z tym działają? Bo ja o tym 2.0 słyszę odkąd się tu zarejestrowałemKristof707 pisze: ↑ wtorek, 30 marca 2021, 12:02brat ETH ma przejsc do wersji 2.0

BitJanusz
Eth
- Weteran
- Reputacja: 4002

Postautor: bitloteiros » wtorek, 30 marca 2021, 12:22
Wątek dla spekulantów nie jest najszczęśliwszym miejscem na zadawanie takich pytań. Ile ludzi tyle opinii. Jeżeli chcesz inwestować długoterminowo w będące tak naprawdę w ciągłej hossie kryptowaluty to nie czekaj na jakiś moment czyli "pęknięcie bańki" czy inny "dołek" i po prostu regularnie co tydzień czy co miesiąc skupuj za określoną kwotę. W ten sposób uśrednisz cenę i oszczędzisz sobie zbędnych emocji
bitloteiros
kokum
-
Strona 2979 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 2977
- 2978
- 2979
- 2980