Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
6
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: BitJanusz » poniedziałek, 22 marca 2021, 15:35

@odoja wykresik fajny, tylko jest jeden zonk: to jest po prostu kopiuj wklej wykresu obecnego i założenie, że bitek powtórzy 1:1 swoje dokonania z ostatich kilku lat, co samo w sobie jest dość naiwne. Ponadto, co dalej? kolejna seria tych samych baniek i 1000000000$ ? a potem kolejna i za bitka kupujemy połowę świata? ;) no sorry, niezbyt przekonywujące.

Kurde, za chwilę przestanę być outsiderem z moją predykcją 70k, muszę ją zmienić na coś bardziej hipsterskiego bo mainstream zaczął podejmować mój pomysł ;) ;) ;)
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Początkujący
Reputacja: 394
Reputacja postu: 
0

Postautor: odoja » poniedziałek, 22 marca 2021, 16:04

Moment, wykres potencjalnie był stworzony jakoś po połowie 2018 (odkąd zaczyna się prognoza kursu), to jak może być kopią obecnego wykresu,równie dobrze ten ktoś mógł zupełnie inaczej kreski pociągnąć. Moim zdaniem kolejny wykres, który warto sobie wziąść pod uwagę, ale nie patrzeć ślepo ,że jak padnie te 70k trzeba koniecznie sprzedać. To byłaby naiwność, chociaż 70k jak ktoś ma większość portfolio w bitku jest fajną sumą. A z tymi milionami, to czemu nie?? Ile osób na świecie będzie posiadało te miliony, miliadry, garstka (bo wiadomo, że tymi miliardami zawsze dysponował promil ludzi), a druga sprawa, ile z tych milionów ktoś będzie potrzebował sprzedać? Przy tak kosmicznej cenie bitka jak dziś (2 lata temu każdy za gadaniu o bitku za 60k byłby wyśmiany) coś mało osób chce go sprzedać, gdzie jest lawina chętnych, aby się go pozbyć? Cisza i spokój z obu stron aktualnie. A po trzecie, nawet jak dojdzie do tego miliona, kto wie czy pieniądz nawet w wersji elektronicznej będzie istniał, a co dopiero o takim BTC na wymianę przy burdelu jaki panuje na tej planecie obecnie.

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
3

Postautor: adiqq » poniedziałek, 22 marca 2021, 16:29

wydaje mi się, że trzeba to uwiecznić
anagamidev pisze: poniedziałek, 22 marca 2021, 16:12@pablo12 no kiedy GAME okazuje się lepszym store of value od BTC,

gdyby był weekend, to dalby do weekendowych odlotów...ale tak tutaj chyba pasuje najlepiej...
Nic, tylko trzeba posłuchać.... :lol:
HiveOS https://hiveos.farm?ref=121257
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » poniedziałek, 22 marca 2021, 16:50

@adiqq to chyba najsmutniejsze na tym rynku .. nie ma większego syfu niż takie Game które miało wyłączoną stronę i zostało sprzedane pierwszemu lepszemu kto się zgłosił po upadający projekt , kupił , jakieś wkręcił do tego dziwne wizje i zrobił pompę którą z 1 grosza wybiła w prawie 2 lata na 2 zł i teraz jak poczytasz to oni tam widzą 10-20$ nawet .
Często nie lubią ludzi co się jarają forkami ,na których się pod kątem technologi próbuje wiele robić i coś budować . No są forkami i ja akurat nie mam z tym problemu i nie twierdze że jest inaczej i że BTC to jednak pierwszy i prekursor - który z czasem mocno zboczył jak cały ten rynek . Bo kogo tutaj dzisiaj interesuje technologia , blockchain i budowanie aplikacji dających użyteczność :?: nikogo..
liczą się % zysku , promowanie syfu jak sprzedawanie obrazka na łańcuchu czy pożyczki pod zastaw stablecoina generujący zysk z przestrzeni kosmicznej .
Takie czasy i dlatego spekuła siedzi na discordach czy telegramach a tu kilka osób :arrow: sam bym chętnie wrócił do czytania o technologi i do wizji jakie zastosowania są możliwe przy pomocy krypto a tego właściwie już nie ma . Nigdzie o tak dziwnych rzeczach nie poczytasz ;)
Obrazek
Liczę na pompę po wybiciu altów wszelkiej maści i jestem na longu btcusd
@lordzuk
Spoiler:
BSV ma się świetnie i tu się dzieje bardzo wiele i niekoniecznie chodzi wyłącznie o spekułę . A takie 40% to ja mam od wczoraj na BCHA - też fork i wprost ci powiem że to P&D i nie będę opowiadać że jest inaczej . Obrazek
Są projekty które są zwykłym syfem i GAME właśnie takim syfem jest bez strzępienia ryja . Nie musi chodzić od razu o zarabianie czy dowalanie jak Janusz z Podkarpacia że ty zarobiłeś mniej niż ja bo to świadczy o wypowiadającym takie złote zdania a nie o odresacie :lol:
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 22 marca 2021, 17:11 przez bitup, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
4

Postautor: lordzuk » poniedziałek, 22 marca 2021, 17:04

bitup pisze: poniedziałek, 22 marca 2021, 16:50 Game które miało wyłączoną stronę i zostało sprzedane pierwszemu lepszemu kto się zgłosił po upadający projekt , kupił , jakieś wkręcił do tego dziwne wizje i zrobił pompę którą z 1 grosza wybiła w prawie 2 lata na 2 zł i teraz jak poczytasz to oni tam widzą 10-20$ nawet .
Widać iż boli pewna cześć ciała , ja akumulowałem i średnia wyszła mi 24 gr za sztukę i nawet jak zrobi 50% ATH to i tak zajęliście da zarobić + szał się włącza wiec czemu nie :) Ekmm jak tam BSV :D ?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
9

Postautor: ergorg » poniedziałek, 22 marca 2021, 17:42

Wrzucę jeszcze raz ten klin, coraz mniejsze szanse na utrzymanie LT, a jest to formacja budowana parę miesięcy, jak wyjdziemy dołem to 50k$ to za mało. Dalej celuję w ~40k$. Pisałem również, że dopiero zamknięcie powyżej 60k$ będzie dla mnie bycze, a na razie nie ma sił nawet przebić. Rozwiązanie zapewne jeszcze w tym tygodniu.

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
4

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 22 marca 2021, 18:07

Przyszłość widzę mniej więcej jak @BitJanusz i @ergorg.

Nie wiem czy mamy jeszcze kanal, czy też może już klin, a może nawet pół odwróconej paraboli. Dolną linię wspierającą kurs też można rysować ciut różnie, ale jak by nie kombinować, kurs walczy rozpaczliwie na granicy wsparcia.
Jeśli polegnie, to pierwszy przystanek ma w okolicach $42K, jak to narysował ergorg. A jeśli wybije, to w klinie zmieści się nawet 70 - 80K.

kanalalboklin.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
3

Postautor: masonbtc » poniedziałek, 22 marca 2021, 18:08

prognoza 1

top 70-80k bottom 20-30k

prognoza 2

top ok. 250k bottom 50+k

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: bitup » poniedziałek, 22 marca 2021, 18:10

Pleasek89 pisze: środa, 17 marca 2021, 20:20No wiem, stary, przecież to jest totalnie bez sensu. Ewidentnie po postach na forum można wywnioskować, że jesteśmy w bessie. Tylko największy nieogar by teraz kupował lub grał longi!
Pleasek89 pisze: środa, 17 marca 2021, 20:42A generalnie mam gdziś co gracie, tylko nie piszcie głupot, że robimy retest 40k po dwóch małych czerwonych świeczkach po ustanowieniu nowego ATH
Pleasek89 pisze: środa, 17 marca 2021, 20:25To, że osoby grające na wzrosty są w mniejszości przy takim mocnym uptrendzie jest dla mnie sygnałem, że daleko do końca hossy.

No dokładam do Longa a co łaskawy kolega powiedział by tu i teraz a nie po fakcie jak już odbije :?: Jestem w mniejszości stawiając longi i wszyscy widzą dzisiaj 40k :shock:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » poniedziałek, 22 marca 2021, 18:16

bitup pisze: poniedziałek, 22 marca 2021, 18:10wszyscy
bitup pisze: poniedziałek, 22 marca 2021, 18:10wszyscy
bitup pisze: poniedziałek, 22 marca 2021, 18:10wszyscy widzą dzisiaj 40k
A żodyn...

Obrazek
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » poniedziałek, 22 marca 2021, 19:45

Biorąc dzisiaj pod uwagę dość dobry kurs na spx, to to mielenie na btc wygląda bardzo słabo. Dotyka ponownie tej LT, a chętnych do zakupu dalej brak :/ Może wybronią :roll: Jak padnie, to pierwszy przystanek w okolicach 52k (LT wzrostowa od 28 stycznia).

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » poniedziałek, 22 marca 2021, 19:47

U mnie takie poziomy do obserwacji, tf bardziej rozłożony w czasie:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
1

Postautor: BitJanusz » poniedziałek, 22 marca 2021, 20:17

Wyszło dołem. To jednocześnie ukochane miejsce byków na fejkałt... dla mnie to za duży klin, by brać pod uwagęjakieś pojedyncze przebicia. Musi konkretnie pierdyknąć i NIE wrócić.

Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: bitup » poniedziałek, 22 marca 2021, 20:22

Dla mnie to jakaś ściema te spadki . Kilka godzin wcześniej pompa na prawie wszystkich altach z top na co nie narzekam bo sam bcha dał 40% w 5 godzin i pompowanie wszystkich gofien świata do cap 500 włącznie . Organizowane i na siłę robionę przed pompą na btc wg. mnie i dokładam do L / na małych lewarach mogą mi nagwizdać z takimi eventami jak ten
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 22 marca 2021, 20:23 przez bitup, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: ergorg » poniedziałek, 22 marca 2021, 20:23

@BitJanusz, btc lubi flirtować z taką lt jakiś czas zanim zejdzie, co by ubrać jak najwięcej longów dając im nadzieje, że odbije. Nigdy nie zapomnę tej TL z marca 2020, a jak wyszło dołem to koniec każdy zna.

U mnie ichi na 4h i 1d definitywnie spadkowe, więc cytując klasyka - „Andrzej, to jebnie”.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 22 marca 2021, 20:25 przez ergorg, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » poniedziałek, 22 marca 2021, 20:25

Jak tak dalej będzie się zachowywał to jest opcja taka https://www.tradingview.com/x/4wKc5ei0/ Lub przebicie tej ściany dalej w poziomie i altsezon trwający kilka miesięcy lub rok.

Eth
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 397
Reputacja postu: 
1

Postautor: Eth » poniedziałek, 22 marca 2021, 20:28

Pompa ana shitach, to ostatni etap bani.
Złapać jak najwięcej moonboyów w siaty i można spuszczać.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » poniedziałek, 22 marca 2021, 20:32

@Eth i to się tak odbędzie tylko szybciej . A dzisiaj pijany byś zauważył że szykują to na altach i wybili bita szybką dzidą . Cały ten rynek jest sterowany jak nasz premier ale to w tej chwili jest ściemą i to będzie wiadomo ze kilka już godzin nawet a wyłapanie takich ściem + pewność ręki + lewar = $ i mnie tylko tyle interesuje . Jestem ostatnim z funclubu i fun czegokolwiek związanego z btc /gram bsv na tdxp gdzie tego nawet nie trzeba używać
55502 i ni uja dalej a i tak może nie dotrze tam

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
1

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 22 marca 2021, 20:35

Eth pisze: poniedziałek, 22 marca 2021, 20:28 Pompa ana shitach, to ostatni etap bani.
Złapać jak najwięcej moonboyów w siaty i można spuszczać.
Dokładnie, no bo przecież każda bańka kończy się w momencie kiedy wszyscy są zgodni, że to koniec.

Szaleńcy kupują w tej chwili, naiwniacy.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 22 marca 2021, 20:37 przez Pleasek89, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » poniedziałek, 22 marca 2021, 20:36

Co wy macie z tymi „wszyscy”?! :lol:

Ja nie uważam, że bania pęka, a czeka nas większa korekta.

Wróć do „Przedszkole”