krystian pisze: ↑ sobota, 20 lutego 2021, 21:52Duża ilość osób korzystających z bitomatów to kopacze. Sporo nas pamięta spadki na przełomie 2017/2018 i późniejszy dwuletni marazm, więc przy obecnych cenach (jak marzenie) wyprzedaje wszystko co wykopią.
To kopacze mieli 2 opcje do wyboru, sprzedać btc u SC za 3-4% mniej i mieć kasę od ręki, albo sprzedać u nas i poczekać na zasilenie bankomatu, wolny wybór, jak ktoś nie wypłacił, to na pewno wypłaci w późniejszym terminie, nic nigdy nie ginie.
Jak będziesz chciał zapłacić 8-9% prowizji przy handlu na 50-60tys to daj znać dowiozę gotówkę pod drzwi
krystian pisze: ↑ niedziela, 21 lutego 2021, 09:27Wyłożyliście kasę na bitomaty, płacicie czynsz za lokalizacje, a bitomaty większość czasu stoją pustę. To jest bez sensu, one powinny robić "obrót".
Bitomaty są po to żeby bardziej zautomatyzować zakup/sprzedaż, ominąć "człowieka", a Wy od dwóch lat macie ten sam, niestety niewygodny i zawodny system. Nie chciecie zatrudniać więcej osób, ulepszcie bitomaty.
Inna sprawa, że większość bitomatów stoi w miastach w których macie biura. Czy to problem, zeby osoby z biura dwa razy dziennie uzupełniły gotówkę w bitomacie?
Sorry, ale w mojej opinii, wszystko wygląda na to, że albo specjalnie ograniczacie "obrót", albo po prostu brakuje Wam wolnych środków.
I nie piszę, tego, żeby Wam zrobić na złość, ale po prostu zależy mi żeby shitcoiny miały konkurencję.
To czy bankomaty stoją puste czy pełne to zależy od naszych możliwości technicznych i tego co jest dla nas racjonalne, a nie od tego co ktoś na forum myśli że nam się opłaca/nie opłaca czy po co to robimy.
Taka anegdotka z 2017 roku, nie obsługując klientów a robiąc arbitraż były dni gdzie moglem zarobić x 3 x 4 to co na klientach w biurach, oczywiście nie zabrałem całego kapitału na arbitraż i biura były nadal otwarte, co nie było racjonalne, ale nie zawsze najważniejsze są pieniądze, a gdybym wtedy nie obsługiwał klientów to byś napisał to samo co napisałeś teraz, flyingatom otworzyło biura by zarabiać są zamknięte nie zarabiają ; )
Tyle co mogę piszę oficjalnie nie wszystko mogę pisać, pisałem trochę wcześniej jak wyglądają pewne sprawy i są nie do przeskoczenia w takiej fazie rynku. Zobacz giełdy padają, kopalnie okradają ludzi, a flyingatom jest i jest uczciwe, powinieneś się cieszyć i mówić dobre Flyingatom, dobre ; ) gdyby nie wy ekosystem bitcoina w Polsce by wyglądał słabo, pokażesz inną podobną firmę w europie? Na świecie? A my to zrobiliśmy, możesz przyjść do biura usiąść masz uśmiechniętego człowieka po drugiej stronie bo "prowadzi swój biznes", nikt na niego nie krzyczy, ma swobodę decyzji, wiesz że do jednego z biur klienci przynoszą wina, chłopaki niedługo piwniczkę z winami założą ; d to się nazywa kontakt z klientem

Mniej więcej 50-60% klientów jest wyrozumiałych i rozumie sytuację.