Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: JanuszKrypto » poniedziałek, 15 lutego 2021, 12:32

Nie ma się co tu wielce eksytowac i targować kto da więcej za liska i prognozować ceny. Będzie wart tyle ile będą ludzie chętni zapłacić. Są dwa wykresy które wskazują kiedy będzie najwyższa cena za liska czy ath nie wiem, ale wtedy sprzedam swoje. Generalnie wszystkie alty które posiadm. Sprawdźcie sobie BLX i BTC.D na tradingview i wyciągnijcie sami wnioski to nic nie boli i nie kosztuje. Porównajcie sobie 2017r i 2021r na BTC, oraz jak się ma BTC.D do ath na altach. Lisk eth ltc dash i generalnie do wszystkiego co wtedy istniało. Są wyjątki Eos binance coin itp. Ale w 80% krypto było to samo. Zacytuję dwa stwierdzenia dwóch różnych spekulantów i inwestorów: nie ma dobrej i złej strony rynku jest tylko właściwa. Drugie: bądź chciwy gdy inni panikują, panikuj gdy wszyscy są chciwi.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hrothi » poniedziałek, 15 lutego 2021, 17:07

@JanuszKrypto bądź tak dobry i podeślij dla nas te wykreślili o których piszesz

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: osieml » poniedziałek, 15 lutego 2021, 17:52

A mam pytanie do Was (zaprawionych kryptoinwestorów) :)

Czy obracacie gotówką zainwestowaną jakiś czas temu, czy dokładacie cały czas nową kasę, czy wyjęliście to co włożyliście i obracacie nadwyżką, czy wyjmujecie może regularnie co miesiąc jakąś nadwyżkę? :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: JanuszKrypto » poniedziałek, 15 lutego 2021, 18:30

Hrothi pisze: poniedziałek, 15 lutego 2021, 17:07 @JanuszKrypto bądź tak dobry i podeślij dla nas te wykreślili o których piszesz
Podałem dwa symbole wykresów. Otwórz sobie je. Wnioski już musisz sam ogarnąć. Ja nie udzielam porad inwestycyjnych. Generalnie gram pod scenariusz który powtórzył się po każdym halvingu BTC. I póki co sytuacja wygląda że znowu się powtórzy. W krypto wszedłem w 2017 w październiku w liska, ale wtedy byłem głupi nie zrealizowałem zysku. Przede wszystkim przez to, że byłem głupi, z brakiem jakiejkolwiek woedzy o spekulacji itd. W 2018 trochę kasy dołożyłem na spadkach około kwietnia. Pozniej zdałem sobie sprawę że wszystko źle robie. Ulegam emocja i nadzieja. Końcem 2019 stwierdziłem że spróbuję jeszcze raz. Sprawdzę czy tym razem mam rację. Póki co tak, mam zysk na każdym alcie łącznie z Lisk. Gram pod konkretny scenariusz który narazie się realizuje na BTC, a co za tym idzie na całym rynku krypto. W tym roku o ile pójdzie dalej jak zakładam keszuje wszystko zgodnie z założonym planem i nie słucham już że to chwilowa korekta i BTC leci na 1 milion USD, eth na 60k USD Lisk na 1k USD. Kieruje się swoim rozumem. Przeczytałem jedna książkę o spekulacji napisana 100 lat temu, przy początkach Wall Street jaka znamy. Obecnie ona się sprawdza do rynku krypto jak podręcznik. Pierwsze zdanie: Na Wall Street nie dzieje się nic nowego. Co dzieje się teraz, wydarzyło się już kiedyś i wydarzy ponownie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 257
Reputacja postu: 
1

Postautor: CounterStrike » poniedziałek, 15 lutego 2021, 19:14

...

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vizardian » poniedziałek, 15 lutego 2021, 23:14

Tak bym to widzial na chwile obecną
Spoiler:
Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
1

Postautor: anagamidev » wtorek, 16 lutego 2021, 01:59

@Vizardian jeszcze powinien odbić do 15-16$ i spaść do 8$, tak bym to widział, aczkolwiek tutaj też ABC niby zrobione :D

### edited: 2021-02-16 02:02 ###
Tzn. PLN :D

### edited: 2021-02-16 02:05 ###

BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vizardian » wtorek, 16 lutego 2021, 10:15

Dużo zalezy jak BTC to rozegra w najbliższym czasie. Jesli góra to myślę, że obejdzie się bez tej korekty do 8zł.

Początkujący
Reputacja: 40
Reputacja postu: 
0

Postautor: Przemko » wtorek, 16 lutego 2021, 10:35

JanuszKrypto pisze: poniedziałek, 15 lutego 2021, 18:30Gram pod konkretny scenariusz który narazie się realizuje na BTC, a co za tym idzie na całym rynku krypto. W tym roku o ile pójdzie dalej jak zakładam keszuje wszystko zgodnie z założonym planem i nie słucham już że to chwilowa korekta i BTC leci na 1 milion USD, eth na 60k USD Lisk na 1k USD.

Jestem ciekawy na jakie wartości stawiasz ? od ilu do ilu na poszczególnych coinach no też ważne pytanie w jakim przedziale czasowym ? część osób zakłada że już koniec, cześć że do lata wzrosty, a część że do końca roku. Jak Ty myślisz ?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: JanuszKrypto » wtorek, 16 lutego 2021, 11:21

Ja stawiam BTC 100k USD +/- 10% ze to będzie nowe ATH i wchodzimy w bessę. Na altach nie skupiam się w analizy i przewidywania, że lisk osiągnie 454zl, eth 23649zl itd. Wyznacznikiem jest BTC i wtedy będę podejmował decyzje że sprzedaje dany alt który posiadam. Wg mnie mamy powtórkę z roku 2013 z rajdu BTC, że będzie szybko ath od halvingu przez co bessa się będzie ciągnąć, pasuje to również do tego że mamy instytucje na rynku BTC i one będą stymulować spadki.

Początkujący
Reputacja: 172
Reputacja postu: 
0

Postautor: spidersEverywhere » wtorek, 16 lutego 2021, 11:24

JanuszKrypto pisze: wtorek, 16 lutego 2021, 11:21Wyznacznikiem jest BTC i wtedy będę podejmował decyzje że sprzedaje dany alt który posiadam.
Pamiętasz, że wiele altów swoje ath wbiło dopiero jak bańka na btc pękła?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: JanuszKrypto » wtorek, 16 lutego 2021, 11:30

Przeczytaj sobie co napisałem parę postów wyżej.
JanuszKrypto pisze: poniedziałek, 15 lutego 2021, 12:32Porównajcie sobie 2017r i 2021r na BTC, oraz jak się ma BTC.D do ath na altach.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » wtorek, 16 lutego 2021, 12:22

@JanuszKrypto ale powiem Ci, że wokół tej bańki gox'owej narosło wiele mitów, ta bańka w zasadzie trwała 30-40 dni, mocne wzrosty i po prostu korekta :D Teraz takich "baniek" jest bez liku i czy mówi o tym cały świat, czy ktoś się podnieca? :D No wtedy ludzie nie wiem ile inwestowali, kapitalizacja była malutka, pewnie max 100k$, a w większości 1-10k$ :D Więc tutaj takich gox'ów mamy multum :D Buy low sell high :D
Ot choćby porównanie ZEN czy Liska wyżej :D

XRP

Dużo osób po prostu robi dużo szumu, jaki ten rynek jest przempompowany, że tylko można tutaj stracić, że nie warto skupować przecen, a powiem Ci, że to są zwykli FUD'iarze :D No nawet podczas bessy na BTC 2014-2016 to ja takich pompek na bittrex czy yobit doświadczyłem mnóstwo :D Przecież to samo działo się np. na GameStop czy WireCard :D I racja, że to ciągle się powtarza i będzie powtarzać do końca świata czy to na crypto czy na "tradycyjnych" rynkach :D
Ostatnio zmieniony wtorek, 16 lutego 2021, 12:37 przez anagamidev, łącznie zmieniany 2 razy.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Przemko » wtorek, 16 lutego 2021, 12:30

JanuszKrypto pisze: wtorek, 16 lutego 2021, 11:21Wyznacznikiem jest BTC i wtedy będę podejmował decyzje że sprzedaje dany alt który posiadam.

Też tak się staram do tego podejść. Na przykład jeżeli sytuacja ma się powtórzyć to bardzo komfortowe jest czekanie na spadek BTC bo teoretycznie po nim była szybka pompka na altach :) , tylko pytanie zasadnicze czy i tym razem tak będzie. :roll: Jak obstawiacie ? :?:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: JanuszKrypto » wtorek, 16 lutego 2021, 12:40

Jak dla mnie łapanie lokalnych dołków i górek jest ciężkim kawałkiem chleba i mocno ryzykowne. Pokusa ciągłego handlowania jest zgubna i prowadzi raczej do bankructwa niż majątku. Jak dla mnie lepiej złapać główny trend rynku i się jego trzymać. Większość na rynku wchodzi na górce wychodzi na dołku, przez to traci pieniądze. Sam to zrobiłem na przelomie 2017/2018. Sztuka jest przestawienie swojego myślenia tak, żeby wejść na dołku i wyjść na górce bez ulegania emocja po drodze. Tak jak pisałem w 2019 uznałem że wchodzimy w hossę na krypto i zrobiłem zakupy. Jak dla mnie połowe sukcesu już mam. Teraz trudniejsza rzecz, złapanie dobrego miejsca na wyjście z altów.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Przemko » wtorek, 16 lutego 2021, 12:51

JanuszKrypto pisze: wtorek, 16 lutego 2021, 12:40Sam to zrobiłem na przelomie 2017/2018. Sztuka jest przestawienie swojego myślenia tak, żeby wejść na dołku i wyjść na górce bez ulegania emocja po drodze. Tak jak pisałem w 2019 uznałem że wchodzimy w hossę na krypto i zrobiłem zakupy. Jak dla mnie połowe sukcesu już mam. Teraz trudniejsza rzecz, złapanie dobrego miejsca na wyjście z altów.

Normalnie jakbym czytał swoją historię :D Wchodziłem 2017 na topce, wyszedłem na stracie - rzec można, klasyka pierwszego inwestowania ;) . Później trochę kupiłem i teraz czekam kiedy wyjść np. z liska i cały czas się nad tym głowię, kiedy.... :roll: jak to będzie przebiegać, czy top będzie po spadku BTC ? czy jednak nie ? a może tym razem będzie inaczej i Top będzie przed Topem BTC ? to mnie najbardziej zastanawia.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: anagamidev » wtorek, 16 lutego 2021, 12:52

JanuszKrypto pisze: wtorek, 16 lutego 2021, 12:40Jak dla mnie łapanie lokalnych dołków i górek jest ciężkim kawałkiem chleba i mocno ryzykowne.
Tzn. ja podchodzę do tego jak do ryneczku jak do warzyw i owoców, w jednym sezonie jabłka są tanie, a drogie są marchewki, a innym sezonie jabłka są drogie, a marchewki tanie :D Poza tym czasem owoce się psują z czasem, jedne szybciej drugie wolniej, warzywa natomiast można dłużej przechowywać i je można dłużej trzymać i tak to mniej więcej jest z coin'ami :D Też zdarzają się chwilowe mocne przeceny, bo np. jakiś sprzedawca chce na gwałt sprzedać towar, bo potrzebuje większej gotówki, obniża mocno cenę, wtedy więcej osób kupuje, to ja też sobie skupuję, a że mi się nie spieszy to później sobie po normalnych cenach powoli powoli sprzedaje :D Poza tym naprawdę, czasem wzrosty trwają kilka tygodni, więc tak czy siak trzeba to HODL'ować i nie ma na to rady :D Ja wiem, że tutaj jest taka kwestia, że jak coś spada to od razu pojawia się wizja niekończących się spadków i delistingu, ale tak naprawdę to jest dość rzadkie na crypto :D Po prostu są produkty jednokrotnego użytku czy krótkiej daty przydatności, a inne produkty są wielokrotnego użytku czy po prostu możemy je mieć na lata :D

Początkujący
Reputacja: 95
Reputacja postu: 
0

Postautor: xazar » wtorek, 16 lutego 2021, 15:46

JanuszKrypto pisze: wtorek, 16 lutego 2021, 12:40 Jak dla mnie łapanie lokalnych dołków i górek jest ciężkim kawałkiem chleba i mocno ryzykowne. Pokusa ciągłego handlowania jest zgubna i prowadzi raczej do bankructwa niż majątku. Jak dla mnie lepiej złapać główny trend rynku i się jego trzymać. Większość na rynku wchodzi na górce wychodzi na dołku, przez to traci pieniądze. Sam to zrobiłem na przelomie 2017/2018. Sztuka jest przestawienie swojego myślenia tak, żeby wejść na dołku i wyjść na górce bez ulegania emocja po drodze. Tak jak pisałem w 2019 uznałem że wchodzimy w hossę na krypto i zrobiłem zakupy. Jak dla mnie połowe sukcesu już mam. Teraz trudniejsza rzecz, złapanie dobrego miejsca na wyjście z altów.
Dlatego wychodzi się na euforii :) kiedy tu przed chwilą licytowali się do jakich wartosci lisk dociągnie ja juz dawno bylem poza rynkiem. Ciężko sie gra z zimną głową ale zazwyczaj trzeba iść odwrotnie niż ci którzy sie wzajemnie klepią po plecach. Ale nawet kiedy usilnie starasz sie grać z głową rynek cie może nieźle zmielić wiec staram sie nie rzucać tak z szybkimi pozycjami bo w hossie to strasznie zle działa na psychike:). czasami lepiej sie w hodlera pobawić

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » wtorek, 16 lutego 2021, 21:51

Lisk promcyjka :D Buy the dip :D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 230
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pomoc_potrzebna » wtorek, 16 lutego 2021, 21:54

jeszcze myśle ,że zrobi ZZB koło 8 zł i tam up

Wróć do „Lisk”