Bult pisze: ↑ wtorek, 26 stycznia 2021, 19:20Kolega @adiqq napisał dla czego nie warto budować tak dużych rigów ale każdy ma swoją wizję, ja dokładnie działam w ten sam sposób małe rigi (najlepiej 6 gpu) na modułowych stojakach i to się sprawdza najlepiej
Tak samo jak dywersyfikuję coiny, tam samodywersyfikuję moc na rigach
nie jestem przeciwnikiem dużych rigów, co to to nie...ale takie duże to już są mocno przemyslane zawsze i nie na każdym sprzęcie. Duży rig musi być pewny jak skała...z tego samego powodu nie walczę też o każdego Mh, bo co z tego, że wycisnę ze sprzętu więcej, jak w chwilę po tym jak się położe spać, rig się wywali permanentnie i przez noc (jak jest najtańszy prąd) nie będzie pracować? Pure logic

kiedyś, moje 12xP106 z prawie 290Mh wydawały mi się dużymi rigami...dzisiaj 6x5700 ma prawie 330Mh i mniejszy pobór niż P106...wiele rzeczy można zrobić, żeby komuś lub sobie coś udowodnić, ale jakoś nie mam już problemu, że mam niewykorzystane sloty w H110 Btc+, wiem że to marnotrastwo, ale kupowałem je tak tanio, że mam je nawet w rigach na 5 gpu

I naprawdę nie mam z tym problemu....