Lilka95 pisze: ↑ poniedziałek, 11 stycznia 2021, 17:16Wiem, ostrzegaliście.... wiem, nieposluchalam... jednak możliwość szybkiego zysku była silniejsza.... teraz proszę niech ktoś podpowie czy wychodzić w tym momencie czy czekać aż resztę oszczędności życia szlak trafi...
woow, to już ten etap? Oszczędności życia to trzeba było pakować w marcu jak bitcoin był po 4000 dolarów, a nie jak jest po 40 000. Żeby ci sie zdublowały, to musiałby wzrosnąć do 80 000. Jest to możliwe, ale nie jakoś wielce pewne.
Wg mnie jak wchodzisz w takim etapie, to stracisz kasę tak czy siak. A wiesz dlaczego? Bo granie za oszczędności życia to hazard i żaden człowiek nie będzie w stanie opanować emocji. A emocje to zawsze zły doradca. Nawet jak przeczekasz, to potem nie sprzedasz kiedy trzeba i znowu spadnie. Wróć do rynku po spadku minimum 70% i wtedy kupuj.
BitJanusz pisze: ↑ poniedziałek, 11 stycznia 2021, 17:25ja tam nie widze na uptrendzie przed first sell off pionowego wzrostu
Zobaczysz za parę miesięcy jak obecne wzrosty będą na wykresie płaskie xd
t12t12 pisze: ↑ poniedziałek, 11 stycznia 2021, 17:48I o to chodzi w tych bańkach sponsorowanych przez USDT. Wygolenie zwykłych ludzi z USD
Nikt cię z niczego nie ogoli jak nie trzymasz bitka i go nie sprzedajesz. Znam takich, co to robią od dekady i mają wyjebongo
KubaKoń pisze: ↑ poniedziałek, 11 stycznia 2021, 18:34I to co już wrzucałem kiedyś:
To ty wrzucałeś kiedyś info, że GrayScale ma przestać robić zakupy styczeń/luty? Rzeczywiście przyszedł spadek, jednak ciekawe czy to z ich powodu. Warto poobserwować ich bilans - jak zaczną skup, to rozsądnie jest podążyć ich śladem.
zdzicho2000 pisze: ↑ poniedziałek, 11 stycznia 2021, 18:48
Lilka95 Przede wszystkim powinnaś była zainwestować tylko takie pieniądze, jakie możesz stracić- do 90% nawet.
Nikt nie wie czy to nie jest szczyt hossy i za rok o tej porze cena 1000$.
A może 300 tys, albo każda inna w tym przedziale.
+10
zomos2 pisze: ↑ poniedziałek, 11 stycznia 2021, 19:37Starzy hodlerzy siedzą cicho
Tak, to jest najpiękniejsze xd
Nibyjato pisze: ↑ poniedziałek, 11 stycznia 2021, 20:11Co do doświadczeń inwestycyjnych - u mnie najlepiej sprawdził się Hodl (350% więcej niż na kapitale którym spekuluje) być może to oznaka niskich umiejętności ale wśród znajomych są podobne wyniki;)
t12t12 pisze: ↑ poniedziałek, 11 stycznia 2021, 20:22kurde, gdzie nie patrze i nie czytam to najlepszą taktyką jest HODL. OK, to teraz kiedys trzeba ten zysk zrealizowac - kiedy? Jak długo bedzie HODL?
Ale po co? A na co? Jakbyś miał zahodlowane 1000 btc od 2010 roku to byś sprzedawał? Pewnie ze 100 byś opchnął na luksusowe życie. Może kolejne 100-200 na dywersyfikacje - dobra rzecz.
A po co realizować resztę? Ty myślisz, że jak Elon Ma 180 miliardów dolarów, to on to wszystko przeje? Nie, przekaże dzieciom, a resztę rozda. Hodlerzy leżą h**m do góry i się śmieją z pracujących w pocie czoła trejderów xd.
Powiesz mi: ale ja nie mam 1000 bitcoinów. Na co ja ci powiem: kiedyś trzeba zacząć hodlować i to jest zawsze najtrudniejszy moment. Bitcoinów jest za mało i są zbyt cenne żeby jakichś nie mieć. W 2013 też się niektórzy pytali po co mam hodlować kilkadziesiąt bitków jak mogę trejdować.
No i przehandlowali swoją wolność finansową.