Opłaty za HiveOS

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Opłaty za HiveOS

Postautor: czester » niedziela, 10 stycznia 2021, 20:12

Nie znalazlem za wiele tematów poruszających kwestie opłat za HiveOS. Może mi ktoś trochę naświetlić?

Rozumiem, że nie ważne ile mamy farm a ważne ile mamy workerow (pracownikow) ? i to defacto tylko za nich placimy ?
Jak czytam na ich stronie czy forum i z drugiej strony jak ogladam filmy na YT to widze sprzeczne informacje i to juz po zmianach czyli (4 a nie 3 darmowe workery ). Ale jedni mowia, że 4 niezaleznie jakie a inni ze 4 w zaleznosci co kopiemy lub gdzie kopiemy (ze na ich poolu jest za darmo).

Niezaleznie rozumiem ze czy mam 1 karte GPU czy 12 albo i wiecej na jednym sprzecie zapłace tyle samo ? czyli owe $3

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
0

Opłaty za HiveOS

Postautor: adiqq » niedziela, 10 stycznia 2021, 20:23

1 rig jest darmowy. Rigi od 2-4 są darmowe, pod warunkiem że kopiesz ETH/ETC na HiveON. Jak kopiesz na innych poolach ETH, to wtedy nie są darmowe.
Jak dołączasz 5 rig, to wszystkie 5 jest płatne. Jako kopiesz ETH na HiveON, to możesz włączyć opcję, zeby pobierali ci 3% urobku, wtedy nie musisz płacić tych 3$. Nie muszę chyba pisać, że to opcja kompletnie nieopłącalna. Jak masz riga nawet tylko z 1 GPU, to będzie ten rig tak samo liczony jak ten z 12 GPU.
HiveOS https://hiveos.farm?ref=121257
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Opłaty za HiveOS

Postautor: czester » niedziela, 10 stycznia 2021, 23:36

Dzieki za odpowiedz i nakierowanie mnie. Trochę to tak rozumowałem ale z drugiej strony oglądałem parę filmików na YT (co prawda prawie rocznych) i tam niby dawali przykłady iż niezależnie gdzie kopiesz to te 4 są darmowe.

Co do opłacalności jeśli dobrze rozumuje - przyjmując że obecnie tanie karty kopią $2 na dzień - czyli $60/mc / 3% = $1.8
No oczywiście to jest skrajny przypadek - komputer z jedna słabą karta - w kazdym innym już faktycznie się to nie będzie opłacało - ale czy jeszcze z jakiegoś powodu może się to nie opłacać i lepiej zapłacić całe $3 np. słaby pool HiveOna?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Opłaty za HiveOS

Postautor: adiqq » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 06:02

kiedyś to liczyłem - nawet karta kopiąca 30Mh będzie do przodu przy opłacie 3$ a aktualnych kursach. Liczyłem to w ujęciu dziennym, bo opłata dzienna dla riga to 0,1$. Jak rig wyłączysz na 2 dni, to za te dni nie będzie naliczana opłata, tylko proporcjonalnie za godziny kiedy pracował rig.
czester pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 23:36niezależnie gdzie kopiesz to te 4 są darmowe.
tak, jeśli nie kopiesz ETH/ETC :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Opłaty za HiveOS

Postautor: czester » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 09:23

Bede testował. W kazdym razie z tego co widze to i tak najprzyjemniejszy system z jakim sie do tej pory spotkalem - pewnie tez dlatego ze lubie linuxowe zabawki.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Opłaty za HiveOS

Postautor: adiqq » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 09:35

osobiście nie testowałem, ale jest też simplemining, jest też RaveOS. RaveOS jest tańszy z tego co na szybko widziałem. Ale przyzwyczaiłem się już do dobrego - są często aktualizacje, jak coś nie gra, to jest szybko naprawiane...nie mam zamiaru zmieniac...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Opłaty za HiveOS

Postautor: czester » niedziela, 17 stycznia 2021, 20:06

No wlasnie mi HiveOs tez przypadl do gustu. I ogolnie jestem wstepnie zadowolony. A mam jeszcze jedno pytanie. Ponieważ testuje to na roznych platformach a dostalem $10 na koncie ktorym zakladalem konto. Da sie jakos przelac lub zaplacic za inne swoje farmy.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Opłaty za HiveOS

Postautor: adiqq » niedziela, 17 stycznia 2021, 21:53

chyba nie. Jak przejdziesz na płatne konto, to z tego będzie ci odciągać...

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Opłaty za HiveOS

Postautor: vexoll25 » wtorek, 25 października 2022, 12:40

Jak skasować przypadkowo stworzony rig ?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 935
Reputacja postu: 
0

Opłaty za HiveOS

Postautor: Kutalisk » wtorek, 25 października 2022, 18:59

@vexoll25 jak wejdziesz w riga w prawym górnym rogu masz ikonki z różnymi opcjami (power action, autofan, watchdog itd.) "remove" jest jedną z nich.

Wróć do „Przedszkole”