Postautor: anagamidev » piątek, 8 stycznia 2021, 21:56
anagamidev
Postautor: BitJanusz » piątek, 8 stycznia 2021, 22:18
BitJanusz
Postautor: spamatorek » piątek, 8 stycznia 2021, 23:07
spamatorek
Postautor: zdzicho2000 » piątek, 8 stycznia 2021, 23:15
zdzicho2000
Postautor: BitJanusz » piątek, 8 stycznia 2021, 23:18
To nie chodzi o żadne po fakcie czy przed faktem. jeśli kurs porusza się w ramach trendu, od bandy do bandy, to utrzymanie tego trendu jest bycze, a przerwanie to potencjalna zmiana sentymentu.spamatorek pisze: ↑ piątek, 8 stycznia 2021, 23:07@BitJanusz po fakcie to kazdy mzoe sobie rysowac te kanaly jak mu pasuje.
BitJanusz
Postautor: Pablos.Escobar65 » piątek, 8 stycznia 2021, 23:22
Pablos.Escobar65
Postautor: ergorg » piątek, 8 stycznia 2021, 23:30
Ulica zaczyna wchodzić.Pablos.Escobar65 pisze: ↑ piątek, 8 stycznia 2021, 23:22Przepraszam za offtop. Czy ktoś z was kiedyś kupował BTC w bitomacie? Mam taki nie daleko. Po zakupie dostaje się wydruk z kluczem? Jakieś potwierdzenie.
ergorg
Postautor: ambroży » piątek, 8 stycznia 2021, 23:37
ambroży
Postautor: Pablos.Escobar65 » piątek, 8 stycznia 2021, 23:39
Pablos.Escobar65
bitup
Postautor: Skrilex » piątek, 8 stycznia 2021, 23:47
Czyli jesteś "ulicą" (jak i jaPablos.Escobar65 pisze: ↑ piątek, 8 stycznia 2021, 23:39 Nie po prostu myślałem o zakupie w dołku o ile taki będzie. Na kilka kilkanaście lat. Na giełdzie od kilku lat handluje przegapiłem pompę 12.2017, 01.2018 ale ogólnie rok do roku na niewielkim plusie. Pytam z ciekawości czy ktoś korzystał. Jak tak to będę wdzięczny za informację.
Skrilex
Postautor: Pablos.Escobar65 » piątek, 8 stycznia 2021, 23:52
Pablos.Escobar65
Postautor: miso20 » sobota, 9 stycznia 2021, 00:00
Nie, ale były wtedy duże korekty, z których każda wydawała się pęknięciem bańki. Dlatego teraz trejderzy są dymani, bo korekty nie ma, a rośnie szybciej niż ostatnio. To, że jest bańka i że by była, to obstawiał prawie każdy. Natomiast sposób jej rozegrania znowu poustawiał wszystkich cwaniaków xd.BitJanusz pisze: ↑ piątek, 8 stycznia 2021, 13:13Wielbicielom porównywania do poprzednich baniek zadam jedno pytanie: czy w 2016 kiedy ruszył rajd na 20k też każdy neet uważał, że teraz ręce pod dupę i lambo, a na twitterze (czy cokolwiek wtedy było popularne ) hulały wykresy pokazujące, że będzie bania co halving o rzad wielkości aż do miliona?
i analogicznie przed botem willym?
nie było mnie tu wtedy, więc nie mam pojęcia.
miso20
Postautor: spamatorek » sobota, 9 stycznia 2021, 00:01
A moze jednak tak to na poczatku wyglaalo?
spamatorek
Postautor: delfin7777 » sobota, 9 stycznia 2021, 00:03
delfin7777
Postautor: miso20 » sobota, 9 stycznia 2021, 00:09
Dinozaury, które siedzą w złocie i się podniecają jaki to super pieniądz próbują sobie wytłumaczyć jakoś, że ciągle tracą, a "frajerzy", którzy skupili Teslę i CD project zarobili krocie. Tak moi mili, bo na złocie ciągle się traci. Raz ze względu na inflację, której kurs nie nadgania na razie wystarczająco, a dwa przez ciągłe wydobycie złota ok 2-3% do roku.dingus13 pisze: ↑ piątek, 8 stycznia 2021, 12:48 Ja to tylko tu zostawię z forum tradera21
zgred_czarodziej
Okej po obejrzeniu nowego wywiadu z Michealem Saylorem (tym co namawiał Muska na wejście w BTC), jestem już niemal pewien mojej tezy, że rajd na Bitcoina został specjalnie przygotowany pod odciągnięcie kapitału z metali. Desperacka próba obrony przed rosnącym popytem na metal fizyczny, którego CRIMEX nie byłby w stanie zaspokoić, grożąc całkowitą utratą kontroli nad systemem monetarnym.
Michael Saylor mówi wprost, że złoto kupują tylko ignoranci i teraz już tylko Bitcoin. Złoto jest stare i bezwartościowe, jak drewniane statki. Nikt już nie używa drewnianych statków. Przy okazji mówi też, że niska wycena złota pozbawia go roli safe haven w przeciwieństwie do Bitcoina. Czyli cena rośnie, bo ma rosnąć, żeby przyciągnąć uwagę. To jest podstawiony gość systemu. Dokładnie to samo powiedziałby każdy bankier centralny (przy okazji zerkając, czy sejf ze sztabkami ma dobrze zamknięty). Chcą, żeby cały instytucjonalny popyt na safe haven poszedł do Bitcoina.
Wywiad tutaj, wyciągnijcie swoje własne wnioski:
To nie powinno podlegać dyskusji. Zwłaszcza jak się przehodlowało parę setek czy tysięcy btc. Żodyn trejder tyle nie wyciągnął.
Czyli są takie same lub nawet krótsze. Skala log prawdę ci powiekrisodrigo pisze: ↑ piątek, 8 stycznia 2021, 16:18 Czwarta miesięczna zielona świeca i każda kolejna dłuższa od poprzedniej
https://ibb.co/cTrmX5w
miso20
Postautor: miso20 » sobota, 9 stycznia 2021, 00:11
Scenariusz wydaje się być prosty. Kurs pchają instyucje/wieloryby, które sprzedadzą rozgorączkowanemu tłumowi miedzy 100-200k. Pchają go bardzo łatwo, bo jak pisałeś cała wiara stoi z boku onieśmielona tym co się dzieje.
miso20
Postautor: Skrilex » sobota, 9 stycznia 2021, 00:13
Aaa, to ja porypałem. Sorry. Bo, jak mniemam, Pablo chodzilo o maszyne, a kolezanka faktycznie moze kupila na tym, o czym Ty piszesz.delfin7777 pisze: ↑ sobota, 9 stycznia 2021, 00:03 @Skrilex jeśli nie wyczułem żartu to sory
Bitomat - pierwszy o polski kantor online https://niebezpiecznik.pl/post/awaria-b ... -bitcoiny/
Skrilex
Postautor: bitup » sobota, 9 stycznia 2021, 00:15
bitup
Postautor: spamatorek » sobota, 9 stycznia 2021, 00:22
Ta jak kupili zloto po 3k a stoi po 8k, to na pewno tracili. Srebro jak kupowali po 60 a stoi po 150 to tez stracili. Teraz podlicz mistrzoUw trajdingu i ilu z tych trajdujacych potracilo i CI wyjdzie, ze jednak warto dywersyfikowac koszyk.miso20 pisze: ↑ sobota, 9 stycznia 2021, 00:09Dinozaury, które siedzą w złocie i się podniecają jaki to super pieniądz próbują sobie wytłumaczyć jakoś, że ciągle tracą, a "frajerzy", którzy skupili Teslę i CD project zarobili krocie. Tak moi mili, bo na złocie ciągle się traci. Raz ze względu na inflację, której kurs nie nadgania na razie wystarczająco, a dwa przez ciągłe wydobycie złota ok 2-3% do roku.
spamatorek
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Hoyden i 19 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).