Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: anagamidev » piątek, 8 stycznia 2021, 21:56

Chyba poniżej 20k$ nie spadniemy już nigdy :D Przykro mi bardzo jeśli ktoś się wyprzedał wcześniej :D

Spoiler:
Analogia do Tesli :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
4

Postautor: BitJanusz » piątek, 8 stycznia 2021, 22:18

Nie wiem czy było:

z grubsza kanał ;)
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Początkujący
Reputacja: -68
Reputacja postu: 
1

Postautor: spamatorek » piątek, 8 stycznia 2021, 23:07

@BitJanusz po fakcie to kazdy mzoe sobie rysowac te kanaly jak mu pasuje. Przy paternie i suporcie powinien byc zjazd na ~36500 (no juz przynajmniej 37800) ale... jest jak jest, pozostaje sie dostosowac.

Czyli wedlug Ciebie jedziemy na 44k?

Początkujący
Reputacja: 386
Reputacja postu: 
0
Napiwki: LaJyKiGrGR82QJH9NRU5N2XqDsGxsjfSuW

Postautor: zdzicho2000 » piątek, 8 stycznia 2021, 23:15

Trzeba w tym rajdzie uwzględniać takie kwiatki. Dodruk na potegę

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
2

Postautor: BitJanusz » piątek, 8 stycznia 2021, 23:18

spamatorek pisze: piątek, 8 stycznia 2021, 23:07@BitJanusz po fakcie to kazdy mzoe sobie rysowac te kanaly jak mu pasuje.
To nie chodzi o żadne po fakcie czy przed faktem. jeśli kurs porusza się w ramach trendu, od bandy do bandy, to utrzymanie tego trendu jest bycze, a przerwanie to potencjalna zmiana sentymentu.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Początkujący
Reputacja: 43
Reputacja postu: 
1

Postautor: Pablos.Escobar65 » piątek, 8 stycznia 2021, 23:22

Przepraszam za offtop. Czy ktoś z was kiedyś kupował BTC w bitomacie? Mam taki nie daleko. Po zakupie dostaje się wydruk z kluczem? Jakieś potwierdzenie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » piątek, 8 stycznia 2021, 23:30

Pablos.Escobar65 pisze: piątek, 8 stycznia 2021, 23:22Przepraszam za offtop. Czy ktoś z was kiedyś kupował BTC w bitomacie? Mam taki nie daleko. Po zakupie dostaje się wydruk z kluczem? Jakieś potwierdzenie.
Ulica zaczyna wchodzić. :lol:
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
1

Postautor: ambroży » piątek, 8 stycznia 2021, 23:37

@spamatorek

Jeśli dynamika utrzyma to w poniedziałek myślę, że możemy mieć rozstrzygnięcie koło 46k i być może lokalną korektę na BTC, taką trochę dłuższą niż 1 dzień ? Kilka tygodni?
Jest to rozszerzenie Fibo 2.618 mierzone od szczytu 2017 do dołka 2018.
Pitchfork rysowany od lokalnego szczytu do lokalnego dołka pokrywa się z kanałem od Bitjanusza i obejmuje ten poziom. Kojarzę, że Fibo też wstawił podobny poziom swojej analizy jako zakończenie którejś z fal.

Poniżej również Pitchfork który fajnie "zadziałał", jego górne ograniczenie zostało przetestowane jako wsparcie 3 razy na świeczkach 4h lub dwukrotnie na 1D

Obrazek

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pablos.Escobar65 » piątek, 8 stycznia 2021, 23:39

Nie po prostu myślałem o zakupie w dołku o ile taki będzie. Na kilka kilkanaście lat. Na giełdzie od kilku lat handluje przegapiłem pompę 12.2017, 01.2018 ale ogólnie rok do roku na niewielkim plusie. Pytam z ciekawości czy ktoś korzystał. Jak tak to będę wdzięczny za informację.

Generalnie z tego co pamiętam wiele razy w wątku pojawiał się temat: bitomat.

Jestem ciekaw czy ktoś korzystał.

Z tego co pamiętam czy gdzieś wyczytałem kwota minimalnej transakcji to 5 tyś PLN

Giełda wiadomo to giełda. Pytanie jak to wygląda jak idziesz fizycznie do bitomatu i kupujesz na przykład 0.1 BTC.
Ostatnio zmieniony piątek, 8 stycznia 2021, 23:45 przez Pablos.Escobar65, łącznie zmieniany 2 razy.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » piątek, 8 stycznia 2021, 23:40

Zaczynam lubić to wasze btc mnożąc BSV :D
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=55480#p675942
Obrazek

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 47
Reputacja postu: 
0

Postautor: Skrilex » piątek, 8 stycznia 2021, 23:47

Pablos.Escobar65 pisze: piątek, 8 stycznia 2021, 23:39 Nie po prostu myślałem o zakupie w dołku o ile taki będzie. Na kilka kilkanaście lat. Na giełdzie od kilku lat handluje przegapiłem pompę 12.2017, 01.2018 ale ogólnie rok do roku na niewielkim plusie. Pytam z ciekawości czy ktoś korzystał. Jak tak to będę wdzięczny za informację.
Czyli jesteś "ulicą" (jak i ja :D ).

Sam nie korzystalem, ale podrzucam:
https://kryptoholista.pl/kryptowaluty/j ... a-bitomat/
https://odkryjbitcoin.pl/bitomaty/

PS.
Aha, przeciez nasza niedawno ujawniona miliarderka @ewelina kupowala swoje pierwsze monety w bitomacie :P

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pablos.Escobar65 » piątek, 8 stycznia 2021, 23:52

@Skrilex dzięki

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
2

Postautor: miso20 » sobota, 9 stycznia 2021, 00:00

BitJanusz pisze: piątek, 8 stycznia 2021, 13:13Wielbicielom porównywania do poprzednich baniek zadam jedno pytanie: czy w 2016 kiedy ruszył rajd na 20k też każdy neet uważał, że teraz ręce pod dupę i lambo, a na twitterze (czy cokolwiek wtedy było popularne ) hulały wykresy pokazujące, że będzie bania co halving o rzad wielkości aż do miliona?

i analogicznie przed botem willym?

nie było mnie tu wtedy, więc nie mam pojęcia.
Nie, ale były wtedy duże korekty, z których każda wydawała się pęknięciem bańki. Dlatego teraz trejderzy są dymani, bo korekty nie ma, a rośnie szybciej niż ostatnio. To, że jest bańka i że by była, to obstawiał prawie każdy. Natomiast sposób jej rozegrania znowu poustawiał wszystkich cwaniaków xd.

Tl;DR teraz każdy wie, ale jest dymany na braku korekty

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: spamatorek » sobota, 9 stycznia 2021, 00:01

BitJanusz pisze: piątek, 8 stycznia 2021, 23:18To nie chodzi o żadne po fakcie czy przed faktem. jeśli kurs porusza się w ramach trendu, od bandy do bandy, to utrzymanie tego trendu jest bycze, a przerwanie to potencjalna zmiana sentymentu.
A moze jednak tak to na poczatku wyglaalo?

Jak spadnie w dol to sobie takie cos dorysujesz?

@ambroży jak 44k to czemu nie 52k? Jak dla mnie to wybilo dolem z kanalu i na zdrowy rozsadek nie powinno lecic do 44k. Ale jak wybija w dol i idzie w gore, no to pozostaje sie dostosowac - dla mnie jednak to dziwne i obrywam, wiec bede celowal tylko w 100% pewniaki.

Rozmowny
Reputacja: 56
Reputacja postu: 
0

Re: Dyskusja na temat kursu BTC

Postautor: delfin7777 » sobota, 9 stycznia 2021, 00:03

@Skrilex jeśli nie wyczułem żartu to sory ;)

Bitomat - pierwszy o polski kantor online https://niebezpiecznik.pl/post/awaria-b ... -bitcoiny/

Weteran
Reputacja postu: 
3

Postautor: miso20 » sobota, 9 stycznia 2021, 00:09

dingus13 pisze: piątek, 8 stycznia 2021, 12:48 Ja to tylko tu zostawię z forum tradera21

zgred_czarodziej
Okej po obejrzeniu nowego wywiadu z Michealem Saylorem (tym co namawiał Muska na wejście w BTC), jestem już niemal pewien mojej tezy, że rajd na Bitcoina został specjalnie przygotowany pod odciągnięcie kapitału z metali. Desperacka próba obrony przed rosnącym popytem na metal fizyczny, którego CRIMEX nie byłby w stanie zaspokoić, grożąc całkowitą utratą kontroli nad systemem monetarnym.

Michael Saylor mówi wprost, że złoto kupują tylko ignoranci i teraz już tylko Bitcoin. Złoto jest stare i bezwartościowe, jak drewniane statki. Nikt już nie używa drewnianych statków. Przy okazji mówi też, że niska wycena złota pozbawia go roli safe haven w przeciwieństwie do Bitcoina. Czyli cena rośnie, bo ma rosnąć, żeby przyciągnąć uwagę. To jest podstawiony gość systemu. Dokładnie to samo powiedziałby każdy bankier centralny (przy okazji zerkając, czy sejf ze sztabkami ma dobrze zamknięty). Chcą, żeby cały instytucjonalny popyt na safe haven poszedł do Bitcoina.

Wywiad tutaj, wyciągnijcie swoje własne wnioski:
Dinozaury, które siedzą w złocie i się podniecają jaki to super pieniądz próbują sobie wytłumaczyć jakoś, że ciągle tracą, a "frajerzy", którzy skupili Teslę i CD project zarobili krocie. Tak moi mili, bo na złocie ciągle się traci. Raz ze względu na inflację, której kurs nie nadgania na razie wystarczająco, a dwa przez ciągłe wydobycie złota ok 2-3% do roku.

Oczywiście kto roztropny, to złoto również skupuje, bo od przybytku głowa nie boli a rzecz jasna jest to prawdziwy pieniądz w opozycji do wszystkiego innego (poza btc). Problem jest jednak taki, że żyjemy w warunkach nowej ekonomii, gdzie drukuje sie na potęgę i ta kasa idzie wszędzie tylko nie w złoto xd.

Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
jellycc pisze: piątek, 8 stycznia 2021, 14:06 najlepszą strategią jest zapomnienie i hold, ja tak robię od 2012 :mrgreen:
To nie powinno podlegać dyskusji. Zwłaszcza jak się przehodlowało parę setek czy tysięcy btc. Żodyn trejder tyle nie wyciągnął.

Dodano po 2 minutach 42 sekundach:
krisodrigo pisze: piątek, 8 stycznia 2021, 16:18 Czwarta miesięczna zielona świeca i każda kolejna dłuższa od poprzedniej

https://ibb.co/cTrmX5w
Czyli są takie same lub nawet krótsze. Skala log prawdę ci powie :D

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: miso20 » sobota, 9 stycznia 2021, 00:11

shinya56 pisze: piątek, 8 stycznia 2021, 16:24Ci co weszli po 3-5k w większości już dawno się wyprzedali. Nowi nie wiedzą co robić. 99% wiary czeka na korektę.
To jest chyba jedyne paliwo do wzrostów na obecną chwilę.
Scenariusz wydaje się być prosty. Kurs pchają instyucje/wieloryby, które sprzedadzą rozgorączkowanemu tłumowi miedzy 100-200k. Pchają go bardzo łatwo, bo jak pisałeś cała wiara stoi z boku onieśmielona tym co się dzieje.

Bo to, że instytucje kupują, to fakt. A nie wierze, że nie zamierzają zrealizować zysków. Być może nie sprzedadzą wszystkiego, jeżeli mają perspektywę kilku-kilkunastu lat. Ale sprzedadzą na pewno tyle żeby wystarczyło do przebicia balonu.

Tylko muszą go wypompować jeszcze wyżej. Na razie jakby zaczęli zrzucać, to nikt im nie skupi. Musi być minimum 200-300% w googlu względem 2017.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 47
Reputacja postu: 
0

Postautor: Skrilex » sobota, 9 stycznia 2021, 00:13

delfin7777 pisze: sobota, 9 stycznia 2021, 00:03 @Skrilex jeśli nie wyczułem żartu to sory ;)

Bitomat - pierwszy o polski kantor online https://niebezpiecznik.pl/post/awaria-b ... -bitcoiny/
Aaa, to ja porypałem. Sorry. Bo, jak mniemam, Pablo chodzilo o maszyne, a kolezanka faktycznie moze kupila na tym, o czym Ty piszesz.

I ten komentarz: "Komuś te BTC potrzebne do życia jest?" :D

miso20 pisze: sobota, 9 stycznia 2021, 00:09Żodyn trejder tyle nie wyciągnął.
:D

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » sobota, 9 stycznia 2021, 00:15

miso20 pisze: sobota, 9 stycznia 2021, 00:11Tylko muszą go wypompować jeszcze wyżej. Na razie jakby zaczęli zrzucać, to nikt im nie skupi. Musi być minimum 200-300% w googlu względem 2017.

viewtopic.php?f=27&p=676063#p676054
Przekonałeś mnie do zamknięcia L i ponownie odwrócenie pozycji na S

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: spamatorek » sobota, 9 stycznia 2021, 00:22

miso20 pisze: sobota, 9 stycznia 2021, 00:09Dinozaury, które siedzą w złocie i się podniecają jaki to super pieniądz próbują sobie wytłumaczyć jakoś, że ciągle tracą, a "frajerzy", którzy skupili Teslę i CD project zarobili krocie. Tak moi mili, bo na złocie ciągle się traci. Raz ze względu na inflację, której kurs nie nadgania na razie wystarczająco, a dwa przez ciągłe wydobycie złota ok 2-3% do roku.
Ta jak kupili zloto po 3k a stoi po 8k, to na pewno tracili. Srebro jak kupowali po 60 a stoi po 150 to tez stracili. Teraz podlicz mistrzoUw trajdingu i ilu z tych trajdujacych potracilo i CI wyjdzie, ze jednak warto dywersyfikowac koszyk.

Naganiacz Kris "perfectly", "perfectly" (ogolnie nic do niego nie mam) i saylor, ktory chce zrobic biznes na technologii, ktora potwierdza 7 transakcji na sekunde... podajac takie argumenty, ktore obalilby 7 latek.

Ludzie obudzcie sie, robi sie tu kase bo idzie do gory i jest pompa. To samo z tesla (porownaj do np benzyniaka bmw) i CD (ktory wypuscil bugowata gre, gfdzie wiesiek 3 byl lepszy - dopracowany, tylko w innym klimacie). Tu ma sie robic kase. A zloto (ogolnie PM) to potem punkt wyjscia jak piramida, w ktora nikt od samego poczatku nie wierzy, sie sypie a nastepne nie sa jeszcze gotowe. Na zloto przyjdzie czas, ale oczywiscie nie powinno byc to nawet 50% koszyka. Dywersyfikacja i zdrowy rozsadek. Najbardziej teraz pala fiaty i wszystko to co na czym panstwo moze polozyc lape (nalozyc haracz).

Wróć do „Przedszkole”