Te delistingi anonów mogą mieć szerszy zakres niż XRP bo XRP narazie pousuwano (czy tam ustawiono daty na ten miesiac) z giełd dla obywateli US bo SEC stwierdził że riplak jest securitesem, ale jak nie wpadło FBI i nie zamkneło teamu to znaczy że to będzie walka w sądach prawników na wiele lat chociaż nie do wygrania więc prawdopodobnie zostanie zawarty jakiś układ i będzie to szybciej wyjaśnione.
Za to anony podlegają pod wszystkie (światowe) regulacje AML i KYC a nie tylko amerykański SEC.
W UE też obowiązuje jakaś nowa wersja AML i w wielu krajach spoza UE też, więc to co mozna było jeszcze udać że problem xrp nie dotyczy giełdy w jakis krajach dalekich które nie oferują możliwości tradowania dla obywateli USA to już wszelkie AMLe to dotycza, jak już nieraz pisałem rok 2021 będzie rokiem regulacji ale i walki i banów na anon coiny, jak USA zacznie to będzie wymuszało to na całym świecie, tak jak z budową Nord Stream 2, niby ich sprawa nie dotyczy ale sankcjami jebią na lewo i prawo.
Do tego też pisałem a że w europie i na większości świata obowiązuje FATCA a nie tylko na giełdach w USA.
Zobaczcie sobie jakie kraje są memberami jak ktos myśli że usa sobie wprowadzą jakieś prawo do krypto tylko dla siebie to jest w grubym błędzie, tak jak AML i KYC wprowadzili dla siebie o terrorystów tylko dziwnym trafem w UE jakoś obowiązuje.
https://home.treasury.gov/policy-issues ... liance-act
tu mój starszy pełen post na ten temat viewtopic.php?f=45&t=31838&p=672204&hilit=fatca#p672204