Nic nie spali - jak widać z załączonego zdjęcia jeden kabel modularny może zasilić 2 karty. Ale to też po części wina kolegi, bo tego nie uścisłił. Są różne kable...koparki pisze: ↑ środa, 16 grudnia 2020, 01:02No to gratuluję pomysłu, masz bardzo obciążone połączenie - spalisz kostkę i gniazdko w złączu przy zasilaczu o ile są to kable modułowe, odpinane.
Obejrzyj metalowe konektory w kostkach czy nie zmieniły już koloru z przegrzania jak radzi kolega powyżej, zwłaszcza kostkę od strony zasilacza z której rozgałęziasz pobór energii na dwie karty. Jesli jeszcze się nie przykopciła to dotknij mocno palcami tego złącza i sprawdź czy się nie grzeje podczas pełnego obciążenia obu kart podczas miningu.
Jest też tak, że jak sam nie spalisz czegoś, to się nie nauczysz

A tak historycznie patrząc na to co uzywałem do tej pory, to tylko na starych Rx zdarzyło mi się podjarać wtyczkę. I to w początkowym okresie eksploatacji sprzętu, kiedy moja wiedza była jeszcze niewielka...
Dodano po 3 minutach 36 sekundach:
Corsair ma chyba też takie podwójne kable - 1 wtyczka do zasilacza i 2 wyjścia do zasilania kart.
Inna sprawa, że te oryginalne kable są za krótkie, żeby zasilić z nich większe rigi...
Dodano po 3 minutach 10 sekundach:
I w takim modelu 1000W jest 8 wtyczek do zasilenia GPU, do takich 1660Super/TI w zupełności starczy na 8GPU
Dodano po 3 minutach 35 sekundach:
a odnośnie tego kabla - to oryginalny kabel do DARK POWER PRO 1200W ma z jednej wtyczki 2xpin6+2 +1xpin6...więc diabeł tkwi w szczegółach

https://www.bequiet.com/admin/ImageServ ... t.net&.jpg