To, ze zakladam nizsze poziomy wychodzi z wielu wskaznikow na ktore patrze, sentyment tez jest bardzo zmienny teraz. Wydaje sie ze powinnismy isc w gore, bo Microstrategy robi kolejne zakupy + inne firmy dolaczaja sie do tego bitcoinowego biegu, ale jednak staram sie skupic na tym co mi zawsze mi ratuje portfel, a nie na tym co czytam. Wskazniki mowia bearish, wiec robie risk off i czekam na rozwiazanie sie sytuacji. Jezeli chcesz miec longa w miejscu w ktorym nie czujesz kontroli, droga wolna. Ja wole siedzec z rekoma pod dupa i poczekac az bede widzial konkretny kierunek a nie grac w rosyjska ruletke.Pleasek89 pisze: ↑ poniedziałek, 14 grudnia 2020, 08:56 @KubaKoń
Zgadzam się z przedmówicą, że jeśli spadniemy do 13-14k to na tym poziomie korekta się nie skończy. Nie widziałem jeszcze sytuacji, w której większość zgadza się co do poziomu korekty (poczytaj ile osób u nas na forum uważa, że spadniemy do 13-14k), BTC tam spada, następnie wszyscy trzymają się za rączki tańcząc w kółeczku ładują się na dołku po czym idziemy wyżej. Albo dołek (16,1k) za nami albo idziemy na retest 10-11k.
Otworzyłem wczoraj longa i celuję w 22k +, zamykam jeśli wróciimy poniżej 18,9k.
Zjazd do 13-14k bylby jak najbardziej zdrowy - wspomniana SMA21 + roczne wsparcie + lokalny top przed ostatnia wieksza korekta.
Przy czym wieksze odbicia moga byc teraz na 18.2k, 16.9k i wcale nie musimy zejsc az tak nisko.