Bittrex wyczyszczenie konta

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: mierzejino » sobota, 21 listopada 2020, 00:54

Witam, niestety wyczyszczono mi konto na bittrexie. Dostęp zabezpieczony był silnym hasłem łącznie z 2FA. Złamałem podstawową zasadę i trzymałem środki na giełdzie.

Sprawa jest dla mnie niestety bardzo podejrzana i zhakowanie konta bez pomocy Bittrexa wydaje mi się bardzo mało prawdopodobne.

Z giełdy korzystałem sporadycznie. Trafiały tam wyłącznie środki z koparki, które następnie zamieniałem w BTC i przechowywałem. W chwili zakończenia kopania okolice września 2019 nie logowałem się do serwisu. Logowałem się wyłącznie jak potrzebowałem. Pod koniec października 2019 nastąpiło zalogowanie z innego urządzenia i wyczyszczenie konta. Sprawdzając historię aktywności wszystko przebiegło komuś bez większych problemów i po kilku minutach konto było puste. O nowym logowaniu nie otrzymałem żadnej informacji i żyłem w pełnej nieświadomości do wczoraj.

Brak wiadomości email jest dla mnie totalnie niezrozumiały. Jedynym wytłumaczeniem tego faktu jest współudział obsługi serwisu i email nie został po prostu wysłany. Telefon jest powiązany na stale z kontem Google do którego przypisana była giełda. Nie był on w serwisie, nikt poza mną nie ma do niego dostępu.

Telefon praktycznie zawsze ma internet. W dniu kradzieży na 99,99% byłem w pracy. I nie wyobrażam sobie przeoczenie tej wiadomości.

Po dwóch miesiącach nastąpiła kontrola czy konto nadal mam puste. Również bez wiadomości email.

Pozostawiam innym ocenę tej sytuacji, ja jednak nigdy więcej nie skorzystam z usług tej giełdy.

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dar0 » sobota, 21 listopada 2020, 01:44

mierzejino pisze: sobota, 21 listopada 2020, 00:54 Pod koniec października 2019 nastąpiło zalogowanie z innego urządzenia i wyczyszczenie konta. Sprawdzając historię aktywności wszystko przebiegło komuś bez większych problemów i po kilku minutach konto było puste. O nowym logowaniu nie otrzymałem żadnej informacji i żyłem w pełnej nieświadomości do wczoraj.
Czy ja dobrze rozumiem okradziono ciebie rok temu a ty dopiero teraz to zauważyłeś?

Dodano po 1 minucie 34 sekundach:
mierzejino pisze: sobota, 21 listopada 2020, 00:54Dostęp zabezpieczony był silnym hasłem łącznie z 2FA
2FA to był mail ?

Dodano po 5 minutach 5 sekundach:
mierzejino pisze: sobota, 21 listopada 2020, 00:54Brak wiadomości email jest dla mnie totalnie niezrozumiały. Jedynym wytłumaczeniem tego faktu jest współudział obsługi serwisu i email nie został po prostu wysłany. Telefon jest powiązany na stale z kontem Google do którego przypisana była giełda. Nie był on w serwisie, nikt poza mną nie ma do niego dostępu.

Telefon praktycznie zawsze ma internet. W dniu kradzieży na 99,99% byłem w pracy. I nie wyobrażam sobie przeoczenie tej wiadomości.
Moze ktoś wlamal się tobie na maila, wyłączył powiadomienia na tel(jeśli tak można) , wykonał wypłatę, usunął maila...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: mierzejino » sobota, 21 listopada 2020, 01:45

Dar0 pisze: sobota, 21 listopada 2020, 01:39ciebie rok temu a ty dopiero teraz to zauważyłeś?
Tak, z uwagi na BTC inne zajęcia nie logowałem się ponieważ nie było potrzeby. Miały leżeć i czekać na ew wzrosty.
Dar0 pisze: sobota, 21 listopada 2020, 01:392FA to był mail ?
google authenticator

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0

Postautor: bazukajo » sobota, 21 listopada 2020, 07:01

Kiedys to byla powazna gielda, zglos zaginecie srodkow do supportu .Jestem bardzo ciekawy jak zareagują. Takie sprawy trzeba nagłaśniać

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 906
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zeyt » sobota, 21 listopada 2020, 08:11

Może to nie pomoc bittrexa, a ktoś bliższy (domownik, kolega), który miał dostęp i do giełdy i do telefonu, warto popytać.
Skupuj strach, sprzedawaj euforie ;)

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
0

Postautor: miso20 » sobota, 21 listopada 2020, 12:32

mierzejino pisze: sobota, 21 listopada 2020, 01:45
Dar0 pisze: sobota, 21 listopada 2020, 01:39ciebie rok temu a ty dopiero teraz to zauważyłeś?
Tak, z uwagi na BTC inne zajęcia nie logowałem się ponieważ nie było potrzeby. Miały leżeć i czekać na ew wzrosty.
No to się nie dziw, że cię Bittrex zlikwidował. Oczywiście, to zart - trzeba mieć twarde dowody. Nie słyszałem, by giełdy likwidowały swoich klientów. A takich małych kwot jakie ty miałeś, to już zupełnie się nie opłaca im tykać.

Leżeć, to sobie maja na portfelu papierowym, a jeszcze lepiej na sprzętowym. Jesteś sam sobie winien i w zasadzie nic nie można zrobić.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: mierzejino » sobota, 21 listopada 2020, 13:28

Zeyt pisze: sobota, 21 listopada 2020, 08:11ktoś bliższy (domownik, kolega)
Nie ma takiej możliwości.

Sprawa została zgłoszona do suppoortu z pełnym opisem sytuacji. Otrzymałem historię moich wypłat wraz z ID transakcji. Z dopiskiem jeżeli mam jakieś pytania to daj znać... Po kolejnej wiadomości, otrzymałem informację że sprawa została przekazana do specjalisty od transakcji.

Środki przelane zostały na portfel 1Bs1n5ouYnh6Zym8ARZZHaGztHtTQwrLzF nie tylko moje środki trafiły na ten adres, same mniejsze kwoty.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”