Godstar pisze: ↑ niedziela, 18 października 2020, 00:41Jest to w mojej ocenie największy paradygmat w kwestii kyptowalut, tak jak to że bańka w 2013 była wykreowana bottem willy, a bańka 2017 Tetherem.
Zbyt daleko posunięty wniosek - przynajmniej co do pierwszej z nich. Wiele na ten temat zostało powiedziane i napisane. W skrócie bot willy nie wykreował całej bańki, ale raczej podtrzymał jej końcowy etap. Gdyby nie on pewnie zatrzymalibyśmy się na 250$ a tak kurs pociągnął 4x wyżej.
Wg mnie takie rzeczy tylko wspomagają zasięg bańki, a nie kreują bańkę samą w sobie. Ta jest jak dotąd skutkiem zmniejszania cyklicznie podaży oraz cyklicznego wzrostu zainteresowania bitcoinem. Gdy te okresy się na siebie nałożą następuje coś jakby interferencja fal i mamy giga bańkę. Żadna filozofia, natomiast rzeczywiście tego typu pomysły jej znacznie pomagają czy wręcz przyspieszają.
Co do pozostałych przemyśleń - zgadzam się jak najbardziej i myślę podobnie.
Dodano po 8 minutach 23 sekundach:
masonbtc pisze: ↑ poniedziałek, 19 października 2020, 15:05
anagamidev pisze: ↑ niedziela, 18 października 2020, 23:00Może historia się powtórzy
machina ruszyła tego nikt nie zatrzyma
jeżeli się nie mylę co do tego że breakout jest w okolicach 11640 to wystarczy 100usd wyżej zamknąć dniówkę i otwieramy szampana
widzę spore szanse na przedział 15-17k w tym roku a wtedy luty ath
Naprawdę sądzisz, że dla wyjaśnienia trzyletniego trendu pobańkowego ma znaczenie 100$ wbite w parę godzin? To trzeba miesiąca-dwóch by spojrzeć i stwierdzić: tak, to był ten moment.