Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: ekonokomik » niedziela, 11 października 2020, 23:51

https://businessinsider.com.pl/gielda/w ... sa/638xhnx

Skoro na rynki spadnie "deszcz pieniędzy", to może Bitcoinowi też coś wpadnie do kapelusza na gwiazdkę? :roll:
My na bańkę nie potrzebujemy dużo czasu, ot, odłożenie o jakiś rok, może dwa chwili, gdy to wszystko pie...nie ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
0

Postautor: Samotny Czarodziej » poniedziałek, 12 października 2020, 00:37

seweryn544 pisze: poniedziałek, 12 października 2020, 00:03Bitcoin do $1 Million w pięć lat Filmik

To już chyba gdzieś grali... https://kryptowaluty.edu.pl/

Ps.
// edit
Na 15min mniejszy dołek, można próbować L (11360 wydaje się pkt do przebicia, ustawiłem BE gdy zaczęło się tańcowanie przy 11360).
Plan na scalp In L od 11335 SL na 11300
BE gdy zaczną taniec bez przebicia na 11360 (ponowna próba złapania na 11325)
Realizacja na 11400, chyba, że przelecą.
Out 11378 (jakieś 40%, trzeba odejść)

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 12 października 2020, 08:40

@Samotny Czarodziej Czy ja dobrze rozumiem, że "pracujesz" na ruchach <0.5%? :shock:
Dla mnie takie ruchy to właściwie maszyna losująca...
Na jakiej dźwigni, jeśli wolno spytać?

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 2566
Reputacja postu: 
1

Postautor: KubaKoń » poniedziałek, 12 października 2020, 08:57

Ładny GAP do 11120 na CME, o którym pisałem wczoraj. Do wypełnienia - pytanie czy dziś:

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
2

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 12 października 2020, 09:38

KubaKoń pisze: niedziela, 11 października 2020, 23:29Skąd taka teoria, że nigdy nie będzie tańszy? Serio nie mam pomysłu na odpowiedź stąd pytanie.
No po prostu tak to widzę na ten moment. Chciałbym, żeby rakietka odpaliła i ostra pompa poszła :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
1

Postautor: Samotny Czarodziej » poniedziałek, 12 października 2020, 10:08

ekonokomik pisze: poniedziałek, 12 października 2020, 08:40@Samotny Czarodziej Czy ja dobrze rozumiem, że "pracujesz" na ruchach <0.5%?
Dla mnie takie ruchy to właściwie maszyna losująca...
Na jakiej dźwigni, jeśli wolno spytać?

Dźwignia max, w tym wypadku x125 (chociaż bardziej jestem przyzwyczajony do 50x), główny bank podzielony na 5 albo 10 części.
Jedna część gra na dźwigni i zazwyczaj ustawiam 1/5 na pozycji kiedy dobrze idzie zwiększam to ponad 100% z tego co już się "nabudowało", ew grid do 1/2 części, ale nie polecam. W ten sposób udało się już dwa razy z takiego miernego wejścia niezłe nabudować (uczę się gdzieś od lutego, trochę przerw, normalna praca), co oczywiście kombinacje alpejskie z gridem mi dość szybko odebrały.

Co do owych ruchów, zazwyczaj staram się łapać większe skoki, dlatego pisałem o 11400 do przebicia, ale jak rynek porusza się w konsoli to też się nie obrażam, jak to mówią zaadaptuj się lub zgiń. Trochę zły jestem na siebie, że zafiksowałem się na BTC i Wave, gdy niektóre coiny szły po sznurku, ale cóż. (w sumie było do przewidzenia, że na 11400 będzie miał ciężko w nocy, bo jak to w nocy zazwyczaj jest lipa i idealnie pod S.)

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że póki moje pozycje są mikro to mogę to robić, później może być problem z upłynnieniem, ale zanim do tego dojdę trochę minie.

Gdybym miał podsumować zyski trzymać straty szybko obcinać, ale jak to zazwyczaj wychodzi, większość tutaj wie. Trzymanie spot, albo gra na mniejszej dźwigni jest korzystniejsza "psychicznie", ale .... ( i tutaj możecie wstawić dowolny powód usprawiedliwiający "hazard"). Najważniejsze to wyciągać zyski zaczynając od nowa, takie scalpy traktuję jak paliwo pod nowe wejścia.

Teraz np widzę to tak:
https://www.tradingview.com/x/pXWWqqS4/
Jak teraz knotem zaatakują 11260 to prawdopodobnie dziś będę szukał bardziej S z stopem na 11400, z tym, że zatrzymanie zapewne nastąpi na 11k i tam można się odbić. A najbezpieczniej olać S, bo rynek się na helikopter kasy nastawia.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
10

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 12 października 2020, 12:17

"Byczy" pennant ;)

Obrazek

@shinya56

Dodano po 1 godzinie 21 minutach 23 sekundach:
shinya56 pisze: sobota, 10 października 2020, 12:13 Nie bawię się w rysowanie kresek.
shinya56 pisze: sobota, 10 października 2020, 12:13Rysunek jak najbardziej OK.

dzięki.

shinya56 pisze: sobota, 10 października 2020, 12:13Sam się w tym już pogubiłeś. Do tego dochodzą emocje i szybko stracisz pieniądze.
shinya56 pisze: sobota, 10 października 2020, 12:13Nie baw się w kreski ukośnie, kanały itd.
shinya56 pisze: sobota, 10 października 2020, 12:13Po kilku latach grania/inwestowania na rynkach wyrabia się instynkt.
shinya56 pisze: sobota, 10 października 2020, 12:13Wyrobisz się z czasem.
shinya56 pisze: sobota, 10 października 2020, 12:13Dużo graj na mniejszych interwałach. Szybciej załapiesz o co w tym chodzi ;)

dzięki. przerzucam się na 15 m żeby wyrobić sobie "instynkt" i przestaję rysować, dam znać za miesiąc ile straciłem ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » poniedziałek, 12 października 2020, 13:19

mesrotten pisze: poniedziałek, 12 października 2020, 12:17dzięki. przerzucam się na 15 m żeby wyrobić sobie "instynkt" i przestaję rysować, dam znać za miesiąc ile straciłem

hehee :lol:

Na 15 minutach ciężko się gra z botami. Musisz szybko decyzje podejmować i siedzieć przy kompie. Za to na 4 H do 12/24 H jak najbardziej ;)

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
32

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 12 października 2020, 18:37

mesrotten pisze: sobota, 10 października 2020, 11:47
Obrazek

Obrazek

mesrotten pisze: piątek, 2 października 2020, 21:05
Obrazek
Obrazek

Lepiej żeby to był moment, w którym przestajemy oglądać się na luki cme ;)

Jak eth wybije 400 to imo dość szybko podejdziemy pod 540 (13.5 btc).

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
5

Postautor: Lord_Bafford » poniedziałek, 12 października 2020, 18:49

@ up
SnP dąży do drugiego szczytu i tam może uruchomić się nawałnica sprzedaży, a wtedy nici z Twoich 13.5 na btc. Widać, że śpieszą się przed wyborami, aby coś jeszcze wyrwać. Czar pryśnie, gdy płomienne gadki jednego czy drugiego kandydata po wyborach sprowadzą wszystkich na ziemię. Kilka technologicznych spółek dobrze dofinansowanych ciągnie giełdę do góry, ale w realu wszyscy mniejsi bliżej ludzi są coraz bardziej w czarnej d... I to pierdyknie.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
22

Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 12 października 2020, 19:02

@Lord_Bafford to pierdalnie ryjem o glebę a marzec będzie przyjemnym wspomnieniem. Przeginają pałę na potęgę (co jest bardzo przyjemne w grze na L na spx i srebrze w moim przypadku) ale to jest tak puste i śmieszne a BTC jest już tak polepiony z rynkami że powinien zmienić nazwę na WallBTCstreet i taki ticker niech mu zrobią na crypto giełdach😂. Kilka $ przytulonych na tym L (chociaż prawie by mnie dzisiaj wywalili, zabrakło 70$ do granicy zabezpieczenia) viewtopic.php?f=27&t=25968&start=51820#p660535
Marnie to wygląda. Warto również wspomnieć o gigantycznym sukcesie Allegro dziś na GPW. Zapisy do 28.09 na akcje to było 41 zł/dzisiaj za 66 zł poszło w świat z 50% - w 5 dni. Moc i power przy dobrej spółce jest na każdym rynku. Mnie nie interesuje nic niech mi tylko złoto i srebro rośnie w siłę. To tylko ma przyszłość. Bitcoin musi zejść na poziomy pozwalające na kolejną redystrybucję tego waloru, te adresy budzące się z 2010 to nie jest przypadek https://bithub.pl/kryptowaluty/bitcoin/ ... 2010-roku/ jak ze 100$ cashują 11 milionów $ po 10 latach ;)
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
6

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 12 października 2020, 20:02

Lord_Bafford pisze: poniedziałek, 12 października 2020, 18:49 @ up
SnP dąży do drugiego szczytu i tam może uruchomić się nawałnica sprzedaży, a wtedy nici z Twoich 13.5 na btc. Widać, że śpieszą się przed wyborami, aby coś jeszcze wyrwać. Czar pryśnie, gdy płomienne gadki jednego czy drugiego kandydata po wyborach sprowadzą wszystkich na ziemię. Kilka technologicznych spółek dobrze dofinansowanych ciągnie giełdę do góry, ale w realu wszyscy mniejsi bliżej ludzi są coraz bardziej w czarnej d... I to pierdyknie.
1. Jeśli nawet to do wyborow masz 21 dni, rzeczywiscie kompletnie bez szans, ze btc zrobi do tego czasu caaaale 17% :)

2. „Może” „a wtedy”... Ja gram pod kreski a nie domniemane zdarzenia o charakterze przyszlym i niepewnym, od tych drugich sa tzw. stop lossy. Zaś fundamenty doprecyzowane jasno opowiadaja sie za wzrostami;

3. I w zasadzie to jak zamierzasz rozgrywac to o czym piszesz? Szortujesz 3.11? Szortujesz dt na s&p?
Czekasz na jakiś konkretny tweet trumpa i wtedy szortujesz? A jak bedzie roslo to kiedy postawisz longa? Po przebiciu 14, 20 k czy dalej bedziesz czekal az jebnie?

Nie wykluczam krachu, jestem na niego gotowy, po prostu nie gram przeciwko rynkowi.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » poniedziałek, 12 października 2020, 20:22

KubaKoń pisze: niedziela, 11 października 2020, 23:29Skąd taka teoria, że nigdy nie będzie tańszy?

Na tym forum tak się przyjęło ;)
Jak tak piszą to zapewne za chwilę poleci. Zawsze tak jest :lol:

Początkujący
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
3

Postautor: Leo77 » poniedziałek, 12 października 2020, 20:38

@shinya56 każdy ma swoją strategię i każdy myśli,że to ta właściwa.
każdy też oczywiście inwestuje to co nie może stracić itd
wg mnie,najważniejsze jest w tym wszystkim to kto na koniec jest na plusie,a nie kto miał rację i skąd wie to i tamto.
generalnie jestem w tym kilka lat i jestem na minusie (trochę kasy mi zostało skradzione-z mojej winy(brak 2FA))
miałem różne krypto i z mojego punktu widzenia wygrywa ten co ma stalowe jaja i jak postawisz w niewłaściwym czasie,to trzymasz to dopóki w to wierzysz,a czytając różne fora jak i nasze,łatwo ulec emocjom i sprzedać w najgorszym możliwym momencie
miałem już tak kilka razy i jak kupię to trzymam
sorry jest to moja decyzja i nie znam się na tych wszystkich wykresach itd
poprostu są tez na pewno tutaj tacy ludzie jak ja i nie można ich skreślać tylko za to,że mają inny tok myślenia itd
wszystkim tu obecnym życzę jak największych sukcesów na tym czy innym rynku
niech moc będzie z Wami

pozdrawiam i dobrego czasu

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
2

Postautor: kAArter » poniedziałek, 12 października 2020, 20:40

Ale wiecie że przed czy po wyborach na świecie nagle nie braknie pieniędzy żeby coś dalej pompować? Przestaną dodrukowywać pieniądze czy co.Oczywiście że racjonalne by się wydawało zakończenie wreszcie tej wiecznej hossy na rynkach ale skoro nawet po zatrzymaniu gospodarki na całym świecie dalej rośnie to na dzień dzisiejszy jaki macie argument że za rok s&p nie będzie o 100% wyżej niż teraz?
Poza tym że ktoś jest perma bykiem lub niedźwiedziem bo akurat takie podejście robi mi w jednym oku X w drugim D

Początkujący
Reputacja: 385
Reputacja postu: 
12

Postautor: APOOGEUUM » poniedziałek, 12 października 2020, 21:00

a wy dalej meczycie, polecam dla spragnionych spadkow gre z trendem, zyje sie latwiej najprostrszym okresleniem trendu sa LT :lol: tymczasem LINK, o ktorym wspominalem, ze to on bedzie krolem korekty a nie ETH zrobil MI juz 35% 8-) na 4h byczo, bedzie podbijalo do 12,0 a LINK, w ktorego sie zaladowalem zrobi 14,5$

z uwag to granie na dzwigni powyzej 50% uwazam za ekstremalnie glupie, x125.................. :roll:

shinya nie robisz kresek, bo nie wierzysz w AT? czy tak jak Zaorski chcesz po prostu zbankrutowac :lol:

jak juz nie podzielasz AT nie powinienes negowac analiz, ktore Ci nie odpowiadaja, ani popierac tych, ktore Ci odpowiadaja :)

Kazdy widzi to, co chce widziec, warto patrzec w dwie strony :) jest szansa, ze BTC poleci, bo przeciez jest "skorelowany" wiec jak SPX poleci to BTC nie zrobi inaczej, nie ma na to najmniejszych szans, ze rynek zachowa sie inaczej, ale czy na pewno?
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 12 października 2020, 21:11 przez APOOGEUUM, łącznie zmieniany 1 raz.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 2566
Reputacja postu: 
0

Postautor: KubaKoń » poniedziałek, 12 października 2020, 21:05

kAArter pisze: poniedziałek, 12 października 2020, 20:40Ale wiecie że przed czy po wyborach na świecie nagle nie braknie pieniędzy żeby coś dalej pompować?

No dokładnie. Nie kumam skąd ten pesymizm, że nagle po wyborach S&P pierdyknie i zacznie się globalny, wieloletni trend spadkowy. Te dolce będą pompowane i to jeszcze bardzo długo. To reanimacja trupa (system monetarny), która zaczęła się już grubo przed marcowym świruskiem, aczkolwiek dodruk $ rzeczywiście w ostatnich miesiącach jest na niespotykaną do tej pory skale, ale nie zakończy się z dnia na dzień. Owszem "to" kiedyś pierdyknie, ale jeszcze nie teraz. Dajmy sobie kilka, a nawet kilkanaście lat. Być może po wyborach będzie jakiś DUMP (jakich wiele), ale taka korekta niekoniecznie będzie oznaczała, że za kilka lat nie będziemy mieli 300% wyższe ATH i hossa która trwa od wielu lat będzie nadal kontynuowana.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 12 października 2020, 23:28

Poszły konie po betonie :D
Spoiler:
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
5

Postautor: masonbtc » wtorek, 13 października 2020, 09:48

Obrazek

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
5

Postautor: mesrotten » wtorek, 13 października 2020, 11:33

Wszystko wygląda bardzo dobrze, ale pomimo wczorajszego rozegrania proporca po proporcowemu (fake w dół i up) i przetestowania wsparcia na mniejszych interwałach to dalej brakuje mi testu czerwonej strefy na 1D+ :roll: Jesteśmy w strefie mocnej podaży, możliwe podbicie do 11.9, ale uważałbym tu jakiś czas. Wybicie 12 k w pierwszym podejściu również wydaje się mało prawdopodobne. Zejście do 11/11.1 jest nadal nie tylko prawdopodobne, ale i wskazane oraz może być ostatnim momentem na załadunek ;) Na eth wybicie 395 może popchać rynek up.

Obrazek

Wróć do „Przedszkole”