Jak w temacie mam gotowy automat do gry na BTC, innych krypto na giełdzie binance.
Bota uczyłem gry na danych BTC/USDT uzyskałem zadowalające wyniki. Następnie testowałem na BNB/USDT, ADA/USDT, BTC/BNB itp.
Wyniki są powtarzalne i również zadowalające - zarabiamy znacznie więcej niż gdybyśmy "HODLowali".
Bot uzyskuje bardzo dobre wyniki szczególnie w trendach - w hossie generuje większe zyski niż samo "hodlowanie", podobnie w bessie. Gorzej w konsolidacji - raczej kupuje górki sprzedaje dołki. (Kto wie, może i uda mi się kiedyś rozszerzyć go aby i tę kwestię poprawić)
Automat na tę chwilę w wersji surowej - uruchamiany lokalnie na kompie lub w chmurze (co nie wymaga 24/7 uruchomionego kompa), proces działania przedstawiany wyłącznie w konsoli w postaci tekstowej (na dobrą sprawę dla mnie wystarcza taka postać).
Zastanawiam się nad rozbudową bota i ewentualnej sprzedaży całości bądź sprzedaży na zasadzie subskrypcji (widziałem tego typu rozwiązania dla różnych botów).
W szczególności w przypadku subskrypcji - musiałbym zająć się kwestiami związanymi z logowaniem użytkowników, zabezpieczeń jak i samym frontend'em - interfejs użytkownika, jakieś wykresy itp. Coś typu https://app.stackedinvest.com/product/bot/gainzybotbtc
W przypadku sprzedaży - w grę wchodzi sprzedaż samego algorytmu lub dopracowanie i sprzedaży całości.
Kwestia czy warto?
No i tu pytanie do was. Czy byłby ktokolwiek zainteresowany? Oczywiście mogę przedstawić wykresy profitu, średnia ilość wygranych do przegranych itp.
Chciałbym jeszcze podkreślić, ze oczywiście ryzyko straty istnieje. Nie ma nic za darmo

Jeśli określona para walutowa pozostanie w konsolidacji przez cały okres działania bota - niestety musimy liczyć się ze stratą.
P.S.:
Podczas budowy bota - zaczynałem od "nakręcenia " (brak wiedzy pozwalał marzyć o kosmicznych zyskach) później moja motywacja spadła, właśnie przez czytanie komentarzy, twierdzących że budowa takiego automatu nie jest możliwa.
Finalnie ukończyłem bota (poszerzona wiedza w zakresie AT i ogółem rynków - również nie pomagała ^^ ), testowałem go naprawdę długi czas, wyłapując wszelkie błędy.
No cóż, czekam na wszelkie komentarze