Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 793
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: jpktraders » niedziela, 26 kwietnia 2020, 20:13

Lokalny trend wzrostowy pcha cenę Bitcoina coraz wyżej. Aktualny opór może być kluczowy we wzroście o kolejne 2000$. Jak go wykorzystać w swojej grze, sprawdź w naszej najnowszej analizie wideo.

W MINIONYM TYGODNIU NA KRYPTO
• Ludowy Bank Chin: tak, prowadzimy testy cyfrowego juana https://bit.ly/2xd2aHi
• Mining bitcoina a pora deszczowa w Chinach https://bit.ly/2VDlmar
• Całkowita wartość opłat transakcyjnych wzrosła o 50% w ciągu ostatnich 24 godzin https://bit.ly/2yKjqnA
• Bakkt to „miasto duchów” | Gdzie się podział tamten HYPE? https://bit.ly/2VDvD6F
• Największe transfery BTC ostatnich dni https://bit.ly/2KCEoHU
• Bank Japonii rozważa nielimitowane luzowanie ilościowe https://bit.ly/2KMYcIJ
• "Bitcoin Halving" osiąga nowe ATH w Google Trends https://bit.ly/2S9CgLF

ANALITYK ROKU
Niezmiernie dziękujemy za wszystkie głosy oddane na nas oraz nominacje do nagrody Nexus 2019 w kategorii „Analityka roku”. Jest to niezwykłe wyróżnienie. Dziękujemy

WYWIAD
Biznes Tok: Czy kryptowalutowy boom jeszcze powróci? Rozmowa z Jackiem Czarniawskim współtwórcą JPK Traders http://bit.ly/2HtYouC
Rzeczowo i w punkt #bitcoin, #blockchain. Przegląd prasy, stan sieci, bezpieczeństwo, analizy, raporty finansowe, ICO oraz recenzje giełd. Nasze analizy, raporty oraz artykuły edukacyjne publikowane są w wielu mediach branżowych.

Początkujący
Reputacja: 63
Reputacja postu: 
1

Postautor: Niko9tek » niedziela, 26 kwietnia 2020, 20:16

yaretzky pisze: niedziela, 26 kwietnia 2020, 19:536 tygodni rzędu na + czy to nie zwiastuje nowej hossy ??

Póki co to nic nie znaczy, amerykańskie rynki też są na +. Póki co to tylko odbicie od mocnego spadku z połowy marca. Do Halvingu czeka nas pewnie jeszcze spadek w okolice 6000$, dopiero później ewentualnie możemy mówić o tym że idzie to the moon

@Pleasek89 też myśle że możemy zobaczyć przed Halvingiem 8-9k (no ewentualnie do 10k), ale to że spadniemy po Halvingu jest raczej nieuniknione :)
Ostatnio zmieniony niedziela, 26 kwietnia 2020, 23:06 przez Niko9tek, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 25
Reputacja postu: 
0

Postautor: yaretzky » niedziela, 26 kwietnia 2020, 22:08

Niko9tek pisze: niedziela, 26 kwietnia 2020, 20:16 yaretzky pisze: ↑ niedziela, 26 kwietnia 2020, 19:53
6 tygodni rzędu na + czy to nie zwiastuje nowej hossy ??

Póki co to nic nie znaczy, amerykańskie rynki też są na +. Póki co to tylko odbicie od mocnego spadku z połowy marca. Do Halvingu czeka nas pewnie jeszcze spadek w okolice 6000$, dopiero później ewentualnie możemy mówić o tym że idzie to the moon
Jak się przyjrzysz to rok temu było podobnie. siódmy tydzień wielkie zaskoczenie I JAZDA W GÓRĘ.

nie znaczy to , że tym razem będzie tak samo ale uważał bym z tą pewnością.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Niko9tek » niedziela, 26 kwietnia 2020, 23:02

yaretzky pisze: niedziela, 26 kwietnia 2020, 22:08Jak się przyjrzysz to rok temu było podobnie.

Owszem, ale pamiętajmy o tym że mamy nietypowy czas w związku z kryzysem i zbliżającym sie Halvingiem, więc w tej sytuacji raczej to wszystko zależy od górników i grubasów, my możemy tylko starać sie przewidzieć ruchy i uważnie obserwować, ale do Halvingu na wyższy poziom niż 9k bym nie liczył, IMO chwilę po Halvingu zjazd przynajmniej do 6k jest raczej nieunikniony

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » niedziela, 26 kwietnia 2020, 23:08

@ yaretzky

Dzisiaj są zupełnie inne okoliczności. Zawierucha z wirusem/gospodarką, zalew różnych informacji o halvingu, odbudowa mega dołka z 12 marca. Na pewno zaliczy przedhalvingową korektę i nie wiadomo jak wyglądać będzie sytuacja górników. Niektórzy mocno nastawiają płotki na hype, ale moim zdaniem to nie wystarczy aby przejść gładko w hosse.

Początkujący
Reputacja: 39
Reputacja postu: 
0

Postautor: pszczelarz » niedziela, 26 kwietnia 2020, 23:50

Giełdy azji i europy kończyły na czerwono, więc w poniedziałek, przy spadającym w tych regionach covidzie będzie zieleń i na bitku też... przynajmniej do 14:00... dobranoc.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 9409
Reputacja postu: 
35

Postautor: Fibo » niedziela, 26 kwietnia 2020, 23:59

Witam,
Wygląda na to, że mozolne budowanie podwalin ruchu wzrostowego w postaci formacji fal 1-szych i 2-gich znajdzie wreszcie swój wyraz w rozpiętości i wysokości tego ruchu w najbliższych tygodniach:
• 1-szy cel to osiągniecie ok. 8,45 k$ dla 3-ki w ramach impulsu od dołka z 30.03, co pozwoli na równanie długością do 1-ki tego impulsu;
• w tej sytuacji po flatowej 4-ce w tym impulsie zaistnieje spora szansa na wygenerowanie wydłużonej 5-ki osiągającej poziom ok. 12,6 k$.

Biorąc powyższe pod uwagę w załączeniu możliwy elliottowski kanał prowadzący większy impuls wzrostowego od 16.03.
Przebicie w dół czerwonej linii neguje powyższy scenariusz.

Obrazek
"Jeśli wyeliminujemy niemożliwe, cokolwiek zostaje, bez względu na to jak mało prawdopodobne, musi być prawdą" - Sherlock Holmes.

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 00:19

no w końcu jakieś poważne targety a nie 8k :lol:

Początkujący
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
2

Postautor: VetzOfficial » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 05:37

Niebawem wystrzal, aby tak sie stalo nie powinnismy spasc ponizej 7,738 ustawiam zamkniecie pozycji na 7,96, dlatego, ze wszystko wskazuje, ze odbijemy sie od RZ od 7,9-8,05. 1W wyglada byczo, ale jesli po nadchodzacym impulsie uda mi sie zreazliwoac zysk to bede szukal potwierdzenia na otwarcie shorta.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
1

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 06:35

### edited: 2020-04-27 08:54 ###

Spoiler:
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 08:55 przez anagamidev, łącznie zmieniany 2 razy.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
1

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 07:57

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 09:38

Dodano po 1 godzinie 30 minutach 39 sekundach:
Wpierw jeszcze jakiś DT na 1h bym widział.

---

W sumie 0.5 wybronione, i może to być już nowy impuls wzrostowy:

Ostatnio zmieniony poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 09:57 przez ergorg, łącznie zmieniany 1 raz.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 218
Reputacja postu: 
1

Postautor: jack_btc » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 09:53

Wolumen spada.
Obrazek

Pozycje long rosną
Obrazek

Sentyment rośnie
Obrazek

Pytanie czy to końcowa faza czy początek?

Początkujący
Reputacja postu: 
3

Postautor: VetzOfficial » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 16:30

Na 4h wyraznie widac, ze czeka nas ruch do gory, ciezko mi jest na ten moment wywnioskowac, jak dlugo trzeba bedzie czekac na wybicie, dlatego, ze charakter ruchu nieco sie zmienil, mimo, ze lokalnie jest byczo to przed nami bardzo silny opor, w momencie wybicia 7693 powinno cos zaczac sie dziac, jednak byc moze przed tym bedziemy musieli przetestowac wsparcie na 7,66 (jest to moim zdaniem dobre miejsce na zalozenie pozycji L z wieksza dzwignia)

Na razie widze mozliwosc zejscia nizej i delikatne wybicie, potem byc moze bedziemy testowac 7,5 i z tego miejsca bedzie mozna szukac pozycji L, dla ruchu w kierunku 7,9

Przed koncem 4h nie spodziewalbym sie zjazdu w dol, dlatego, ze powinnismy zrobic impuls korygujacy ten zrzut do 7,615

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 16:52

Vetz jednak ostatnia Twoja prognoza nie sprawdziła się. Srednia oscylowala w granicach 7735-40, a mimo to nie wybiło do góry.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Niko9tek » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 16:54

Lord_Bafford pisze: poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 16:52Vetz jednak ostatnia Twoja prognoza nie sprawdziła się

W obecnym czasie trudno coś przewidzieć na więcej niż 50%, można jedynie próbować przewidzieć co sie stanie, ale nigdy nie będzie 100% szansy na to że sie sprawdzi

Początkujący
Reputacja postu: 
3

Postautor: VetzOfficial » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 17:10

@fusywszklanejkuli ostatnio socjolog tez dopatrywal sie korelacji sp500 ja pisalem o wzroscie i zludnego znaczenia ruchow na BTC (chcesz to graj pod to - twoja sprawa) dla mnie oznaczenia waszych fal to slowotok, napisalem @Lord_Bafford ze spadek ponizej 7,738 zaneguje ruch "aby tak sie stalo nie powinnismy spasc ponizej 7,738" tak czy inaczej ladujac sie na x10 x20 na 7,66 (nie wiem, jak wygladal poziom na innych gieldach pozwalajacych na gre, na wiekszym lewarze) spokojnie bedzie mozna przytulic zysk przed zakonczeniem 4h, wystarczylo wywnioskowac, ze nie zrobimy nowego low, ale nie chcialo mi sie szczegolowo opisywac, kazdy gra po swojemu, ja czekam juz 2 dzien na zamkniecie pozycji na finie i bardzo dlugo by wyciagnac zysk na spread'zie 0,01 na GC, bo niestety zagralem liczac na szybki zysk a sciane jedza od 12.04 - jak dotad zawsze kiedy mnie podkusilo to by zrobic szybki profit na tym gownie wychodzilem albo zle albo srednio, bo przy zalozeniu, ze w koncu wyczyszcza zrobie 5k PLN

Nie wiem, jak dlugo juz pie$!@# xD o tym, ze zmierzamy do 7,9 - wtedy nastawienie na wzrosty wiekszosci byly znikome, teraz sa pelne euforii, dlatego na 7,96 spodziewam sie konca wzrostow i jakas ciekawsza korekte, no ale rynek potrafi zaskakiwac 8-)

Obecnie widze lokalny podjazd w gore, po czym bedzie zjezdzac prawdopodobnie na 7,5 i stad jesli wsparcie wytrzyma moze w koncu zamkne pozycje trzymana od 6,79

@fusywszklanejkuli kazdy widzi to, co chce widziec, jesli na tym zarabiasz to gratuluje, dla mnie to koniec tematu i niepotrzebnej dyskusji.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
2

Postautor: LeonDe » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 17:24

Witam wszystkich,
Czy moglibyście mi trochę pomóc w podjęciu decyzji, czy warto kupić 1btc w tym momencie, czy poczekać na spadek o ile taki nadejdzie?
Przymierzałem się do kupna 1btc jakieś 2 tyg temu jak było jeszcze po 6140€, ale nie pykło mi z kasą. Teraz kasa jest a tutaj taki wyrzut na ponad 7k€.
Jestem dosyć nowy w tym temacie i na waszym forum, ale powoli się wdrażam.
Jeżeli napisałem post w niewłaściwym temacie to proszę o przeniesinie do odpowiedniego wątku.

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
1

Postautor: waldasiek » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 17:43

LeonDe pisze: Post autor: LeonDe » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 17:24
Witam wszystkich,
Czy moglibyście mi trochę pomóc w podjęciu decyzji, czy warto kupić 1btc w tym momencie, czy poczekać na spadek o ile taki nadejdzie?
Przymierzałem się do kupna 1btc jakieś 2 tyg temu jak było jeszcze po 6140€, ale nie pykło mi z kasą. Teraz kasa jest a tutaj taki wyrzut na ponad 7k€.
Jestem dosyć nowy w tym temacie i na waszym forum, ale powoli się wdrażam.
Jeżeli napisałem post w niewłaściwym temacie to proszę o przeniesinie do odpowiedniego wątku.
raczej nikt odpowiedzialny nie powie Ci kupić czy nie kupić. Twoje finanse i Twoja decyzja która możesz podjąć rzucając monetą lub na podstawie wątków z forum.

Jak dobrze odsiejesz ziarna od plew z wpisów tutaj to możesz dobrze na tym wyjść :)

Początkujący
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0

Postautor: Anton22 » poniedziałek, 27 kwietnia 2020, 17:47

@VetzOfficial wszystkie sugestie jak zwykle trafne, ta z dźwignią również. Więcej takich prosimy!

Wróć do „Przedszkole”