Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 20 kwietnia 2020, 22:41

Apogeum pisze: poniedziałek, 20 kwietnia 2020, 22:31Tyle czynnikow utwierdza mnie w przekonaniu, ze poraz kolejny znow zarobie ;] a 15 zmiennych ropa i inne chuje muje na pewno jakies znaczenie maja, ale BTC rzadzi sie swoimi prawami i pokazywal to nie raz.

Pokazywał w Hossie /11 lat był ,dzisiaj to mały zależny i podatny na dorosłych kurczaczek
zresztą Hossa złapali już No nie ma tematu byki, pakować się :twisted:
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » poniedziałek, 20 kwietnia 2020, 22:42

Nie ma co jeszcze przesądzać, ale widać już zaczątki odbicia od tej grubej linii spadkowej. Z ropą już chyba też gorzej być nie może (czy może? :D )
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 20 kwietnia 2020, 22:55 przez Lord_Bafford, łącznie zmieniany 1 raz.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
5

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 20 kwietnia 2020, 23:22

Ostatnie uderzenie w dół trochę mnie zaniepokoiło, ale również uważam, że właśnie tego było potrzeba do ewentualnych, dalszych wzrostów, tj. gwałtownego przetestowania lt i wywołania odrobiny paniki. W korelacji z rzeźnią na ropie strach powinien być duży.

Jeśli by przyjąć, że będzie grany taki kanał to nie powinniśmy spaść już niżej, SL przesunięty na tuż pod dołkiem.

Obrazek

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 919
Reputacja postu: 
1

Postautor: zeroBTC » wtorek, 21 kwietnia 2020, 01:09

do póki nie przebije dolnej zielonej ( czyli nie powróci do trójkąta ) cały czas na shorcie pewniaku czekam na T1 :P

Obrazek

przebicie i test dolnej zieloną około 7k , a tym bardziej szybkie wybicie górnej zielonej 7,2k - bezapelacyjnie otwieram L z targetem T2

zoom
Obrazek

Good night :)

Początkujący
Reputacja: 882
Reputacja postu: 
5

Postautor: jondoexxx » wtorek, 21 kwietnia 2020, 06:54

Za 2h diff wzrośnie o ~8.45%, ostatnio też był wzrost o 5.77%

https://btc.com/stats/diff
https://diff.cryptothis.com/

Powrócimy do diff prawie takiego jak przed 13 marca, z halvingiem za rogiem, myślę, że widmo wyprzedaży minerów coraz bliższe. Tak wysoki diff i podział nagrody spowoduje sporo upadłości minerów i ich wyprzedaży zapasów. Takie moje zdanie i pod to gram, obecnie 100% w fiat. Cierpliwie czekam od czasu jak sprzedałem wszystko po ~6700 jakiś czas temu, nie wykluczam rajdu na 8-9k albo i wyżej, ale r/r dla mnie nie opłacalne, bo prędzej czy później odwiedzimy dużo niższe poziomy i wolę kupić tam. Dlaczego? W dobie kryzysu mało kto będzie w obecnych czasach inwestował w budowę farmy BTC, dlatego nie spodziewam się wzrostu hashrate przed halvingiem. Mało kogo stać teraz na wymianę S9 na S17, minerzy raczej drżą i będą chcieli przetrwać halving, który spowoduje wyeliminowanie słabych minerów. Dopiero potem będzie stabilizacja i ew. wzrost, 3-12 miesięcy po. Cierpliwość wskazana.

Wczorajsze wydarzenia na ropie dają do myślenia. Poczekajmy aż się kryzys w pełni rozwinie i taka panika wjedzie na SP500 i inne indeksy.

No i Joe007 już na proficie ze swoim shortem :twisted:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1009
Reputacja postu: 
2

Postautor: Majkos » wtorek, 21 kwietnia 2020, 08:41

Podoba mi sie twoj post. Mysle b. Podobnie.

viewtopic.php?f=27&t=25968&start=47800#p641764

W glowie brzeczy mi jeszcze luka na 9500.

@Bitjanusz jak chces sie wyprzedac przy 8k. miej to na uwadze.
"Na rynku jak masz racje to masz kase, proste " . R.Zaorski

Początkujący
Reputacja: 882
Reputacja postu: 
1

Postautor: jondoexxx » wtorek, 21 kwietnia 2020, 09:24

W dodatku gospodarka USA ma się otworzyć 15 maja, jeżeli będzie opóźnienie, bądź nawet jak się otworzy a nie wzrośnie zużycie ropy znacząco, to przy rollowaniu kontraktów ropy z czerwca na lipiec, dojdzie do podobnej sytuacji co wczoraj gdy wygasały kontrakty majowe i rollowali na czerwiec. FED może robić brrrrr, ale prędzej czy później przyjdzie pora na indeksy. Co zrobi bitek? Zobaczymy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
5

Postautor: ergorg » wtorek, 21 kwietnia 2020, 09:35

Strasznie słabe te odbicie, bardziej wygląda to na korektę spadków aniżeli nowy impuls wzrostowy. Jeszcze mogą podbić na okolice ~6960$.

Przebiją lokalną TL spadkową?

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » wtorek, 21 kwietnia 2020, 10:22

odświeżyłem swoje spojrzenie na obecną sytuacje i mogę stwierdzić że o 5k możecie zapomnieć natomiast w najbliższym czasie raczej spodziewam się grubego altsezonu aniżeli wielkich wzrostów na btc

Eth
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 397
Reputacja postu: 
0

Postautor: Eth » wtorek, 21 kwietnia 2020, 11:19

Póki co alty dalej podążają za nim, szczerze nie widzę tego potencjału. Chyba, że BTC by się ostabilizował na danym poziomie, nie reagując na światowe trendy.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 21
Reputacja postu: 
0

Postautor: alfthebest » wtorek, 21 kwietnia 2020, 12:05

Bitek nie może się na razie zdecydować w którą stronę (choć ja obstawiam wzrost do 10-11 tyś) :?
tymczasem na ropie paniki ciąg dalszy:

https://stooq.pl/mol/?id=11113

Dodano po 31 minutach 48 sekundach:
* co do bitka to do halvingu :)

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
0

Postautor: mesrotten » wtorek, 21 kwietnia 2020, 12:08

ergorg pisze: wtorek, 21 kwietnia 2020, 09:35 Strasznie słabe te odbicie, bardziej wygląda to na korektę spadków aniżeli nowy impuls wzrostowy. Jeszcze mogą podbić na okolice ~6960$.

Retest dolnej LT się należał. Dopiero wtedy nabierze siły na wybicie. Will see. Mogą to też być podchody pod przebicie 6.8, wolumen póki co słaby, po przebiciu powinien się znacząco zwiększyć, tak samo jeśli mielibyśmy pójść w górę, inaczej będą to zapewne ostatnie chwile 6.8. Póki co trzyma. Podniosłem SL.

Obrazek

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: zeroBTC » wtorek, 21 kwietnia 2020, 12:18

masonbtc pisze: wtorek, 21 kwietnia 2020, 10:22odświeżyłem swoje spojrzenie na obecną sytuacje i mogę stwierdzić że o 5k możecie zapomnieć
@masonbtc

bez urazy , ale o takie zapewniania to podejrzał bym wyłącznie halvingowych księżycowych chłopców :lol:
myślałem , że Twoje spojrzenie na rynek jest nieco szersze 8-)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
2

Postautor: DjVegas98 » wtorek, 21 kwietnia 2020, 12:39

Obrazek
Na razie wszystko się trzymie. Ale nie wygląda to fajowo w dłuższej perspektywie. Albo szczyt już był, albo będzie niebawem zrobiony dość szybko.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: zeroBTC » wtorek, 21 kwietnia 2020, 14:53

byczkom którzy są na L i liczą na mocniejsze odbicie pod 8k (pewne przed H jeszcze zaliczymy ten poziom ) ale szczególnie dzisiaj radził bym poważnie uważać po otwarciu SP500 może być ciekawie...

https://stooq.pl/mol/?id=11127

ogólnie dziś rynki mocno na czerwono - czy bitek pokaże jaja i się wyłamie ?? ... nie sądzę ... ;)

Początkujący
Reputacja: 36
Reputacja postu: 
3

Postautor: Apogeum » wtorek, 21 kwietnia 2020, 19:02

Niebawem kolejna proba wybicia oporu na 6,9, gram glownie na Finie, bo operuje wiekszym kapitalem, czasami przerzuce BTC na BB, kiedy widze okazje na shitach, dawniej gralem na Bitmexie na wiekszym lewarze, teraz zastanawiam sie nad tym, jaka gielde wybrac do turnieju, w ktorym oficjalnie wezme udzial, obiektywna ocena pozwala mi nieskromnie, jak zwykle uwazac, ze mam bardzo duze szanse na wygrane, dlatego, ze mam bardzo wysoki bilans od poczatku roku, jednak na taki wynik przylozyla sie glownie gra na wylapywanych lokalnych silnych impulsach - glownie wzrostowych na x3. W turnieju liczy sie % a nie wartosc wypracowanego profitu. Jestem skonfundowany, dlatego, ze grajac 1 BTC na wiekszym lewarze latwiej bedzie mi podejmowac ryzyko, ale skupienie sie na turnieju nie pozwoli mi na dalsze podwajanie pelnego kapitalu, stad moje pytanie: czy nadal bedziecie mnie wielbic, zazdroscic i nie lubic, jezeli zagram pelnym kapitalem i w miesiac zarobie duzo, ale finalnie nie wygram, bo bede gral na malym lewarze, a drugie pytanie: na Bitmexie gralem mniejszymi sumami dla fun'u, wiekszym sie boje, jaka opnienie macie o Binance?

Sytuacja na BTC powinna sie rozwiazac w przeciagu 2-4h licze na up, ale martwi mnie latwosc z jaka sa odpychane proby wybicia.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
0

Postautor: Godstar » wtorek, 21 kwietnia 2020, 19:09

Apogeum pisze: wtorek, 21 kwietnia 2020, 19:02Niebawem kolejna proba wybicia oporu na 6,9, gram glownie na Finie, bo operuje wiekszym kapitalem, czasami przerzuce BTC na BB, kiedy widze okazje na shitach, dawniej gralem na Bitmexie na wiekszym lewarze, teraz zastanawiam sie nad tym, jaka gielde wybrac do turnieju, w ktorym oficjalnie wezme udzial, obiektywna ocena pozwala mi nieskromnie, jak zwykle uwazac, ze mam bardzo duze szanse na wygrane, dlatego, ze mam bardzo wysoki bilans od poczatku roku, jednak na taki wynik przylozyla sie glownie gra na wylapywanych lokalnych silnych impulsach - glownie wzrostowych na x3. W turnieju liczy sie % a nie wartosc wypracowanego profitu. Jestem skonfundowany, dlatego, ze grajac 1 BTC na wiekszym lewarze latwiej bedzie mi podejmowac ryzyko, ale skupienie sie na turnieju nie pozwoli mi na dalsze podwajanie pelnego kapitalu, stad moje pytanie: czy nadal bedziecie mnie wielbic, zazdroscic i nie lubic, jezeli zagram pelnym kapitalem i w miesiac zarobie duzo, ale finalnie nie wygram, bo bede gral na malym lewarze, a drugie pytanie: na Bitmexie gralem mniejszymi sumami dla fun'u, wiekszym sie boje, jaka opnienie macie o Binance?
Ja gram na Binance Futures, jak dla mnie wszystko chodzi jak należy, cena średnia z kilku większych giełd, więc jak niekiedy na finexie jest szpila to na binance może jej nie być, co ułatwia postawienie SL .
Interfejs spoko, dziwignia cross lub isolated.
NIgdy nie miałem problemów czy zastrzeżeń.
Lewar do 125x.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
2

Postautor: socjolog2008 » wtorek, 21 kwietnia 2020, 20:03

Apogeum pisze: wtorek, 21 kwietnia 2020, 19:02Niebawem kolejna proba wybicia oporu na 6,9

Albo okazja dostawienia shortów/ zależy od punktu widzenia :arrow: Byki pakować się.
Teren zostaje anektowany przez Niedźwiedzie trwale 8-)
Obrazek
Odreagowanie o 30 pipsów na sp500.. po prostu ;)
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
1

Postautor: Samotny Czarodziej » wtorek, 21 kwietnia 2020, 20:11

Myślę, że próba wybicia będzie tylko tzw. strzałem w shorty i wywaleniem SL na magiczną linię oporu i 100$, większość shortuje. Kula mi zaśniedziała, nic dziwnego skoro byłem tyle za rynkiem. ps. Myślę, że skoro ulica się ładowała w longi na ropie to ją wywieźli, a teraz ulica będzie się pakować w? :twisted: ale to jutro, dziś jeszcze karmimy, a na weekend zwrotka, może jutro, może pojutrze. Swoją drogą druga noga pewnie pod koniec maja? ale to tylko moje życzeniowe zdanie.
Obecnie S6920

ps. @Apogeum
Oczywiście, że gram według faz księżyca, ale to w nocy. W dzień wypatruję tęczy szukając końca na któym będzie złoty graal

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
1

Postautor: anagamidev » wtorek, 21 kwietnia 2020, 20:26

socjolog2008 pisze: wtorek, 21 kwietnia 2020, 20:03Teren zostaje anektowany przez Niedźwiedzie trwale
Nie dziel skóry na byku :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Wróć do „Przedszkole”