Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 16 marca 2020, 15:46

Czy tylko mi przed odbiciem wiatrak w laptopie zaczyna głośniej chodzić? ;) Jak bitmexowy silnik nie daje dupy to i widać walkę na ważnych poziomach. OI spadło sporo ponad 50%, ciężej o lawinowe likwidacje. Jak dla mnie utrzymanie 4.6 i brak pogłębienia dołka w tym ruchu daje jakąś nadzieję.. Będzie ważne żeby stocki się zazieleniły w tym tygodniu. RSI na weekly blisko 30, widać zalążki popytu, a nie tylko wyciskanie shortów..Otwarcia indexów tragiczne, ale coś tam zaczyna odbijać.. Oby nadeszły w końcu jakieś pozytywne newsy w sprawie wirusa bo bez tego chyba lepiej nie będzie :/ Kupiłem dużo ltc po 29+, na btc i eth jestem póki co obrażony ;)

Początkujący
Reputacja: 882
Reputacja postu: 
0

Postautor: jondoexxx » poniedziałek, 16 marca 2020, 15:52

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
1

Postautor: kozaki_wiesi » poniedziałek, 16 marca 2020, 16:13

miso20 pisze: poniedziałek, 16 marca 2020, 15:08Rozważa ktoś scenariusz, że przez kryzys Bitcoin spadnie do poziomów kilkuset dolarów i tam będziemy sie dłużej kisić aż sytuacja światowa się uspokoi?
Niekoniecznie. Jeśli ruszy masowy dodruk w panicznej próbie zapobieżenia kryzysowi, to BTC urośnie, w cyferkach rzecz jasna ale nie w sile nabywczej.
"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 16 marca 2020, 16:30

@jondoexxx Na ten wykres trzeba bardzo uważać, hasło "buy bitcoin" może być użyte nie przez świadome osoby, które rzeczywiście chcą kupić bitka i się nim cieszyć, ale może być użyte przez nieświadomych użytkowników, którzy na swoje firmowe/osobiste emaile dostają spam odnośnie jakich to pierdzieli użytkownicy nie oglądali i wysyłający chce okupu, właśnie w postaci BTC, nawet w tych mailach jest coś na wzór: "jak nie wiesz jak kupić wpisz w wyszukiwarkę 'buy bitcoin' ". Pytanie jaki to odsetek, to już loteria.
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Gaduła
Reputacja: 63
Reputacja postu: 
9

Postautor: paveel90 » poniedziałek, 16 marca 2020, 17:59

anagamidev pisze: poniedziałek, 16 marca 2020, 15:45 @Nas @misio nikomu nic nie każę, tylko przedstawiam pewną strategię długoterminową :D 1 BTC to 1 BTC, nikt nie mógł stracić nic przeze mnie, BTC jedynie traci na wartości chwilowo albo zyskuje :D Jeśli ktoś kupował na 3k-6k$, a później sprzedał na 6k-12k$, to mógł wyciągnąć wkład i mieć BTC za friko, plus dosprzedać na szczytach wyżej, a teraz sobie spokojnie za ten hajs akumuluje na panice znowu, a za rok/dwa może mieć dwa/trzy razy więcej hajsu i znowu będzie miał za co akumulować na jakichś większych korektach :D A poza tym skoro liczę na 100k$ w przyszłości, to dla mnie tym bardziej jest tanio i warto korzystać, bo im więcej tutaj kupię na 5k$ i niżej tym większa pula pomnoży mi się x20 :D Jeśli ktoś wierzy w spadek do 1k$ i niżej to proszę sprzedawać, ja chętnie w tamtych rejonach dokupię co nieco na longterm :D
Jezu nie mogę już, wszystko potrafisz przekręcić. Popatrz na swoje posty i od jakich poziomów naganiasz i od jakiego czasu to robisz. Pokażesz te swoje wyniki świetne od tej akumulacji, czy nie masz odwagi? Przestań manipulować ludzi i fakty.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 16 marca 2020, 18:07

Spoiler:
@paveel90 bo Ty nie rozumiesz jak większość co to jest długoterminowo, skoro widzimy, że crypto potrafi robić od dołka setki procent, to po mocnym spadku zaczynasz akumulować i uśredniać, nigdy nie uda Ci się wejść all in w dołku, chyba, że jesteś jakimś master of disaster, ewentualnie zdarzy Ci się to raz na ruski rok :D Czyli jeśli ja mówię, że jest tanio np. na 6k$, to jak spadnie na 5k$ czy 4k$ i dalej mówię, że jest tanio, ja czekam na jakieś większe odbicie, RSI 4h, 1d i 1w jest schłodzone oraz docelowo oczekują odbicie od dołka +100$ czyli z 4k$ do 8k$ oraz przegrzanie tych wskaźników :D Zatem ja sobie teraz na tych wahaniach mocnych uśredniam, staram się zbić cenę jak najniżej, a to czy do 8k$ czy tam 10k$ odbijemy za tydzień, za miesiąc, za rok mnie nieszczeóglnie interesuje :D Każdy chce efektu natychmiast :D Jeśli spadniemy na 1k$ np. teraz to zaraz zlecą się pieski, że trzymam straty :D Nie dla mnie ciągle będzie promocja, bo ja kupując na 1k$ będę patrzył na to tak, że z tego poziomu do 8k$ będę miał aż +700% zysku :D Ja na promocjach nie skupiam się ile mam straty(papierowej), ale ile jeszcze mogę dokupić po taniości :D Im niżej spada tym za taki sam kapitał jestem w stanie dokupić więcej BTC, które w przyszłości będą mi dawały coraz więcej zysku oraz coraz niżej będę miał breakeven :D Przecież to samo tacy jak Ty pisali w grudniu 2018, że nie warto, że naganiam itp. a jak już dobiliśmy do 12k$, to nagle była cisza, każdy ładował się pod korek i zaraz miało być ATH :D Dzisiaj znowu spadliśmy w okolice 4k$ zatem ja polecam akumulować długoterminowo :D
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 16 marca 2020, 18:13 przez anagamidev, łącznie zmieniany 2 razy.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Początkujący
Reputacja: 39
Reputacja postu: 
2

Postautor: kacperek » poniedziałek, 16 marca 2020, 18:09

@paveel90 To co akurat On mówi ma sens. Scenariusz się zmienił i nikt nie oczekiwał że nadejdą takie spadki, sam grałem pod halving, kupowałem na różnych poziomach cenowych i jestem w plecy. Ale moim zdaniem to dobra okazja na kolejne zakupy. @anagamidev jest spójny w tym co robi i ta strategia się klei.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1748
Reputacja postu: 
0

Postautor: rubel » poniedziałek, 16 marca 2020, 18:28

Widać skrajnie negatywny sentyment na krypto. To już, albo jest bardzo blisko dobry czas na dokupienie.
Ja się nastawiam na to że ogromny dodruk FIAT i stopy 0% wyciągną giełdy. Wirus za 1-2-3 miesiące będzie już powoli ogarniany. Mimo że zostawi to swój ślad w realnej gospodarce to czekają nas wzrosty na giełdach w USA oderwane od stanu gospodarki. Krypto zaliczą w tym czasie jeszcze jedną hosse. Czekają nas czasy dużej inflacji. UE zacznie się rozkładać w szybszym tempie już teraz, zwłaszcza południe. A po 2, max 3 latach dopiero zacznie się prawdziwy chaos.
Ja się przymierzam powoli do dokupienia btc.

Wiem, wiem.. Trochę jak Jackowski czy tam wróż Maciej. Ale dopuszczam też możliwość już teraz korekty całego cyklu od początku na krypto.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 127
Reputacja postu: 
6

Postautor: pablo12 » poniedziałek, 16 marca 2020, 18:38

kacperek pisze: poniedziałek, 16 marca 2020, 18:09@paveel90 To co akurat On mówi ma sens. Scenariusz się zmienił i nikt nie oczekiwał że nadejdą takie spadki, sam grałem pod halving, kupowałem na różnych poziomach cenowych i jestem w plecy. Ale moim zdaniem to dobra okazja na kolejne zakupy. @anagamidev jest spójny w tym co robi i ta strategia się klei.

I pisze to osoba która zastosowała tą samą strategie i ma strate. Poklepujcie się dalej po plecach. Będzie dobrze. Tylko musisz to często powtarzać.
Dużo osób grało pod halving ale umiało ciąć stratę albo jej nie odniosło bo brało więcej niż jeden scenariusz pod uwagę i teraz maja gotówkę do dalszej gry. Więc żadne wytłumaczenie że się pod halving grało.
kacperek pisze: poniedziałek, 16 marca 2020, 18:09Scenariusz się zmienił i nikt nie oczekiwał że nadejdą takie spadki

Jeśli tak twierdzisz to musiałeś nie czytać innych postów niż od anagamidev.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 16 marca 2020, 18:52

Spoiler:
@pablo12 no manipulujesz, patrz co pisałem jak byliśmy w okolicach 12k$ :D Grałeś z trendem? :D O to chodzi w decentralizowanym pieniądzu, że kupujemy na przecenach i nie przejmujemy się dalszymi spadkami 5k$ to jest 75% korekty od ATH :D Czy będzie nowe ATH tego nie wiemy, ale nie kupujemy na hype tylko na ponurych nastrojach, to co zaleca Buffett najlepszy inwestor w historii kupuj kiedy inni się boją :D
Spoiler:
anagamidev pisze: czwartek, 27 czerwca 2019, 06:44 @nodeloge pokaż swoją analizę, wskaż jakieś targety to pogadamy, a jak nie to wypierdalaj, wiadome, że teraz grając z trendem byki będą miały przez większość czasu rację, ale trend się kiedyś kończy, a poza tym chyba chodzi o to w trading i spekulacji, żeby umieć wypłapać jak najwięcej wahań/swingów :D Teraz nagle wysyp prognoz o 100-400k$, a jak byliśmy na dołku, to każdy marzył ledwo o 6k$, może faktycznie robimy falę B, gdzie jest największy optymizm, trzeba też zauważyć, że każda bańka kolejna jest bardziej dojrzała, ślamazarniejsza i rozciągnięta w czasie :D To jest wątek spekulacyjny i każdy ma prawo się mylić :D

Fajnie jakby był jakiś retest średniej kroczącej :D Aczkolwiek jestem w połowie wyprzedany, więc mogę się grubo mylić :D

Swoją drogą widać, że uśrednianie od 6k$(tego pierwszego dip'a w 2018 roku) się opłacało, na sprzedaż trzeba było trochę poczekać, ale na BTC nie da się stracić w dłuższym terminie jeśli po prostu kupujcie legitne prawdziwe BTC, kupić na mocnej przecenie i trzymać albo uśredniać :D I nie słuchajcie mistrzów, którzy patrzą na wykres tylko na dwa dni w przód, że nie warto uśrednia, że to jest dokładanie do strat(Ci sami mistrzowie radzili, żeby sprzedawać już od 3k$ na poprzedniej bańce) i że Bitcoin to gówno i do niczego się nie nadaje, BTC będzie wart 10M$ wcześniej czy później :D A naszym celem do tego czasu powinno być zakumulowanie się rozsądne :D I są strefy akumulacji(zwiększonej szansy finansowej) i są strefy dystrybucji(podwyższonego ryzyka) :D

Spoiler:
anagamidev pisze: piątek, 28 czerwca 2019, 09:58 @ergorg a zaraz zielone dildo wyrzepujące wszystkich shorciarzy ; ) :D Na 1d nie wygląda ciekawie, bearish engulfing, więc może faktycznie odwrócenie trendu na parę dni co najmniej :D Aczkolwiek chyba mamy HH, więc trend wzrostowy, prawda? :D Gdzie ci teraz wszyscy od potwierdzenia trendu? :D

### edited: 2019-06-28 10:07 ###

Ogólnie co trzeba było zrobić? Kupić na pałę na 80%(4k$) korekty tradycyjnie najlepszy moment na zakupy BTC :D Poczekać na wzrost 100-200%, wyciągnąć wkład(który czeka na jakieś dobre wejście, RSI 1d <30) i resztę HODL for dear life :D A jeśli ktoś dohodlował do 12k$ to mógł jeszcze zarobić 100%, zrealizować zyski i reszta BTC na HODL :D Teraz to jest zagwozdka i pewnie wszystko może się wydarzyć :D Teraz to będzie uśrednanie w górę :D Będzie przedwczesne wychodzenie i wchodzenie wyżej podług grania z trendem :D A byczy trend jest ślamazarny i na nowe HH lokalne trzeba dłużej czekać, natomiast spadki są dramatycne i przestrzają większość inwestorów, którzy myślą, że zaraz spadniemy do 1k$ :D I tak to się kręci i rośnie i pędzi na księżyc :D

Jeszcze powrónując do poprzedniej bańki, to takie wzrosty +300% już świadczyły o nowej hossie :D

@adiqq no i kolejny manipulator, scanariusz z odbiciem od 2PLN do 10PLN się sprawdził na Lisku :D Zalecam prześledzić tego posta :D Zauważ, że jak masz już 100-200% zysku z dużego kapitału to jesteś w sytuacji win-win :D Czyli odzyskujesz duża sumą, ewentualnie +100% i masz coin'y za friko na long term i jakby poszła rakieta to jesteś in :D Dlatego wg. mnie zasadnym jest ryzykować bardziej po dużych spadkach niż kupować z tzw. trendem, bo ostatecznie czy to ropa czy BTC czy złoto ciągną w dół i testują swoja historyczne minima czy po prostu spadają 80-90% tak czy siak i nie ma zmiłuj :D A i na Lisku kolejny target byczy to 5$, zresztą chyba pisałem w wątku, zobaczymy czy się sprawdzi :D A na BTC kolejny target to 40-100k$ :D Czy spadniemy teraz na BTC na 1k$ czy na Lisku na 1PLN czy 0.10PLN to ja w miarę spadania będę dokupywał i uśredniał grając na lokalnych wahaniach, a docelowo będę starał się dowieźć jak najwięcej do zakładanych targetów długotermnowych :D I to też pewnie nie wydarzy się w dwa dni, ale może zająć parę tygodni/miesięcy :D
viewtopic.php?f=110&t=21652&p=620859#p620859

Warto też zauważyć jakie tutaj są wahania :D Jak ktoś np. kupił sobie BTC na 5k$(czy był to idealnie dołek?, nie), później sprzedał na 6k$, znowu odkupił na 5k$ i znowu sprzedał na 6k$ i teraz znowu kupił gdzieś na 5k$, to ma średnią cenę 3k$ czyli np. jakiś głębszy spadek nie jest mu straszny :D I np. spada znowu do 3k$ odbija do 4k$ i znowu spada do 3k$ i mamy 1 BTC za friko i uśredniamy sobie kolejnego :D Takie konsole na coraz niższych poziomach są mega opłacalne procentowo, a później jak już sobie uśrednimy to czekamy na jakiś mocny wyjazd w górę i dopiero wtedy sprzedajemy i znowu zaczynamy odkupy i uśrednianie na kolejnych konsolidacjach :D Ja pamiętam, że jako jeszcze giełdowy hłystek w czasie konsolidacji nie robiłem nic tylko czekałem na dużego swinga albo w górę, albo w dół, a jak tak zacząłem grać na konsolkach to odkryłem, że procnent składany to mistrzostwo i zarówno swing w jedną jak i drugą stronę nie jest mi straszny :D Plus nie leszczą mnie na dźwigni, a skoro jesteśmy od szczytów często -75-90% to mam komfort psychiczny, że wcześniej czy później sprzedam wszystko wyżej :D
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 16 marca 2020, 19:35 przez anagamidev, łącznie zmieniany 7 razy.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
3

Postautor: adiqq » poniedziałek, 16 marca 2020, 19:02

paveel90 pisze: poniedziałek, 16 marca 2020, 17:59Jezu nie mogę już, wszystko potrafisz przekręcić. Popatrz na swoje posty i od jakich poziomów naganiasz i od jakiego czasu to robisz. Pokażesz te swoje wyniki świetne od tej akumulacji, czy nie masz odwagi? Przestań manipulować ludzi i fakty.

No nie doczekasz się. KIlka razy mu proponowałem,żeby założył taki wątek i z wiadomych powodów taki wątek nigdy nie powstanie. Ale dobrze, że ci się jeszcze chce...grono potakiwaczy po ostatnich spadkach jakby zmalało, wątek liskowy też jakby mniej aktywny :lol: Ale to jest taki elektrorat....hmmm...żelazny? betonowy? :P

Początkujący
Reputacja postu: 
3

Postautor: jondoexxx » poniedziałek, 16 marca 2020, 19:37

Patrząc na te dane z blockchain, wygląda na to, że to może być dopiero początek piekiełka. Gdy wchodziliśmy w fazę fear, nigdy nie zdarzyło się tak, żebyśmy ją dotknęli i od razu odlecieli. Zawsze jednak po takiej pierwszej ostrej szpili, były mocniejsze odbicie, tym razem mamy black-swan event, może być różnie, no i ta szpila jednak nie pociągła tak mocno w dół jak to bywało w przeszłości.
Mi w końcu dotarły przelewy na Krakena, które w czwartek i piątek wysłałem. Nie będę się bawił w łapanie noży i postawię piramidę od 3.6k aż do 1,1k, aby mieć dość niską średnią cenę zakupu, bo nie da się przewidzieć gdzie to się zatrzyma. Jakby tam doszło, to te ceny to dar losu. Obecnie jednak nie kupuję, bo mam już trochę BTC za 6,6k$, więc jedynie nowe dołki dadzą mi satysfakcjonującą nową cenę. Więc czy wzrośnie, czy spadnie, jest mi to obojętne. Gdyby w najbliższych dniach nastąpił szybki powrót powyżej 6k, to będę sprzedawał z myślą o odkupieniu niżej. Jeżeli jednak będziemy mulić przez wiele miesięcy i robić nowe dołki, to będę już tylko robił zakupy long-term.
Zobaczymy, liczę na to, że po 40% spadku na DAX, 31% na SP500 i Dow Jones, stopach procentowych na 0, masowym dodruku, QE, przyjdzie relief rally. Wydaje mi się, że może ono nastąpić jak wirus trochę spowolni i krzywa zachorowań zacznie się wypłaszczać. Nieważne, że sentymenty będą kiepskie, rynek dyskontuje przyszłość, a nie teraźniejszość. Trump też zrobi wszystko co może, aby podpompować rynki przed wyborami.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 16 marca 2020, 19:56

jondoexxx pisze: poniedziałek, 16 marca 2020, 19:37Zobaczymy, liczę na to, że po 40% spadku na DAX, 31% na SP500
Może już wystarczy i będzie kontynuacja :D

Spoiler:
paveel90 pisze: poniedziałek, 16 marca 2020, 20:14Znowu piękny przykład, jak Ci nie pasuje to piszesz że się nie da trafić w dołek żeby kupić i sprzedać na górce, jak Ci pasuje to piszesz że kupujesz i uśrednianiasz bo sprzedajesz jak podskoczy i kupujesz jak spada. Zdecyduj się. Krótka piłka i pytanie: pokażesz swoje staty czy jesteś manipulantem i ściemniasz?
Dobra nie chce mi się tłumaczyć, widocznie za trudne jest to dla niektórych osób :D Po prostu jak nie grasz na dźwigni to możesz być długo długo pod wodą nie mieć racji, ale jak skupujesz do dołka(czyli np. co 3-5% po spadku 80-90% od szczytu, w przypadku BTC to było 4k$ i w dół, a wcześniej ~300$ po pierwszej bańce na 1.3k$) nawet na pałę na czysty HODL, to w końcu wyjdziesz na plus i prawdopodobnie mało kto będzie miał lepsze ROI, bo jeśli rozumiesz co to jest rynek i jak działa to trudno jest być lepszym od rynku 99% graczy/inwestorów/Januszy :D I jak mówię nie wchodzę all in, część kapitału wykorzystuję na grę long term, a częścią gram short-termowo, a nawet jeśli tą część przyblokuję na jakiejś konsolidacji, to zwykle po jakimś czasie w końcu rośnie wychodzę i to co mam na long siedzi i jedzie dalej, a to co mam na grę czeka na kolejną konsolę/spadek czy cokolwiek tylko tak jak Ci pokazuję uśredniając tak od 3 lat praktycznie na każdej konsoli mam uśrednioną cenę poniżej zera :D Trudno może to zrozumieć, ale zauwaz, jeśli kupisz BTC po 1k$ i np. trzymasz go do 20k$ sprzedajesz to masz 19k$ zysku, cena spada do 3k$ odkupujesz 6 BTC i w mojej ocenie ich średnia wynosi 0 :D Jak spadnie do 1k$ to nadal masz 6 BTC, tylko, że one są mniej warte, ale liczysz na 100k$ więc Cię nie boli chwilowa strata na wartości :D A skoro masz cenę na 1k$ to za 6k$ może kupić dodatkowo 6BTC na odbiciu na 2k$ sprzedajesz i masz 6k$ zysku, a jednocześnie masz 6BTC wcześniejsze których średnia cena wynosi teraz -1k$ :D Rozumiesz? :D Robią tak przez wiele miesicy skupując regularnie wszystkie korekty 40% i biorą chociażby odbicia na 10-20%, po kilku miesiącach masz BTC za friko, ale większość osób tego nie rozumie nie widzie tego czy nie liczy :D A taką metoda regularnie ryzykując pod dużych spadkach bez dźwigni kapitał 100kPLN powiedzmy co jakiś czas masz regularnie 20kPLN :D A takich wahań na BTC masz mnóstwo, a niegrając na dźwigni np. kupujesz na 6k$ kurs spada na 3k$ masz chwilą stratę, ale masz cały czas BTC w tej samej ilości, później odbija do 12k$ sprzedajesz i masz 200kPLN na inwestycje, później znowu spada na 8222$ czyli -40% od ostatniego szczytu odkupujesz za 100kPLN na long term już i masz 100kPLN na uśrednianie na loklanych wahaniach, wyłapiesz tam ze dwa ruchy na 10% i masz dodatkowe 20k$ na wkupienie się w dołku kolejnym :D I to nie musi być pefekcyjny trade na spadku np. z 8k$ do 4k$ wystarczy, że wyłapiesz ruch na odbiciu z 5k$ do 6k$ przykładowo, a cały czas masz komfort, bo jest shcłodzone RSI 4h, 1d i 1w i wiesz, że wkońcu musi nadajeść jakieś większe odbicie :D Wyłapując takich kilka ruchów na +100-500$, czy kilka procent regularnie możesz zbić cenę średnią do 0 :D Czaisz? :D
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 16 marca 2020, 20:39 przez anagamidev, łącznie zmieniany 2 razy.

Gaduła
Reputacja: 63
Reputacja postu: 
10

Postautor: paveel90 » poniedziałek, 16 marca 2020, 20:14

anagamidev pisze: poniedziałek, 16 marca 2020, 18:07
Spoiler:
@paveel90 bo Ty nie rozumiesz jak większość co to jest długoterminowo, skoro widzimy, że crypto potrafi robić od dołka setki procent, to po mocnym spadku zaczynasz akumulować i uśredniać, nigdy nie uda Ci się wejść all in w dołku, chyba, że jesteś jakimś master of disaster, ewentualnie zdarzy Ci się to raz na ruski rok :D Czyli jeśli ja mówię, że jest tanio np. na 6k$, to jak spadnie na 5k$ czy 4k$ i dalej mówię, że jest tanio, ja czekam na jakieś większe odbicie, RSI 4h, 1d i 1w jest schłodzone oraz docelowo oczekują odbicie od dołka +100$ czyli z 4k$ do 8k$ oraz przegrzanie tych wskaźników :D Zatem ja sobie teraz na tych wahaniach mocnych uśredniam, staram się zbić cenę jak najniżej, a to czy do 8k$ czy tam 10k$ odbijemy za tydzień, za miesiąc, za rok mnie nieszczeóglnie interesuje :D Każdy chce efektu natychmiast :D Jeśli spadniemy na 1k$ np. teraz to zaraz zlecą się pieski, że trzymam straty :D Nie dla mnie ciągle będzie promocja, bo ja kupując na 1k$ będę patrzył na to tak, że z tego poziomu do 8k$ będę miał aż +700% zysku :D Ja na promocjach nie skupiam się ile mam straty(papierowej), ale ile jeszcze mogę dokupić po taniości :D Im niżej spada tym za taki sam kapitał jestem w stanie dokupić więcej BTC, które w przyszłości będą mi dawały coraz więcej zysku oraz coraz niżej będę miał breakeven :D Przecież to samo tacy jak Ty pisali w grudniu 2018, że nie warto, że naganiam itp. a jak już dobiliśmy do 12k$, to nagle była cisza, każdy ładował się pod korek i zaraz miało być ATH :D Dzisiaj znowu spadliśmy w okolice 4k$ zatem ja polecam akumulować długoterminowo :D
Znowu piękny przykład, jak Ci nie pasuje to piszesz że się nie da trafić w dołek żeby kupić i sprzedać na górce, jak Ci pasuje to piszesz że kupujesz i uśrednianiasz bo sprzedajesz jak podskoczy i kupujesz jak spada. Zdecyduj się. Krótka piłka i pytanie: pokażesz swoje staty czy jesteś manipulantem i ściemniasz?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
0

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 16 marca 2020, 20:27

Przestaliście wierzyć w kreski, że tak mało ich wrzucacie? ;)

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Donek » poniedziałek, 16 marca 2020, 20:41

paveel90 pisze: poniedziałek, 16 marca 2020, 20:14Znowu piękny przykład, jak Ci nie pasuje to piszesz że się nie da trafić w dołek żeby kupić i sprzedać na górce, jak Ci pasuje to piszesz że kupujesz i uśrednianiasz bo sprzedajesz jak podskoczy i kupujesz jak spada. Zdecyduj się
Jak widać trzeba być bardzo elastycznym bo rynek dyktuje warunki.

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: jondoexxx » poniedziałek, 16 marca 2020, 21:06

Trochę bearish spojrzenie :)

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
2

Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 16 marca 2020, 21:19

Panowie wiem że offtop - ale może ktoś potrzebuje wsparcia,pomocy w zakupach z Waszego terenu takie apki powinny teraz powstawać na crypto : https://app.ihelpyou.app
źródło : https://www.dobreprogramy.pl/IHELPYOU.a ... 06891.html

@BitHub.pl @Bitmar zasięg na waszych portalach poproszę :arrow:
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4878
Reputacja postu: 
2

Postautor: prap0n » poniedziałek, 16 marca 2020, 21:25

mesrotten pisze: poniedziałek, 16 marca 2020, 20:27Przestaliście wierzyć w kreski, że tak mało ich wrzucacie?

Tak zapewnie bedzie do samego dolka kapitulacyjnego gdzie zostanie tu garstka, a krajobraz bedzie przypominal postapokaliptyczny :)

@jondoexxx

Joe o przelewarowanych minerach za pomoca pozyczek na sprzet pod halving pisze juz od +- 3 miesiecy.
Warto generalnie podsumowac ze chyba nie mial jakiegkolwiek miesiaca gdzie zrealizowal strate od czasu pojawienia sie na leaderboard.

PS. Ciekawe czy dolar doleci 4 PLN
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 16 marca 2020, 21:34 przez prap0n, łącznie zmieniany 3 razy.

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
0

Postautor: miso20 » poniedziałek, 16 marca 2020, 21:34

Ktoś ma jakieś dane jak stoi opłacalność wydobycia obecnie?

Wróć do „Przedszkole”