Postautor: mesrotten » poniedziałek, 16 marca 2020, 15:46
mesrotten
jondoexxx
Postautor: kozaki_wiesi » poniedziałek, 16 marca 2020, 16:13
Niekoniecznie. Jeśli ruszy masowy dodruk w panicznej próbie zapobieżenia kryzysowi, to BTC urośnie, w cyferkach rzecz jasna ale nie w sile nabywczej.
kozaki_wiesi
Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 16 marca 2020, 16:30
CzarnaOwca
Postautor: paveel90 » poniedziałek, 16 marca 2020, 17:59
Jezu nie mogę już, wszystko potrafisz przekręcić. Popatrz na swoje posty i od jakich poziomów naganiasz i od jakiego czasu to robisz. Pokażesz te swoje wyniki świetne od tej akumulacji, czy nie masz odwagi? Przestań manipulować ludzi i fakty.anagamidev pisze: ↑ poniedziałek, 16 marca 2020, 15:45 @Nas @misio nikomu nic nie każę, tylko przedstawiam pewną strategię długoterminową1 BTC to 1 BTC, nikt nie mógł stracić nic przeze mnie, BTC jedynie traci na wartości chwilowo albo zyskuje
Jeśli ktoś kupował na 3k-6k$, a później sprzedał na 6k-12k$, to mógł wyciągnąć wkład i mieć BTC za friko, plus dosprzedać na szczytach wyżej, a teraz sobie spokojnie za ten hajs akumuluje na panice znowu, a za rok/dwa może mieć dwa/trzy razy więcej hajsu i znowu będzie miał za co akumulować na jakichś większych korektach
A poza tym skoro liczę na 100k$ w przyszłości, to dla mnie tym bardziej jest tanio i warto korzystać, bo im więcej tutaj kupię na 5k$ i niżej tym większa pula pomnoży mi się x20
Jeśli ktoś wierzy w spadek do 1k$ i niżej to proszę sprzedawać, ja chętnie w tamtych rejonach dokupię co nieco na longterm
![]()
paveel90
Postautor: anagamidev » poniedziałek, 16 marca 2020, 18:07
anagamidev
Postautor: kacperek » poniedziałek, 16 marca 2020, 18:09
kacperek
Postautor: rubel » poniedziałek, 16 marca 2020, 18:28
rubel
Postautor: pablo12 » poniedziałek, 16 marca 2020, 18:38
kacperek pisze: ↑ poniedziałek, 16 marca 2020, 18:09@paveel90 To co akurat On mówi ma sens. Scenariusz się zmienił i nikt nie oczekiwał że nadejdą takie spadki, sam grałem pod halving, kupowałem na różnych poziomach cenowych i jestem w plecy. Ale moim zdaniem to dobra okazja na kolejne zakupy. @anagamidev jest spójny w tym co robi i ta strategia się klei.
pablo12
Postautor: anagamidev » poniedziałek, 16 marca 2020, 18:52
anagamidev pisze: ↑ czwartek, 27 czerwca 2019, 06:44 @nodeloge pokaż swoją analizę, wskaż jakieś targety to pogadamy, a jak nie to wypierdalaj, wiadome, że teraz grając z trendem byki będą miały przez większość czasu rację, ale trend się kiedyś kończy, a poza tym chyba chodzi o to w trading i spekulacji, żeby umieć wypłapać jak najwięcej wahań/swingówTeraz nagle wysyp prognoz o 100-400k$, a jak byliśmy na dołku, to każdy marzył ledwo o 6k$, może faktycznie robimy falę B, gdzie jest największy optymizm, trzeba też zauważyć, że każda bańka kolejna jest bardziej dojrzała, ślamazarniejsza i rozciągnięta w czasie
To jest wątek spekulacyjny i każdy ma prawo się mylić
Fajnie jakby był jakiś retest średniej kroczącejAczkolwiek jestem w połowie wyprzedany, więc mogę się grubo mylić
Swoją drogą widać, że uśrednianie od 6k$(tego pierwszego dip'a w 2018 roku) się opłacało, na sprzedaż trzeba było trochę poczekać, ale na BTC nie da się stracić w dłuższym terminie jeśli po prostu kupujcie legitne prawdziwe BTC, kupić na mocnej przecenie i trzymać albo uśredniaćI nie słuchajcie mistrzów, którzy patrzą na wykres tylko na dwa dni w przód, że nie warto uśrednia, że to jest dokładanie do strat(Ci sami mistrzowie radzili, żeby sprzedawać już od 3k$ na poprzedniej bańce) i że Bitcoin to gówno i do niczego się nie nadaje, BTC będzie wart 10M$ wcześniej czy później
A naszym celem do tego czasu powinno być zakumulowanie się rozsądne
I są strefy akumulacji(zwiększonej szansy finansowej) i są strefy dystrybucji(podwyższonego ryzyka)
![]()
anagamidev pisze: ↑ piątek, 28 czerwca 2019, 09:58 @ergorg a zaraz zielone dildo wyrzepujące wszystkich shorciarzy ; )Na 1d nie wygląda ciekawie, bearish engulfing, więc może faktycznie odwrócenie trendu na parę dni co najmniej
Aczkolwiek chyba mamy HH, więc trend wzrostowy, prawda?
Gdzie ci teraz wszyscy od potwierdzenia trendu?
### edited: 2019-06-28 10:07 ###
Ogólnie co trzeba było zrobić? Kupić na pałę na 80%(4k$) korekty tradycyjnie najlepszy moment na zakupy BTCPoczekać na wzrost 100-200%, wyciągnąć wkład(który czeka na jakieś dobre wejście, RSI 1d <30) i resztę HODL for dear life
A jeśli ktoś dohodlował do 12k$ to mógł jeszcze zarobić 100%, zrealizować zyski i reszta BTC na HODL
Teraz to jest zagwozdka i pewnie wszystko może się wydarzyć
Teraz to będzie uśrednanie w górę
Będzie przedwczesne wychodzenie i wchodzenie wyżej podług grania z trendem
A byczy trend jest ślamazarny i na nowe HH lokalne trzeba dłużej czekać, natomiast spadki są dramatycne i przestrzają większość inwestorów, którzy myślą, że zaraz spadniemy do 1k$
I tak to się kręci i rośnie i pędzi na księżyc
Jeszcze powrónując do poprzedniej bańki, to takie wzrosty +300% już świadczyły o nowej hossie
![]()
anagamidev
Postautor: adiqq » poniedziałek, 16 marca 2020, 19:02
adiqq
Postautor: jondoexxx » poniedziałek, 16 marca 2020, 19:37
jondoexxx
Postautor: anagamidev » poniedziałek, 16 marca 2020, 19:56
Może już wystarczy i będzie kontynuacja
Dobra nie chce mi się tłumaczyć, widocznie za trudne jest to dla niektórych osóbpaveel90 pisze: ↑ poniedziałek, 16 marca 2020, 20:14Znowu piękny przykład, jak Ci nie pasuje to piszesz że się nie da trafić w dołek żeby kupić i sprzedać na górce, jak Ci pasuje to piszesz że kupujesz i uśrednianiasz bo sprzedajesz jak podskoczy i kupujesz jak spada. Zdecyduj się. Krótka piłka i pytanie: pokażesz swoje staty czy jesteś manipulantem i ściemniasz?
anagamidev
Postautor: paveel90 » poniedziałek, 16 marca 2020, 20:14
Znowu piękny przykład, jak Ci nie pasuje to piszesz że się nie da trafić w dołek żeby kupić i sprzedać na górce, jak Ci pasuje to piszesz że kupujesz i uśrednianiasz bo sprzedajesz jak podskoczy i kupujesz jak spada. Zdecyduj się. Krótka piłka i pytanie: pokażesz swoje staty czy jesteś manipulantem i ściemniasz?anagamidev pisze: ↑ poniedziałek, 16 marca 2020, 18:07Spoiler:@paveel90 bo Ty nie rozumiesz jak większość co to jest długoterminowo, skoro widzimy, że crypto potrafi robić od dołka setki procent, to po mocnym spadku zaczynasz akumulować i uśredniać, nigdy nie uda Ci się wejść all in w dołku, chyba, że jesteś jakimś master of disaster, ewentualnie zdarzy Ci się to raz na ruski rokCzyli jeśli ja mówię, że jest tanio np. na 6k$, to jak spadnie na 5k$ czy 4k$ i dalej mówię, że jest tanio, ja czekam na jakieś większe odbicie, RSI 4h, 1d i 1w jest schłodzone oraz docelowo oczekują odbicie od dołka +100$ czyli z 4k$ do 8k$ oraz przegrzanie tych wskaźników
Zatem ja sobie teraz na tych wahaniach mocnych uśredniam, staram się zbić cenę jak najniżej, a to czy do 8k$ czy tam 10k$ odbijemy za tydzień, za miesiąc, za rok mnie nieszczeóglnie interesuje
Każdy chce efektu natychmiast
Jeśli spadniemy na 1k$ np. teraz to zaraz zlecą się pieski, że trzymam straty
Nie dla mnie ciągle będzie promocja, bo ja kupując na 1k$ będę patrzył na to tak, że z tego poziomu do 8k$ będę miał aż +700% zysku
Ja na promocjach nie skupiam się ile mam straty(papierowej), ale ile jeszcze mogę dokupić po taniości
Im niżej spada tym za taki sam kapitał jestem w stanie dokupić więcej BTC, które w przyszłości będą mi dawały coraz więcej zysku oraz coraz niżej będę miał breakeven
Przecież to samo tacy jak Ty pisali w grudniu 2018, że nie warto, że naganiam itp. a jak już dobiliśmy do 12k$, to nagle była cisza, każdy ładował się pod korek i zaraz miało być ATH
Dzisiaj znowu spadliśmy w okolice 4k$ zatem ja polecam akumulować długoterminowo
paveel90
Postautor: mesrotten » poniedziałek, 16 marca 2020, 20:27
mesrotten
Postautor: Donek » poniedziałek, 16 marca 2020, 20:41
Jak widać trzeba być bardzo elastycznym bo rynek dyktuje warunki.
Donek
Postautor: jondoexxx » poniedziałek, 16 marca 2020, 21:06
jondoexxx
Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 16 marca 2020, 21:19
socjolog2008
Postautor: prap0n » poniedziałek, 16 marca 2020, 21:25
prap0n
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 28 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).