Uzyskany Dostęp do Czyjegoś Konta.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Hitoshi » poniedziałek, 9 marca 2020, 02:14

Witam, chciałbym napisać że to będzie pokićkany post, od razu na wstępie. Nie obijając w bawełnę przejdę do sedna tematu.

Dziś wieczorem, siedząc przy komputerze z nudów testowałem/sprawdzałem różne ciekawostki, przez pomyłkę odnalazłem patent, by przeglądać czyjeś screeny. I jak to sprawdziłem, działa to tylko na niektórych hostingach ( Ale bardzo popularnych ) po 2 minut, gdzie przeglądałem screeny jakie ludzie wrzucali. Natrafiłem na zdjęcie z rozmowy gdzie koleś wysyła ID i Hasło, do swojego konta na Royal-Crypto.
Od razu napiszę nie znam się na tym, i 1x słyszałem o tej stronie, z ciekawości wszedłem. Po wpisaniu danych które " dana " osoba podała na zdjęciu Zalogowałem się bez problemu na konto. Oczywiście od razu zapytałem znajomych co to jest itp powiedzieli że mogę mieć przez to " niemałe problemy " więc po sznurku trafiłem na te forum by dowiedzieć się więcej.
Moje pytanie brzmi - czy dana osoba " właściciel " tego konta, może sprawdzić " dane logowania, przez co uzyska moje IP ?? "
....
Także mam jego adres email, gdzie napisałem mu krótką wiadomość by się ze mną skontaktował bo jego dane do strony na Royal-Crypto latają po internecie, i chciałbym aby napisał jak mogę go odszukać na fb, bo chciałbym ostrzec go przed kolejnymi "potencjalnymi" włamywaczami.
Bo koleś miał na swoim koncie ponad 20tyś $ i ponad 2tyś w bitcoinie(B)

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 9 marca 2020, 02:59

Czuję w powietrzu kryptoreklamę "platformy tradingowej" z RPA która nawet SSL nie ma...
Ale mogę się mylić.

Zmień mu hasło, dostanie do potwierdzenia maila, na pewno zwróci to jego uwagę.
Albo wyczyść konto (wszystko w BTC i wypłata) i wyślij swoje namiary (white-hat hacking).
Platforma na pewno loguje IP logowania.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hitoshi » poniedziałek, 9 marca 2020, 03:09

Źle wyczuwasz, żadna kryptoreklama. Ja się naprawdę na tym nie znam, Rav3n_pl napisalem ci na FB nie wiem czy dostałeś wiadomość, jak tak odpisz. Może jakoś uda się coś z tym zrobić. Lekko się tym przejąłem bo chłop ma ok 20tyś $

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 9 marca 2020, 10:47

@Hitoshi Gratki za uczciwość.

@rav3n_pl nie dawaj takich rad jak "zmień mu hasło / wyczyść konto i mu napisz"!!!
Przecież jeśli zainteresowany po otrzymaniu namiarów zgłosi sprawę na policję, to nikt nie będzie dociekał intencji i czy to był "white-hat hacking". Dowody będą czarno jak na białym że się włamał i chciał ukraść.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kamvuk » czwartek, 26 marca 2020, 21:34

@Hitoshi miałem dokładnie taką samą sytuację jak Ty. Również odrazu napisałem na dany mail lecz bez odpowiedz. Napisałem też na support tej giełdy, wiadomość nie mogła zostać dostarczona. Poszperałem trochę w sieci i znalazłem informacje, że to prawdopodobnie scam. Link: https://. biz. club/threads/. strannaja-vesht.79424/

O samej giełdzie też za dużo informacji nie ma. Ciekawi mnie po co to ktoś zrobił i w jaki sposób coś na tym zyskuje.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 246
Reputacja postu: 
3

Postautor: Antrepair » czwartek, 26 marca 2020, 22:49

Zawsze mnie to bawi, gdy jeden z autorów pisze swój pierwszy temat na forum z jakimś egzotycznym zapytaniem po czym odpisuje mu drugi nowy użytkownik piszący również pierwszy post na forum i podrzuca dziwny link :lol:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kamvuk » czwartek, 26 marca 2020, 23:46

Zasadniczo wygląda trochę jak scam XD no ale cóż, nie dziwię się, że ktoś tak pisze. Mnie za to bawi, że mogę dodać tutaj kogoś do "wrogów".

Wracając do tematu (jakbym mógł podesłał bym tu zwykłe zdjęcia, ale chyba się nie da, albo proszę mnie oświecić) linki zawsze można sprawdzić, a potem faktycznie w nie wejść. Dla ułatwienia, tutaj mail czyli login sprawcy zamięszania: murraymartin63@yahoo.com

Jeżeli ktoś nie chce wchodzić w moje linki, z tym mailem znajdzie informacje jakich potrzebuje. Mam nadzieję, że inne osoby nie nabiorą się na cudowny traf znaleźnego loginu i hasła i nie będą próbowały przelać środków na swoje konto, a nurtuje mnie tylko w jaki sposób ktoś na tym zarabia albo cokolwiek zyskuje.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » piątek, 27 marca 2020, 11:50

@Kamvuk W którymś momencie trzeba coś wpłacić w celu "weryfikacji konta", "weryfikacji adresu" lub "pokrycia opłaty transakcyjnej".
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Wróć do „Bezpieczeństwo”