Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: anagamidev » sobota, 29 lutego 2020, 21:28

@Szczypiorek2019 no źle się wyraziłem, najniższa na parze LSK/USDT po jej wprowadzeniu, sorry :D

Aktualnie :D
Spoiler:
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Szczypiorek2019 » sobota, 29 lutego 2020, 21:56

anagamidev pisze: sobota, 29 lutego 2020, 21:28@Szczypiorek2019 no źle się wyraziłem, najniższa na parze LSK/USDT po jej wprowadzeniu, sorry :D

Aktualnie

Masz rację :D To lepiej brzmi :D
A tak ogólnie to Grubsony rozdają karty :D
I szklana kula prawdy nie powie :D

Dodano po 8 minutach 19 sekundach:
A tak na poważnie warto akumulować w zależności od możliwości i ceny bo myślę że Lisk pokaże jeszcze swoją wartość i spekulacyjnie i użytecznie . Tak myślę .

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » niedziela, 1 marca 2020, 00:05

Spoiler:
@Wuzel właśnie to jest najlepszy okres na zakupy, kiedy jest panika, ludzie nie myślą racjonalnie i zaczynają grać emocjonalnie, a emocje nigdy nie są dobrym doradcą :D Jutro wyjdzie news, że ten korona wirus to zwykła grypa albo wymyślą szczepionkę i wszystko wystrzeli tak samo mocno jak spadło i porobią nowe szczyty :D Na takie czarne łabędzie czeka się latami :D Na giełdzie trzeba być szczęśliwym kiedy wszystko spada i jest na historycznych minimach albo blisko nich, a smucić się kiedy rośnie i sprzedajemy zostając z nieszczęsną makulaturą, a później długie czekanie na spadki i długa akumulacja nudna :D Zobacz sobie takie PGE np. 80% spadku, historyczne minima RSI na 1d i 1w, 1M schłodzone na maksa, marzec może mieć piękne otwarcie liczę na jakiś v-curve bounce, trochę się obkupiłem w piątek nie powiem, myślę, że 6-8PLN w zasięgu, a później sell in may and go away :D
Spoiler:
Spoiler:
### edited: 2020-03-01 00:30 ###
Spoiler:
@Wuzel ale patrz na to z dalszej perspektywy, akumulujesz już i tak na przecenie, to tak jak masz Lisk czy kupno na 4PLN było złym pomysłem?, czy kupno na 3PLN było złym pomysłem, czy kupno na 2PLN było złym pomysłem :D Ba nawet jak ktoś kupował na 9PLN, to mógł mieć 10% zysku ponad jak się wstrzelił w szczyt, no na binance przez chwilę było 11PLN ponad :D Ktoś powie, że tak bo spadło do 1.77PLN, ale ta cena to była chwila, jeden dzień czy nawet godzina, a później wszystko kupione od 4PLN w dół dało zarobić, jakby spadło do 1PLN to też bym kupował i jeszcze więcej bym zarobił :D O to chodzi, że właśnie w takich momentach tak naprawdę jest najmniejsze ryzyko paradoksalnie :D W zasadzie pytanie nie jest czy zarobisz, ale ile zarobisz :D To, że coś tam rośnie długi czas i podpinasz się pod trend jest iluzoryczne, no takie SPX w ciągu 1 tygodni zniosło całe wzrosty z całego roku :D No tak samo na Lisku było 9-10PLN przez jeden dzień i już masz przecenę 60% :D W jeden dzień mogłeś być zarobiony 100% a na drugi dzień budzisz się na minusie :D Ja tutaj mówię o perspektywie długoterminowej :D Czyli skupujesz coś i liczysz, że załapiesz się na taki wzrost w jakiejś tam przyszłości :D To co stało się na Lisku tak szczerze to mnie samego zaskoczyło, ale właśnie po to się akumuluję i uśredniam :D Później jak masz 2-5x więcej hajsu to znowu możesz ryzykować i akumulować :D
### edited: 2020-03-01 03:39 ###
Spoiler:
Ostatnio zmieniony niedziela, 1 marca 2020, 03:39 przez anagamidev, łącznie zmieniany 5 razy.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev

Początkujący
Reputacja: 59
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit.wizz » niedziela, 1 marca 2020, 18:19

Lisk jak narazie ma na końcu ogona to co dzieje się na rynku i idzie swoją ścieżką.
Kto ma nosa to potrafi to wykorzystać :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: anagamidev » niedziela, 1 marca 2020, 19:44

Na razie lekki uptrend, KyberNetwork ostro pompują, może lisk dołączy wkrótce :D

Jest mowa o Lisk :D "Niemiecki ether" :D Lisk ether killer :D 23:23

Spoiler:
Obrazek
Spoiler:
Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
1

Postautor: amneziahaze » poniedziałek, 2 marca 2020, 13:49

anagamidev pisze: niedziela, 1 marca 2020, 19:44Jest mowa o Lisk "Niemiecki ether" Lisk ether killer 23:23
To jest tragedia, tym bardziej gdy gościa realnie zarabiającego na akcjach i dywidendach nazywasz oszustem, natomiast wierzysz influencerom, którzy zapowiadają super hossę na krypto, po czym wrzucają dalej głodne kawałki w social media na podstawie przeszłości wykresu, gdzie nie ma kompletnie przesłanek by tym się zajmowali na codzień. Zastanawiam się jaką to ma wartość merytoryczną skoro podsumowując całokształt "twórczości" sprzed miesięcy/lat ich "nagonki" nie potwierdzają się na ogół w rzeczywistościach rynkowych. Jeżeli BTC przejdzie w bessę w najbliższych 2 tygodniach no to Graf też jest niestety spalony, podobnie jak trader21, który wyszło jak wyszło - przez ponad 10 lat nie pokazał ani jednego zagrania, a przerzucił się teraz dodatkowo z akademickiej publicystyki na książki z chwytliwym podje**ym tytułem. Przez 10 lat pierdzielił o kryzysie i żeby kupować srebro albo shortować teslę, aż do teraz nic z tego nie wyniknęło pozytywnego.
Tylko prostuję fakty żeby nie dać się naciąć na kolejne bajki nie z tej ziemi.

---------------------
Spoiler:
anagamidev pisze: poniedziałek, 2 marca 2020, 14:15znowu gorzkie żale, nikogo nie nazywam oszustem, tylko poddaję w wątpliwość wiarygodność kogoś kto niby zarabia na rynku, a bierze kasę za szkolenia, książki, prowadzi jakieś szkoły i tylko tyle
No to jakie gorzkie żale, jeżeli obaj właśnie lecą w kulki. To wychodzi dopiero po czasie, więc tylko chcę żeby było jasne jak wygląda ich działalność w praktyce.
anagamidev pisze: poniedziałek, 2 marca 2020, 14:15 Poza tym jeśli mówisz o maku waleniu azjatyckim tredingowym to on kiedy BTC był jeszcze po 3k$ twierdził, że to nie ma potencjału, że to bańka, itp., więc też się grubo pomylił, bo BTC wbił później 20k$, a dzisiaj jest 3x droższy
Z nikogo nie zamierzam robić wariata, albo zarabia na rynkach, albo po Waszemu "niech zamknie mordę i się nie wypowiada. I taka to logika dorabiania się na nie powiem kim. Dlatego zadałem pytanie czy jesteś pewny komu wierzysz, po tyle lat twoich super trejdów chyba powinienes wyczuwac od razu takie oczywistosci wiec cos nie halo.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 2 marca 2020, 15:15 przez amneziahaze, łącznie zmieniany 5 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 2 marca 2020, 14:15

Spoiler:
@amneziahaze znowu gorzkie żale, nikogo nie nazywam oszustem, tylko poddaję w wątpliwość wiarygodność kogoś kto niby zarabia na rynku, a bierze kasę za szkolenia, książki, prowadzi jakieś szkoły i tylko tyle :D Poza tym jeśli mówisz o maku waleniu azjatyckim tredingowym to on kiedy BTC był jeszcze po 3k$ twierdził, że to nie ma potencjału, że to bańka, itp., więc też się grubo pomylił, bo BTC wbił później 20k$, a dzisiaj jest 3x droższy :D Nie róbmy z tata wariata :D Zresztą co do srebra to jak ktoś uśredniał i akumulował na tej konsoli i sprzedawał na tych szczytach lokalnych to też mógł fajnie zarobić, jakby nie patrzeć to tam też są fajne wahania, jak ktoś robi trade'a raz na tydzień to może sobie fajnie grać :D 100% można było spokojnie wyciągnąć :D Poza tym długoterminowo długo długo będzie dołować, a w końcu może wystrzelić ja tam na srebrze nie gram tam może być double bottom, ale ja ciągle liczyłbym na jedno cyfrowe wartości, bo srebra jest w ciul, a nie jest potrzebne aż tak :D Poza tym drogie srebro to droga elektronika, po co mi to? :D A jako, że crypto nie jest związane z realną gospodarką bezpośrednio, jest wyśmienitym aktywem spekulacyjnym, gamechangerem, cichą rewolucją, mistrzostwem świata, najdoskonalszą formą spekulacji :D Zauważ, że ludzi fiksują się na szczytach, a ja mam swoją bankę od 2PLN do 10PLN :D Dla mnie to hossa, to jest dokładnie to samo jakby ktoś kupował w 2017 roku na 20PLN i sprzedawał na 100PLN :D Po prostu trzeba liczyć procenty, grać na bessie, uśredniać i akumulować pod ewentualne ATH :D Crypto for life :D Lisk to the moon :D Lisk 100$ soon :D
Tymczasem lekki uptrend nadal, czy w końcu wybije w kosmos do 6.50PLN, czy spadnie do 4PLN o to jest pytanie :D

Spoiler:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 54
Reputacja postu: 
1

Postautor: adam.krakus » poniedziałek, 2 marca 2020, 14:39

Musiałem ... wybaczcie.

A żeby nie było, że nie w temacie ... to od razu mi się z tym wątkiem skojarzyło ... sporo tutaj takich postów było:
Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 2 marca 2020, 15:40

@adam.krakus nikt już nie chce sprzedawać Liska :D

### edited: 2020-03-02 23:50 ###
LSK/USD, 1w :D Luźny schemacik do rozegrania potencjalnie :D Ogólnie brakuje jakiejś takie fali B widocznej na 1d/1w

Ogólnie wg. mojej filozofii trejdingowej w dłuższym terminie powinniśmy odklepać tą czterdziestkę na poziomie 9$ :D

### edited: 2020-03-03 00:19 ###
Spoiler:
LSK/BTC, 1w, tutaj też mogłoby odklepać :D
Spoiler:
Anapanasati pisze: wtorek, 4 lutego 2020, 18:59 W dalszej perspektywie powinno odklepać chyba ten 40% spadek :D
viewtopic.php?f=110&t=21652&p=626732#p626732
Ostatnio zmieniony wtorek, 3 marca 2020, 00:22 przez anagamidev, łącznie zmieniany 6 razy.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 230
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pomoc_potrzebna » poniedziałek, 2 marca 2020, 18:59

Dokładnie i nikt nie będzie. Niech pojawi się hossa na krypto to będzie extra. Jakieś fundusze by się przydały. Ma ktoś jakieś info czy już są pieniądze pompowane przez takowe działania ? Bo narazie to wszystko jest chyba od osób fizycznych. Podmioty drugego rzędu chyba jeszcze nie powchodziły. No bakt chyba można zaliczyć do próbujących coś w temacie. Ktoś coś ? Mnie cały czas cieszy ilość obserwowanych Liska na Twiterze i przybywa 180 tyś zaraz pęknie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » wtorek, 3 marca 2020, 11:01

Spoiler:
### edited: 2020-03-03 21:35 ###
@shinya56 no ja nie chcę go bronić, ale dobrze mówił jak jeszcze BTC był na cenach 4k-5k$, że pociąg znowu odjeżdża i jedziemy na nowe ATH, a nawet tutaj na forum bitcoin'a były nietęgie miny :D Nawet prezes się poddał i wyprzedał na dołku :D Graf przy 12k$ mówił, że się wyprzedał i przeczekał spadki, później znowu w grudniu zalecał skupowanie crypto, dokładnie taki jaki był mój plan :D Z nim nie zgadzam się jedynie z tym, że ciągle krzyczy super kryzys :D No jak ktoś siedzi na crypto od kilku lat to dobrze wie, że takie kryzysy to najlepsze okazje, dar z nieba, dar od losu, trafiające się ślepej kurze ziarno, gdyż to trawa pewien czas, można się bezpiecznie obkupić i później do końca życia na zysku :D Nie lubię jak ktoś sieje panikę, no i też on bierze za doradztwo kasę, i to nie lichą, więc nawet jakby miał na giełdzie fuck up, to zawsze będzie miał kasę, żeby dokupić :D Dodatkowo jeśli on inwestuje w miarę rozsądnie, to zganiając całą zgraję inwestorów na crypto sam niejako jest beneficjentem, bo dużo osób się obkupi razem z nim a na tak płytkim rynku z taką ławicą może stanowić spory popyt :D Z drugiej strony no im więcej ludzi tym lepiej też dla nas długoterminowych inwestorów, im więcej osób inwestuje, tym większa grupa interesu, tym większa decentralizacja i tym mniejsze prawdopodobieństwo, że crypto upadnie czy coś :D Wg. mnie gość wart uwagi, a to, że czasem się gdzieś ktoś pomyli to normalka, inaczej wszyscy by zarabiali i nikt nie tracił, co jest logicznie sprzeczne :D Chociaż osobiście myślę, że na rynku też niezłą kasę wyciąga, no i w sumie gość ma jaja, ma wyraziste opinie i to jest dla mnie plus niż bycie takie lelum polelum jak co poniektórzy tutaj, boją się porażki czy pomyłki :D Cóż, ja np. długo się "myliłem" np. na Lisku, a nagle cyk i 10PLN, wyszło, że miałem rację i wszystko skupione od 4PLN w dół dało zarobić ponad 100% :D Więc na giełdzie nigdy nie wiadomo co na koniec dnia się wydarzy :D Buy low sell high :D Ważne, żeby mieć jakiś plan długoterminowy i być konsekwentnym :D Crypto to the moon :D Alt season has begun :D
Ostatnio zmieniony wtorek, 3 marca 2020, 21:55 przez anagamidev, łącznie zmieniany 3 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » wtorek, 3 marca 2020, 20:27

amneziahaze pisze: poniedziałek, 2 marca 2020, 13:49Jeżeli BTC przejdzie w bessę w najbliższych 2 tygodniach no to Graf też jest niestety spalony, podobnie jak trader21, który wyszło jak wyszło - przez ponad 10 lat nie pokazał ani jednego zagrania, a przerzucił się teraz dodatkowo z akademickiej publicystyki na książki z chwytliwym podje**ym tytułem. Przez 10 lat pierdzielił o kryzysie i żeby kupować srebro albo shortować teslę, aż do teraz nic z tego nie wyniknęło pozytywnego.

Graf to spalił się już dawno. W końcu trafi.
Największe pieniądze robi się na szkoleniach. Cały czas powtarzają to samo, co można było przeczytać w książkach sprzed 20 lat.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 3 marca 2020, 22:42

anagamidev pisze: wtorek, 3 marca 2020, 11:01Cóż, ja np. długo się "myliłem" np. na Lisku, a nagle cyk i 10PLN, wyszło, że miałem rację i wszystko skupione od 4PLN w dół dało zarobić ponad 100%
Zepsuty, stojący zegar wskazuje doskonale czas 2 razy dziennie. Na takiej samej zasadzie masz rację na giełdzie jeśli non stop piszesz, że wzrośnie albo spadnie. Zatem nie dodawałbym sobie splendoru będąc Tobą, przeciwnie. :) Bo te super dołki i okazje liskowe to na takich cenach widziałeś, że odbicie niewiele zmieniło jeśli ktokolwiek był tak głupi i brał cię za poważną osobę, która dobrze czyta wykres i trend.

Ooo widzę nowymi ściemami jedziesz. Nagle skup od 4pln tylko. ;) Niebawem okaże się, że od 0.5$ tylko rekomendowałeś. Ale słynne -80% od ATH (na lisku to z 8$ jakoś), to był Twój główny typ i to było wciskane idiotom w wątku, w czasach jak jeszcze sporo ich tu siedziało. :) Teraz siedzi mało bo pewnie typowo skosiło mnóstwo ludzi robienie tego co proponujesz. Niestety mało kto z początkujących szybko zetnie gówniany zakup...
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » środa, 4 marca 2020, 02:23

Kwestia czasu :D

Jak do tej pory wszystko zgodnie z planem, o dziwo :D Coś tam świeci, coś tam błyska, kupować trzeba Liska :D Cosik szemrze, cosik piska, ktoś pompuje tego Liska :D
Spoiler:
anagamidev pisze: wtorek, 7 stycznia 2020, 01:56 @masonbtc no mogłoby już faktycznie, tym bardziej, że na 1w tri-star pattern, więc albo mocno w dół, albo mocno w górę :D I w sumie podobny młotek był na poprzedniej bessie :D RSI 1w też się zmorziło trochę :D
Spoiler:
Spoiler:
Obrazek
### edited: 2020-03-04 10:41 ###
Spoiler:
Wymazywanie pisze: wtorek, 3 marca 2020, 22:42Ooo widzę nowymi ściemami jedziesz. Nagle skup od 4pln tylko. Niebawem okaże się, że od 0.5$ tylko rekomendowałeś. Ale słynne -80% od ATH (na lisku to z 8$ jakoś), to był Twój główny typ i to było wciskane idiotom w wątku, w czasach jak jeszcze sporo ich tu siedziało. Teraz siedzi mało bo pewnie typowo skosiło mnóstwo ludzi robienie tego co proponujesz. Niestety mało kto z początkujących szybko zetnie gówniany zakup...
Powiem Ci tak, w przyrodzie tak dorodnego okazu głuptaka jeszcze chyba nie spotkałem :D Już Ci ładnie tłumaczyłem jak wygląda u mnie uśrednianie i czym się kieruję robiąc to oraz zakładając jakieś nowe ATH daje mi to psychiczny komfort :D No jak to jest, że od szczytu na Lisku ostatniego na 10-11PLN rozpoczynając akumulacje ponowną i uśrednianie od ceny chyba już 9PLN w dół(to się zmienia, bo to też kwestia jak BTC stoi), zakładając odbicie na 6PLN i kontynuację oraz powrót na ATH, dzisiaj przy cenie 5PLN, mam wszystko skupione w tym czasie na ten moment uśrednione do ~3.51PLN i z każdym mocniejszym wahnięciem ta średnia cena spada? :D Przy kolejnym powrocie na 10PLN potencjalnie daje mi to zysk kolejne 100-200% :D Jeśli spadniemy niżej powiedzmy ponownie na 2PLN to być może moja średnia będzie np. 1PLN to przy powrocie na 10PLN będę miał 1000% zysku potencjalnie, a w zapasie jest jeszcze ATH na 140PLN co potencjalnie z dzisiejszych cen daje 2800% zysku w dłuższym terminie :D Poza tym popatrz na to z drugiej strony jeśli Lisk od razu odbiłby na 10PLN za pierwszym razem i poszedł od razu na ATH to wtedy powiedzmy miałbym tylko parę tysiaczków Lisków, a w miarę spadania akumulacji i uśredniania, dzisiaj mam kilkakrotnie więcej Lisków, które już są uśrednione do 0 :D A ATH wciąż czeka :D Niech Lisk spadnie do 0.01PLN oraz odbije do 1PLN, a później niech spadnie do 0.001PLN i odbije do 0.01PLN, to przy mojej strategii mam szansę wyłapać oba ruchy na 1000% i ładnie uśrednić cenę :D Później spokojnie będę miał co sprzedawać na ATH :D Ja tutaj kieruję się zwykłym rynkowym cwaniactwem zdrowym im niżej tym lepiej, to nie tylko ja mam do stracenia jeśli Lisk upadnie w tym momencie 90-99% też straci osób :D A są osoby, które kupowały Liska na 50PLN, 100PLN i one w ogóle nie uśredniają, a liczą na powrót do tych cen, czy po prostu liczą na to rzeczone 100$, zatem ja tylko podpinam się pod ten pociąg :D A też nie wiem jak absurdalnie tanio ludzie będą chcieli się wyprzedawać, ja jedynie mogę dołki wyznaczać wg. jakichś schematów/statystyk, ale np. na zasadzie beartrapa, Lisk np. mógł skrócić ostatnią falę i spaść tylko do 3.5PLN, albo do 3PLN, albo do 2PLN, jednak spadł nawet niżej do 1.77PLN, czy 0.43$, gdzie ja docelowo czekałem na 0.5$ :D Ale wszystko kupione w tym zakresie dało zarobić, ba nawet kupione od 9.99PLN w dół dało zarobić :D A jak ktoś wcześniej kupował na 4PLN sprzedał na 8PLN połowę, to znowu miał hajs na uśrednianie i akumulację, dlatego ja właśnie zalecałem akumulację i uśrednianie przez cały rok :D Była szansa zbić cenę do 0 :D Najpierw na odbiciu z 10PLN do 20PLN kiedy pierwszy raz tutaj napisałem posta w tym wątku :D Później z 4PLN do 8-9PLN, no i teraz z 2PLN do 4PLN, a przecież jeszcze poszło do 10PLN, więc nawet lepiej :D Docelowo mi właśnie chodzi, żeby na bessie wyłapać jak najwięcej takich ruchów na 100%, a przy nowym low mogę spokojnie dokupywać x2 więcej Lisków, grając takim schematem :D Ogólnie to, że alty spadły tak nisko po 90-99% osobiście uważam za swoisty dar od losu, drugą szansę na zarobienie setek/tysięcy procent :D Co w sumie już się sprawdziło, a do ATH ciągle daleko, więc może być ewentualnie tylko lepiej :D Z drugiej strony jak alty spadną jeszcze niżej i zrobią nowe low, to jeśli ktoś będzie sobie uśredniał i akumulował regularnie przez ten czas czyli kolejne 1-2 lata to znowu ma szansę wyłapać ruchy na tysiące procent przy powrocie do dzisiejszych cen, a do ATH będą to już setki tysięcy :D Medal ma zawsze dwie strony :D
viewtopic.php?f=110&t=21652&p=610028#p610028
Warto sobie zobaczyć i porównać wykresy z tego posta do dzisiejszych na Lisk'u i na Zen :D
### edited: 2020-03-04 11:32 ###
Spoiler:
amneziahaze pisze: środa, 4 marca 2020, 11:31to jakies nowe powiedzenie maklerskie?
Czas 4:44 :D

LSK/USDT, 4h :D

Spoiler:
amneziahaze pisze: środa, 4 marca 2020, 11:31@anagamidev Grasz pod 500%, zarabiasz 100% ło kurde jak ty to robisz. nastepnym razem moze jednak buy the dip, po 2 latach powtarzania w bessie ze okazja rzycia - moze sie uda.
Jedne pozycje dały zarobić 100% inne 200% jeszcze inne 400%, a jeszcze inne 10%, czy tam 1% :D Sumarycznie jakaś średnia wyszła pewnie mniej niż długość całego ruchu :D Aczkolwiek jak wrzuciłem powiedzmy 100k$ w zakresie od 1$ i dołożyłem na 0.5$ znaczącą kwotę, a także miałem cały czas w zapasie kapitał na 0.25$ i niżej to myślę, że całkiem nieźle to rozegrałem :D Zresztą, żeby wyciągnąć 500% wystarczy wejść na bitmex, przelać 100k, ustawić dźwignię x100 czy cross, i wyłapać ruch na 5%, których BTC robi całe mnóstwo :D Jakie to proste :D Tylko, że w razie fuckup'u nie będzie co zbierać :D Moja strategia jest dość odporna na fuckup'y, bo nigdy nie wchodzę all in i staram się mieć cały czas kapitał na uśrednianie i akumulację w przypadku zjazdu dalszego i konsolidacji na niższych poziomach, im niższe poziomy tym lepiej i tym lepsze wahania procentowo :D Z małego i średniego kapitału bardzo fajnie się profituje :D Poza tym jakie było dobre wejście na Lisku, pomijając to, że ktoś wszedł w Liska all in idealnie na dołku, to później grając z trendem piramidując też uśredniał tą cenę skupując od 2PLN do 10PLN, uśredniając do 7PLN, a w przypadku nagłej korekty mógł spanikować i sprzedać na minusie np. na 5-6PLN :D I teraz odkupuje po wyższej cenie :D Dokładnie to samo jak skup od 10PLN do 2PLN z tym, że tutaj cena mogła być tylko niższa w miarę dalszego spadania :D Zresztą jak Lisk wbije w przyszłości ATH, to czy ktoś skupował od 140PLN do 2PLN, czy od 2PLN do 140PLN, to wyjdzie na to samo z tym, że ta pierwsza osoba, grając przez cała bessę mogła załapać się na wybicia na +100% i uśrednić cenę np. sprzedając połowę po wzroście +100%, reszta hodl :D I rozpoczynając ponowne skupy od -40% i uśrednianie od tego wybicia :D Robiąc tak x razy przez całą bessę mogła zbić cenę do 0 i mieć zysk, a osoba, która dopiero gra z trendem czyli po przebiciu 10PLN już tylko będzie uśredniać w górę i jej potencjalne zyski będą coraz mniejsze, ale będzie ulegała iluzji, bo cały czas będzie na plus, że to jest lepsza strategia :D

Zresztą to też jest kwestia coin'a, pary, na jednych bardzo długo konsoliduje. To też wynika ze struktury wykresów, zazwyczaj jest długie wypłaszczenie, silny wzrost, silny spadek i ponownie długa bessa, na której mogą odwalać się non stop wzrosty po 100-200% przy tak niskiej kapitalizacja, mniejszy kapitał już potrafi zrobić duży ruch, dla mały graczy jak znalazł :D No np. na takim AION'ie w ciągu roku fajnie się uśredniało np. na takim AION'ie też zrobiłem z 2ETH 14ETH i jeszcze mam AION'y - kilka k za friko z potencjałem na 1$ :D No przez cały rok na kilku coin'a tak w sumie pewnie coś ponad 90 ETH natrzepałem w sumie. Owszem dzisiaj ETH jest niewiele wart, ale jak wróci na ATH to zrobić się z tego 90k$ :D A liczę, że ETH wbije 2k-20k$ na kolejnej mega hossie :D Warto zauważyć, że grałem kapitałem zaledwie kilku ETH max 2-3ETH na danego coin'a :D A np. na ETH max ruch to było zaledwie lekko ponad 100% :D Mi się udało wyciągnąć kilkaset :D Poza tym zauważyłem, że właśnie większość osób po prostu kupuje na zasadzie buy and hodl, licząc na większe swingi, nie uśrednia w międzyczasie :D I albo się załapią, albo stracą na stop losie, ja uśredniając cały czas delikatnie z dnia na dzień obniżam swój breakeven i w końcu ten swing nadchodzi :D
Często bywa tak, że konsoliduje na 1000 sat przez kilka tygodni, ja w tym czasie zbijam pozycję do 500 sat, więc nawet jak znowu spadnie -50% to nie panikuję tylko dalej uśredniam, po powrocie do 1000 sat sprzedaję połowę no i później mam jeszcze +100% kiedy wreszcie odbija na to planowe 2000 sat powiedzmy :D Sporo osób fiksuje się na większych timeframeach i przez większość czasu nic nie robi, a ja na weekendzie przy dobrych wolumenach i ruchach sobie wyłapuję kilkadziesiąt nieraz fajnych takich wahnięć na 2-5%, które na wykresach 1d/4h bywają niezauważalne, gdzieniegdzie też od czasu do czasu przydarzy się jakaś szpila i albo mi wyłapie bidy, albo aski, gdzie albo do razu po odbiciu sprzedaje albo od razu odkupuje :D

Działa to też długoterminowo :D

Teraz na Lisku sądzę, że znowu mamy promocję -40% od lokalnej górki na 10PLN czyli wszystko poniżej 6PLN to okazja. A w średnim terminie jest do odklepania 40% wskazana w poście wcześniej na 9$ :D
Ostatnio zmieniony środa, 4 marca 2020, 11:36 przez anagamidev, łącznie zmieniany 3 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » czwartek, 5 marca 2020, 22:47

LSK/BTC, 4h :D Może będzie up :D

Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » sobota, 7 marca 2020, 19:33

ostatnia szansa na lisa? 8-)

nie ukrywam że obecnie spore moce przekierowałem na lisa widzę co się dzieje jeżeli bitek będzie sprawował się poprawnie to czeka nas niedługo pompeczka

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
1

Postautor: waldasiek » niedziela, 8 marca 2020, 07:35

masonbtc pisze: ostatnia szansa na lisa? 8-)

nie ukrywam że obecnie spore moce przekierowałem na lisa widzę co się dzieje jeżeli bitek będzie sprawował się poprawnie to czeka nas niedługo pompeczka
Pompeczki, pompki i pompy były zawsze i wszędzie... zamiast czekać na zbawienei (które może nadejść teraz lub za rok etc) wolę poobracać kapitałem i zarabiać codziennie po trochu.'

Jest tyle analiz, że naprawdę warto się z nimi pozapoznawać i ruszyć trochę własną głową by wyciągnąć odpowiednie wnioski i zarobić.

chociaż zależy kto w co celuje, mnie osobiście satysfakcjonuje 100-200 dolarów dziennie na co niektórzy pewnie spluną (chyba że jest konkretny ruch to wiadomo że się nie wychodzi z pozycji zbyt wcześniej pilnując by pazerność nie zatraciła zysków)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1607
Reputacja postu: 
0

Postautor: blink » niedziela, 8 marca 2020, 08:07

@waldasiek Od czegoś trzeba zacząć, nie przejmuj się. Jeśli zarabiasz to jest to dobra droga.

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » niedziela, 8 marca 2020, 13:44

waldasiek pisze: niedziela, 8 marca 2020, 07:35zamiast czekać na zbawienei (które może nadejść teraz lub za rok etc) wolę poobracać kapitałem i zarabiać codziennie po trochu
ale z czym masz problem? napisałem że na lsk jest okazja bo się dobrze sprawuje przy spadkach na btc a ty o jakimś zbawieniu
waldasiek pisze: niedziela, 8 marca 2020, 07:35est tyle analiz, że naprawdę warto się z nimi pozapoznawać i ruszyć trochę własną głową by wyciągnąć odpowiednie wnioski i zarobić.
to albo patrzysz na innych albo sam analizujesz zdecyduj się

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: waldasiek » niedziela, 8 marca 2020, 13:54

masonbtc pisze: niedziela, 8 marca 2020, 13:44to albo patrzysz na innych albo sam analizujesz zdecyduj się

Można robić dwie rzeczy w jednym momencie czyli analizować co inni mają do powiedzenia i wyciągnąć z tego wszystkiego wnioski podejmując własną decyzje ...

Wróć do „Lisk”